КАТ в акция: Взема шофьорски книжки за неплатени глоби

На водач с неплатени глоби ще му бъде отнета шофьорската книжка на място и върната след като плати задължението си.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и на пътниците? Ама тия наистина ни мислят за идиоти?! Кой нормален пътник ще си даде шоорската книжка????? ИДИОТИ!

Аман от милиционерски простотии! Никой не може да отнеме документ, какъвто и да е, заради неплатени задължения. И всеки съд ще го потвърди. Имущество - да, ако разбира се е твое. С пътниците в колата, положението е същото. Единствено са длъжни да покажат документ за самоличност, и нищо друго! Какви задължения имат , към МВР, към НАП, за ток или вода - не е работа на "куката" на пътя!

То и като увеличаваха винетките щяха да оправят всички пътища, ама май позабравиха... да ги оправят!

Пътищата ни са в перфектно състояние спрямо нашия стандарт. Ако мислите, че ще станат като в Австрия сте фантазьори. България печели 250 милиона от винетки. Австрия 2 милиарда. Дължината на пътните мрежи са еднакви. Няма страна в света със сходен БВП като нашия, да има по-добри пътища. Напротив. Много страни с по-голям БВП имат в по голямата си част само черни пътища. За толкоз пари това е.

на България ще бъде наложена глоба за поддържане на ниска пътна инфраструктура от ЕС Това ще струва на страната милиони Като се вземат предвид нашите предупреждения от страна на гражданите на ЕС

ниска пътна инфраструктура - ниска ?! На калпав шофьор и пътя му пречи !!!

Умори го, чудя се как оцелях в България

защо съществуват такива големи различия между E.U. държави? Ограниченията на скоростта изглежда имат незначително въздействие. Германия, където няма ограничения за скоростта на автобусите, е сред най-безопасните европейски страни за шофьори.

Списъкът продължава и продължава. Кампаниите за осведомяване относно безопасността по пътищата може да са препоръчителни. Така че EU ще променят законите и ще ги наложат

Осветеността на железопътните прелези и други критични части на пътищата е предимно недостатъчна. > Прилагането на законите за движение не е ефективно, отчасти поради корупцията. Други аспекти, които правят шофирането в България опасно, включват следните точки: > Културата на шофиране. В тази страна много богати хора в скъпи автомобили смятат, че за тях не се прилагат закони. Те се опитват да изтласкват законните шофьори от пътя си по магистралите, пренебрегват необходимото разстояние за безопасност и уплашат и дразнят другите шофьори, най-вече по предназначение. > Грешките при шофиране, направени от много водачи, винаги същите, предполагат, че може да има недостатъци в областта на шофирането.

Интересно защо мен като велосипедист все се опитват да ме изтикат някакви голфове(на 15 и повече год.) от пътя и нямам никакъв проблем с нови автомобили от елитни марки :) и дори ми дават път :)

Шмугваш ли се? Чакаш ли си реда?

Сигнализирането по пътищата на страната е лошо. Това не само води до изгубване на водачите, освен ако не използват GPS, но също така се отразяват негативно на безопасността по пътищата. Затруднения, повреди и други опасности, като внезапни остри криви, често не се обявяват по знаци. > В някои отношения законодателството е повече от съмнително. Това важи и за решението на Народното събрание да не изисква зимни гуми през зимата. Преди няколко години беше взето решение да се увеличи максималната скорост до 140 км / ч на магистралите в България, независимо от щетите дори там и въпреки факта, че много автомобили, движени в страната, са стари и не са безопасни. > Корупцията също има негативен ефект върху безопасността по пътищата. Миналата пролет 14 служители на Държавния инспекторат за моторни превозни средства бяха арестувани, защото продаваха шофьорски лицензи. Това, което се появи там, вероятно е само върхът на айсберга.

Шофирането в България и всъщност в целия Балкански регион е доста опасно приключение. Средно двама българи умират по пътищата на страната всеки ден. България има най-тежката смъртност при пътнотранспортни произшествия в Европейския съюз, при 99 на един милион жители. В сравнение с 2016 г. имаше само минимално намаляване на смъртните случаи по пътищата. По-долу са някои от аспектите, които правят шофирането в България опасно, в сравнение с други европейски страни. Инфраструктура и право: > Състоянието на българската пътна мрежа е очевидно лошо. Дори министерствата на външните работи от няколко страни предупреждават гражданите си за скандалните български пътища. > Българските пътища са измазани с милиони дупки и други видове повреди. В градовете гнездата дразнят шофьорите и повреждат превозните средства. Извън градовете те също влияят отрицателно върху безопасността на всички шофьори и пътници.

Блгарите да започнат да глобяват общините а не да мълчат!!!! А кога ще почнат да глобяват кметове на общини и АПИ за неподържани пътища, неокосени банкети, изтрита маркировка, неправилна маркировка, дупки и т.н.

Нямат право . Да си измислят постоянно нови точки и закони . Май вече не имсе управлява , власта им дойде в повече. Май ще издават власта на БСП - за да може тя да поеме негативите от задаващата се тежест в държавата . Евро, беднотия , хаос , неадекватно поведение във всички сфери , просто са много объркани , едва ще изкарат европредседаелството.

Изработи си глоба в Гърция и си пробвай да напуснеш Гърция без да си я платиш ;)

Направиха ги на бирници КАТ.Вече не ги интересува как караш - само гледат дали имаш минетка,застраховка,глобичка и т.н.

То е ясно,всичко е за пари.Като няма икономика хазна се пълни с глоби,данъци и такси.Обаче едно ми стана интересно в закона пише.... чл. 171, ал. 1 има е в сила нова точка "д", според която е предвидена принудителна административна мярка - временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) НА ВОДАЧ, КОЙТО УПРАВЛЯВА МОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина - онлайн от сайта на МВР или в офис на банка. А в статията а се казва,че дори и на пътниците в колата ще им бъдат отнемани книжките е това не е ли противозаконно питам аз?

Май наистиина няма пари в бюджета...

педалите почнаа и да пишат актове за неправилно паркиране без да има знаци тия са по- зли и от башибозук!

Едно време ограничението на скоростта беше 120км/ч. Онази кука от Асоциацията на пострадалите от птп го нямаше. То и магистрала нямаше, пътишата бяха зле, но се караше много по= мъжки. Сега автомобилите са два пъти по устойчиви и по- скоро спират, да не говорим, че са два - три пъти по- мощни. А кретени снимат с апаратчета за глобичка. Подлеци, които искат да го няма всичко това и хората да карат велосипеди. Защото няма смисъл да купуваш мощна кола и да я караш като колоездач. Дори най- малките са с по- 90-100 к.с. Имат много по- добри качества, а куките искат да живеем през 70-те, когато полуколи с ресьори се обръщаха като каруци. Днес явно некадърни хора са единствените, които правят катастрофи и карат като аматьори, но никой властник не го признава.

140км/ч - възможни? За автомобилите си прав, но пътят е опората на превозните средства. Например АМ "Тракия" точно преди 20 км към София (непосредствено след възел Вакарел) има конструктивна особеност, наричана и "обратен вираж" - платното е наклонено на север (надясно) и след десния завой идва ляв, когато наклонът на платното трябва да се обърне, защото ТРЯБВА да са ПРОТИВОПОЛОЖНИ посоките на центробежната сила и напречната на движението компонента на земното привличане на автомобила. Не случайно там стават много катастрофи с автомобили излезли от пътя или качили се върху преградната мантинела до скоростната лента на противоположното движение. При катастрофи само с материални щети ДАЛАВЕРАТА на полицаите е да извикат от Мирово или Ихтиман репатриращите им приятели като Георги Димитров, които изпълнители на услуги се отблагодаряват достойно. Актове не се пишат. Статистика няма. АПИ може и да не предполага или да пренебрегва подобен първостепенен приоритет за увеличени скорости до 140 км/ч. При 140 центробежната сила е 2,42 пъти по-голяма, от тази при 90 и с 36% над тази от 120. Пътят няма да е пригоден за 140 км/ч при хлъзгаво, независимо от качествата на автомобила и водача. На старата магистрала така, а колко са двулентовите двупосочни пътища из страната с достатъчно остри завои? От онези стотици предизвикали катастрофи с челен сбъсък в завой гарантирам, че никой не е желал инцидента им. Дали от недисциплинираност, дали от самонадеяност, дали от недоПРЕпиване всички съжаляват за материалните щети, съответно - скърбят по хора и собствено здраве. Не е случайно, че има ограничения на скоростта на много участъци от магистралите. 140 км/ч като имаме пътища и дисциплина. Сега и в Германия препоръчителната на магистралата е 130.

явно борбата с джгитите не потръгна , оказаха се служители , бизнесмени и все хора от родата , та за това партията взе ;умното ; решение да си граби народа както винаги до сега , това че пръснаха милиони за тъпотии не ги притеснява , робите ще плащат , ама до кога ?

Бахти простотията...Някой тъп полюцай ще бъде разкарван по съдилищата отново.Ето пример-управител съм на търговско дружество.Фирмата има десетина превозни средства,електронните фишове си идват на адреса ни и сме си платили всичко.Обаждам се преди малко на познат катажия,казвам си ЕГН-то и му викам-я провери какво неплатено имаме до момента,докато той се рови в системата,аз си отварям интернет банкирането,изкарвам история на сметката по айбана на фонда за безопасност на движението ,ама чак от 2015 г.Изненадаааа-в системата на КАТ стоят като неплатени фишове,за които аз ги виждам ,че сме ги разплатили много отдавна. И кво праим сига?Значи утре трябва да изхабя времето на мой служител,да го изпратя до банката за да завери копия от платежните и да ги мъкна с мен навсякъде...Е няма такава държава!!!

не си първия нито си последния , парите заминават по съвсем други сметки , затова никакво плащане . Та ако ще да ми нарежат шофьорската книжка и да я изядът , за измислени светлини и налудничави каиши няма да спонсорирам униформената мафия

Да умрете дано гадове недоносени.а ако се обжалват тези актове говна недоклатени.трябва на смрадливеца да му дам пари да не ми вземе книжката.идиоти

Защо толкова години не прочетох нещо позитивно- само глоби налози... От утре, спирам плащания на-данък, винетка, актове... Каквото отнесли до сега, отнесли.

Бихте ли Помогнали да изясним, Колеги ? - ако Считате че НЕ трябва да се плащат Дължимите глоби - сложете Плюс - ако просто Имате съмнения че Това Е просто Пъчене и Няма да има Резултат - Минус.

...и Без (БЕЗ !) усуквания ! - Дължима Глоба означава РеалнаГлоба, която Е Аргументирана ! ...та Дори След Осъждане-след-Протестирането.

Пинокио, пак ли ти бе?

...и Втрещяващи Данни : а. Лични Официално регистрирани МПС - 4.13М ! ...при 4-4.5М Реално живеещи у Нас !!! б. на Едно Ново МПС се падат Поне 18 (Осемнадесет.) Поне 15 (Петнадесет.) годишни.

НеприятноНали, тов.Минусяшкин ?! - хА врътньетьи ся БинБиля минуси да Ви олекне ! ...но Данните са ВсеСъщите СвирепоВтрещяващи.

Споко бе, тва е само 6-ти, иначе ще се преработят и ще искат ново увеличение на заплатите.

Гениално ! - да Ползваме Резултата от Тази акция за ПробенКамък ?! ...т.е. Ако има - Само палиативни Затягания на Органите...а ако Няма - Незабавен Тотален РеИнженеринг изОснови. ..,за или ЗА ?

КАТ ще взима и личните карти на тези които не са си платили данъците. Ще взима и нотариалните актове и свидетелството ви за раждане... Абе ще взима всичко, по новия закон "Бойко – България работи за мен, не аз за нея" Няма нужда от съд, прокуратура, даже и от парламент, КАТ ще върши всичко. Тоя индивид вечер пред камината в Банкя се чуди какви глупости да сътвори на другия ден! Винету - Парлеву франсе.

Дискретно (щот отидохте към парлевуфрансЕ ;-) : а. във Франция - Се прави Дори за 100евро Дължими глоби б. в НоваФранция - И Незабавно.

ТаргетОпределящо : азЛично - Нямам АбсолютноНикакви Неплатени Дъожими глоби. Същото Се отнася И за Всички които Лично познавам. ...а вие, Колеги ? (Сложете Минус за Същото, или Плюс за Обратното ако обичате.)

Браво на КАТ! Само така ние(вие) балканските тарикати ще се научим на ред. Стига оплаквания че по този начин се нарушават правата на гражданите, че утре банката не работи и не могат да преведат парите, че КАТ няма право да отнема шоф.книжки заради неплатени глоби, и..., и, ... Вечно мрънкащи и недоволни сте , а утре ще след като прочетете статията със заглавие от рода на: „ Шофьор с 30 акта уби семейство след зверска катастрофа„ ще надуете вой до небето, че държавата нищо не прави за да вразуми малоумниците на пътя.

Абсолютно ! ...но Се опасявам че Пак ще има я шуробаджанащинки, я Всевъзможни "изненадки" водещи до НесъбиранеДължимото.

Тоя с 30 акта пак ще кара и без Книжка ! Проблема не се решава с една незаконна кампания ! Защото е абсолютно незаконно стари глоби да се взимат на пътя ! Има огромна Държавна организация нарича се НАП с ранг на министерство и с Огромен Бюджет !

Грешите. ... Събиране на Глоби НЕ е дейност на НАП. ...та чукнетеЯко наДърво на Вси"наште" да НЕ им хрумне да Включат "наште"ЧСИ !

Значи кампанията била незаконна, а той че не си е платил санкциите в срок е много законно. Или?

Лошото е че всички тези акции на полцията са единствено с цел на събиране на пари, а трябва да се вземат сериозни мерки срещу тез дето застрашават живота на другите, а и своя. Какво като промениха законо и засилиха наказанията когато процента на наказаните нарушители е минимален. Най-много се санкционира за неправилно паркиране. А трябва да се поставят камери, колкото може повече, да се допусне и самите водачи да имат свои такива в колит си и да могат да изпращат записите в полицията, а тези дето не плащат актовете си полицията да ги лови на адрес.

Че хазната Е празна - Факт. ...че "нашта" полиция са КомедиантиЗависими - Факт. НО ! - ВсеНякак Трябва да Се започне ! ...и Надебелих че РешихмеОтдавна Как ! (Тук по-преди. ...а че Вси"наште" изкилифенчватВсичко - Факт.)

Как ще докажат че ми е връчено постановлението... От 15 години не съм си сменял адреса и преди 2 месеца отидох да си сменя шофьорската книжка. В КАТ ми казаха че имам неплатена глоба за превишена скорост 50 лв. (с камера) от преди близо 2 години. На въпроса, защо не са ме уведомили, ми отговориха, че имали много работа и не можели да се занимават да пращат уведомления за глоби...

valery_an

Е при това положение ти как да знаеш че някога си нарушил ? И как да платиш като не знаеш че имаш глоба ?

Име, позиция, дата, час, място (на Описаното). И - към Манолова + ВсичкиМрежи.

Само за информация: в сайта на пътна полиция можеш да провериш дали имаш ли неплатени глоби.

valery_an

Аз нямам намерение всеки ден да проверявам дали пък случайно някъде не съм превишил с 5-10 км и съм сниман някъде.Плюс това там се проверява по номер на акт или фиш а аз го нямам тъй като не съм получил .Е как да проверя нещо за което нямам данни ?

Светъл пример- за 3 месеца банките са се налапали с 267 млн лв !

За Протокола : ВзетотоТук във Форума Решение (преди Поне 2-3 години) Бе : - при Надвишаване критична сума Неизплатени глоби -- Се изпраща Проследяемо известие с Краен срок за Реално изплащане ---- След който срок при Първи случай на Виждане возилото : 1.то Се отнема (Дори от паркинг) 2. Се изпраща Моментално авизо за Тотално Изплащане за (май Решихме 15 дни) ...и Ако Пак НЕ се изплати Всичко - возилото се Продава от Органите на Публичен търг ! (Колкото изкарат - Толкова ! Може И да НЕ се покрият сумите. А може И да Имат печалба. ...като Реализираната сума се Отбива от Дължимия Тотал, т.е. Ако Останане Дължимо - И Още поНататъка, вече виа Книжката)

ей така се прави....хакай селяка до дупка ...вземи му паричките и ще му светне дебилната тиква как да кара...

valery_an

Няма как да платиш за нещо за което не знаеш.Когато имаш акт трабва да излезе наказателно постановление което да ти се връчи , когато имаш снимка за скорост трябва да получиш документ за нарушението въз основа на което да платиш.Няма как да знаеш кога са те снимали и имаш някакво наказание ако не получиш съответен документ за плащане .

Цялата истина е че Боко им е казал и на данъчни и на полицаи, искате увеличение на заплатите тогава си ги изкарайте и те щавят ли щавят народа сега.

Ми карайте с лична карта.... Могат да Ви пишат актове за не носене на документи, но не могат да Ви вземат нещо, което не го носите... Пробвал съм го и работи ! Въртят се като пумпали и не знаят к'во да правят. За да извият ръчичките на някой са готови на всичко ! Запомнете, на сила могат да Ви вземат всичко, но на сила не могат да Ви дадат нищо ! Ако Ви заплашат, че ще Ви "вземат" колата , ако не приемете да Ви връчат НП - дайте им колата, срещу приемо-предавателен протокол .... Тогава те няма да знаят какво да правят ....

С лична карта те пускат до най-близката спирка на метрото. Пеш. Проверено е и работи. Отиваш, взимаш книжката и се връщаш за колата.

Глупости! Проверяват в системата ,че не си неправоспособен, т.е. че имаш книжка и че не ти е отнета, но нищо повече. Има си глоба за управление без носене на документи и тя няма общо с метрото. Виж, ако видят някой дето прилича на идиот може да го разкарат ей така за майтап.

Ако не си носиш книжката пак могат да ти я вземат. Пишат ти абсолютно същата принудителна административна мярка(ПАМ) и книжката ти се води отнета. Ако след това караш ще гризнеш дръвчето отново.

Що не пробваш наистина? 50 кинта ще те одрусат на секундата. Я прочети пак ЗДП, и тогава коментирай!

Смехурко

съгласен съм с Вас, но все пак си имаш книжка, имаш си точки.....правоспособен си... Това го разбрах, след една случка, при която трябваше да си сменя книжката... Подадох заявление или документи за нова Ш. книжка.... През това време ми отнеха изтеклата книжка от ДАЙ - работех, като таксим. шофьор преди години.... Оказа се, че новата книжка ме чака на гишето в КАТ. Отивам да си я взема, но ми искат старата..... Обяснявам им, че старата е отнета от ИААА (ДАЙ), а те ми казват, че това било неправомерно... Отивам да си искам изтеклата книжка..., а една лелка ми вика ... :)))) ... 750 лева е глобата.... Обясних ѝ, че това е най-скъпата изтекла книжка, която са си "купили" и ѝ казах да я пази, като очите си, че друга толкова скъпа ИЗТЕКЛА шоф. книжка, едва ли скоро ще си купят.... Тя ми казва.. Да, ама няма да може да карате кола.... - Вдигни си щората на прозореца и може да видиш, как си тръгвам с колата без книжка.... И така 10 месеца... си карах без книжка... Имах книжка и точки, но книжката не си я бях получил от КАТ... Спират ме... проверка.... и ми пишеха АКТ за не носене на документи.... Заинатих се и глобата към ИААА не я платих ! Прехвърлих всички движими и недвижими неща на приятели. Започнах работа в сивата икономика..... ...и така, докато мина давността на това наказание.... и на други подобни за които бях вътрешно убеден, че е несправедливо да плащам глоби.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Случай от живия живот - спират ме преди месец, и ми излиза неизвестна за мен неплатена глоба от 100лв. Не зная да ми е връчвана, не зная дали изобщо съм направил аз нарушението (имам 3 коли регистрирани на мое име). На всичко отгоре датата е от преди близо 3 години, а давностния срок според тълкуване на ВАС от 2017 е 2 години. И искат да ми вземат книжката, да ме оставят по средата на нищото със семейството и без право да карам, да я чакам неизвестно колко време да дойде до София.. Луда работа! Няма да се учудя ако почнат направо да слагат белезниците и в затвора. Браво, Бойко, Браво Борисов, Браво български юнаци!

С три коли, пък туй не знаел, онуй не знаел... Който е богат си наема адвокати да знаят вместо него.

Може ли да напишеш някаква допълнителна информация за това тълкувателно решение - да не преравям всичко?

Поредното безумие на мутрите от ГРОБ. Да попитам, ако глобата е платена но не е отразена в системата на КАТ и ни вземат книжката, какво обезщетение ни дължи държавата за пропуснатите ползи и нанесените морални щети. Алчността за пари на ГРОБАРИТЕ ги кара да се пускат по една плоскост от която доста ядове ще си навлекат. Хората имат права има ред по ДОПК за събиране на задължения, но закона за една мутра е нещо далечно като понятие.

Ако искаш ги съди, ама аз съм за да ви взимат книжките, щото ми писна разни с по 1000 акта да ми се правят на интересни по кръстовищата. Айде, пеш и на село!

Имам подобен случай ! Носех си платежното от банката ! Полицая снима платежното от банката, сравни плащането, дали е по същото НП и ме пусна да си карам по пътя. Късмет е, че си носех платежното от банката...

Не мисля че е законно да има точка или закон по силата на който КАТ да се отнемат документи за възникнали задължения към когото и да било във връзка с използването на този документ. Задълженията се изискват по силата на други закони и чрез други институции. Мая Манолова няма ли да сезира конституционния съд за тази добавка в закона???

Когато една държава се управлява от мутри и бандите, те рекетират и ограбват населението и. Това е поредната мафиотска врътка - масово да тормозят хората без основание и да прибират пари от всички за мафията. КАТ не са нито НАП, нито съд за да отнемат права ей така за "неплатени" глоби. Тук много ясно трябва да се дефинира, кога една глоба се води за неплатена и правото на правна защити. Казано просто КАТ без съдебно решение да не могат да отнемат книжки за неплатени глоби.

Крайно време е вече всички да започнат да си плащат и тарикатите където карат с 300 и паркират на втория етаж и задминават от дясно и газят невинни хора да спрат да го правят. Една единствена глоба имах за превишена скорсот от 150 лв и си я платих като поп, за да ми е спокойно. Айде нема нужда от тарикати...

Това, че теб те дразни, че има по-големи тарикати от теб с по-скъпи коли и с повече пари, няма нищо общо с НАРУШАВАНЕТО НА ЗАКОНА! Като ти отнемат документ, който е правомерно у теб, защото удостоверява твоята правоспособност да управляваш МПС, КАТ те лишават от законни права! Това е все едно да ти вземат нотариалния акт на жилището, щото не си си платил данъците! Има ред, закони и правилници за събиране на глоби! КАТ ще има много да плаща като ги подпукат адвокатите, както вече няколко пъти се случи!

Проблемът е точно в това, че мутрите, наркоманите, пияниците, не са на този свят и ще си карат и без книжки - тях нито КАТ, нито закон ги лови. Глоба е изускуема по закон, когото ви е връчен електронен фиш или наказателно постановление и вие не сте платили в законовия срок. В статията става дума за отнемане на книжки без вие да си имате и понятие, че имате глоби (достатъчно е в някаква "тайна" система на КАТ да пише, че имате) - това е пряко нарушение на елементарни права, логика и закони.

След като катаджиите станат данъчни инспектори ( бирници ) Ще трябва да вземат първо не платени осигурителни и здравни вноски , така е по закон ! Поредната идиотщина в тази територия - България !

амииии , тия които са си гласували ;закона; да се съобразяват с него , тия които са си избирали ;народни представители; , да се съобразяват с техните виждания , а тия които не са гласували имат пълното основание да не се съобразяват с ;изискванията на закона; стига това да не застрашава никой

Абе ти върши нарушения, не си плащай глобите, пък после да видим дали няма да ти ги съберат със съдебен изпълнител, нищо, че не си гласувал.

Ще вземете да идете да имате да взимате! И га ви спра шма хванете! Точно за питона! Потребители и прахосмукачки имат да взимат!

Чета: "КАТ взима шофьорки" и си викам, какво ли ще ги прави. фантазията ми се развинти, а то - какво било...

е и аз си помислих ? че ще връщат пари от ; и ся кво праим; ама не ? искат още

ей го и моят случай ... тръгнах да излизам от кенефа и ме глобиха ..не знам колко за невключени светлини и незалепена винетка ... не можело да го платя директно на тях ...на пътя ...трябвало да излязат някакви постановления или не знам какви още дивотии.... та сега като се върна в кенефа ще ме спрат още на границата и ще си ходя ....пешачката .. добре поне че не ни отстрелват за неплатени глоби

Влече те към кенефа? Фекал или анатомичен орган??

... Regan...

Ти така ли и казваш на твойта кола - "кенефа"?

Идеята е добра, но може ли да са толкоз зачукани тия от КАТ? Ако искат да съберат парите от глоби, най-добре да бяха обявили още преди 10 дена, че започвайки от първи май ще проверяват АБСОЛЮТНО всички преминаващи през КПП на България за неплатени глоби и книжките ще бъдат отнемани на място. Сега на 30.04 къде да отиде човек да плати глобите, имайки предвид, че утре е неработен ден?!

кое му е доброто на идеята бе човек, ...на това малоумие първо викаш идея .... как ще смъкнеш от колата човека и ще го оставиш на пътя ....за неплатени 20 лева ... вие откачихте ли

За съжаление, в сила от 21.01.2017., чл.171, т.1 (д) от ЗДВП гласи точно това

А има ли къде да проверя дали имам наложени глоби или снимки от новите им радари ? Или ще те поставят при свършен факт..."ми имаш глоба,да си видял" и оставяш на пътя с развалена почивка примерно.

КАТ не взима книжки дори и за убит на пътя, а за глоби взима?

Събираемостта на глобите е отговорност на друг орган. Да се дава такава власт на КАТ, да налага и съответно принудително да събира глоби е не само неадекватно, но и е в разрез с правата на всеки. Да не говорим, че поставя в неравнопоставеност о положение българските спрямо чуждите книжки.

Време беше за подобни действия. А който е недоволен, нека се запита как ще намалим глупостите и жертвите по пътя. Очевидно на добра воля никой не иска. И ето - крайност.

И как ще намалим убитите с глоби? Глупаци!!! Когато се премахне простотията "несъобразена скорост" в закона, ще излезе че катастрофите заради висока скорост са 10%. Доказано с изследвания. Глобите само пълнят бюджета на Горанов. Кой ще спира малоумн8ците да изпреварват преди завой и без видимост? Кой ще спре Тировете за превишена скорост? Проверете КАТ колко тира са спрели за превишена скорост? Нито един!!!