17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като я гледам тая къща, и преди не е била много годна за живеене

Този народ е толкова неграмотен - финансово, правно, политически и прочее. Като сами не могат да се оправят, отдавна има специализиране адвокати, които само с това се занимават. На мой близък при катастрофа ву нараниха коляното - операции, разправии и т.н. Предложиха му някакво обезщетение от застархователя, хвана си адвокат, който срещу 25% от обезщетението му спечели 4-5 пъти по-висока сума. Тук не става дума само за имуществени вреди, ами адвокат кръвопиец така ще натовари застрахователите, че после на всички ще ни вдигнат ГО за да избият, ако камионът беше с българска застраховка...

кофти късмет е някой камион да ти влезе в къщата, но пък тия са късметлии не само щото са оцелели всичките, ами и защото инцидента е в предизборно време, и сега там ще се изсипят да обещават помощ всички възможни партти и кандидати! то не че обещаното е като даденото, но си е по друго като ти обещаят

А КЪДЕ Е ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ ПО ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ НА КАМИОНА В СЛУЧАЯ? НАЛИ ТОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА НАНЕСЕНИ ИМУЩЕСТВЕНИ ЩЕТИ.

Българската дума "тир" произлиза от съкращението TIR, но то се е превърнало в нарицателно и затова се пише просто "тир". Другата възможност е да използвате думата "камион" или "тежкотоварен камион".

кънчо, може и цистерна да пишеш! може да уточниш и какво е карала, примерно - цистерна с двадесет тона бира, или с осемнадесет тона нерафиниран петрол, или с четиринадесет тона сурово краве млеко

Кметицата не става. Да не могат да възстановят една повредена къща ,да оставят хората на улицата. Фургон щяла да им осигурява. А се наела да управлява населено място.

Какво трябва да направи кметицата според теб? Да дигне нова къща ли?

Забелязвате ли, че държавата се спотайва , защото въобще не и пука са туземците. Да се оправят сами.

И какво трябва да направи държавата според теб? Нова къща?Съгласен съм, че това е трагедия ама що се от държавата трябва да се очаква нещо? Що па един не написа, че собственика на камьона трябва да помага? Що държавата винаги се търси като има проблем а като трябва да се плащат данъци се псува по същата тази държава?

Какво да направи държавата ли? Да задържи камиона и шофьора, докато съдът не се произнесе за конкретната вина. Камиона ли се е блъснал в къщата, къщата ли е излязла внезапно на пътя на камиона? Виновният да понесе щетите! Аз съм сигурен, че камионът струва повече от къщата. Дори не е изключено само товарът да струва повече от къщата. Било е течен сапун. Най-евтиният е левче литъра. Този в камиона като нищо може да струва едно 200 000 лева. Та ако шофьорът на камиона е виновен, слава Богу, жертви няма, да построи една нова къща на хората и да си ходи по живо по здраво в Елада! Ако се окаже, че собственикът на камиона го е претоварил с работа, та шофьорът не е издържал и заспал на волана, собственикът на камиона да построи къщата. А АПИ да направи така, че повече такива инциденти да не са възможни. Ако ръководството на АПИ няма идея, как да се постигне това, да се смени ръководството на АПИ.

Боже, в каква съборетина живеят тия хора...И за капак - това. Иначе просперираме. Е - някои по върховете са си добре.

Нали камионът е със сключена "Гражданска отговорност", тя уж покрива причинени щети...

Има, ама инцидента е станал на село, затова от гражданската отговорност няма да искаме нищо. И тоя шофьор и камионът му да се махват веднага от България, не искам да ги гледам.

Редно е ,през населените места да няма такова движение то трябва да е околовръстно.Агенция пътна инфраструктура стига само е лапала ,а да се погрижи и за това.Толкова е опасно ,шумно,прашно,къщите се тресат при всяко преминаване ,но кой ли мисли за народа.Само знаят да крадат и влагат парите от там където това може да стане,даже в безмислици ,като тротонетките на фъндък.,фъндък.......

Айде стига с тия дарителски сметки. Тирът има застраховка, застрахователите да идат да направят оценка и да платят щетите. За какво ги плащаме тези застраховки?

Принципно застраховката гражданска отговорност е точно за това. Обаче някой знае ли наистина какво следва сега със застраховката? Защото има следните 2 случая: Застрахователите отиват, оценяват щетите и плащат 500 лв. Защото на толкова са ги оценили. По-скоро се прави така, ремонт на къщата и после фактурите на застрахователите. Но това пак е фира, защото може да се окаже че след ремонта къщата е пораснала с един етаж.

Доказано е че камиона е карал с 55 км/ч, за какво бясно шофиране пишете накрая? Тоест защо го намесвате в конкретния случай? За да си пълните броя думи ли?

Редно е виновника, шофьора на ТИРа да бъде осъден и да заплати всички щети, и материални и духовни

За това има Гражданска отговорност .....

Нали осигуриха фургон. Какво искат още.

Що не идеш зимата да живееш във фургон, да видиш какъв е лукс само ! Трай си и си пази злобата за себе си.

Разбира се, че Застрахователят трябва да покрие всички щети. Стига все държавата (т.е. данъкоплатците, които сме ние гражданите) е плащала. Крайно време е и хората да се научат да си правят съответните застраховки. Така, както се процедира в по-развитите и културни страни. А иначе, ако с. Борован има в бюджета си излишни пари, нищо лошо няма да дадат еднократна помощ на пострадалото семейство, човешко е, но не за сметка на други, по-належащи нужди.

Камерите не работят, полицаите ги няма.... а ТИРа няма ли гражданска отговорност?

Именно, тира има гражданска отговорност, която трябва задължително да поеме щетите, които малоумния, заспал тираджия е причинил!

Айде стига ревахте и правихте сензации бе, неграмотници! Този ТИР има задължителна Гражданска отговорност и всички разходи по ремонта ще бъдат възстановени от застрахователя! Включително, като материална вреда, ще ъдат покрити и разходите ако семейството отиде да живее на хотел, докато къщата бъде ремонтирана! А най-добрият вариант за тях е същата да бъде обявена за опасна и съборена, а на нейно място да им построят нова!

Кога ще им ги изплатят, след 10 години съдебни дела? Застрахователите ако плащаха толкова лесно...

Ъъъ, ти май не живееш в България?