Детската кардиология пред затваряне, няма медсестри

Единственото у нас отделение по детска кардиология към Националната кардиологична болница може да прекрати дейността си, предупредиха от болницата.

Обратно в новината

Коментари - Детската кардиология пред затваряне, няма медсестри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

17.02.2018 пред народното събрание, ще се съберем,в подкрепа на клиниката,фб страницата -''протест за спасяването на клиниката по детска кардиология'',моля споделете!

Не е че няма кадри ами ръководството на болницата не може да предложи по-високи заплати, с които да привлече нови кадри. Жена ми е точно такава и би с удоволствие поработила защото й липсват години за пенсия. Но при тези условия няма да пусна жена ми да се хаби и да остарява преждевременно.

Даа, заради недофинансиране единствената у нас детска кардиология е пред затваряне, но затова пък третополовата конвенция е пред отваряне!

След още две години управление на мутро- комунистическата мафия, пребоядисана в ГЕРБ ще бъде закрито цялото здравеопазване!

Много неуважаеми г-да управляващи, партийции и депутати, стига с вашите референдуми за конвенции, бракове на гейове, донаборна служба, военно обучение и всякякви други глупости, които не се дневния ред на обществото. Крайно време е да обърнете внимание на хората. Какво сърце имате, за да обречете болните дечица на мъки и страдание. Безцелно харчените от вас пари ги дайте на болниците. Пък може да заделите малко и от санирането на еднофамилните къщи на разни общинари. Срам ме от вас и вашето безхаберие.

НАСКОРО ЕДИН ВИДЕН БИЗНЕСМЕН ЗАЯВИ , ЧЕ НЯМА ЗАПЛАТА ОТ 800ЛВ В БЪЛГАРИЯ, ИМА ПИЧ ПОВЕЧЕТО МЕД. СЕСТРИ ВЗИМАТ ОКОЛО 800-900 ЛЕВА ЗА ЕДА ДОСТА МРЪСНА И ОТГОВОРНА РАБОТА И СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ, А ТОВА ВАЖИ И ЗА ЧАСТ ОТ СПЕЦИАЛНОСТИТЕ ПРИ ЛЕКАРИТЕ ПЕДИАТРИ, АНЕСТЕЗИОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ ...С ТРИЦИ ЗА МАЙМУНИ... И ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА ПО-ЛОШО БЪДЕТЕ СИГУРНИ!

Споко, НПО и БХК ще се загрижат и ще дадат 100-200 лева...

Благодариме Бойко... Затри държавата.

45 млн за НДК.... 20 млн за пожизнени пенсии на спортяги с медали... 15 млн на БАН да клатят епруветки и да преписват от чужди списания 100 млн за полицаи, които не си вършат работата и гонят престъпници с танкове по баирите... 2 милиарда за "саниране"... .....мрете......

Децата - кучета ги яли! Сестрите - кучета ги яли! И лекарите - кучета ги яли! Българите - кучета ги яли! Наш'тe национални цели са еврото и Шенген!

Браво !

Като ехокардиографист с над 14-15г стаж зад океана(американски възпитаник) имах неприятния experience да се запозная с кардиологията в България и повярвайте ми, потресена съм. Потресена съм и че държава членка на EU няма детска болница. Що за кретения. За една година в тази псевдовържава уж моя Родина, се отвратих до такава степен, че в момента в който стъпя на Американска земя скоро си подпалвам БГ паспорта и срязвам БГ личната карта. Ще ползвам само Американския, не че много му се радвам. Но в БГ няма да стъпя повече. докато съм жива. Мразя България with passion.

Пази Боже сляпо да прогледа....жал ми е за Вас.

А на мен за вас. И минусите не ме болят. Не ми пука какво мисли който и да за мен. Със здраве.

P.S. Жал ми е всички Българи и най-вече Българчета с вподени сърдечни аномалии. Ако това тук е модерна техника аз съм самолет. И най-вече ми е жал за промитите мозъци, но това им е капацитета.

Не мога да си обясня как е възможно за банята в Овча купел да може да има 29 785 000 лева, а за детска кардиологична клиника да не може, и това в една и съща държава. Как става тая работа?!?!

Става. В тая баня една фаянсова плочка ше струва около 3 000 левчета. Е така.

Благодарна съм на работещите в кардиологичното отделение и им благодаря те спасиха моята внучка.Тази болница трябва да съществува за да лекува тези мънички кукли

Мутренски боклуци!!!Двата 15 етажни корпуса за детска болница до Майчин дом стоят недовършени от тодорово време.Кво им пука за децата на тъпаците нискочели.Дай им само далавери!

Странно е, че това отделение страда от недостиг на среда. Наложи ми се да заведа детето си на преглед там, и леко ме изненада цената на прегледа-100 (сто) лева. Разбира се, пари за здравето на детето не пестя, платих ги, доволни останахме от обслужването. Замислям се обаче, че принципно цените на прегледите при утвърдени лекари с име и известност, в частни кабинети и клиники, са по-евтини. Може би трябва да се запитаме парите, получени от прегледите.

Това е истински геноцид спрямо българските деца и то най-малките.Непрекъснато тръбиме колко милиони повече приходи са събрани, но се използват за саниране на блокове - 2 милиарда за година, за нови коли на народното събрание и какви ли още не прищявки на властимащите,а там където зависи живота на децата никои не се интересува.Тая Дариткова ли е, каква ли е освен да бръщолеви глупости в НС за друго не я бива. Детските болници са срам и позор за управляващите.

kirchevo

Срам и позор за това КРАДЛИВО племе БългарЕте.И после се бие в гърдите "мутрагенЯ", че имаме невиждан,нечуван икономически ръст. Никой не трябва да бъде оправдан! И никакви съображения за хуманност и милосърдие не трябва да играят каквато и да е роля.

Я сега ми кажете- ако се върна в България, имам от западна държава образование като акушерка, медицинска сестра, диализна мед. сестра и кандидат магистър на мед. науки- дали ще си намеря работа да работя ЧЕСТНО?

И за заплата, която покрива екзестенциалните нужди за живот.

Що бе, може пък и да има добри българи които да имат някоя стая да ми наемат без да ме оскубят защото аз си продадох имота в София. Може пък и да се окаже, че вместо да събират пари да пращат децата си и хората на лечение в Турция да съберем пари и да организираме болница ЗА ХОРАТА И ДЕЦАТА ИМ за да спрем този геноцид. На запад идеите струват повече от самото изпълнение.

няма костов - няма зедравеопазване. България умира. честито на всички български олигофрени гласували против демократичните промени.

Закриването на детската кардиология е едно....Усещане.

След детската кардиология идва ред на детската урология на "Пирогов". Шест сестри всичко на всичко и за кое да са по-напред.Нещо да се случи с някоя от тях и ще останат лекарите да си теглят чоп кой да е "сестра" за деня или закриване.Повярвайте никой не се трогна истински до сега.

Нали Боко разправяше, че събирал милиарди повече данъци, акцизи и т.н. Защо тогава не можем да си лекуваме децата??? Къде са тези пари???

Не знам защо плащаме на Здравни грижи ,когато никой не ни защитава правата .Заплатите ни са точно ,колкото на санитарките и по- малко от тези на метачките по улиците.Всички гледат болничните сестри, а тези при сем.лекари никой не се интересува от тях, а работата е много обемна и също отговорна.

докаде стигнаха новите 'демони-крати',сасипват всияко,само да има за тех бол....

БГ с най-голяма смъртност в света. Гарантирано от ОТАН

Най-малкав света е смъртността в ивицата Газа - 3 пъти по-малка от израелската. Дали пък е от здравеопазването или от това че средната възрст е основния фактор за изчисляване на този показател?

Да пуска кепенците на България и да върви на май...та си да си харчи милиардите. А,народът- кучета го яли. То и без това не е народ,а мър....ша. Свършено е с гирката ни Родина.

Какво недофинансиране бълнувате. Най-скъпите клинични пътеки са кардиологичните. Да вземат от инвазивните и да дадат на децата. Ако има някакви съмнения да се изчисли цената на пътеките съотнесена към петгодишната преживяемост или сърдечно-съдовата смъртност и да се спука инвазивният балон.

Не знаех, че има детска кардиология на друго място освен Медицинска Академия. Доколкото знам кардиохирурзите си лекуват пациентите преди и след операция. Поне така беше. Мисля че преструктурирането на болниците ще реши донякъде и кадровия проблем. В София има повече кардиохирурзите и неврохирургии на глава от населението отколкото в Европа. Просто трябва да се сравнят активностите:брой пациенти, операции, преживели. Мисля, че сме много малка държава и като население , за толкова много на брой високо технологични и скъпи отделения. Много от тях се дупликират и персонала съответно отива при по-високото заплащане, а пациентите при по-добрите грижи. Така постепенно би трябвало да се направи естествен подбор, докато чакаме реформа.

То отдавна няма и Медицинска академия.

Детската клиника към Националната кардиологична болница беше създадена и оборудвана от проф. Чирков още през 80-те години. Също така той организира обучението на лекарите и мед, сестри в Германия ... това беше едно уникално отделение. Горките ни деца!

Нормално е. Аз се чудя как въобще има детско здравеопазване по здравна каса и защо тия завалии педиатрите не вземат да въртят едно такси или да продават парцалки в някой мол примерно. Здравеопазването ни може да се оправи само, ако стигне дъното. Иначе така ще стои и ще се дави не знам още колко години. Не може едни лекари да вземат 100 000 на месец други 800. Те се мислят за герои, но заради тях бая народ измира.

Един от малкото смислени коментари.

Е, Кирчо Ананиев нали обеща да оправи здравеопазването?

Направо ще го "оправи" и всички лекари и сестри ще работят за без пари...

Абе я да купим 3-4 изтребителя, защо да харчим пари за разни там детски кардиологии, мед. сестри и т.н.

Същият ангажимент г-жа Дариткова пое и преди 2 месеца и досега- нищо.

Как нищо? Взела е заплата за два месеца, плюс хонорари от комисии и някой и друг рушвет. Има-няма 30-40 хиляди.

Аз пък си мислех, че геноцида над българите обхваща само възрастните...

Кадри няма. Сестри и лекари в активна възраст,получават в чужбина в пъти по-добри условия на труд и живот. В БГ съсловието на детските лекари е поголовно застаряващо.Уморено.Бърн аут. Работата в тази клиника наистина изисква много.Педиатричните"пътечки"са смешно ниски.Не кой знае колко различно е положението по останалите детски клиники и отделения.Едвам връзват график за дежурства.А нови специализанти по детски болести....почти не се намират.Да не са луди.... Плачевни истории.

Това се отнася за всички които работят в Чужбина.

ми дайте по една заплата от по 2000 лева и ще имате. Ама вие искате хем да не им давате пари, хем всяка от тях да е любовница на някой лекар за да не си хаби парите по ... Цяла България ви знае.

За 2000 щеше да стане номера преди 10 години. Вече са нужни заплати с които да привлечем хора от чужбина. Кой чужденец ще дойде за 1000 евро да ти работи.

Питай Валери Симеонов.

"Приемат се спешно болни и се решават спешни проблеми.Останалите някак си ги отлагаме за по-нататък" Имаше един майтап:"А сега слушате Дюран-Дюран - повтарям го за да го за помните...." Та така и Вашата редакторка ДИР-чета повтаря горния цитат,за да го запомним,като че ли сме малоумни!!!! АЛОУУУУУУ Дир-а оправете си редакторите!!!!!

Домуса няма ли да излезе с решение или той е зает да усвоява европейски заеми, защото на най-успешните в България все някой трябва да им помага и все някой им пречи въпреки приходите. Просто не могат да направят като световните бнкери, дето всички държави им дължат пари, защото те са най-предприемчиви и са измислили универсална система за присвояване на блага. Световен комунизъм - всички са равни и имат право да ни служат, защото Оруел е казал, че "накои животни са по-равни от другите".

НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА "ДЪРЖАВА" В КОЯТО НЯМА ПОНЕ ЕДНА СЪВРЕМЕННА МНОГОПРОФИЛНА ДЕТСКА БОЛНИЦА! НО ИМА ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА!

Ми то и деца няма вече.

Ето това вече е насилие и издевателство над децата. Къде са привържениците на ДЖЕНДЪР-ИДЕОЛОГИЯТА да се потупат по джобовете и да финансират кардиологията, за да не се извършва такова насилие над децата. Или те са налице само тогава, когато трябва да реват, за да получат пари от задокеански и западни организации. Къде сте джендъри да съберете пари и финансирате болницата?

Ами не можело да се месят, щото шефката е жена. Ако беше мъж, тогава щеше да види той къде зимуват раците...

Туй сарказмът не е за всеки....

защо след въвеждането на здравната каса все повече болници фалират,къде потъват средствата за това,май не са в герберските каси

Кои средства? мизерните 17 лева дето половината българи ги внасят ли?

17 ама благи за някои

Герб оправиха нас, сега ще оправят и децата ни със закрита кардиология и джендъри по детските градини и училищата.

България е една истинска европейска държава! Едно толкова важно отделение ще затвори, защото няма - първо, кадри, второ - средства за тези кадри....Да се смееш ли, да плачеш ли?

Шшштт.Тихо.Да не разберат баш европейците.Тамън успяхме да ги излъжем колко е добре в България.

ами гроб е на власт гроб и на всичkи болници !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!