Австралийски вестник пусна карикатура на Исус и Мохамед

Австралийският вестник "Уикенд острелиън" публикува днес хумористична илюстрация, на която са изобразени пророкът Мохамед и Исус Христос.

Обратно в новината

Коментари - Австралийски вестник пусна карикатура на Исус и Мохамед | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

забраняваме всички религии и Земата се превръща в едно хубаво място за живеене...

гнус. това ли ви е 'изкуството', пъсита?

Е това много ли е хубаво?

Исляма забранява да се изобразява Мохамед. Отлично, това обаче е валидно за ислямските държави. От къде на къде религиозно малцинство в която и да е друга държава по света, ще налага своите норми на останалите. Като не им харесва марш обратно, от където сте се довлекли -живейте, трепете се и се размножавайте по своите закони. Това е все едно да пуснеш по милост някой клошар в добре обзаведената си къща и той да ти определя как да живееш и какво да правиш!

I kavo tolkova ,detin6tini,tova li e svobodata na slovoto i pe4ata infanilni karikaturi za prosti xora!

val55

Понеже се предполага, че Той е само 1, то би трябвало написаният/даденият/ оригинал да е един. Да приемем, че написаните или преписаните след това Библия, Коран и т.н. Книги, то те винаги може да се интерпретират независимо, от какви обстоятелства в полза на едни или за други не. Все, още не е открит оригинала, или е скрит от хорски поглед може би в Кивота или.... То теолозите в себе си, все още спорят дали Го има или не така, че винаги, ще имаме интерпретации или залитания в дадена посока. За философите.....Че има Някой, или Нещо това е повече от ясно, който/о в даден момент от живота ни, ни да насочва/т мислите, погледа, и действията ни в дадена посока, и то без ние да се осетим и разберем е факт. Много е важно в тези мисли да се открие истината, и тя да се превърне в правилно действие...низ от изпити...това е кармата... Сигурен съм, че има хора, които разбират и чуват, когато това става, но те са единици, и едва ли го афишират. При положение, че все пак тези хора, казват истината наявяе за това, което са видели и чули в повечето случаи ние ги осмиваме, като им казваме-пиите си хапчетата, и то именно поради нашето неразбиране на видимото и невидимото....Има и отклонения, но Вие си ги знаете, от кои се констатират и лекуват....

Сред тези хора е 17-годишната Анжелика Забрано от Еквадор.

Моля, не влизайте в теологични спорове, религията в древноста е политическа доктрина на властниците! Такава е и сега! Хората обичат да слушат приказки за това как като изпълняват определени правила и ритуали, живота им ще бъде по добър....Също така, без враг всяка доктрина е обречена на провал....

М да, телевизионните "батковци" вече рекламират религия, която забранява религиите.

Ей, безотговорни хора и журналисти! След като техните правителства уважават религиозните чувства на хората, на журналистите това ли е работата да дразнят и да обиждат мюсюлманите??? В мултикултурни общества, каквото е френското, са нормални такива неща! Защо им трябва на журналистите да дразнят по този начин, в живота всичко си има цена......

Алоо а мусулманите не са ли длъжни да уважават християните. Някой казал ли им е нещо на мусулманските държави, когато нарушават правата на християни. Да си наясно, че жените в Саудитска арабия са длъжни да носят забрадки, независимо дали са мусулманки или християнки. Да си наясно, че не може да носиш символ на християнска вяра в мусулманска държава? Като искат толерантност да я прояват те, мусулманите. По нетолерантна религия от тяхната няма.

Странно дали ако блиските на журналистите са попаднали в ръцете на терористите, те биха имали чувство за хумор? Имам предвид карикатурите относно атентата в метрото в Русия и убийствата и изнасилванията в Сърбия. Всяко нещо си има граници, дори и чувството за хумор. Случилото се го потвърждава. Не оправдавам никой, но мисля че трябва да се замислим дълбоко над поведението си и отношението си към хората. Много често се подаваме на повърхностни агитации от страна на медиите, а не мислим със собствените си глави.

Уважавам хората, независимо каква религия изповядват. Хората, тези дето живеят в разбирателство, мирно и с респект към другите, независимо от цвят и религиозна принадлежност. Аз съм християнин, израснал съм в семейство християни спазващо и почитащо, Българските традиции. Не съм вярващ. Много съм изумен и очуден от вярващите от различните религии в Света. Католици, Христични, Мухамедани,Ислямисти, Будисти и .. и... т.н. Кое уважаеми, ви кара, уважаеми да вярвате безрасъдно в собствените си религии? Човешката история е пълна с безкрайни примери за това, че в името на тези религии и техните богове са се водили и се водят безмилостни воини. От стотици години да не кажа хиляди и до ден днешен, заради религозната принадлежност се избиват брутално хиляди ... милиони хора! Питам се, простичко като човек ... това ли са нашите религии и Богове които почитаме и издигаме в култ. Това ли са Боговете Ни създали религии, които вместо благоденствие и радост на човешкия род, насаждат умраза, нетърпимост и носят разруха? ? ? Лек ден.

И аз не съм вярващ. Напълно подкрепям думите ти, но не разбрах как така си християнин, но не си вярващ. Като не си вярващ, как се определяш като християнин? Това, че ядеш и пиеш на християнските празници не те прави християнин. Или, че си си кръстил детето (с което всъщност си му наложил нещо, което може би то няма да желае когато порасне и може да взема самостоятелни решения).

Бог e благоденствие и радост за човешкия род и Той не насажда омраза, нетърпимост и не носи разруха!!! Няколко англосаксонски държави насаждат омраза, нетърпимост и носят разруха от алчност за власт и пари, за хегемония и смърт за несъгласните с тях!!!

Бог е любов, създател на всичко видимо и невидимо, допуснал е и инакомислие и е дал избор на човека. Който вярва в Иисус Христос, той е спасен и благословен! Но въпреки това трябва да се уважават всички религии - въпрос на избор е кой в какво вярва. Затова не бива да се унижават и подиграват на различните.

Именно защото бог е любов -само за това.

Uragan

Абе и аз обичам жени; обичам и телешко. Само че по различен начин.

питам се ако този разстрел беше станал в България ,дали франсетата изобщо щяха да го отразят в медиите си .....мисля,че хич нямаше да им пука за загиналите ,както не им пука за избитите в Сирия и Ирак невинни жертви

ако в един непридвидим момент вземе та стане грамадното заметресение в западните щати дето тъй или иначе го очакват от години и в същото време изригне йелоустоун ,има ли значение в каква рисунка вярваш........? Едно е! и всеки опит да се охарактеризира с думи или рисунка ,го ограничава и вече не е НЕЩОТО , а е един от многото.Религията и боговете са за ограничените умове.

Или за много проницателни! Жак Ив Кусто открива, че водите на две морета без преграда помежду им и с различна соленост не се смесват. Години след това открива съответната сура от Корана, където това е описано и... става вярващ!

i_iskren@mail.bg

Пак, че Кусто не е прочел, че според мохамед, слънцето залязва в зловонен извор в крайния запад. Можеше да се разубеди набързо.

i_iskren@mail.bg

Би ли ми обяснил каква сила стои зад следния библейски феномен: На идването на Човешкия Син, са посветени 350 пророчества, датиращи още от времето на Енох (роден през 3139г.пр. Хр). Захария описва дори за колко сребърника ще бъде продаден (6 в. пр.н.е.). Това е едно от последните открития, свързани с кодирания език на Библията. Имената на библейските патриарси на десетте поколения от Адам до Ной: Име / Значение на Иврит (1-во поколение) Адам = Човек (2-ро поколение) Сет = Предопределен (тъй като Каин е убиец, неговото първородство е отнето) (3-то поколение) Енос = Смъртен / тленен (4-то поколение) Каинан = Скръб (5-то поколение) Mаалалеил = Благословен Бог (6-то поколение) Яред = Ще слезе (7-мо поколение) Енох = Учение (8-мо поколение) Матусала = Неговата смърт ще донесе (9-то поколение) Ламех = Отчаяние / безнадеждност / отчайваща нужда (10-то поколение) Ной = Покой / мир С други думи: Човек(ът) (e) предопределен (за) смъртна скръб (т.е. от безсмъртен, заради греха става смъртен); Благословеният Бог ще слезе (с) учение Неговата смърт ще донесе отчаяно-нужния покой. Мисля, че не е нужно да се пояснява кой е Този, който със смъртта Си (жертвата на кръста) донесе покой. Всяко от тези човешки имена, е добавяно с наследника на патриарха на поколението. Те дори не са осъзнавали, че с имената си пишат пророчество, което ще се изпълни след повече от 3000 години. На всеки 80 или 100 години се е добавяла дума (име) към изречението. Интересно е да се отбележи, че пророчествата, отнасящи се до завръщането Му са четири пъти повече от тези за идването Му. На тази планета няма, просто няма, друга книга като Библията!

i_iskren@mail.bg

Вместо да слагате минуси Ви приканвам да коментирате изложеното.

Като забранява исляма да се изобразява Мохамед , как го разпознаха , че е той, това е брат му бе!!!

Исляма забранява разни неща на изповядващите исляма. На останалите нищо не забранява. Просто е. Но като се намесят петрола и милярдите изведнъж става сложно.

Основната разлика между ислямът и християнството е ,че ислямът се разпространява единственно чрез насилие ,чрез завоевание и власт. Ние християните се разпространяваме само при гонения -случаят със римската империя-разпъвани на кръст,горени,хвърляни на лъвовете,убивани със камъни и въпреки това от 500-1000 последователи по времето на Исус до следващите 300 години християнството завладява над 30 милиона човека!

Моля?! Ти учебник по история някога отварял ли си? Я вземи се пообразовай малко като прочетеш как е наложено християнството в България - по същия начин както и исляма 7 века по-късно. Я провери в скандинавските страни как е наложено християнството. Защо не се поинтересуваш защо все още палят църкви там? Не мога да отрека, че в замисъла си християнството е в пъти по-мирна религия от исляма, но нека да си говорим истината.

И как е наложено??? като по-гпляма част от населението е християнско вече. Дори в новите сведения по история се намират данни че хан Кубрат е погребан по изцяло християнски обичай с християнски символи. Скандинавите избиваха с векове християни по английските земи, но в последствие голяма част от заселилите се вождове на викингите стават християни. като същите вождове стават крале и създават династий. Прочети корана да видиш разликата с християнството, немога да приема че човек преспал с дете (Аиша) тогава на 6годинки!!!! Взел жената на сина си и разрешил официално изнасилването и побоят над жени може да бъде месия, по не на доброто.

Докато християнството е било вън от политиката и държавността -така е било както съм описал погоре! История съм чел малко повече от теб самият. Първата голяма грешка на християнството е ,че имератор Константин е направил религият задължителна част от държавността и политиката, държавността след което опорочаването на църквата чрез политика и държавна намеса. Това са кръстоносни походи,инквизиция и ред други пошлостти!

Пишеш, но явно не можеш/не искаш а четеш! Как например се е разпостранило християнството в Латинска Америка- с огън и меч! Може и да не си чувал за Франциско Писаро или за покръстването на маите, но както виждам боравиш с Интернет. Пробвай!

Грешката е моя! За това не сте разбрали мисълта ми! А и разпокъсано съм го написал под различни никове по долу. Така Докато християнството не е било свързано с политиката и управлението на държавноста е било както съм го описал по-горе! Във същото време ислямът само за 60 години успява да превземе територии с насилие,огън и меч! Докато християните са се размножавали въпреки гоненията и убийствата през римско време,то исляма е произвеждал мюсулмани чрез насилие и покоряване! Говоря за годините на възникване на двете религии,като мюсулманската е с 650 години по-късно от тази на християните!

i_iskren@mail.bg

За Ватиканците съм коментирал вече, но нима сте привърженик на индианската цивилизация, която през 15 век е вадила сърцата на живи хора в зловещи и масови човешки жертвопринушения? Имаше разни подобни канибали-джихадисти наскоро в новините. Само ще кажа, че тези, които си приличат се привличат.

Абе брат,от къде го изръси това за Християнство разпространявано без много насилие????Я питай коренното население на Южна америка да кажат дали е разпространявано без насилие!Стегни се и не говори глупости!

Разликата между християнството и ислямът е че при нас религията е разделена от държавата,докато при тях държавата е изградена според законите на религията им!

Грешиш! Повечето ислямски държави си имат светско законодателство и религията е отделена от светската власт!

но не ВСИЧКИ:(

Законът на мюсулманите е шариатът! Това е върховният закон на корана! ако не го изпълняват и не спазват написаното от корана то значи толкова са мюсулмани!

Отделена на хартийка! Те нямат никаква правна система (псевдо, на хартийка). Справка - турските ни съседи. Там Ердо*ан готви султанат и мечтата му е за халифат (опитва се да пипа в Северна Африка, Египет, точи зъби на част от Сирия и Ирак ... да не изреждам още !). Най-големият донор на тези страни, след САЩ и Англия! Някъде го удариха през пръстите ...

в католическите страни църквата не само не е отделена от държавата,ами и има много повече власт и права,не плаща данъци,получава субсидии и още много други неща,така че за какво разделение говориш

....

Ислямът се е разпространил много бързо.Само в рамките на 60 години! Станал е с граници от Индия до Испания! Завоюването на тази територия е била с меч и войни! Никъде обаче няма да прочетете това!

...всъщност можете да прочетете единственната издадена историческа книга от австралийският историк-Paul Fregosi-Jihad in the West: Muslim Conquests from the 7th to the 21st Centuries ...

Пълни тъпоумници са всички, подиграващи се с религии. Мозъчето им е в оная работа.

А да ти налагат религия, за да те владеят, това не е тъпоумно?

То се знае. Но друго имах предвид. Подигравките с религия (християнство за нас) са недопустими. Мълчиш ако не ти харесва и се скатаваш някъде.

На същото мнение съм! Никой не ти натрапва каквато и да е религия! Живей както си искаш (спазвайки законите) и остави другите да живеят по собствените си представи (спазвайки същите тези закони)!

Няма вече юдеин,нито грък,няма роб,нито свободен,няма мъжки пол,ни женски.Защото Вие Всичките сте едно в Исуса Христа! Галатяни 3:28

Не знам колко сме цивилизовани, но явно обичаме невежеството. Нима познаваме хората следващи исляма (или твърдящи, че го правят)? Имаме ли идея дали са еднакви или различни? Знаем коко са различни католици от ортодоксални, но знаем ли дали шиити от сунити са различни и колко? Ако не искаме да сме малоумници като повечето джихадисти не е зле да си спомним, че именно непознаването и неразбирането са пътя към омразата. Хуморът е наистина белег на разум и цивилизованост, но когато табутата станат толкова, че само хуморът да може да ги разчупва това пък е признак за болест на цивилизацията. Дали не сме болни? Дали създаването на това противопоставяне не е следствие на нашето плъзгане назад към невежество и първосигнално мислене? Да, аз съм за доста строги мерки към исляма на Европейска територия, но това не е достатъчно, това е само късосрочна мярка - ние сме по-големия проблем - прекалено уседнали в ежедневието си, неспособни да приемем и най-необходимите промени от страх за ритъма си на живот, склонни сме да бележим за враг всеки, чийто начин на живот може евентуално да ни накара да се променим... Говорим за нормалност, ценности и свободи, но именно ние си ги отнемаме от страх от всичко, което моеже да ни промени и по тоя път ставаме бъзливи слабаци, неспособни да защитят дори себе си от страх от последствията от проявата на решителност. В този смисъл екстремистите просто не са достатъчно екстремни, че да ни събудят от мъртвия ни сън.

Радвам се, че все още има мислещи хора! Повечето от пишещите тук се подчиняват на стадния инстинкт и са готови да ревнат "Разпнете го!" и на другия ден "Осанна!" в зависимост от това какво са им приготвили великите МАНИПУЛАТПРИ!

За съжаление, все повече заприличваме на описание дадено преди 2000 години, засягащо хората в последните дни (в Тимотей): А това да знаеш, че в последните дни ще настанат усилни времена. Защото човеците ще бъдат себелюбиви, сребролюбиви, надменни, горделиви, хулители, непокорни на родителите, неблагодарни, нечестиви, без семейна обич, непримирими, клеветници, невъздържни, свирепи, неприятели на доброто, предатели, буйни, надути, повече сластолюбиви, а не боголюбиви, имащи вид на благочестие, но отречени от силата му. И такива "духовни учители" си избираме вече - които да галят ушите ни, които да поставят нас в центъра на всичко, да гледаме само нашият комфорт (а на другите такава им била "кармата") и т.н. Това сме хората, които имат вид на благочестиви, но са отречени от силата на благочестието.

Спомнете си стария лаф: "Карикатурата на карикатуриста окарикатурява самият карикатурист!" Май, това се получи във Франция с пълният безпорядък и безпомощност на тяхната полиция и жандармерия! С какъв акъл утре ще отидат там Меркел, Камеран и други важни персони! Нашият Премиер Бойко Борисов , обаче няма да е там! Той се води от принципа - "Шаро, на голяма сватба не лае!"

Да осмиваш вярата на другия какво е-провокация, свобода на словото или хумор? Или нито едно от трите?

не съм видял още карикатура да осмива ВЯРАТА. Дай пример ако можеш (за което се съмнявам)! Осмива се изкривяването й за политически цели, използването й за тероризъм, и други такива неща...

Срещу префинените, но целенасочени действия на американците срещу исляма съвсем логично е да се използва религията като средство за вдигане на бунт. На тая логика явно други пък считат, че е приемливо да рисуват карикатури съгласно твоята мисъл. Е, от тоя ъгъл на мисли излиза, че не си прав, че нарисуваните карикатури не целят и префинена подигравка с вярата с цел да предивзикват допълнително ислямския свят да негодува, а в последствие да го изкара малоумен.

Cтoлюбoвъ

Пример..? Едни вярват в Творецът, други в Исус Христос, трети в Буда, четвърти в Алах и пророка Му, пети просто вярват в Доброто, шести в Сатаната(има официални църкви в Уса), седми в парите и властта...мисля, че ме разбра като казах Вяра, а не религия. Религията е догма, измислена от хората, която ограничава безкрайността на съществуването, а Вярата е чувство, което поддържа човешкия дух и го прави по-силен. Важно е в какво вярваш и кой то казва в какво да вярваш. Но ако всеки уважава вярата на другия, ще има ли поводи за кръв и убийства заради вярата му?

Не само австралийски, ами в целия свят трябва вестниците един месец по ред да излизат с карикатури на чучелото на първа страница...рязаните трябва да свикнат с мисълта ,че не ни дреме на пророка им...

На нас "рязаните" ни "дреме" не само за нашия пророк но и за пророка Исуус. Исуус в исляма е един от почитаните и уважавани пророци. Гаврата с вярата на хората независимо дали вярват в Буда, Исуус, Мохаммед или са поклонници на слънцето е непростима! Не мога да приема, че да напсуваш някого е престъпление, а да се гавриш с вярата му е "свобода на словото"!

Екстрадация на цялата фамилия -който са с подозрения ,това е изходът

Някой да изкарикатури "жълти" "журналисти" като светии...

И французите и джихадистите са абсолютно еднакви, но нямате очи да го видите. Светинята за ислямистите е Мохамед и те са готови да убиват за да не се подиграват с него! "Светинята" на франсетата е "свободата" на словото и те сега ще убиват за нея. И двете са за вътрешна употреба и са вятър и мъгла! Бас държа, че франсетата ще убият много повече, стотици пъти повече и деца, и жени и старци(самолетоносача им е на път за ПЗ), но вие слепите, няма да излезете на площада заради това. Няма да носите цветя на оградите на посолствата! Ето това е ужасната истина!

примитивните ислямисти да си следват правилата не във Франция обаче!!! Никой не ги е карал на сила да бъдат в един модерен свят, в който обичаме да се смеем със всичко!!!

Както и никой не иска Франция да убива невинни жени, деца и старци на хиляди километри от Франция, но е факт вече столетия наред! Няма протести, няма цветя по посолства! Защо така! Защото всеки е корумпиран от някоя "светиня" и не признава "светинята" на другите.

Франция е мултикултурна държава според собствената си трактовка! Като е такава трябва да се съобразява с всички компоненти, нали?

Само като си помисли човек колко народ са изтрепали илюминатите и масоните по времето на френската мракобесна революция, и то в името на "свободата, равенството и братството". И как са се разхождали с "Изида" на носилки, почитали са я като богиня. Разхождали са се и с разни пирамиди с всевиждащи очи и са наричали бога си "etre supreme". И фенската и болшевишката и много други революции са организирани от едни и същи кръгове. А балъците да ходят да ги порят на фронта, заради тези мерзави антихристи.

i_iskren@mail.bg

Но са прави хората, никой не ги е калесал ислямистите във Франция, като искат шериат, да си ходят в шериатските страни и да не излизат оттам.

прав сте, но хората трябва да се развиват към цивилизация, а не да се връщат назад към гилотината. т.е. човек трябва да се учи от грешките си, а не да ги повтаря за незнам вече кой хиляден път. на практика, жертвите винаги са били най-многобройни, когато са били в името на някой водач, който пък е водил хората към погибел именно заради някаква си празноглава идея. лошото е, че и до ден днешен невежеството и псевдонауката продължават да хипнотизират масите със своите безумни брътвежи.

Голямо проглеждане!!! Само не разбрах сега на къде ще ходиш след като си прогледнал?

VI Но що е тоз век? Що е? Век чуден, в който злото празнува и се бори победно със доброто, епоха, що робството не може да търпи, а пък тиран й трябва мирът да се крепи! Противоречье!... Сцена на светли революций, на мир, прогрес, свобода и на башибозуци!... Де кръст и полумесец целуват се без срам, де Пий на Мохамеда кади му тимиан, де гръкът, син Канарев3 и внук на Милтиада, пече сами си братя под знака на Мурада, де мравката се пази и волът се не бий, а цял народ оставят тиран да го затрий! 12 септември 1876

Простотията продължава! Свобода на словото - ДА, но това, което журналистите правят с тези карикатури е СЛОБОДИЯ!!! Непростима гавра е да се подиграваш с вярата на хората. НЕ одобрявам атентатите, но е ясно, че журналистите сами си го търсеха!!! Също не одобрявам и изобразяването на Исус по карикатури и др.под.!!! Вярно, няма да взривявам тъпите списвачи, но има и такива, които ще го направят. В крайна сметка си има житейски закони, които трябва да се спазват, всеки сам да си прави сметката, без после да казва, "Ама защо?" Когато знаеш, че обиждаш определена група хора, която е склонна към насилие, си носиш последиците от деянието!!! Мир на загиналите и дано и те, и другите станем по-добри един към друг! Именно за това ни учеше изобразеният на карикатурата Исус!!! Ако някой смята, че е лошо, нека ми го каже!!!

Pesh0

А нашите цигани , какво търсят тогава , като обират къщи обитавани от старци , като разбиват надгробни паметници , за да извадят арматурата ? Като обират църкви ?

Dobromir Dimitrow

"Мургавите" са престъпници по рождение, нима това не е ясно, да не би да съм казвал някога обратното???!!!

Гавра със света е че има хора които мислят като теб. Интелигентен човек приема шегите без да налита на бой. Гавра със света е че въпреки че се знае че няма божества, политиците са лицемери и използват религиите за да манипулират по лесно простите душици. Гавра с всички нас е това че понеже някой е толкова примитивен в нашето общество...

Dobromir Dimitrow

Неразумно човече, ако се "пошегува," по въпрос на майка ти, и ти ще се обидиш, и коментара ми ще изтрият! Подигравката с вярата на хората е още по-голяма гавра!!! А относно думите ти, че се знаело, че няма божества - Да, вярно е, божества няма, но има Единен БОГ, а за това има и доказателства!!! Е, ако си комунистическо отроче, то ти си атеист и маймунски наследник!

ат-ака е отпадъчен продукт на цензурата по форумите.

Сега ще Ви обясня защо според мен не сте прав/а. Аз не съм религиозен човек, поради факта, че не следвам нито една от установените религии по света. Но все пак съм вярващ и мисля, че наистина има "всевишна" сила. В този ред на мисли, въобще не ме интересува, дали някой ще се обиди от думите ми, които по някакъв начин могат до го/я засегнат. Ако ме интересуваше, трябваше да мълча по цял ден, видиш ли да не обидя някого. Това си е лично техен проблем и ако са с лабилна психика, то трябва да се лекуват. По Вашата логика, още утре половината северно корейци трябва да избият останалата част от света, понеже се подиграват с "великия" им лидер. По същата логика, досега християни, будисти, хиндуисти, шинтоисти и др. трябваше да трепят наред, заради обидни филми, музика, книги, карикарури и какво ли още не. Моля обърнете внимание, че проблема не е при този, които изразява гледна точка и мнение, а при този, който му приема думите по детински и шизофреничен начин. Аз мога да Ви се обидя смъртно, ако ме наречете "гяур" или "гой", но никога няма да си позволя да Ви убия, заради това, че думите Ви ме накърняват. И моля забележете, че в горния пример дори става дума за лична обида, която би трябвало да афектира повече.

Я отвори първият срещнат БГ вестник да видиш какви далеч по-големи простотии има публикувани. Карикатурите с Мохамед се появиха след като имаше повод за това! Никой карикатурист не си измисля просто някакви картинки - те винаги са обвързани с текущите теми, които вълнуват обществото. Абе защо няма карикатури на Шива или разните източни богове?! И дори да има, кой НОРМАЛЕН човек ги възприема толкова сериозно, че да тръгне да убива за това?! Всяко уродливо творение заслужава да бъде окарикатурявано, осмивано и подлагано на сатира. Това е най-нормалният начин да бъде отречено. И забраната за карикатури си е цензура като по Тошово време - гонеха писатели и художници, които пряко или косвено осмиваха властта.

Човечеството овладя атома, стигна до луната и други планети, а оглупяваме на тема религия. Или когато говорим за религия, трябва да разбираме пари, петрол и бизнес.

Ренесанса в европа се дължи на реформацията в християнството, осъществена от истинските християни придържащи се към бож ието слово без компромиситена на тези които не искат да се раделят с езичеството и да такат на два стана, облечени в християнски одежди. Фундамента на средната класа ввъв всички развити общества са християнските ценности, а тя е най-съзидателната част на всяко развито общество. Без тези ценности започваме да деградирамне като общество. В момента се топи с бързи темпове средната класа по целият свят. Отговорете си защо?

Паисий

"Ренесанса се дължи на реформацията в християнството" - ГОЛЯМА НЕЛЕПОСТ Е ТОВА. Ренесансът е бил през 14-15 век, а Реформацията след това. Как може първото да се дължи на второто!?

shtot nema pare

Другари, дали кралицата майка вярва в Исус или Мохамед, защото австралия е монархия т. е. под юристдикцията на кралицата която е 33степен ......... Ако я бяха окарикатурили дали тези журналя щяха да бъдат още на свобода.

Ти ако беше кралица и те бяха окарикатурили, щеше да пратиш главорезите си да изколят редакторите ли? Не заслужавате свободата която имате с недъгавия си разум... Английската я правят за резил ежедневно във всички държави, не виждам да има отсечени глави... Колкото по дребна душица си, толкова по-голяма мания имате.

или тези от дир.- бг не разбират за какво става дума или аз, защото не знам немски не разбирам написаното и гпреша. Коранът се явява своеобразно продължение на СЗ и НЗ ,не обратното!!!. Т. е. Хростос иска да каже че Коранът е продължение на СЗ и НЗ. Доколкото, патриарсите и пророците от СЗ ИсХр, Мария от НЗ се срещат в Корана.

написаното е на сандоскритипски, затова ви е малко трудно да го прочете. и на мен би беше трудно в началото защото всеки глагол си има собствени времена и се спряга по време и падеж, но после се свиква...

След тязи си самоизтъкваща реплика, по-задоволен ли се чувстваш?

Седнали двама колеги да си беседват... Няма нищо лошо. Проблема е че на някакъв измислен събор през ок.300г. са обявили пророка Иисус за божи син... Чисто християнската деноминация наречена Ислям, обаче вярва в самотния Господ и не може да Го признае равен с Бог... Трябва ли заради това да се избиваме като примати?

Pesh0

този въпрос към хората които рисуват ли е или там към АЛКАЙДА , ИДИМ , МИНДИЛ и не знам си кои . Ако е към тях с интерес ще прочета становищата им . Не ги разбирам.

Пълни глупости си написал! Никой не може да реши някой за Божи Син за това и няма нито един друг който да претендира за това!!!

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ФРЕНСКИЯ ВЕСТНИК И АВСТРАЛИЙСКИЯ - - АВСТРАЛИЙЦИТЕ САМО СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ВДИГНАТ ТИРАЖА - ДОКАТО ФРЕНСКИЯ ВЕСТНИК СА СИ ОТКАЧАЛКИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ - ЗА ТЯХ Е НОРМАЛНО ДА СЛОЖАТ КАРИКАТУРА КАК ДОГАН ЧУКА БОЙКО БОРИСОВ ... ТАКАВА КАРИКАТУРА ДАЖЕ В БЪЛГАРИЯ Е СКАНДАЛНА И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ЦЕНЗУРА :)))

Прочетете статията на "Биволъ" за свободата на словото в Европа и по специално в "Съвета на Европа". Свобода на словото в Европа има! Но тя е насочена и доста от направленията са абсолютно забранени! Проблема със карикатурите е просто проблем на ниско възпитание, въпрос на липсващото разбиране на инакомислищите и преди всичко е въпрос на илюзията за недосегаемост в Европа. Вчера по БНТ даваша много хубав документален филм за делото през 2007 г срещу същите тези карикатуристи. Който го е гледал би следвало да е вникнал , че това е просто бизнес , облечен в измамни философски въпроси.

щОМ СИ ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ ЩЕ ТЪРПИШ И ПРИСМЕХ НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН ДА ТЕ ХАРЕСВА.

Нещо се опита да кажеш , но явно ти свърши клавиатурата? Къса клавиатура!?!

Боклука си е боклук

Не е ли по добре цивилизованите ,умни и талантливи творци да не се " заиграват" с религиите и боговете? Не дават ли така не само повод , но и оправдание на терористи и разни агресивни хора за техните кървави престъпления?

А когато религиите раждат безумия - Алкайда, ИДИЛ и т.н., какво... По възможност да не говорим за това и да налагаме цензура ли?

Религиите по начало раждат безумия, няма нужда да са мюсюлмански. Но точно подобни прояви на "чувство за хумор" от една страна вкарват грешна представа за исляма у християните, а от друга обиждат. Ако бяха коректни и безпристрастни в хумора си, щяха да пародират собствената си религия, а не да се подиграват на другите.

не, така ще ни бъде забранено да се смеем по най-различни поводи и теми, както беше по комунистическо време. Искаме да усмиваме алах, христос, буда, тангра и всичките представители на всякакви божества и не само. Искаме да се смеем с всичко, което ни дава повод за усмивка. Смехът лекува!

На вас, малоумниците, специално ли ви забраняваха по комунистическо време да се смеете? Щото на мене никой не ми е забранявал. Нещо по-вече - аз тогава се научих...

абе и с какъвто и ник да се закичиш, тъпотията ти лъсва като мазен задник на пълна месечина. не. не е по-добре. но е по добре да не се излагаш повече с тъпизъма на бхк трол.

айде, посмали манго!

А дали са цивилизовани, умни и талантливи? А дали са и творци или халтурчици?

В Русия колко журналисти избиха......свят да ти се завие.

И НИТО ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ НА БАНКА :))

ВУНКЕЛ!

Konstantin

Да бе да...Те убиха Председателя на централната си банка Андрей Козлов например...Ама това не е в сферата на опорните ви точки...

Но пък добре се представиха с полския президент,френския петролен бос, тровиха украинския президент, стигнаха до Луканоф,пътническия самолет, и стотиците заложници в Беслан и театъра Добровка....може да ви изброявам до утре .Само ще спомена че в Русия за 2009г са убити 110 журналисти критикуващи Путин.Той е божеството на руските "ислямисти"

Болен мозък!

А в кравария колко президенти и кандидатпрезиденти отстреляха? Или това е "демократично" щото е станало в Кравария бе, мозък...

Така е. А в България трепят писателите. И строителните предприемачи. И разни други тъмни личности. Скоро щели да почнат и троловете по форумите.....

Изкара му акъла на Щерю

Без значение каква е темата (както в случая) все Русия ти е виновна. Прост, по-прост, най-прост, Щерев...

Не да те поправя, Асен Генов се казва българско блогерче от татарски произход, на заплата от евреина Сорос! Една от от основните му задачи е антируска и антиправославна пропаганда в българското интернет общество. Не му забелязвай върши си работата човекът иначе няма мъни от чичко евреин...... Едно от другите му занимания е и омаскаряване и осиране на паметници в България пряко или косвено свързани с Русия или бившия СССР!

ИНТЕРСНО ЧЕ ДОСЕГА НИКОЙ НЕ Е НАПРАВИЛ АТЕНТАТ НА НЯКОЯ БОРСА - УЖ ГЪРМЯТ , УЖ ТРЕПЯТ А БОРСИТЕ НА УОЛСТРИЙТ,В МАСТЕРДАМ , ПАРИЖ, ФРАНКФУРТ И ЛОНДОН ВСЕ ГИ ЗАОБИКАЛЯТ ????:)))) ВСЕ ОТВОРЕНИ СТОЯТ :))

ШАЛОМ!

е няма на света чак толкова фанатични, че да правят атентат на спонсорите си. :-)))

Турският депутат Суат Киниклиоглу: Влиянието на отоманизма в турското общество ще продължава да расте. Предизвикателство пред анализаторите на Турция е да видят дали неоотоманизмът ще се превърне в стройна и ясно артикулирана идеология, която ще придобие интелектуална легитимност да промени Турция както вътрешно, така и в регионален план. Едно нещо обаче е сигурно: Осман се завръща и е на път напълно да се освободи от досегашната си идеологическа интерпретация, много несправедлива към него.

Суат Киниклиоглу:Неоотоманизмът, възраждането на интелектуалната легитимност на Отоманската империя, е в пълен подем в много от по-големите турски градове. Истанбул най-ефективно ни показва интелектуалното завръщане на отоманската култура в нашия обществен, културен и политически живот. За половин ден лутане около джамията Султан Ахмед, няма как да не забележиш рекламите на различни Отомански клубове, фондации, изучаващи отоманската история или други знаци на видимо възраждане на нашето отоманско минало.

Нормално - това е тяхната форма на тежък национализъм, който става все по-актуален. Мирише на война.

гаврата с мухамед и путлер не спира!!! Сега цивилизованият свят е по-силен от всякога!!!! Смехът ще излекува, смехът ще победи и после ще прави това, което най-много може- ще се смее, ще пуска над гробовете на примитивните плоски вицове за червеи, ще люпи семки и ще смее с пълна уста....

абе ти си много просто бре..:)))) Така ли ви учи кривокраката посланничка?

абсолютно завършен идиот или безнадеждно влюбен в Путин щом само той ти е в главата!

Болен мозък!

Това което става в Ирак, Афганистан, Сирия, Виетнам, Либия, Украйна, България, ... е САТЪР, КОЙТО СЕ ВЪРТИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ. И сега изведъж започнахме да говорим как срещу молива на САТИРАТА се изправил автомат калашников. Пускане на умни бомби, сваляне на неудобни правителства, съсипване на икономически инфраструктори, .....- не е сатира, а лицемерие, демагогия, неоколониализъм. И изведнъж маската "Христос срещу порока Мохамед" - а отзад е застанал Юда. И децата разбраха, че зад маската "демократични ценности" стои Юда, обладан от хищническо усещане за неоколониализъм....

тероризъм=талмудизъм=ционизъм=америка

и защо е насочено срещу свободата на словото, на смеха, ами не се пробват срещу военни бази?

когато избухне световната война вече няма да е толкова смешно на никои насъскват ни като кучета един срещу друг за интересите на няколко богати копелета

тя световната война си тече. не я виждат само онез, на които главите са им заврени в никовете.

Ти се моли да не избухне такава война, за каквото говори УГЗ, че тогава ще разбереш, колкото и да се правиш на неразбрал.

Приемам критичните мисли, споделяни от съфорумци, че по света непрекъснато загиват хора, за тях не се говори, а сега се коментира толкова много последното трагично събитие. Но има един факт, който също учудва много хора - гибелта на "Титаник" се приема като истинска трагедия, дори в сравнение с Първата световна война с милионите жертви, избухнала две години по-късно. Има събития, които наистина разтърсват обществото и престъплението в Париж е такова. Дано светът си направи изводи.

Aбе тeа тeрoристи ca били много глупaви бe. Защо ca зacтрeляли жeнитe. Да знaeхa че могaт да правят cтрaхoтни cвирки, ocoбeнo французoйкитe. И товa да e свобода на словото ми.

Предният път, когато френското списания публикува карикатури (И ПОСЛЕ БЯХА ИЗБИТИ 12 ЧОВЕКА!!!) Dir.Bg имаха достатъчно акъл на пишат за това БЕЗ ДА ПУБЛИКУВАТ КАРИКАТУРИТЕ!!! Вие със всичкия ли сте си и знаете ли какво може да последва от такава публикация? Или си мислите, че офиса ви на Витошка е непробиваем? Вземете да съобразявате малко от малко.

Ти май предварително си се надупул...стой тъй до края на живота си Аман от дупльовци!

дира са си много добре в случая. вие от бхк по-добре си се хванете да направите един протест заради убитите терористи.

Може европейците да са лицемерни, но това е Европа и важат европейските норми, правила и закони. На който не му харесва, да си отива в кочината, където да бие чело о земя!

скапан български страхлив лицемерен народ.скриите се в малката дупка наречена българия и не се обаждаите за нищо.добре че има страни като франция и австралия да вървят напред и да отстояват демокрацията и свободата си.за нас остава само да ги следваме по утъпканата пътека и да ги плюем в гръб-продажна и подла нация.

Какви глупости говориш? България е държава в Балканския п-в, който се раздира от вътрешни конфликти, намира се в най-тегавата зона на Европа и въпреки това тук такива неща не се случват. Нито Франция, нито Австралия имат какво да отстояват след този случай, целият мюсюлмански свят се разграничи от убийците. Действията им са чисто пропагандни. Да не говорим, че те самите доскоро подпомагаха същите тези фанатици, да не кажа, че направо ги и създадоха.

Не зная само дали ще си толкова демократ ако направя колаж с майка ти и негър в неприлична поза и го разпространя между всичките ти роднини и познати!

Всяка карикатура е - "думам ти дъще , сещай се снахо". Карикатурите осмиват човешките пороци и грешки , а не божествените такива, защото бог не греши. Явно религията не е за всяка глава , религиозен човек няма да тръгне да убива заради карикатура. Който разбрал, разбрал който не е - похвално е че може да чете и се опитва да разсъждава.

Опитай се да го обясниш на неграмотните фанатизирани резаци на коити талмуидните сили им слагат по един калашник в главата.... Тези същите талмуди използват тази изостанала"религия" за инструмент с който искат да завладеят народите по света!!! Това е схемата на ционистко талмудната олигархия...