ИД пое отговорност за нападението в Тексас, заплаши САЩ

"Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за нападението срещу изложбения център в американския щат Тексас, в който бяха изложени карикатури на пророка Мохамед.

Обратно в новината

Коментари - ИД пое отговорност за нападението в Тексас, заплаши САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много моля някой от калцонетата, да ми обясни какво точно е умерен мюсюлманин?

CIA пое отговорност.....

сaмо врaговете нa СAЩ,но.обикновено умерените се рaзвивaт в неумерени и почвaт дa колят своите учители и създaтели ( ФAЩ) Примери: Aлкaйдa,( тaлибaните ),ИД ( умеренaтa опозиция създaденa от СAЩ дa свaли от влaст Бaшaр Aсaд)

Двама куковци по малко.Що съ пенявят путоджихадистите не знам?

jizast

Каубоите не си поплюват. Стреляш ли срещу хората полицията те опъва на земята с няколко куршума в главата.

Само ми е интересно тоя Елтън Симпсън с какъв цвят на кожата е, щото очевадно е бил доста тъпо копеле

Това, че много уважавам американците, не ми пречи да мисля, че те си остават много тъпи парчета. Те подлудиха целият им подвластен свят, убеждавайки, че враговете на свободата са опълченците от Донбас. И че за всичко лошо, което се случва в света е виновен несговорчивият Путин. Тоя случай им показа, че те самите са врагове на себе си. Значи за талибаните има визи и американски паспорти, а за българите не. Били сме съмнителна нация, недорасла да отиде свободно на гости в Америка. А за пушемно место сме много добри. Нали така?

Глей са! Пишеш простотии. И за българите има визи, но скоро (до няколко години) ще ги махнат. А сме съмнителни докато се държиме съмнително. Не може 26 години след комунизма примерно да има отбор наречен ЦСКА ;)))) Освен това ясно казаха че Русия е регионална сила и конфликта там е регионален, докато за ИДИЛ казват че са световна заплаха от много време при това.

Не лъжи колега един определен сенатор се снима с лидерите на тази "световна заплаха" първите които ги наричаха терористи и главорези бяха Сирия и Русия точно враговете на САЩ.

Ура!Американците имат повод да нападнат някого!По различно време версиите се сменят.Бял прях/антракс/ -америка заплашена.Големи запаси от химическо оръжие-америка заплашена!Държави подготвяли атомни бомби-америка заплашена.Нарушаване на човешките права-демокрацията застрашена и т.н.Лансирането на такива въображаеми заплахи са основанието за американска агресия. Та питам докога нормалните хора ще търпят такава политика.Това е гавра и подигравка с тях.

Абе кой е този пръдльо Мохамед, дето все става обукт на някакви карикатури бе ? Тва ще е образ някакъв, малоумен или олигофрен местен, не го познавам...

От ИД не водят бойни действия. Убиват невинни. И няма как да е другояче , при условие че начело на "армията" им са трима офицери от времето на Саддам , които са завъшили в Масква. На какви военни стратегии ще ги научат в Масква , там разчитат на неизчерпаемите си запаси от пушечно месо...Ще ги научат на саботаж , каквото и правят в момента.

И по именно,моля :-)

Абе не бяха ли трима, преминали обучение в ЦРУ и специализация в Гуантанамо? А Осама Бил Гладен май и той оттам! И комай всичките освен със ФАЩ имат мнооого общо с Катър и Саудитска ислямска арабия!

А КОЙ КОЙ КОЙ създаде тази ИД,ще бъдеш ли така добър да ни осведомиш? Не са ли същите тези кравари,които съсипаха държавите в половин Африка с тяхната "демокрация"И какво общо има тук Москва бе?!?

А СЕГА ПОКАЖЕТЕ НА СВЕТА ЧЕ ЗА 30МИН ЩЕ НАМЕРИТЕ ВИНОВНИТЕ ??? ТОВА МАЙ НЕ МЯСА НА КУЛИТЕ (ПРАХ В ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ) КАК ЩЕ РАБОТИ ЦРУ СЕГА !!!

КАКВО СИ ПОСАДИЛ СЕГА ЩЕ СЪРБАЖ !!! НЕЗНАМ ТОВА ЛИ Е ПЪРВОТО И НЕ ПОСЛЕДНО РЕШЕНИЕ НА ИД !НА ТИЯ ИМ ДАВАТ ПАРИ ДОБРЕ А КОГАТО ДАВАТ ДОБРЕ И ЖЕЛАЕЩИТЕ СА ПОВЕЧЕ ДА ИСКАРАТ НЯКОЙ ДОЛАР ПОВЕЧЕ !!!ДА И ТАНКОВЕ И ОРЪДИЯ ТУКА НЕ ТРЯБВАТ ГОСПОДА РЪК ЛИ НА САЩ !!! КО ШЪ ПРАИМ! ДОИДЕ ЛИ И ВАС ТОВА КОЕТО ИСКАХТЕ ?СЕГА СЕТИХТЕЛИСЕ ЧЕ КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ (КОЕТО Е ВАША РАБОТА )Е САМО СТРЪВ

Какви "воини" това са комплексирани болни мозъци.

Платените от руското посолство отрепки се натягат да си изкарат дребните парички, които московските им господари им отпускат

Абе много е удобно така да се отклонява темата с руснаците. Половината американци също не вярват на правителството си, и те ли са платени от руснаците?

За първи път чувам, че Америка имала и правителство...

Таетъра започва! Пренасят жертвите вътре в САЩ, за да може да оправдаят и настроят данъкоплатеца за нова локална война в Сирия или Ирак...иначе са загинали.

Прочетох I AM PILGRIM на Terry Hayes.Горещо я препоръчвам.Не е шега исляма хора,тепърва ще ни разкажат играта...

G&R

"Воините" на халифата са отрепки, които убиват за удоволствие и пари беззащитни хора от всякакъв пол и възраст. Видя се колко струват срещу добре организирана съпротива. Двамата нападнали изложбения център са си получили заслуженото. Разбира се трябва да се работи върху превенцията.

свят....Как Краваристан създаде Ал Кайда и ИДИЛ сега!!!! Щот ако краварите не ги бяха финансирали, обучили и въоражили сега нямаше да има ИДИЛ!!!!

G&R

Всеки се бори за господство, и ако "краварите" са на първо място и няма кой да им се опълчи, то тогава кои и къде сме ние.

А сега кажи какви хора и за какво убиватха и убиват американските платени мародеи!Във Виетнам Кореа,Либия и т.н.

G&R

Вие сте един и същи човек пишещ под различни псевдоними или групичка от хора организирани да задават еднакви въпроси в чата.

Тъпунгер, във Виетнам и Корея действаше НАБОРНА армия, срещу руските главорези нападнали съответно Южна Корея и Южен Виетнам. В Либия имаше само бомбардировки срещу такива които избиваха собствения си народ.

евала на краварите...Бива гим да си създават все нови и нови плашила по света....То не беше Ал Кайда с Осама бен Ладен, дето човека бе мъртав от 15 години....(с бъбречна недостатъчност не се живее дълго особено ако си в чукарите или пещери) те хамериканците го съживиха, държаха го жив няколко години...след което ГЕРОЙСКИ ГО УБИХА, И БЕЗ ДА ПОКАЖАТ ТРУПА НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ИЛИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ ГО МЕТНАХА В ОКЕАНА!!!! ПРИ ТОВА ЧЕ АЛ КАЙДА СИ БЕШЕ ЧИСТО АМЕРИКАНСКИ ПРОКЕТ!! СЕГА И С ИДИЛ Е ТАКА!!! УЖ СЕ БИЯТ СРЕЩУ ИДИЛ ПЪК БОМБАРДИРАТ ИРАКСКИТЕ ВОЙСКИ...И ДСОТАВЯТ СЪС САМОЛЕТИ ПАРИ И ОРЪЖИЯ НА ПОДКОНТРОЛНИТЕ НА ИДИЛ ЛЕТИЩА В ИРАК!!!! ТО СИ Е И НОРМАЛНО ДЕ, НАЛИ ТЕ ВЪОРАЖИХА, ФИНАНСИРАХА И ОБУЧИХА ИДИЛ И АЛ КАЙДА?! ТАКА ЧЕ АККВО СА НЕБЛАГОДАРНИ ТИЯ ОТ ИДИЛ ТА ПРАВЯТ ТЕРОРИСТИЧНИ АКТОВЕ В МАЙКАТА КЪРМИЛНИЦА КРАВАРИСТАН А?

Америка-ното е като клепто-маното - когато няма какво да открадне си хвърля каскета там, където трябва да открадне и отива да си го открадне. И събира коалиция на желаещите да им пазят крадците. И всичко започва с жертване на невинни жертви в САЩ. Бог да ги прости. Невинните жертви...

Кой измисли тази тъпа изложба с карикатури за Мохамед и исляма!?И защо? Досега не съм чул мюсулманите да се гаврят с нашия Исус и християнството!?Кой създава омраза между религии и народи?!То трябва да е ясно и за малоумните.

А бе ти на кой свят живееш? Мюсулманите от ИД отвличат и избиват всеки ден християни само затова, че не са мохамедани, оскверняват и разрушават християнски храмове, а според теб не се гаврят с християнството. Ти малоумен ли си?!!

Краварите нарочно правят такива малоумни изложби!! За да разпалват още повече омразата на мюсюлманите към христианите по света.... И ДОРИ УМЕРЕНИТЕ МЮСЮЛМАНИ ЗАПОЧВАТ ДА МРАЗЯТ ХРИСТИАНИТЕ И ТО Е НОРМАЛНО СЛЕД КАТО РЕЛИГИЯТА ИМ БИВА УНИЖАВАНА И ОБИЖДАНА!!! ДА ПРАВЯТ КАРИКАТУРИ НА ПАПАТА КАТО КУЧЕ ПИНЧЕР А?! То нали краварите са зад морето и не им дреме!!! Да му мисли гейсъюза и ние!!!

КАКВО И Е ТЪПОТО НА ИЗЛОЖБАТА? НИМА ТРЯБВА ДА СВАЛИМ ГАЩИ И ДА СЕ ОГЪЗИМ НА ИД?

Вече никой не вярва на американо-еврейските "супер" новини.Промивки в тяхна полза! Не забравяйте притчата за лъжливото овчарче!

Абе намират се и такива баламурници тук там. Някои са лицемери които защитават някаква "кауза" без да им се плаща, другите са лицемери които имат някакви дивиденти.

А бе ти на кой свят живееш? Чудно е, че има и такива идиоти дето вярват само и единствено на ТАСС!!! А, всеки ЛУД с лудостта си!

воИните??? редактора?

Правилно си е написано, воин-воини, война-войни, иначе ще има объркване.

Айде, бе! То наистина има объркване, ама в правописа!

ок, сега видях в речника, воини е правилно за мн.ч.

delly

Двете форми са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч воин/войн, мн.ч. воини/войни. Те имат едно и също значение въоръжено лице в състава на армия; боец, войник. Препоръчителна е употребата на воин. Източници Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 197. Речник на българския език. Т. 2. С., БАН, 1979, с. 347, 350. http://kaksepishe.com/voin-voyn/

Един ден правителствата може би ще стигнат до извода, че такива безпътни боклуци, безработни, вредни, не подлежащи на възстановяване трябва тихомълком да се "разчистват" за да няма бъдещи проблеми!

Един беше стигнал до извода ,че боклука трябва да се чисти или принудително да работи, за да има някаква полза и ..кво стана... забраниха името му . Лудите не си вземат поуки от историята!

someone

идил никога няма да постигнат нищо особено в америка, понеже там огромното мнозинство от хора, включително хора във властта, са силно вярващи християни, за разлика от европа. затова европа ще стане мюсюлманска, а америка ще се спаси от това.

"силно вярващи християни"?!? Ти верно ли? На кой свят живееш?!? Хората, които казват "O, my gosh!" вместо "O, my God!"?!? Т.е. дори не призовават Бога?!? СмЕх в залата, драги зрители...

4-та заповед *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора стига сте наричали тези наркомани воини моля Ви се, нелепо е просто. Воина има чест и достойнство, а не коля деца и жени.Това са чиста проба психопати.

Защо ИДИЛ не нападат Израел ???

там не си поплюват с такива "държави" и "войни" и ще има чупене на каски!

Питай защо не нападнаха Иран? Защото онези им казаха че ако наближат на по малко от 50 км от границата им ще ги смажат, като мухи.

И кого очакват да излъжат тия? Ясно е, че САЩ и Израел създадоха и финасираха ИД, което е тяхна стратегия за пречупване всякаква независимост в Средния Изток. Подробности могат да се прочетат в западните алтернативни медии, пък който иска нека вярва на лъжливите пропагандистки официози.

Е Дира следва само официалната линия. Иначе ще им дърпат ушите.

двама малоумници решили да се правят на мъже ... едва ли има нещо общо с ИДИЛ това.

Ти да не смяташ, че "бойците" на ИД не са малоумници?

Всички знаем, че ИД са си тяхно отроче. Всички знаем и че това беше логичен ход за да се оправдават парите за силовите служби, и намаляване на свободите на гражданите. И всички знаем, че ще има и други, бъдещи случаи. Затова и се провокира тази религия, за да се намерят и по-достоверни религиозни "фанатици".

Е как пък злите терористи решиха да атакуват точно, когато в САЩ се състоят най-големите граждански протести от десетилетия... Тоя атентат идва да каже на простия американец: "Виж, полицаите помагат! Те убиват и терористи! А не само деца и младежи в гръб. Терористите са лошите! Ние сме добрите! Ние ви обичаме и ви пазим от лошите! Стига сте протестирали! Имаме враг на портата!" Жалък номер, но винаги минава...

Типа на тъмничките деца и младежи застреляни в гръб, ако имаше удоволствието да го познаваш, щеше да дариш пари за амуниции на полицията ;)

Щях да напиша подобен коментар, но виждам, че си ме изпреварил и затова се губи смисъла. Само мога да добавя, че не само заради протестите, а защото САЩ винаги иска да държи своето население в страх-най-напред Япония, след това-СССР, Куба, Мексико, Ал Кайда, сега тези "герои". Промиването на мозъците не е спирало никога.

Сами си отглеждат терористите, а "каквото сам си направиш, никой неможе да го направи!"

питам се докога ще ги наричате "воини и бойци на Халифата " явно е кой ви поръчва статиите- да ги възхвалявате в тях тия терористи

По CNN все ги наричат "държава",странно,нали?

САЩ бомбят ИД в Близкия изток,а тя прониква и напада в САЩ. що за идиотщина? ИД трябва да се срине със земята за 3 часа, но явно някой не иска.

Абе те от време на време бомбардират и иракската армия нищо,че официално са им съюзници. Това доказва,че военните действия на САЩ срещу ИД са по-скоро за отбиване на номера.

бомбят ето по русский надо учится по болгарски писать

сега вече има доказателства за терористични действия на въпросния Симпсън! Но сега трябва да хванат и да набримчат следователя, който не е намерил доказателства тогава!

Сега остава да съживят и Осама за пореден път. Ако ги мързи може отдела по спец ефекти на някое холивудско студио да осъвремени кадрите от 11 септември. Толкова се изтъркаха вече, че няма накъде! Даже ми е чудно,че и във форума още има будали които се връзват на подобна измама!

Най-после и ТАМ! И ТАМ вероятно идат избори?

Ама сега ще видиш каква мизерия и мърсотия ще сътворят заради тези избори.

Щом единият от нападателите е бил в контакт с ФБР, историята става доста мътна...

Шило

Ами хубаво са направили, че са ги свитнали! Това е оправията с тях.

после иранофилите ще почнат да обясняват че цру си организира атентатите за да може да нападне ИД по суша....

Най-вече троловете ще почнат да отклоняват темата.

Кое е невероятното като идея? Дори на Кенеди са му предлагали подобни неща, че да може да нападне Куба. Да живее разсекретяването на официални документи, които могат да бъдат видени на сайта на държавния архив на САЩ.

Това е срам за целият терористичен свят , гръмна ли ги още в трамвая на път за участието им . Каква отговорност поемат тези да им се чуди човек .

Горките американци! Лошото е, че никой световен политик не смее да заяви, че терористите са си под контрола на САЩ. Еле пък нашите слуги като Борисов и Плевнелиев. И после някой като каже,че сме били свободни....

Създадената и финансирана от САЩ, Ислямска държава, прави фалшиви атентати за сплашване на простолюдието...

В Тексас е така, първо стреляме после питаме.... Не получаваме много отговори....

Браво краваче , хайде сега препусни обратно до кочината си .

Червена пачавро,скрий се !

Защо заглавието звучи така тържествено и хвалебствено?

"Ислямска държава" заплаши САЩ с нови, още по-страшни терористични актове: Да попитам Обама, докога ще се "наслаждава" на съществуването на това туморно образувание , наречено Ислямска държава.

ТИЯ СА ГИ ЗАСТРЕЛЯЛИ ОЩЕ ЩОМ СА ТРЪГНАЛИ В ПОСОКА КОНКУРСА ЗА КАРИКАТУРИ !

Явно "Патриотичният акт" след 9/11 все пак е оставил доста свободи на американското население,затова сега ще облъчват последното с още "тероризъм",за да си даде свободата в името на сигурността и в краен резултат да загуби и двете.

БОЙ по говеждите кратуни.

жалко нещастно същество

Сега САЩ пак ли ще си събарят някакви небостъргачи?! Няма ли пак да си подхвърлят и антракс?

По едно време беше модерна версията "Бял прах"!Висши американски политици получаваха пликчета!Имаше предполагаеми огромни количества Химически отровни вещества в някои държави!В други се предполагаше че има етомни бомби,нарушения на човешките права!И тези предположения бяха достатъчно основание за агресии. До кога ли ще продължи тази гадост?До кого нормалните хора ще търпят агресивните политици?

Мисля, че терористите са жестока престъпна напаст, която не се интересува от личността ви, а единствено от имуществото,което може да прилапат докато лъжат обществото с поредната лъжа- типични комунисти. Скоро в США самото общество ще забрани религиозната свобода и ще разгони цялата паплач от религиозни бизнесмени.

Ти нормален ли се бе? Значи от ИДИЛ са комунисти, а демократичното общество на САЩ ще забрани свободата на вярата?

Мисля че терористите доста ще помогнат за каузата на полицейската държава.

Сега Обамович да изпищи нещо за националната сигурност на САЩ и да посипе ИДИЛ с огън и жупел...ама не смее да вдигне ръка срещу своите, дип и той е мюсюлманин...