Шведски архитекти предлагат да живеем в кафези

Шведски архитекти предлагат хората да се заселват в нещо като кафези по вертикални скали.

Обратно в новината

Коментари - Шведски архитекти предлагат да живеем в кафези | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, защо, може и по дърветата.

Но как да се облекча по голяма нужда ? Ще опръскам скалите и евентуалните туристи , алпинисти или кози !?

А защо не в ковчези? Тъкмо да свикваме. .... за вечността!?

ЧУДЕСНА ИДЕЯ.ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАСЕЛЯТ НАШИТЕ ДЕПУТАТИ В ТАКИВА ЖИЛИЩА И ДА ИМ ДАДАТ ПОВЕЧЕ АЛКОХОЛ.КАТО СИ ПИЙНАТ ПОРЯДЪЧНО ДА ИЗЛЕЗАТ НА ДВОРА НА ВЪЗДУХ.

бах ги яките дюбели

Шведите не са живели в кафез и им е интересно.На българина 45г. в кафез му стигат, а.. и то още окачени по скалите, не благодаря.

сигурно кофчези са имали предвид

Ами аз предлагам да живеем като древният философ Диоген. Да живеем в бъчви :)

... а въздържателите?!? къде да живеят?

Ей луди хора-възрастни хора дето имат затруднения с придвижването ,чи е самотни ..., тъкмо да бъдат улеснени да скочат от високото. Или млади семейства с малки деца-не ми се мисли какво може да стане Тия новатори трябва да бъдат осъдени да живеят доживот в творениятя си.

Това е някаква тъпа шега, предназначена за тези, които смятат, че всичко в медиите е чиста монета. Вижте само - ставали тези кафеаи за възрастни хора! Как ще излизат от тези кафези възрастните, та, те са трудно подвижни! Къде и как ще пазаруват, как ще бъдат посещавани? Явно, някои ни будалкат!

У Н И К А Л Н О ! Б Р А В О ! А къде ще стоят лъковете,копията и ботушите за лов? Тоалетните общи ли са или всеки ще си има гърненце дето ще си пишка на воля

Ахаааа, и тез кафези ще се заключват отвънка само нали?

Горките възрастни хора!

ако продължават с псевдобежанците ще идат в кафези шведите самите

Те и хомосексуализъм предлагат ама ... да си го/ги ползват сами.

По-неадекватно, абсурдно и необосновано предложение не съм си и помислял, че човешки мозък може да роди!!!

Чета, чета и се чудя... много били тъпи шведите, скандинавците имали безумни идеи, много са зле... като са толкова тъпи, как така са толкова по-добре от нас, които сме толкова пък умни, имаме гениални идеи, много практични и полезни?! Не казвам, че ми допада идеята им, но преди да плюеш някого - помисли какво ти си измислил. Ние построихме панелки със съветски пари, сега чакаме европейските да си ги санираме... ама шведите са тъпи, да, дето имат два пъти и половина по-висок БВП от нас...

Свидетел съм на предложения на български учени за производство на енергия от морето. Идеята бе дадена преди 15 години от българин. Никой не се заинтересува. Сега китайците са я реализирали и вече добиват егергия от океански метан.

не щем акъл, пари ни дайте. и по две шведки за тройка

Благодарим ! Само не на нас тези. Българинът благоговее пред къщата, животът му минава в труд и мисли за нея. Няма нужда от шведски тройки и шведски типови проекти !

Да, преди хиляди години след първобитните хора, някакво племе е живеело в такива къщи по скалите и са се катерили по лиани, за да се спасят от дивите зверове. Тия шведи да ходят да живеят в тези къщи, като си ги построят. Назад ли се връщаме ?

Изпитвам непреодолимо желание даже да спонсорирам построяването на домове-кафези за всички кухи шведски архитекти и техните фамилии - да си ги ползват със здраве като единствени жилища. И тъй като напоследък непрестанно ни облъчват с обещания за светло бъдеще на Марс, както и на други планети, а и далечни вселени, може всички изобретатели от сорта да ги запратим в Космоса, с кафезите на гърба. Скали там все ще се намерят. И ще си гукат сладко с извънземните.

много интересно самотните възрастни хора как ще се прибират в къщичките, как ще стигат до тях. Може би ще летят като птици

Шведките да станат слугини-роби у нас, в България. Шведите, яките да го ползваме като товарни магарета - ще ги яздим, ще ни носят багажа ... И така ще решим демографската криза!

по две шведки на българин. за тройка

Защо не в миши дупки, щъркелови гнезда или боброви жилища в язовирите?

Ами каналите и водопроводната инсталация? Ами влагата от скалата? Направо си представям как възрастни самотни хора припкат по тези стълби и си пеят: "Ах, кафезът..." Като ги приберат в къщи излизане няма, не виждам стълби, по-добре български старчески дом, отколкото шведска грижа....

Супер ще е удобно! Нека първо шведските архитекти поживеят в тези кошери, да ни поажат колко са щастливи и тогава да ги предлагат на другите.

Дам, човечеството дотолкова изкукурига напоследък, че тази идея e напълно резонна!

:)))

Тия в кафезите ще трябва ли да чуруликат?

И АЗ ЗАБРАВАМ ДА СИ ПИЯ ХАПЧЕТАТА АМА ТИЯ БАЯ ВРЕМЕ НЕ СА СИ ГИ ПИЛИ, СИГУРНО ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ.

Още преди много години /десетилетия/ имаше предложение в България да се застроят южните склонове на Стара планина от западната граница до Черно море.

по шведската Архитектура. А за това колко той сам разбира - безброй свидетелства 'шедьоври' из иначе красивата ни родина.

А, ти,бе, Гюро, що си мълчиш?

И аз първо малко се учудих, но после се сетих кой проблем борят тези къщи - високата цена на парцел за строеж. Ако човек е непретенциозен, може да си построи къща и на поносима цена. Обаче цените на парцелите са безумни. Потърсете в някой сайт парцел за строеж на що-годе хубаво място и ще ви се изправят косите. А на скалите може би за една годишна шведска заплата ще може да се направи доста уютна къщичка с всички включени разходи.

Скални лястовици.

Днес в кафези, утре направо по дърветата.И без това упорито ни налагат пътя към маймунарника.Но има и положителен елемент-в Скандинавия, а май вече и у нас, най- вече от безисходица самоубийствата се множат.От високо ще е бзпроблемно.

Почти се сещам на какъв принцип са им тоалетните. Бас ловя, че по-богатите ще живеят най-отгоре. За начина на погребване не коментирам. И въобще не ми е ясно защо трябва да се публикува всеки идиотизъм.

На такива , като тия архитекти моя дядо им викаше "шашкъни"! К'во да се коментира тука! Идиотизмът на някои е безграничен! Но не е виновен тоя, който папка баница.....

абе там и евтаназия предлагат и дисекция на жирафче пред деца правят, сега и в кафези ще живеят... ама ние на маймуни станахме

a shte davat li i po edna gurgulichka v kafeza

Аз предлагам да пратим всичките ни министри там - да живеят във шведските кафези!

Тия съвсем са полудели.

Домовете-кафези са проектирани специално за малки семейства и за самотни възрастни хора. Ако тези индивиди наистина смятат да предлагат това жилище за пенсионери, аз предлагам да си върнат дипломите!

там пенсионерите не са така сдухани като тук, но наистина е глупаво да мислиш, че възрастен човек ще се катери там като катерица

А при земетресение кво ше правят? Кретенизъм на европейско равнище е това.

Има още по-добър ватиант. Аз предлагам да се качим отново по дърветата и да викаме Ууу Ууу. Дон Пеепон

Човешката глупост е безкрайно голяма.

пълни глупости. най-удачния и евтин вариант е предложен и реализиран в Япония - къщи от полусфери от пенопласт.

На комшията му изрязаха стената на гаража с трион и го обраха. В този пенопласт влизам не с трион, а с макетно ножче ;-))

Аз живея в къща, пък те ако искат и на луната.

И шведите живеят в къщи и то дървени. И то боядисани с червено кафява боя от специална глина с мед, която държи 50 години. Но са неуморими да измислят изчанчени идеи. ;)))

Тия предложения само говорят за високия стандарт в Швеция. Не за друго, а просто тамошните учени са толкова умрели от скука, че се чудят какво да измислят. Иначе те самите демонстрирали ли са как се живее на такива места? Колко прототипа са построили и колко време са изкарали ТЕ в тях?

И не дай си Боже да ти се наложи спешно да напуснеш дома - приятен полет!

ТОЗИ ЦЪРВУЛ ЩО НЕ ПРЕДЛОЖИ ТАЯ ИДЕЯ НА ТЯХНОТО КРАЛСКО СЕМЕЙСТВО.

А водопровод, канализация....?