В Банско раздавали безплатни карти за ски

Природозащитници твърдят, че концесионерът на ски зоната в Банско "Юлен" раздава огромен брой безплатни сезонни карти за ски съоръженията.

Обратно в новината

Коментари - В Банско раздавали безплатни карти за ски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я какво излезе. Цеко Минев раздал безплатни карти, за да направи изкуствени опашки на лифта. След това поканил премиера Бойко Борисов, за да му покаже какви големи опашки се получават и колко е нужен втори лифт. Това е обикновена измама. Бате Бойко, Цеко те излъга и се подигра с теб. А измамата беше успешна, защото след тази нагледна демонстрация, правителството реши да има втори лифт. Но безплатни карти тогава вече няма да има. Така се прави бизнес по цековски. А бившият премиер Борисов очевидно е голям шаран.

Що лъжеш, кретен. Според една статия в немската преса, пожара на Бистришко бранище във Витоша идеално пасваше на "инвестиционните" намерения на Цеко Минев. Те предположиха, че пожара не е случаен. Логично, Цеко Минев не си мръдна пръста да го гаси. Отидоха да го гасят всички еколози и туристи. Доброволно и безплатно. Като истински стопани. А Цеко Минев се криеше, като истински крадец. За това тяхната дума трябва да е определяща. И като Юлен е взел концесия, защо е изсякъл 650 дка гора в повече от концесията. Това е точно незаконна сеч. И правителството не взема никакви мерки. Много си неадекватен, да не пушиш нещо по-различно.

1. Потребителя Зелен : ти си пълен идиот и си продаваш дупето! 2. Абе тоя Тома Белев няма ли си друга работа? Сега и дейността за безплатни карти ли ще отчита? АМИ РАЗДАВАТ СЕ, за да се радват хората! За разлика от теб и твоите платени протести, хората ХОДЯТ на БАНСКО и ДА ПЪЛНО Е, параноик такъв! 3. Ти като природозащитник, какво правиш? Караш хората да излизат по улиците на протести, а ти се криеш като мишка! СМЕШНИК!!!

С такива хора като Мачирски и Тома Белев в тази държава ще си остане комунизмът и малките дребни далавери..срам

А опашките пред касите за карти? Там сигурно дават безплатно олио и слънчогледови семки.

Да, и изгодни оферти за ипотечни кредити в Първа Инвестиционна Банда! :D

и някои лев..на вас.. да пишете тук

и кога пък си чакала повече от 10 минути на опашката за карти?

Искам и аз да се уредя с безплатна карта/и за няколко дни само.Някой ако знае как и къде ще му бъда много благодарен да ни информира.

Отиваш на място, те сами ще те потърсят и ще ти предложат безплатна карта. Но условието е да стоиш на изкуствената опашка поне 30 минути.

Абе този нормален ли е? Раздавали безплатни карти и затова имало опашка, и така отчитали наплив. И кое му е лошото на това? Безплатните карти за учениците ли? Тези еколози тотално изперкаха и се взеха много насериозно. Как така 200 човека от София ще определят съдбата на цял регион и то на 250 километра от София. Идете на някой от протестите им и ги вижте-с бира в ръка седнали на платното и си говорят. Питайте някой от тях къде е Пирин и колко е голям. Ако ви отговорят 4 от 10 души аз ще правя челни стойки цял ден

Предлагам да се назначи по един горски на всяко дърво.Така няма да се сече а и няма да има безработица в Банско.Ще трябват още хора от съседните селища.

Може, може... измий си зъбките и беж лиске при Цеко Мине(Т)в. А кой запали пожара на Витоша? А кой ходи да го гаси?! При все, че най-много пожарникарчета има точно у София? Ако не ти върже Цеко, мое и при мадридското старче да се пробваш, да видиш ти частни тори... пардон били гори - сега са поляни. Мръсни сте у червата чак такива дс-ари като теб. Не лустрация, публичен разстрел за вас. Пък после ако трябва и паметник ще ви вдигнем. иначе няма напредък, тумори с тумори такива!

Омръзна ми да слушам и чета глубости. Не мога да разбера как си представят така наречените еколози да се развива една държава в областта на ски туризма без развитие на инфраструктурата. Преди да се занимават с протестите за разширението на ски зони, да вземат да направят кампания за да не се замърсяват планините и плажовете.. Най вероятно много от боклуците, които "красят" планините и морето са тяхно дело..

Това копеле Цеко Минев направи сезонните карти 1450 лв. (За сравнение миналата година бяха 960лв). Тази година бойкотирах Банско мъкар че имам апартамент там и ходох да карам ски на Чепеларе. Чепеларе е 1000 пъти по добре. Хората се грижат са пистата и цените са нормални!

Само той ще да ги е направил да знаеш..хаха

Възрастен човек съм, не мога да се катеря по планините, не умея да карам ски, но искам и аз да се кача на високо.Гледката от там е невъобразима. На Боровец е като океан от борове.Не съм виждал другаде подобно нещо.Ако няма лифтове,ще гледам планината само отдолу, като на картичка или на кино.Трябва да има лифтове, но разумно да се строи, нека скиорите да да могат да карат, децата да се учат.Давали безплатни карти.Какво от това, значи има желаещи,значи е нужно.Ако им даваха пари да ползват лифтовете - това друго.

Пацо няма да е лошо като за начало да им направят път до хотелите ! Защото зимата е кал до уши , а лятото не може да се диша от пепел ! Няма никаква инфраструктура до новите хотели в Банско ! Все пак за да караш ски първо трябва да стигнеш до хотела а , нали ;)

Боби

Хайде пак наизустени реплики. Това къде ти го казаха, на партийния конгрес ли? Че беше плачевно състоянието на пътищата в Банско преди 3-4 години, беше, но явно не си ходил скоро, за да пишеш глупости. И наистина има какво да се желае още, но не пиши, че не може да се стигне до хотелите от кал. Или поне бъди любезен да дадеш конкретни имена на хотели, които са недостъпни.

Много добре си го написал Пацо. Трябва да има инфраструктура, но всичко да е с мярка. Това за което мечтаеш го има в Швейцария. Хора възрастни и инвалиди могат да се наслаждават на гледки от 4000м.н.в.

Пацо, това на оперативката при Цеко Минев ли ви го казаха. Масирана пиар атака.

Кажете къде са безплатните карти да се нареждаме всички на опашката.

Абе кои сте вие да решавате какво да става с цял един регион. Все едно аз да протестирам за нещо, което касае русенци или варненци. Накрая ще вдигнете нервите на някой и ще подпали цялта гора. Като толко мислите за България, къде бяха вашите дядовци да ни помогнат да се освободим от турско? До 1912 година бяхме под ятагана и сами се борихме за свобода, сега ми плямпате за България. Не сме ви задължени с нищо и без това като дойдете се стискате за 2 лв , а карате джипове за хиляди. По-добре чужденци и ще развиваме нашия си край както сметнем за добре. А Тома Белев го питайте за 1.5 млн дето взе и сега реве като мечка за природата , а всъщност си защитава парара, малоумници

Предлагам да се изсече цялата гора около Банско. Да се направят 100 лифта и хиляда писти. Само че за всяка писта и лифт да има прозрачен търг с участието и на международни компании. Тогава всички Банскалии ще могат без проблем да си се радват на голите баири и ще има много препитание за населението. Въпроса е дали ще има някой желаещ да ходи там и дали ще се задържа сняг по голите чукари.

Не знам дали си запознат, но за да се задържа сняг най-важен е наклона - 12% до 42% мисля че беше оптималното, но не съм напълно сигурен за цифрите. Може би имаш предвид, че при изсичането би имало повече навявания, което вече е вярно.

Да вземе да ви направят пътища до хотели , че до там се стига само с джипове 4х4 ! Забравих и с Хеликоптер ;)

Е по- голяма глупост не бях чел скора !!!!!!

СкорА ще четеш и по-големи "глупости", като почнат да им излизат кирливите ризи една по една!

Няма ЛОШО да се строят нови ски писти, спортни съоръжения и обслужващи туризма постройки (заслони, лавки, малки ресторантчета, кафенета и подобни), НО преди това притежателите на вече съществуващите съоръжения да си ЗАПЛАТЯТ надвзетото (а не да им се опрощава), бъдещите сделки да се осъществяват под контрола на компетентни еко защитници и да е ясна ПОЛЗАТА на обществото от ВРЕДАТА!!

Ех, на Томата също му се карат ски, ама не му се дават пари явно...

И за протестите, и за екологията - все един филм - някой подлъгва хората здраво и ги води накъдето си иска. Обичам да ходя в планината, харесвам много Пирин, мразя лифтовете за мързеливци, като на Паничище. Но искам да карам и ски нормално, в България, и смятам, че това е приемлив начин да се развива държавата - стига глупости, че нямало да остане природа! Затова няма вече кой да поддържа горите и селата, всички бягат към София, щото пазим природата, разбираш ли!?

как вуобще може да се обсужда сечта в защитена територя - това е абсурд освен ако не става вупрос примерно за национална сигурност ама за да се лузга некои си по снега да се унищоя нещо толкова ценно е безобразие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не съм съгласна,заради шепа хора,които само се чудят как безцелно да си губят времето в шляене по ски,лифтове,пързалки,писти и не знам си какви още идиотщини,да се съсипва природата.Като искат да се пързалят,да си направят пързалки у тях си.Не сме длъжни да се съобразяваме с техните истерични протести!

нито с твоя за тока, когато не се развива икономиката и няма работни места

Много ме кефат Банскалии. Те си мислят, че планината им принадлежи по рождение и могат да правят с нея каквото си искат. Пък и като общуваш с тях едно възпитание, скромност, толерантност, етикет. И 10 лифта да построят хората ще ходят в Алпите. Удоволствието не опира само до снега и пистите.

Боби

Много ме развесели това изказване на великия еколог. Абе хора вие луди ли сте бе!!! Явно тези, които вярват на подобни глупости, както и повечето пишещи са виждали Банско само на снимка. Иначе щеше да е много хубаво, ако беше истина.

Само когато сме Заедно - тогава ще спрем Мафията в България да прави каквото си поиска с Националните интереси на страната ни! Пирин е безценно СВЕТОВНО богатство!

Така е. Да се обединим срещу Мафията- Тома Белев-крадец на евро пари

Не знам какъв е Тома Белев, но разни други имена всички ги знаем какво притежават, как са го придобили и какво правят с мръсните си пари - еми логично мръсни дела, без значение каква е цената за безморалните им действия! Но планината ще им го върне един ден, неизбежно и необратимо!

Има и безплатни карти за карачи на ски от някои медии да внимават какво пишат. Няма лошо и аз покарах ски една седмица с безплатна карта. Дручко си е без пари. бяха доста като мене на далавера и правят калабалъка.

Каква е схемата с опашките ... пресен случай от лифта на Добринище тия дни ! Купил си карта за X дни. Работят уж от 8 до 16ч. Ама работните дни като видят че хората понамаляват спират единия от двата малки лифта и големия от "междинна" до Безбог с оправдания за нещо си ... и са опашки пак ... и скандали .. ама на кого да се оплачеш ?

Човек, затова лека-полека нормалните българи започваме да ходим на ски в Сърбия, Македония и Босна...за съжаление простите и алчни т.нар. български "инвеститори" освен да съсипват, друго не могат...

Видях ви "нормалните" на Бабин зъб, със екипировка от 95 година и бабаитлък до небето.

Чета "Банско", а виждам "Слънчев бряг"... . Ей, тия хора не могат да мислят!!! Само пари (туристи) им се привиждат, ама това май че е химера... . Попитайте, споделете опит с хората от морето, и тогава унищожавайте планината!!! --------- ПП Сега ходя на море в Гърция и Турция, и над 8 год не съм стъпвал на нашето черноморие... . Роден съм там, тъжно ми е, че не мога да го видя, но искам през почивката да се чувствам Човек.

ПИРИН Е НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НЕ НА БАНСКО И МАФИЯТА...ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПРЕ !

какви са тия глупости, лифтовете и планините да не са само за този дето плаща...все едно морето да е само за туристите... как ги мислят тия изявления тия смешковци :)))

Ми... Лифтовете са само за тези, които си плащат, ако не ми вярвайш опитай да се качиш безплатно. А тия 3000 карти дето ги дали безплатно са капка в морето общо взето. Пистите също са за който си плаща. За който не си плаща е пешеходният туризъм и незаконното бивакуване - и това си има някакво очарование предполагам. Въпрос на възможности и вкус.

Е, какво..... да не раздават безплатни карти на ученици, полицаи и състезатели ? Това е позитивно и социално. Този Тома неверни е толкова нечистоплътен, че вместо да се занимава с екологията, търси под вола теле. И тоя е в 35-членния Конвент !

Много е социално да дадеш над 2000 безплатни карти на туристическа агенция, а всички останали обикновени българи да ги бръснат с паркинг, паяк и т.н...а, случайно да знаете, че за 2008-ма година Държавата купува от Юлен карти за над 300 000 лева, които раздава на чужди туристически дружества...а, цялата концесия за 2008-ма година е около 250 000лева...цифрите са по спомен, може да има леко разминаване!!!

Погледни Витоша и се сещай за Тома Белев - няма ски. Аз си ходя в Алпите или на Пампорово - картата влиза в All inclusive Flexy като туристически пакет и не е безплатна, а се дотира от хотела. На Банско е перфектно за каране, но не ходя, защото докато стигна Шилигарника и то станало пладне.

Не на сечта, долу мръсните бизнесменски ръце от планините

Аха, какъв бил номера на Цеко Минев. Това си е чиста форма на рушвет. Сега разбирам, защо Бойко Борисов пожела да се изгражда лифт. Просто, рушвета е взет. Това е долен номер. И да очакваме от такъв човек като Цеко Минев да мисли за природа или за другите. Това същество гледа само как да си напълни джоба, с цената на всичко. Мръсните номера, които ползва, както и спонсорираните от него антиеко протести в Банско, са доказателство, че каузата му е мръсна и е антибългарска.

момче, ти маи не си излезнал още от комунизма.. все едно в апартамента който ти е под наем да доиде някой като друг (като теб) и да почне да ти дава акъл как да го стопанисваш..прости хора

Не ви се разбра нито коментара, нито сравнението. Никъде не пише, някой да има претенции към апартамента към Цеко Минев. Нито към къщите на банскалии. Пирин е обща, българска собственост. И не е Цеко Минев човека или банскалии, които да се разпореждат еднолично стази собственост. За лична изгода, увреждайки общите интереси. Примера ви е удачен в обратна посока, Цеко Минев иска да се разпорежда еднолично в нашия дом. А това за комунизъма, май го ползвате в стария ви стил, на всяка манджа мерудия.