КАТ-Пловдив вече няма къде да прибира отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори

Само за последните 6 месеца, от пловдивската дирекция на полицията са конфискували близо 130 автомобила, а едва 6 са готови за включване в търг

Обратно в новината

Коментари - КАТ-Пловдив вече няма къде да прибира отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами има едни преси за автомобили.Прави ги на калъпи и оттам за претопяване.

Постоянно се говори за стари автомобили, за замърсяванията, за опасността по пътищата заради технически проблеми. Ето сега тема за размисъл: Хванали алкохолици, наркомани и прочие по закона за отнемане. Добре това за безопасността на други участници в движението и пешеходци. Решили че ще се прави търг за продажбата им. И изведнъж проблем -нямало мераклии дда наддават за автомобили преди 2010 год Е па то такива и по -нови има и в парковете за коли внос.. Вероятно няма и да има наддаване като на търг (поне славата на автокъщите в с. Труд се носи в България като най добри коли и търговци) И проблема на КАТ не само в Пловдив да съхраняват такива коли, да организират търгове -но забележете дори да не си правят пруда за ТО или отстраняване на дефекти спирачки, управление гуми. Чиста печалба. Ами след като търсите опазване на природа и граждани- НЕ Е ЛИ СЕГА МОМЕНТА -И ТАКА И ТАКА Е СТЕ ГИ ИЗВАДИЛИ ОТ ДВИЖЕНИЕ, ЗАЩО ТЪРСИТЕ ДА ГИ ПУСНЕТЕ ОТНОВО В ДВИЖЕНИЕ! АМИ ПУСНЕТЕ ГИ НА МЕТАЛЕКСА (ТЪРГОВЦИТЕ НА МЕТАЛИ). Така и така сте ги спрели от движение, защо трябва да ги пускате отново на пътя. С един куршум два заека

така се плучава като се поставя каруцата пред коня. Създават се закони без да се обезпечава прилагането им. Но така е когато мисли за рейтинг , а не за реална работа и полза за народа.

Варна отнетите коли са повече - около 150, къде са ги позиционирали

Поредното доказателство, че решенията на овластените не решават проблема, а само създават нови проблеми. Крайно време е на избори да гласуваме и кои овластени са за затвора

Елементарно - конфискация. Имаш 2 седмици да си я откупиш обратно. Ако в тези 2 седмици не е откупена се унищожава.

Аз имам една идея за КАТ - да наемат голям паркинг и да съхраняват колите там. За всеки месец след 3-тия, да изпращат сметката за паркинг на съда. Като съдиите знаят, че от решаването на делата им зависят бонусите, ще са най-бързите съдии в държавата. Ако искат да разгледат делата по 6 години - няма проблем. Плащат за паркинг и разглеждат,.

Ми той съдията трябва да е луд скоростно да решава делата. Коя присъда за обезщетение е била изпърнена!? Точно тези дела ще се протакат защото и стойността за отсъждане нараства. Една такава кола накрая ще е на цената на нов автомобил от вносителите от конвейера

Що не си направите по един сюнет?

Важното е, че вече няма жертви по пътищата!

Първи април е далече.

То се мисли първо, не юруш на маслините. Това НС не е истина какви ги натвори.

двигатели имат ли

Да ги изпратим на украинските ни партньори!

Поредната простотия на Асен Василев, който е катаджийски син. И три юридически дипломи да вземе, глупостта и наглостта на хасковския селянин е налице. Тази мярка създаде нов източник за генериране на пари в полза на корумпираните държавни служители.

Кога ли някой пиян военен ще зареди колата си с експлозив и щастливия нов купувач ще изяде детонатора :))) Тогава ще е по-интересно...

Гледаш много холивудски бози, вредно е за психиката.

И?Това което предлагате даже не е"око за око ,зъб за зъб".Но е показтелно мисленето Ви.

Смехурко, особено ако се качи съседа с цялото си семейство и всички се взривят, ще е много смешно!

Това ли измисли кухата ти кратуна?

Ясно си личи що за пасмина са българите.

Проблемът е че НАП за да пусне дадена кола или недвижим имот или машина на търг ползва услугите на лицензиран оценител. Тези лицензирани оценители си играят свои игрички които са мръсни игрички и слагат стартова цена която е силно неадекватна. Помня веднъж НАП продаваше една бронзова глава на Пламен Тимев - Ганди. Малка склуптурка направена недодялано в час по трудово. Е да ама НАП беше пуснала въпросната бронзова глава на този виден български деятел на цена все едно КРИСТИС продаваше на търг главата на НЕФЕРТИТИ. НАП имат много трески за дялане. Те въобще не се стремят да продадат и да напълнят бюджета. Отивам на един търг в Ловеч и наще убавци от НАП вместо да пуснат на търг двата обработващи центъра с ЦНЦ- управление на длъжника/ не си платил заплати и осигуровки на работниците и те го осъдили/ . НАП пуснал два револверни струга с гърбично управление от времето на Мара Малеева. И то на цена се едно продават петосен Декел- Махо. И чакат пари да земат та да си раздадат премии. В НАП са пълни некадърници

Жените трябва да им вземат не колите !

Нидей, щото толкова мераклии ще се завъдят, че чак опашки ще се вият.

Ми, подарете ги.

Голямото слабоумие на “коалицията”. Конфискуват автомобил и едновременно с това налагат санкция дерегистрация за срок от една година!

Да пуснат по- адекватен аукцион за автомобилите и ще си изчистят складовете

Ако тестовете излизаха бързо като на чалгарките и инфлуенсърките, тая статия нямаше да я четем!

пидирази, казах ви 100 пъти. отнемайте книжките доживот, не колите.

Е те карат без книжки ве. Без коли не могат да карат.

Амба. Взема друга кола и пак кара. Просто трябва строг котрол. Като почнат да плащат големи глоби и да полежават в затвора - всичко ще си дойде на мястото!

Обаче могат да си купят други таралясници и с тях да си джиткат и без книжки!!!

И намаляха ли жертвите по пътя или се оказа популистка мярка, подклаждаща единствено корупция? Какъв е смисъла от всичкото това тестване като пиян, убил дете на пешеходна пътека го освобождават на свобода? Кога ще обърнем внимание на лошите пътища и клъстърите на птп-та, къде се случват мнозинството бели? Читави ли са тестовете и тестващите, че изкараха половината население пияно и надрусани? Колко изобщо са смъртните случаи вина на пияни и дрогирани шофьори годишно? А колко са заради превишена скорост, неправилно изпреварване и лоша пътна инфраструктура? Колко струват на КАТ тия легендарни тестове годишно? В интернет ги намирам по няколко стотин долара бройката. С тази сума няма ли да е по-ефективно да оправим пътищата и да ги осветим. На магистрала Тракия липсва пътна маркировка в продължение на километри. А до кога ще ни хвърлят пясък в очите с с “С войната по пътищата”? За справка в България има повече самоубити годишно, а сме и първи сме по корупция и трафик на хора в ЕС. Държава, която разчита на глоби и конфискация, за да си запълни бюджета и автопарка не я очаква нищо добро.

Измислят простотии, но явно на матряла това му харесва. Какъв е проблема глобата да е част от годишния доход на човека? И толкоз. ----- Изобщо ако се съди по статистиката на самия КАТ поне за 2021 ПТП с пияни са около 1-1.5%. (т.е. 70-90 ПТП от около 6000 общо са с пияни) И като се има предвид че пияни особено в провинцията карат бая доста над 1%, то може да се каже че алкохола спомага за намаляване на ПТП (логично пияния кара по-внимателно) ----- Така че това си е преставане конкретно, но матряла си нема работа, протестира и иска тежки наказния....

До ми (нерегистриран) Проблемът е, че баровците се водят на МРЗ :)

И как може да си на МРЗ и да карш баровска кола за половин милион??? Как НАП не пита откъде са парите??????????????? И аз не виждам баровски коли на тази снимка, а основно скрап отнет от бедняци.

как може да си на МРЗ и да караш баровска кола за половин милион? много просто пишеш я на фирмата и си готов.

Е нема ли да ги продават?.. Да ги пускат на търг и готово...

Пишем закони, ама никой не се сети да си представи как точно ще се изпълняват. КАТ не е автокъща, че да има безкрайно големи паркинги.

ами продавайте ги … или нямате ъкъл какво да правите

Бате, ти си гений !

Майните големи пияндури били....че даже и дроганти.....

рециклирайте ги. Колко акъл ви трябва за да се сетите.

Малоумен ли си ? Тия коли са чужда собственост !

Ялате повече на одъра е разтегателен диван

Неправильно санкциониран

Рециклирайте.

С тази простотия само ще направят авто парка още по стар и ще помогнат на запада по добре да си изхвърлят боклуците. По добре да прекарват известно време на топло или да полагат обществено полезен труд, че да им дойде акъла в главата.

Я ни обяснете защо сте курдисали огромния стикер за годишен преглед на долния ляв ъгъл дето е краварката на предното стъкло. Ами там е осевата линия ве серсеми как да следвам моето платно? Няма място вее не осрано от лепилото за стикерите. Ония в пунктовете за ГТП лепят от едно място оставят оплескани с лепило и лепят на друго. Може ли такава олигофрения. Нито чистят нито казва, че са го променили. И аз на първото кръстовище не знам в коя лента се намирам. Ама казвайте ги тия работи своевременно ако искам ще и лепите простотии по стъклата. Що не цапате със стикери и някое самолетно стъкло? Ако толкова го искате тоя стикер лепете си го някъде на броните. То така и така броните на автомобилите са пласмасови. Антените им пак ще бачкат. Нали щяха да са вечни да четете и да записвате на тях дистанционно какво ми ги сменяте на всеки преглед.

Стикера зьа техгнически преглед се поставя горе зад огледалото. Аз поне не виждам моя от шофьорското място. Друг е въпросът защо изобщо е необходим.

Като минеш преглед, ще видиш, че вече мястото му не е там.

Анонимния следващият път като минеш преглед на туй място ще имаш лепило дето не може да свалиш без да джагъркаш половин час по стъклото и ще имаш ново място на стикера.

Нямало място в 5 милионна държава, са в 10-15 милионни градове как намират?!?

Както обикновено чиновниците мишкуват в някоя канцеларийка. В държавата на мързеливците все политиците са им виновни. А тях ги мързи да гледат. Политиците им приеха закон а те пак с някаква супер тъпа бюрокрация се оправдават, че не работи. Какво да очакваш от народ който му е по важно да сложи зелето за зимата...

от посолството да ни пращат на фронта и да се свършва с кочината!

на Украйна!

Е за какво са им тези таралясници - транспорта ще е по-скъп от колите

допотопни возила ти виждал ли си в Украйна и по Европа украински автомобили ,сравнително нови модели..аз не некои олиговци като им разправях че Украйна преди войната имаше по добър и висок жизнен стандарт от България, те се тръшкаха и не верваха...еми когато фактите говорят олиговците да мълчат.

територията с мат'ряла: прости пияни и дрогирани комплексари са готови да ти скочат на бой просто защото слънцето им е изгряло от грешната страна.

Мноо пиянки тия майни бе...

Така и не разбрах защо трябваше да им вземат таралясниците и после да се чудят какво да ги правят и накрая държавата да харчи повече пари от колкото ще спечели евентуално. Голяма глоба 3 стойността на автомобила е много по лесно събирема чрез чси от тази глупост.

По принцип е добре да им взиат колите веднага, за да не позволяват на малоумника да шофира. Не знам дали е възможно да се въведе глоба 3 по цената на автомобила - няма да е еднаква за всички, а и ще трябва да се правят оценки на стойността на автомобила

Е сега като е 1 по цената на автомобила как може? Просто в троен размер.

За да не убият някого с тези таралясници. Да могат да си купят по-стари таралясници но пиенето и карането започва да излиза скъпо...

Малко недомислено ми се вижда. Според мен, трябва да въведат минимална сума - напр. 5000 лв. Взимат му колата, никой не я иска, продават я за скрап за 500лв. и дължи 4500.

Това е такава простотия. По добре. Матрьошките да дойдат. И да правим вноски. За москвичи. С поправка в лаковото покритие. И нетърсен цвят.

Я марш да правиш вноски за москвичи на друго място. Ко се натискаш тука?

Да вземат да ги подредят малко и ще съберат още толкова коли на паркинга. ;)

Не става, бившите им собственици пак ще си ги вземат. И то става кола на абонамент :)

Бившите им собственици не са ли с отнети книжки?!? Не им ли взимат и книжките заедно с колите?!?

Да се забрани на пияните после да участват в търга и да си откупуват колите на занижени цени. Разбивайте ги за скрап и части, ако няма купувачи на сносна цена (60-70% от пазарната би било ОК)

На Белослава колата там ли е ? На някой дрогиран полицай?

Белослава цъкна минус...

Това е недомислен закон уж взима държавата пари а после излиза че няма пари щото няма продажба на конфискувани коли Малка част ще се продават другите че изгният или за скраппппп

Важното е пияндетата и боц-маните, добре де шмърканите, да не вършат бели.

Продавай на безценица! Както правят по целия свят.

То хубаво на безценица, ама дрогирания може да си я купи...

може ид ате намери и просто да си я вземе :) няма кой да ти помогне... освен ако не си магистарт заплашван от червен пират...