ЕС раздава дебитни карти на бежанците в Турция

Европейският съюз започна днес проект за предоставяне на дебитни карти на бежанците в Турция на стойност 348 милиона евро.

Обратно в новината

Коментари - ЕС раздава дебитни карти на бежанците в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми е интересно дали в знак на толерантност ще инсталират в банкоматите и меню на пущу, урду, или какъвто език там говорят мигрантите. И още нещо: кой може да гарантира, че тези пари се използват по предназначение?

за тия отрепки дето нахлуват и не искат да работят, а само да лапат, поробват и вонят се дават милиони даром. А ние сами се борим на изпити за прием за образоввание, класации до ри за децата ни в детските градини. После цял живот бачкаме яко и получаваме 200-300 евро заплати, а пенсионерите ни по 80-100 евро. Не можем да си позволим добра храна и почивка, а като се разболеем не можем да си платим всяко лечение или изследвания и се надяваме да оцелеем. Отвращавам се и от миризливите нагли мигранти и от управниците в тая Европа.

Видели са , че хората на Ердоган са крадлива пасмина и затова се дават кинтите направо на бежанците. Както у нас, така и в Турция да се краде е част от манталитета, а не просто начин за оцеляване и забогатяване. Този начин на мислене връща държави като Турция и България векове назад и ги отделя от цивилизования свят, към който се стремят всичките тези, които нашите простаци наричат "цигани". Дори и те са видели положителното на Запад и бягат от руския ботуш.

348 милиона евра за 1 милион мигранти . Това ще рече 348 евра месечно на калпак . При това картите ще бъдат зареждани всеки месец . Баси как само искат да обърнат потока на мигрантите ... За 90% от пенсионерите и поне 30% от работещите у нас тия пари са химера а на ония ги дават да имат некоя пара докато си почиват и мислят как по-лесно да стигнат при баба в Дойчланд .

Интересно по колко милиарда печати ЕЦБ всеки месец?

най-после някаква реална помощ за страдащите хора. благодаря ти Европа, ти си всичко за мен

РОБИ , РОБИ вот вам ес , вот вам нато!

Лари, ти явно си руснак, така че тези работи не те засягат. Пиши на съотечествениците си, че са роби.

тези от ес парите ги немат за нищо, особено онез пари, които не са техни, но и не могат да се спестяват, поради политиката на драги. подобни дебитни, неконтролируеми сметки има и в "уравляващите" ес, които никой не ги знае. и най-накрая. пак се хвърлят пари от хеликоптери, като на циганска сватба, но войната ври и кипи за радост на нпо-организациите и левите сили на dw - предизвикали това огромно нещастие и тази световна катастрофа .

Не желая с НАШИТЕ пари да храним нашествениците!!!!! Това са наши пари,дадени като годишна вноска в ЕС.Щом искат да помагат на "бежанци" да ги приютяват в дворовете на именията си и да ги издържат те,а не ние!!!!

Спокойно де, ще ги напечатат за 1 седмица. Хартия е само.

Всъщност джобните пари, давани на имигрантите в България са същата работа. Не знам как ги получават: на ръка или с карта.

Да, ама не. Джобните пари се дават от страната, регистрирала бежанеца. Парите давани от ЕС по дебитни карти са допълнителни, към всичко, което дава Турция.

Сега се планира да заселят семейства имигранти в България извън лагерите в общините, които били пожелали, защото имат демографски проблем. Щели да им намерят подходящо жилище и пр. Сещате ли се за отговора на въпроса как ще се издържат тези хора, защото стените на жилището не се ядат?

Нашите цигани добре се ориентираха в началото да се пишат бежанци, ама ги разконспирираха.

Внасяме в общия европейски бюджет половин милиард евро годишно, почти един милиард лева.

боже накъде отива тоя свят...

Откъде ще дойдат парите? Включително и от нашата вноска в ЕС - тоест от нашите данъци и от залъка на нашите старци. Защо България трябва да плаща за военните и геополитическите игри на ЕС, НАТО и Америка? Да си прибират бежанците и да си ги хрантутят, на българите никой подаръци не е правил, защо ние трябва да поемаме тежестта докато загиваме?

Защото за българите е важно да продължават да имат свободен достъп до европейския пазар, технологии, наука и университети, които са най-развитите в днешно време. Залъкът на българските старци не го отнемат от ЕС, а бедността им е следствие на политиката на нашите правителства, които ние избираме, то ест, ние сме виновни за това. Но най-значителната причина за нашето изоставане са назначените от БКП наши олигарси и мутри, с които са свързани БСП, ДПС и ГЕРБ, а и други.

... скоро ще трябва да ги носим на ръце, за да не се изморяват от непоносимото бреме на ходенето. М.А.М.А В.И МРЪСНА, УПРАВЛЯВАЩИ И ТЯМ ПОДОБНИ ВЛЕЧУГО-ХРАНТУТНИЦИ ...! Те това е краят на Европа!!!

тоест 348 милиона евро ще влязат в турската икономика.

Че да не искаш да влязат в българската. Ние с к'во сме заслужили?

българина да ги приема с добре дошли? Пълен абсурд. Собствените му родители или баба и дядо мизерстват, а за натрапниците- обгрижване и дебитни карти. Нема такава държава, само територия България.....

Не е ли по-лесно да си защитим границите с оръжие и стрелба по незаконно преминаващите отколкото да издържаме милиони хрантутници, докато народът ни гладува?!? Защото в тези милиони за дебитни карти попада и нашия членски внос за ЕС, нали?!? Докога с тази политика на РАЗОРЕНИЕ на Европа?!? Защо Европа, а не напр. Северна Америка трябва да се грижи за т.нар. "бежанци"?!?

Ех това е нов вид работно място бежанец- мигрант -нарушител все тая . Дано им послужат тези пари за да си хванат кораб с ПЛАТНА и да им спре вятъра в центъра на голямо море.

Обява за работа: ЕС търси да назначи на работа няколко милиона бежанци,добро заплащане,осигурена квартира,работно време-няма!

Добави: ...... и свободно движение в ЕС.

Бежанец да си днишно време,майка му стара!Живот да си живейш!

Тука нЕкви пак запяха старата песен - бежанците, бягащи от война, от насилия... Аре стига - прочетете немските медии (Билд напр.) и ще видите, какъв скандал се заформи там. Още от миналата година, нвлеци с признат статут на бежанци си ходят на почивка в страните от които са избягали. Става въпрос за Афганистан, Ирак и Сирия. Обикновено се връщат н 21 ден - за да не им спират паричните осигуровки... После пак... Бежанци - дзвънци.

А бе и аз съм бежанец.Къде записват за дебитни карти?

А КОГА ДЕБИТНИ КАРТИ ЗА БЕДНИТЕ В ЕС ???? ... БЕЗДОМНИЦИТЕ ОТ ПАРИЖ ДО СОФИЯ ЩЕ ИМ СЕ ЗАРАДВАТ :)))

Интресно, на мен никой не ми осигурява доход. Налага ми се да работя здраво за скромно заплащане.

Скъпи гости, не спирайте да идвате. В Европа ще ви регистрираме и ще намерите подслон, храна, мед. грижи, джобни и всякаква помощ, за която се сетите. Ще останете безнаказани за нелегално преминаване на границите и за извършени престъпления, понеже сме толерантни. Няма да работите нищо, ние ще поемем издръжката ви, нали сме богати. Заповядайте всички.

Безобразие. ЕС решава да дава на бежанците парите на европейските, включително и българските данъкоплатци. Бежанците ще си пазаруват в Турция, т.е ще стимулират икономиката на Ердоган. Не е ясно само храна ли ще си купуват. Някой може да реши да посъбере парички и да плати на каналджиите да го прекарат в Гърция или БГ или някъде другаде. Не е нормално да се вземат такива решения, не е нормално 27 страни да се поставят в шах и да се вкарват в разходи заради чужд проблем! И не е необходимо да се поддаваме на турския рекет, просто не бива да ги пускаме в ЕС, да ги видим къде ще отидат!

Аз не виждам какво толкова ви пречат бежанците! Това са хора, които бягат от най-стршното нещо на света - войната! Те са слаби и онеправдани и затова именно на тях трябва да се даде, не на богатите европейци! Ние си имаме и без друго! Пък и 2-3 милиарда и без това не са нищо кой знае какво за ЕС! Това са пари само за развлечение от което можем малко да се лишим, не мислите ли? Не можем само за себе си да мислим! Трябва и за другите, защото иначе насърчаваме класовото разделяне, което не е демократично!

Напълно прав е човека! НЕкакави си милиарди не са кой знае какво за нас. Дадохме нЕколко милиарда за КТБ, сега и за Белене ще дадам.....та покрай тия неща милярдите за бежанците няма и да ги усетим.

Прав съм, разбира се! Това са хора, които са загубили всичко, което имат на света, много от тях няма да видят никога нито един свой роднина! Ти можеш ли да си представиш това, а? Или сега в края на работния ти ден в банката, след като за последните 8 часа заработи поредните 100 или 200 лева реши да се оплачеш в Интернет как тая държава нищо не ти дава, така ли е? На тебе ясно ли ти е какво значи да загубиш всичко? Ясно ли ти е какво е пред очите ти да убият всичките ти роднини и да разрушат дома ти? Ако не ти е ясно това, нямаш право на коментар! И бе бързай с това да мразиш емигрантите! Нищо лошо не си видял от тях! Това, че имат различен цвят на кожата не ги прави по-малко хора от тебе!

Таня Тодорова, от горе ли са ви заповядали винаги да слагате снимки на майки с деца при бежанските теми, или вие така сте решили по собствено усмотрение? Ако вие така сте решили, моля обосновете се защо.

Не са и заповядали от горе, а са я помолили да слага снимки на майки с деца за да дразни двубуквените гейове.

Ами ти какъв гей си, четирибуквен ли?

Подкрепям Ви за мнението Ви за снимката, само не разбрах откъде сте сигурни, че това е майка с дете. Аз виждам човек с неизвестен пол,със закрито лице, държащ увит предмет, който може да е всякакъв.

Напълно в духа на папската енциклика "рерум новарум". Европееца ще види още абсурди от "неговите" представители които грозно го крадат и мислямт в скоро време да узаконят беззконието със закон противен на Бога. Който се пусне от крепката ръка на Бога ще има тежки дни.

Каааажи честно, братле :))))

"От глупав по-глупав!" - вече с нов сценарий!

От hm до zz, ПРЕДЕЛНО ТЪП И БЕЗ СЦЕНАРИИ.От двубуквени хотентоти светът не мисли и не работи.

Освен всичко друго проекта за дебитни карти включва в себе си скрита и незаконна регистрация на данни за мигрантите и обработка на тези данни. Германия до края на годината ще приеме закон за прием на 200 000 мигранти годишно. Този проект ще осигури информация за подбор и избор на мигранти, поради това и е приемлива цена за такава политика. Въпросът е дали и как Турция ще понесе и ще се справи с неизбежните социални и граждански последици. Няма съмнение, че Ердоган е умен политик, който на запад много подценяват.

Като ги искат, да си ги товарят на самолети и си ги приемат. Защо трябва да изхвърлят екстрементите си на българска земя?

Значи има пари! Защо толкова години не дадоха такива карти на българите? 200 евро минимална заплата! Бачкане на 12 часов работен ден, 6 месеца изпитателен срок в полза на работодателя, 3 месечно предизвестие при напускане и плащане на липси, неустойки и т.н.! За някакви въшливи 200 евро! А тези получовеци получават пари наготово. Пари взети от нас.

Абе къде е ООН.Защо този вече глобален проблем не се разглежда от ООН Това си е жив рекет. Плащаме за да не ни тероризират

Питанка към еврозелките и по точно към ЕК - Как и защо ще им зареждате картите всеки месец на тия "бежанци" и от къде ще дойдат средствата ? Ха кажете няма ли да дойдат и от нас /най бедните ва ЕС / и защо нашите бедни пенсионери ще издържат "бежанци" ? И защо не зареждате ежемесечно карти на нашите бедни пенсионери, нали сме страна от ЕС и как се нарича това , не е ли двоен и троен стандарт ???!!!

Хора, моля ви кажете ми, че това е взето от Неновините! Как ще им даваме дебитни карти и ще им ги зареждаме всеки месец бе?!? С какво те са заслужили това? Само, защото са минали нелегално границата си с Турция... Боже, какво става тук, аз сериозно вече започвам да си мисля, че това нещо наречено ЕС се е побъркало! Сигурен съм, че сумата, която ЕС ще плаща на един такъв нелегален емигрант (защото за мен това съвсем категорично не са бежанци) е далеч по-голяма от това, което се плаща на баба ми, която 45 години е работила! И защо? Само, защото сме прекалено културни и даже мултикултурни...

ЕС ...кой ви позволи да ни харчите нашите пари ...Някой ще се обогатява със създаване на огнища ,а ние ще му плащаме сметките .Тия в час ли са ?!?

На това му викам поощряване на миграцията а не решаване на проблема Не ми се мисли колко милиони икономически мигранти ще опулят очи като разберат за тази манна небесна Убеждавам се че големите ( по население) народи в Европа са тотални дебили

Защо тези хора да са грижа за ЕС? За бившите колониални държави и сАЩ,които им разрушиха държавите да,но за цеия ЕС?!

Е, ти кой искаш да се грижи - може би СА, Катар, Кувейт, ОАЕ... и другите богати, арабски мюсюлмански държави, които са в съседство с конфликта. А, как сащ ще унищожат Европа, тогава!? А!?

Защо ЕС ще подпомага бежанците ? Да ги подпомагат тия дето ги прогониха от държавите им !

Какво хуманитарно има в това? Нищо. Унищожават белите хора. Един българин, който е от най старото население на Еропа, трябва да живее с една четвърт от тази сума/ около 25%/. Антихуманна политика на гадините. Като имат излишни пари да им купуват презервативи на бързоразмножаващите се полухора от Близкия Изток и Африка.

"Хуманитарното" е, че европейците не се смятат за хора, а за рая/стадо, гои/добитък и служат само за издръжка на правоверните и богоизбраните.

Единственият начин да се спре потока е да бъдат минирани границите с тези мини, които се обезвредяват в страната ни. Вместо да ги обезвредяват на границите с детонатори и това е.

Хе, тия май бързо ще ги вкарат в Матрицата :)

тук през 90-те като нямаше мляко за децата... на опашките на посолствата те питаха колко пари имаш и да си носиш нотариалния акт..., а сега видяха дебелия край и да се откупят, ако може

ох какъв сладък бизнес ша са завърти около тез дебитни карти! Са още по удобно ше си плащат на трафикантите до германия!

А на еврошараните от България пак подадоха дядовия! Правилно казваха хората- еврото вече е единица мярка за глупост!

Ако са ти артък еврата, ще ти дам по една рубла за всяко. Да не изглеждаш толкова глупаво, аз ще поема риска.

Възникват следните въпроси: Коя банка ще издаде тези дебитни карти. Да не е Дойче банк, която трябва да плати голяма глоба в САЩ и по този начин скрито всеки месец да получава държавна помощ? От кога социално месечно подпомагане на граждани извън ЕС се нарича проект и колко договора и директиви на ЕС нарушава? Проблемът не е в парите, а в погрешното решение, ще подмамят цяла Африка да се насочи към Турция. А след това през България и Сърбия към Европа.

Решението, ама изобщо не е "погрешно", щото те точно това целят.

Целите биват различни - законни и незаконни, предвид обстоятелствата и въпреки тях и ище... Практиката показва, че най-хитрата и рационална политика е в основата на всеки конфликт, а когато такава политика е достатъчно продължителна води да война.

Вижте колко умно са измислили нета да си приказва простолюдието и да се възмущава НОоооооо политиците ви таковат таковата с измислената демагогия наречена ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!!!!!!

На "бежанците" дебитни карти, на евродебилите - дебиЛни.