Касетъчните бомби: Защо това оръжие е толкова коварно?

Те вземат най-вече цивилни жертви - при това години по-късно, и са забранени с международна конвенция, но продължават да убиват

Обратно в новината

Коментари - Касетъчните бомби: Защо това оръжие е толкова коварно? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

но ще останат бомби след нея които ще продължат да убиват. Но какво от това. Зеленски и останалата еврейска клика няма да са там. ...или може би войната ще е перманентна както е предвидил Оруел

Каква е Русия че да казва на Украйна как да живее бе?? Що за фашистки изроди??

Що за идиот е написал това заглавие? Не вземат само цивилни жертви, първо ще утрепят руските фашисти над които са хвърлени. А русия до сега е хвърлила толкова много касетъчни бомби, че тия няма да направят голяма разлика.

Русия е изправена дасе справи Украйнски наркомани западни и европеиски отпадък

Русия ще бъде изметена както Хитлер.

Докато го ползват само руснаците не коварно, виж ако е срещу руснаците вече ставало коварно. За всичко си плащат орките, в цялата си история бял ден не са видели , сега не виждат и няма да видят. Тези отпадъци не прогледнаха , че злото им се връща многократно , как да прогледнат като само на зло са способни.

Брей, тия украинци много нагли бре, да имат наглостта да се защитават в собствената си държава.

"руския агресор..." , агресора е америка ама требе да си отворите очите и да си напънете мозъците та да го вденете, а това не секиму е дадено... но дори и американците не са толкоз тъпи та да не се сетят че кат направат такава глупос, може една друха бомба а неколко стотин килотона да паднат у вашингтон

Агресор е Русия която нападна Украйна и не и дава да се развива самостоятелно. САЩ нито Украйна нито Русия са нападнали. А ти говориш тъпотиите на Хитлер.

Щом САЩ го препоръчват, значи оръжието не е коварно, с е демократично

Сериозно говоря - ако някой е престъпник, трябва ли и ти да станеш престъпник. Или трябва да го спреш да върши престъпления? По твоята логика лошите хора трябва да ни бъдат за пример какви да бъдем и ние... Дали някой изобщо си дава сметка, че касетъчните бомби преди всичко убиват ЦИВИЛНИ ЛИЦА? И ДЕЦА? То бива светатът да бъде ненормален, ама толкова не бива! Ако едно оръжие е забрането с Международна конвенция, защо изобщо трябва да се говори за него. Двойните стандарти днес нямат край! Когато през 1995 г. сърбите бомбардираха центъра на хърватската столица Загреб с каситъчни бомби, светът, и особено САЩ, онемяха от възмущение. Загинаха 7 мирни граждани, ранени са над 170 души... и то в детската болица на ул. "Клаичева" и в Националния театър за опера и балет! Прима балерината Мирна Палада и още 14 балерини са ранени по време на репецията, която в момента са имали. Но днес някакъв си Байден иска да бъдат убивани руски граждани и деца. Толкова е откачил, че не си дава сметка, че ще умират и украински граяждани и деца - достатъчно е на украинска територия да има касетъчни бомби, произшествия с оръжие стават ежедневно по света.... 2. i 3. svibnja 1995. – Zagreb je pogođen raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem, takozvanim zvončićima. Bio je to čin odmazde zbog vojnog poraza srpskih pobunjenika. Raketiranje Zagreba naredio je Milan Martić, srpski ratni zločinac, kasnije pravomoćno osuđen na Međunarodnom sudu u Haagu na 35 godina zatvora. Nakon raketiranja Zagrebu je prijetila opasnost od 500 neeksplodiranih zvončića koje je naknadno deaktivirala policija. Prilikom deaktiviranja zvončića poginuo je jedan policajac...

"Руският агресор", ти да видиш, а краварите са носители на мира и демокрацията по света.

г-н Копейкин, а кой е агресора? Говори се за агресията в Украйна. Естествено ,че е Русия .

Ако говорим за агресия, нека да помислим кой започна да убива мирни жители в Донбас преди 9 години, и продължава до днес.

"Въпреки конвенцията през последните години броят на жертвите от тези бомби е нараснал значително - най-вече в Сирия."!!! На някой говори ли му нещо това изречение? Тогава да ви обясня: В небето на Сирия лети основно сирийска и руска авиация. Сирия не притежава касетъчни боеприпаси. ИД не притежава авиация с която да ги употреби. Единствените, които в Сирия разполагат с едното и другото и контролират небето са .... руснаците. Следователно значителния ръст на жертвите от касетъчни боеприпаси в Сирия се дължи на руснаците. Ако някой може да направи друг разбор а това изречение с удоволствие ще го прочета.

Коя държава създаде ИДИЛ и нападна зверски Сирия? Според тебе те пък с нищо не разполагат и не са и помирисвали Сирия.

Ако съдим по методите на водене на военните действия и изтеклите клипове в мрежата вероятно Русия. Обяснявам защо: ИДИЛ беше създадена от членове на тайните служби и оцелелите гвардейци на Саддам Хюсеин. Те от своя страна бяха обучавани изключително и само в СССР и страните от соцлагера, включително и в България, във Велико Търново например. Явно методите на обучение и идеологическа нагласа и при ИДИЛ и при наемниците от Вагнер са едни и същи - рязане на глави, изгаряне живи - членове на Вагнер правиха това в Сирия, после се появиха подобни клипове и в Украйна, пребиване на пленници с чукове. За ИДИЛ е ясно : те режеха глави също, но в техните клипове никога не съм срещал такава неподправена радост от това, което вършат, както при клипа с мъчението и обезглавяването на сириеца от членове на Вагнер. Та да ти отговоря: по начина и методите на действие на ИДИЛ с огромна доза вероятност е те да са създавени от СССР /Русия/!

Че то след американците останаха ли сирийци за избиване?! 22.05.2015 Пентагонът призна за убити деца в Сирия 13.04.2017 Пентагонът призна, че погрешно убили съюзници в Сирия 10 ное 2016 Пентагонът призна за 64 убити мирни граждани при удари в Ирак и Сирия през последната година 3 ян. 2017 Пентагонът призна: Над 180 цивилни убити при въздушни удари на коалицията на САЩ в Сирия и Ирак. Все още се прави оценка на пет доклада за непреднамерени смъртни случаи на мирни граждани при четири удара през 2016 г. и един през 2015 г. И това е още преди руснаците да се запътят към Сирия;)

Тези факти които даваш, са достатъчни. Както ти каза, Пентагона призна. Щатите вършат много гнусотии, но има гласност.Казват се нещата. Докато при руснаците не така стоят нещата. Същите убиици са и те, но не си признават.

Един среден за украйна !

И два за кочината.

Дано украинските нацисти използват радиоактивни снаряди,да се спре вноса на пшеница и слънчоглед.

Само тъп укронацист може да иска да използва на собствената си територия такива снаряди. Един ден конфликта ще приключи, но хората ще умират още дълго на тази територия.

ИМА РУСКИ БОМБИ С ПРОТИВОТАНКОВИ САПОПРИЦЕЛВАЩИ СЕ ЕЛЕМЕНТИ СПБЭ-Д/-К И Мотив-3М. ..... И РУСКИ БОМБИ С ПРОТИВОПЕХОТНИ ЕЛЕМЕНТИ РБК-500 АО-2,5РТМ ... ДОСЕГА РУСНАЦИТЕ СЕ СДЪРЖАХА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ НО СЕГА ЩЕ ИМ ПАДНАТ ЗАДРЪЖКИТЕ .... ОСОБЕННО ЕФЕКТИВНИ СА СРЕЩУ НАСТЪПВАЩИ ВОЙСКИ ...... А НАЙ ХУБАВО РАБОТЯТ В КОМБИНАЦИЯ СЪС ТОС СОЛНЦЕПЕК .... ПЪРВО ПРАВИШ НА КАЙМА ПРАСЕТАТА С КАСЕТИТЕ ..... И СЛЕД ТОВА ГИ ИЗГАРЯШ С ТЕРМОБАРИЧНИТЕ СНАРЯДИ НА ТОС-А .... КАТО ПРИ ТОВА ОТ НАЛЯГАНЕТО НА ТЕРМОБАРИЧНИТЕ СНАРЯДИ СЕ ПОЛУЧАВА И ДЕТОНАЦИЯ НА КАСЕТИТЕ КОИТО ЕВЕНТУАЛНО НЕ СА СЕ ВЗРИВИЛИ .. МИСЪЛТА МИ Е ЧЕ ЮТИЛИЗАЦИЯТА НА УКРО ПРАСЕТА ЩЕ ТРЪГНЕ МНОГО ПО БЪРЗО ..... НАТО НЕ ЩЕ ДА ЧАКА ЗИМАТА.. .( ПРАСЕТАТА ТРЯБВА ДА УМИРАТ ПО,-БЪРЗО ) ЗА ДА ВКАРА ПОЛША ВОЙСКИ В УКРАЙНА ... ЧЕ ЩЕ ИМА ЗАМРЪЗНАЛИ ПОЛСКИ НЕГРИ :)) .... НИМОЙ НЕ ИСКА ДА ВОЮВА С РУСНАЦИ ПРЕЗ ЗИМАТА

Ти , подобно на много руско съветски мекерета вероятно не си чувал за Третия закон на Нютон. Който гласи че всяко действие има равнини оротивонасочено противодействие. Та всяко действие на Русия по ескалация ще доведе до незабавно противодействие. Което, с помощта на съюзниците на Украйна ще съсипе Русия. Възхвалата на руското оръжие е толкова смешна, колкото и жалка на фона не скромните успехи на руската армия за близо година и половина война. По простичко казано, откакто Украйна спря първоначалното настъпление Русия тъпче на едно място. Попривършили са у боеприпасите. Да използваш ракети от комплекса С300 по наземни цели е скъпо и неефективно. Даже ако ракетите са с изтекъл срок на годност, трябва да преработиш бойната глава. Защото бойната глава на всяка ракета за ПВО всъщност е взривател с осколки. Нещо много подобно на сачми от ловна пушка. Те могат да поразят само слабо защитена цел като самолет. И не могат да направят почти нищо даже на жилищна сграда. Другият руски идиотизъм, вероятно предизвикан от недостиг на боеприпаси е използването на носители на ядрено оръжие като конвенционални. Главно по цивилни цели. . Скъпа операция. И безмислена. Чрез терор върху цивилното население никой никога не е печелил война. Но този, който загуби войната го съдят заьвовнни престъпления. Ако Русия имаше всичките тези прехвалени оръжия в достатъчни количества отдавна да ги е използвала. Само че ги няма. И воюва с каквото дойде. То и затова резултатите са толкова скромни.

ААААА не така. руснаците имат едно куче робот с гранатомет на гърба.Много е яко.Е оказа се ,че са го купили от алиекспресс ама жсе пак костюмчето си му беше руско.

Ей подлого защо не се преименуваш на Металург Магнитогорск?

С дементирали или наркозависими,слаби и безполови лидери като Бай Дън ,Макарон,Индуса от Англия,Лайнен,АналЛена ,зеленчука алчен ядрената война се приближава!

И кой е виновен за това,дали са тия които споменаваш или шпаклования ви другар Путкин.Егати дебила.

.... нали ни убеждавахте вчера че може? ,,,, сега не били чак толкова? поддържайте една версия.... на Хамериканциъте или на Ингилизите да се вярва?

ТЪПА БЕДНА РУСОФИЛСКА ПАПЛАЧ… Вие сега стоите в американски интернет на американски компютър на американски Windows, на АНЕРИКАНСКИ програмни продукти изхвърлете компютъра си през прозореца, тъпи русофили. Ето как работи свиниферма кремлеботов - нацисти и проститутки : Https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2 Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Проруските идиоти Тънат в лайна Живеят в лайна Вярват в лайна В главите си Имат лайна Яжте лайна Лайнари

Тези твои стонове са от агонията Миличкия

Написа българският трол-клошар на евтиното си китайско телефонче.

1. Ръководството на Русия се вози в руски коли. 2. В Русия е пълно със съветски и руски комбайни. 3. В Русия е пълно със съветски и руски трактори. 4. В Русия е пълно със съветски и руски автобуси. 5. В Русия е пълно със съветски и руски влакове. 6. В Русия е пълно със съветски и руски компютри и компоти. 7. В Русия е пълно с руски монитори и манатарки. 8. В Русия е пълно със съветски и руски телевизори. 9. В Русия е пълно със съветски и руски перални. 10. В САЩ няма американски гаечни ключове и дори гвоздеи.

Касетъчните бомби ще се използват за избиване на руски говеда.

Час по-скоро атом над Киев и Лвов, войната ще свърши за часове!

Не бъркайте сольнцепек с касетъчен боеприпас. Идеята които цитирате са от първия вид!

Видеата...

От началото на войната руската измет използува касетачни бомби, мамави и дирник вие пишете за сащ боклуци иде и вашия край кръв ще пикаете.

А дай доказателства. Само фалш знайте.

забранени, непозволени, незаконни - може би щот военизираната част от человечествот0фициално е спряло да ги ползва - поради което се е успокоило, и изведнъж - голям шок за нацелените за повреда или разрушаване армейска техника и дееспособна войска, разумната, живи и здрави

САЩ паднаха много ниско.

Тези бомбички са толкова полезни колкото беха леопардите и великото контра на Гру и миньоните....

В тубата има доста клипове с руски касетъчни бомби в украинските градове. Такава уби сума ти народ на гарата. Има видео с касетъчните взривове. Реднои е да се отвърне със същото и с техните камъни по техните глави.

Ами какво да ти кажа.. Хората даже не са си направили труда да ти обяснят защо са минусите ;

работят с забранени оръжия. Иначе СА мушмули.

Абе бомби момби чудо голямо. Само готвача с 200 та затворника да не нападне пак , че кремъл още смърди на посрано

армията на дъгата действа..

Знам че чекаш да ти го напишат у некой гендър веснико... Само да знаеш че цялата работа е била тактика руснаците вече говорят открито и се смеят на тъпаци като тебе и целио запад че се хванаха.... Украйна ( евакуира) селата до границата утре че ти го напишат да се досмееш.....

В Краснадар, докато излизал да бяга към 8 маса сутринта е разстрелян в гърба и гърдите капитан Станислав Ржицкий, 42 г. командир на подводницата "Краснодар" изстрелвала ракети "Калибър" по Украйна. Възмездието ще настигне всички руски фашисти!

Просто прекрасно, баце

то едни в пицарията бяа недосегаеми..

Русия ще обсъди сценарий за едновременен удар по няколко украински атомни електроцентрали. Това написа в Телеграм Дмитрий Медведев, зам.-председател на Съвета за безопасност на Русия. И допълва: „Нужно е да обсъдим сценарий за удари по Южно-Украинската АЕЦ, Ровенската АЕЦ и Хмелницката АЕЦ. Ядрени удари можем да стоварим върху обекти в Източна Европа. За това няма какво да се притесняваме”. Много странно, този кретен, който пиян като талпа два пъти направи опит да се самоубие, не е ли чул за призивите на българския президент Румен Радев за мир? Не е ли разбрал, че вчера имаше две шествия за мир в София и Варна? Е, малобройни, но все пак активното мероприятие е отчетено… Защо, бе кандидат-самоубиецо Медведев? Ти се гръмни или се отрови, както вече опита, но защо обезсърчаваш и без това рехавите редички, които славят и бранят Путин, а също и теб?! Или това е специална тактика: Поддържате нашата война срещу укрите, а вдигате шум до небето за мир. Хитро, а? На кремълските орки дотолкава им стига въображението. Бившият президент и премиер на Русия Медведев вие, вероятно пиян, срещу луната (по "Дуел" на Куприн…) и заради информацията, че САЩ щели да предоставят на Украинската армия касетъчни бомби. Пяна им излиза на устата на руските и нашите путинисти: Това е нечовешко! Спрете се! В тази връзка ТАСС е упълномощен да съобщи: Русия използва касетъчни снаряди и ракети от първия ден на „специализираната военна операция“, която целият свят кой знае защо нарича кървава, агресивна, мръсна война. Аргументът е, че Русия не е подписала международната конвенция за забрана на тези бомби. И изсипва Путин касетъчен смъртоносен дъжд над градове и села, над жилищни квартали, детски градини, гари, индустриални обекти, болници и университети… Става дума за реактивните системи БМ-27 „Ураган“ и БМ-30 „Смерч“. По време на полета от тях се отделя касетната част с по-малки боеприпаси, които се разсейват и покриват голяма площ. Част от тях не се взривяват и впоследствие представляват смъртоносна опасност за цивилни хора, включително деца. Много такива бомби бяха открити в жилища и обществени сгради. Руският военен експерт Василий Сичев признава, че такива бомби Русия изполва отдавна в Сирия. В Украйна, според него първите подобни са изстреляни в Украйна на 25 февруари 2022 г. Тези оръжия са нехуманни, но нашето ръководство е поставило цел да се постигне победа на всяка цена и военните изпълняват това – на всяка цена. С всички средства. Досега правителството и военното министерство в Москва не са обсъждали нито веднъж избиването на мирни жители на Украйна с касетъчни бомби и ракети. Това е в реда на нещата за тях, смята Сичев. Василий Сичев ще си го получи за тези откровения... Добре де, миротворци, защо сте съгласни руската армия да засипва Украйна с касетъчни бомби, а украинците да нямат право да се защитят? При това Украйна и САЩ също не са подписали Конвенцията за забрана. Защо не реагирате на изродските ядрени заплахи на Медведев, които той сипе срещу Украйна, Европа и целия свят от началото на войната? Миротворци лицемерни, защо не изпратите пощенския Гълъб Донев, да речем, в Кремъл, да обясни на Путин, че трябва веднага да спре да говори за победа и да премине на вълна мир. И за „конфликта“ да му обясни и въобще за теориите на нашия държавен глава - другари са. В делегацията включете и пазарджиклията Трендафил Величков, назначен от Радев за областен управител, кадър на Румен Петков и Георги Първанов от АБВ. Той е съгласен Русия да убива с касетъчни бомби, но Украйна в никакъв случай. Днес по бТВ същият се изяви изключително тъпо, което очевидно е висш пилотаж за тази категория хора. Такива кадри изпратете при Путин, бе гълъби бели, не се хабете в България. Там, на червения площад, на метри от трупа на Ленин, там се разгърнете. Много ще ви отива. Пък като ви посрещне и др. Песков – ехей!... Но вашият кумир Путин не иска мир, а жадува да унищожи цяла нация и държава. Което не е много миротворческо, откъдето и да го погледнете, не знам как се връзва с вашата концепция… Всъщност разбирате ли какво ви се говори? Чували ли сте за факти и документи, доказващи военни престъпления и терористични действия? Да сте научили случайно, че през март 141 държави в ООН гласуваха Русия да се изтегли от Украйна? Това 141 военнолюбиви държави ли са? Знаете ли кои са 7-те миролюбиви страни гласували против? Русия, Беларус, Северна Корея, Еритрея, Мали, Никарагуа и Сирия. Запомнете до кои се нареждате. Не се иска много акъл за това. Което ви устройва, нали? Поне така изглежда. Емил Азар

Много си писал , но си забравил да кажеш че Ураган и Смерч могат да използват както касетъчни, така и конвенционални заряди. А че използват касетъчни, го твърди някакво НПО което не носи никаква отговорност за твърденията си.

Защо никой не се учи от нея, а винаги едни и същи грешки се повтарят от така наречените империи?

Залагам 10 лева ,ще до три мес ,ще има Ярс над Киев ..американската гърмяща. Змия е в безизходица ..Ще хапе много..

Оръжието е коварно, защото новата порция от 300 000 мобилизирани ще свърши за месец-два.

Дойче зеле използва хибридни атаки ,които са безсмислени сред голяма чат от населението.Същите се опитват да сеят омраза твърдейки че Руснаците ползават такива което ако беше вярно хохлите щяха да намалеят наполовина и нямаше да ползват за защита минни полета.Стаатията е дайте на мравояда киро таргев да се нахъсват още повече и сороспиняците втора смяна

... няма да се учудя ако набедят руснаците че използват и ядрено оръжие в Украйна ... всеки си прави каквото си иска

Много е тягаво в Изсрайна..И още повече ще става ..Ще стигнем и до ядрото .

само друсан лайнар може да хвърля касетъчни бомби в задния си двор където утре ще играят деца.

Путин нали? Щото руснаците ползват и ползваха. Украинците доста малко.. просто нямат повече

На Урките - вън, смърт за помощта, която света им даде. Мрете фашисти

Ганя, пий си лекарствата и лягай, че да не земеш да пометнеш или да излезе пеня от устата ти, гаден долен олигофрен

По предназначение отиват боеприпасите - за борба с вредителите от рускофашистки произход

Ако касетъчните бомби са "коварни" за орките това не е ли добре? Тогава какъв е проблемът с тяхното използване? Ако орките не искат да остават без ръце и крака, тогава чий го дирят в Украйна?

Още един с логика на картоф......мислиш ли че руснаците няма да върнат жеста?

Ме те чий уй търсят у съседът си??

Без ръце и крака ще останат родени в Украйна и деца от там. Включително считащи се за украинци.

Войната ще свърши, когато Зеленски обяви капитулация. После съдят бандеровците нацисти. Но какво ще решат руснаците, не е ясно. Може всеки регион да гласува за себе си какво иска. Запада създаде такава ситуация, при която нямат причина да се спират руснаците. Тъй или иначе са лошите, поне да си вземат считаното за свое от Киевска Русь. Дето до ПСВ някъде Киев си е към Русия и след ПСВ се появява за първи път независима Украйна до влизането в СССР с подаръците от Русия. СССР управляван най-много от родени в бъдеща Украйна - преди нея - Хрушчов и Брежнев. После от грузинеца Сталин. Между Сталин и Хрушчов за няколко месеца и от един и с български корени от Охридско. А Ленин включително с шведски и немски корени, освен еврейски и други.

няма

Няма да е лошо украинците да пуснат едно добро количество касетъчни бомби над близките до границата руски градове и да избият няколко хиляди цивилни. Просто така, за назидание на орките да помнят да не припарват в Украйна. Как мислите?

Кой ще спре руснаците да направят същото? Имаш логика на картоф........

А сега нещо ги спира викаш? Не избиват хиляди цивилни? Кой е кореноплодно, не разбрах.

Типична DW статия - провокиращ въпрос в заглавието, после в статията всякакви други обяснения и разтягане на локуми и накрая пак не е ясно аджеба защо са толкова коварни тези бомби...

Голяма част оставали невзривени. Говореха за 1-40%. После от тях загиват и осакатяват цивилни, а децата ги възприемат като играчки и от тях загиват много деца или са осакатени.

За провала на Леопардите. Всички до един са унищожени. Вече никой няма да ги купи. https://voenhronika.ru/publ/vojnanaukraine/prichinyprovalaleopardovnabumagestrashnajakhishhnajazlobnajamashinahellfire5552023/60-1-0-14186

Между подчертавки става на италик. Замествайте в линкове всички подчертавки с %5F - избягване за URL. В адреса на браузера ще го обърне на подчертавки.

Интересно ми е как руснаците ще понесат касетъчните бомби. Чух че алкохолният дух образувал естествен щит срещу осколките от такива бомби, но трябва да се провери. Вадете пуканките...

По леко от колкото украйна атомните.

Путин явно ще се бие в Украйна до последния руснак. Затова украинците трябва да намерят начин да убиват колкото се може повече руснаци. Касетъчните бомби са едно прекрасно решение. Ако те не помогнат, украинците ще получат ракети с далечен обсег и ще почнат да обстрелват руски градове. Тогава играта ще свърши.

Недей използва името на Апостола за прокламиране на смърт! Това се наказва от духовният свят!

Защо? Обясни ми украинците как да се освободят без да убиват руснаци?

Украинците бяха свободни, докато не се превърнаха в терористи и не почнаха да убиват руснаци. Сега вече не са свободни.

Няма да е лошо украинците да пуснат едно добро количество касетъчни бомби над близките до границата руски градове и да избият няколко хиляди цивилни. Просто така, за назидание на орките да помнят да не припарват в Украйна. Как мислите?

Не си патриот - ИДИОТ СИ

Не разбрах какъв точно е проблемът да се използват касетъчни бомби срещу руския окупатор. Някой може ли да ми обясни?

За съжаление, никой не може да ти обясни..........

Сериозно говоря. Руснаците окупираха Украйна, те използват касетъчни бомби за да трепят украинци наред, тогава защо украинците да не трепят руснаци по същия начин? Кажи.

Русия не използва касетъчни боеприпаси в Украйна. Малко вероятно е и украинците да използват такива, освен ако не ги натоварят на миномети. Русия освободи Крим, Донбас и Луганск от ръцете и обстрела на терористите в Украйна. Ако има сили ще освободи и Одеса и Киев. Да ви пикам на хейтърите.

Русия не използва касетъчни боеприпаси в Украйна? Това по руските новини ли го казаха? И от кого "освободи" Русия Украйна - от украинците ли? Тогава кой ще освободи Русия от руснаците? Нормален ли си? Забрави ли руснаците колко българи избиха след като окупираха страната ни на 9. септември?

Патриота не знам колко българи са избили руснаците ама знам че майка ти е лизала руски задници, както ти днес лижеш щатски.

Няма проблем, че се рестартира студената война.

Обед Вечер Вият Руските Псета All day Every day Мръсна сган Чуми

Първо бяха джавелините, после хаймарсите, след това леопардите и абрамсите, а сега - касетъчните бомби. Интересно какво ли ще е следващото оръжие, което ще "преобърне хода на войната" ... и не е ли време да се мисли за споразумение - със или без участието и съгласието на Украйна.

Ф16 и ядрени неща след това.........

Инженерче

Къде? Над Ню Йорк, Москва, София?!?? Може ли да има такива крайно умствено ограничени същества?!? Ще провокират държавата с най-много ядрени глави?!?

Пепел ти на езика!

Не виждам как няма да стигнат до там, нещата ескалират всеки ден. Никой не говори за преговори, точно обратното!

Путин изтегля армията от Украйна и има мир.

На върба в сряда ще стане това......ходи си купи каска и някоя консерва :)

За да използваш касетъчни бомби ти трябва самолет нали? Логично..... И как по точно ще ги пускат укрите тия бомби над руснаците като нямат въздушно превъзходство??? Бахти и тъпизмите.....

Може и със снаряд. Гадно е, но може!

Но тогава е деуг тип боеприпас....НЕ Е БОМБА

РСЗО (Ракетна Система за Залпов Огън) ! Монтира се на HIMARS ("барабана" за HIMARS може да бъде различен според диаметъра и вида на ракетите). Точка-У примерно е една ракета с бойна глава касетъчен боеприпас, на там се монтира една ракета върху шасито и то е предназначено за такава ракета само. При HIMARS-а е едно шаси и се сменя отгоре шпиндела/барабана/или там както се казва нещото в което се монтират различните типове ракети. Или поне така изглеждат по снимките които са общодостъпни. Може и от самолет, нали Украинците направиха някакви модификации и пригодиха английските storm shadow да се закачат на СУ-тата. Но най-вероятно американците няма да им дадат такива. Като цяло гадно оръжие, ако такава ракета взриви в град в по-уживени часове, десетки жертви или стотици ранени... А ако не се взриви във въздуха, пада на земята и е супер трудно за обезвреждане, понеже рискът да унищожи екипа/робота които отива да я обезвреди е огромен.

Начи'ии руските орки сипят от нехуманните бомби , а запада и Украйна си бъркат в носа??? Аре да е честно, същото и по руските задници!!!

Ако ги използвайа отдавна западните СМИ да са оревали орталтка....аре чиба трол

Ами то това оръжие е забранено. И, всъщност, отново, става ясно, че сащ и укросите са фашисти.

Лайно, твоя вожд го ползва вече година в тридневната война!