Къщата в Борован, в която вчера се блъсна гръцки ТИР, е опасна за обитание, защото са нарушени основните конструктивни елементи - носещи стени. Така семейството - майка, бременната й дъщеря, нейният съпруг и 4-годишното им дете, остават без дом. Тепърва ще трябва да се преценява дали е възможен ремонт и колко би струвал, макар че фамилията няма средства за такъв, предаде bTV.

Младото семейство засега ще се премести в апартамента на родителите на мъжа в Плевен. Собственичката на къщата - Петя Концевска, обаче заяви, че няма къде да живее и остава "под открито небе".

"Аз живея 46 години на този адрес, никога досега не е имало такъв случай, не съм предполагала, че мога да преживея такъв ужас", каза още жената, която е вдовица.

Семейството все пак е щастливо, че всички са живи и здрави.

"Ние спим на втория етаж. Гардеробът и тежестите паднаха върху нас. Аз закрих детето, то има само една драскотина", каза дъщерята, която очаква бебе.

Кметът на община Борован Десислава Тодорова уточни, че шофьорът на тира е карал с 55 км/ч в момента на сблъсъка.

"Възможно е или да е заспал, или да му е прилошало. Взета му е проба за алкохол - отрицателна е", заяви тя и посочи, че от общината могат да подсигурят фургон на пострадалото семейство, защото не разполагат с общински жилища.

От местната управа допълниха, че ще открият дарителска сметка за семейството. Тодорова заяви, че Агенция "Пътна инфраструктура" отговаря за поддръжката на пътя и липсата на легнали полицаи.

Улицата, на която стана инцидента е натоварена, тя е второкласен път и води към "Ферибот Оряхово" и АЕЦ "Козлодуй". На нея има камери, но те не работят.

Хората, живеещи в района споделят, че има полицейски патрул, който контролира трафика, но когато се оттеглят - започва бясното шофиране.