Коментари - Кардиологът, слагал стентове на здрави хора, е отстранен от работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще има затворен лекар за такива фрапантни нарушения?!?! Кога???

Искаш да кажеш престъпления.

В момента прокуратурата е заета. Занимава се с шпионският скандал. Те с такива дреболии, като тези на доктора не се занимават. Те решават проблеми от галактическо естество!

Много трябва да го накажат гада долен!

Този дори не е за пребиване а направо за копане... Пък после медицитее реват че имало агредия към тях. Много златолюбна мърша има сред тях. И пак ревете че ви шамарят

Няма да е лошо и да му приберат незаконно придобитото имущество. Макар че със заплата от 57 000 на месец повечето му имоти сигурно са законни.

Боли го цура. Ще си отвори частно кабинетче и ще цеди повече. Тоя трябва да му слагат стентове в задния двор в затвора.

Това отстраняване от работа няма да го трогне особено.. От репортажа на Нова ТВ се видя че този доктор има и частен кабинет, където ще продължава да се "труди"

Хубаво отстранен , ама да върне парите и да го хвърлят в затвора. Също и малко на диета да се подложи, че килцата са му в повече за неговата възраст!

И моля лекарското съсловие да не ни убеждава, че такива мерзости не са плод на лекарската алчност, а на ръководния състав, който в повечето случаи е също лекарски. СИСТЕМАТА СЕГА Е ТАКАВА КАКВАТО ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ Я НАПРАВИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ 30 ГОДИНИ. Целта беше една- да се напълнят бездънните джобове на светила в медицината. Обикновения пациент се третира като банкомат. Единствено властта се обслужва на ниво и без допълнителни плащания. Останалите независимо дали са бизнесмени или работещи се гледат накриво докато не се появи богът на всички богове- парите. Закривайте тези търговски ями или обявете здравеопазването за допълнителна екстра, която следва да се заплащаот желаещите да доживеят до старини.

а каторга ,конфискация?

Ееееее, ай ся. Отстранили го от работа, а присъда и затвор когааааааааааа............аман от корупция!!

Отстранен хубаво! А делото за да излежи присъдата кога?!

Това е организирана престъпна група! Един човек няма как да е правел всичко това. Тези хора носят отговорност поравно.

Ако има прокуратура нека да проверят не само пазарджишката , а всички болници. Да проверят ортопедиите - масовата смяна на стави, гинеколози и акушер гинеколози - масовото раждане с операция, стоматолози и много други. Хората ги е страх да ходят на лекар. Операциите да се извършват след строг контрол и комисия минимум от трима лекари, а не като минаваш през частен кабинет. Частните болници да се издържат сами - а не да източват държавния бюджет. Не е реално при 3 милиарда бюджет и още толкова от пациенти, да не се осигурява адекватно здравеопазване.

Прокуратура? Това виц ли беше?

Да, съвършено прав си, защото става въпрос за СИСТЕМА! За (престъпна) система, която позволява, допуска и толерира подобни немислими за нормалния човешки разум престъпления на изверзи!

частните болници получават Милиони незаслужено и престъпно. Противоконституционно е с Публичен ресурс/здравни осигуровки /да се формира Печалба.!Частниците ощетяват десетки пъти повече държавата.

Търся НЕКОРУМПИРАН МЕДИЦИНСКИ РАБОТНИК ЗА ДА МУ СТИСНА РЪКАТА!!! Ако някой знае такъв да му напише координатите във форума тук.

На мен може да ми я стиснеш, ама понеже си империалист, не знам дали аз искам да ти стисна твоята.

Знам че нее по темата но мен ми искараха заболяване дет го нямам имам доказателства за това от севлиево ме искараха така

Доживотен затвор без право на замяна за десетките престъпления - "опит за умишлено убийство с цел набавяне на материална облага". За да се върне доверието във полиция, правосъдие , доктори политици и т.н трябва да има показно наказани за пример, така както е било време оно.

А затвор?

А директорът на болницата няма ли да се разследван? По принцип директорите принуждават персонала да приема възможно повече, че да има заплати + бонуси!

Човешката лакомия не знае граници.

Jaxon

Трябва да отстранят и директора на болницата нали той му е изплащал заплатата от 57 000лв месечно,нищо чудно директора да го е прикривал а онзи да ги е оперирал на конвой и да са делили парите,а в същото време хората събират капачки за купуването на кувьози за малките градове където нямат пари за подмяна на старите..И за капак президента моли българите от САЩ да се завърнат...е няма такава простотия...

ама не е конвой...

Jaxon

а какво е ?

мн. конвейери, (два) конвейера, м. 1. Съоръжение с непрекъснато движеща се лента, чрез която се пренасят товари или се придвижват изделия по време на своето производство. Колите се сглобяват на конвейер. В консервната промишленост се работи на конвейера. 2. Прен. Дейност, при която процесите са свързани и непрекъснати. 3. Прен. Пренебр. Правене на еднообразни произведения, обикн. на литературата и изкуството, без оригиналност и естетически качества. Пише книги на конвейер. • прил. конвейерен, конвейерна, конвейерно, мн. конвейерни. Конвейерно производство.

троловете

когато превърнете здравеопазването в пазар - това е сега какво плачете, човека си е бизнесмен на първо място, а после лекар

А здравната ни система е основана на модифицирана изродена Семашковщина, т.е. на болничните заведения се спускат бюджети от държавата принципал и им се определят лимити на мед. дейности. А мед. дейности, т.е. стоките и услугите, централизирано се оценяват под себестойност, т.е. ценовата политика е държавно централизирана. В кой свободен пазар се ограничава дейността на участниците на пазара и се принуждават да продават услугите си под себестойност без право да фалират?!

Прекалено ти е сложен изказа за тука, връщай се в здраве точка нет, там философствай както обикновено.

Бъркаш, ама яко - това у нас няма нищо общо със Семашкото. Системата ни е безподобен изрод тип Бисмарк но тъпкан с все повече лостове за правене на пари, често не в полза на държавата. А за пациента остава пълненето на дупките, които междинните звена по веригата отварят, за да си пълнят собствените джобове. Апропо, всички най-успешни здравни системи са държавни и малко или много централизирани. Колкото повече пазар в здравната система, толкова повече неуредици и неефективност. Неслучайно само Щатите имат истинско пазарно здравеопазване, и дишат прахта на развитите страни.

Интересно е как на шефа на болницата не му е направило впечатление,че определен кардиолог прави стотици стентове повече от другите кардиолози

срещу едни пари...

Шефът на болницата - като главния герой във филма "Ни чул, ни видял".

БЛС дал случат за разглеждане на етична комисия. Етика в ДС ченгета?! Да, да,ама не! Етично прекарване на пациенти на конвейер. Ако трябва с луксозен транспорт и мед. придружител до оня свят. Никой да не умира без лекаркарска помощ!

Това някаква подигравка ли е?! Тези деяния са за няколко смъртни присъди. Ако европейските ценности не го позволяват, то от самото начало си беше ясно, че не сме за там и час по-скоро трябва да напуснем общността и след оздравително и респектиращо избиване на всички изроди с цел унищожаване на наглата престъпност, изчерпателно инфилтрирала се на всички нива от живота ни.

преродени да се опитаме да се върнем в цивилизацията.

поживели сме и извън ЕС. Не на нас тия.

Когато е пълнел болничната каса с парите от пътеките, е можел да работи, а сега не може?Дали досега директорът не си е затварял очите!?

Браво. Пък тоз дошъл от Аржентина - втори след Фандупката!

Кардиологът ще бъде върнат на работното си място и най-вероятно ще осъди държавата да му изплати обезщетения за причинените "мъки", че са го разкрили в кражба и фалшиви диагностики. ВРЕМЕННО е отстранен от директорът, който му е разписал ненормално високата заплата от 57 000 лв. месечно за умишлено въвеждане в заблуждение на здрави пациенти и фалшивото им диагностициране. Пациентите да му мислят и да се пробват с граждански дела, ама надали ще намерят справедливост. И същият този директор се разпоредил да се направи вътрешна проверка и накрая той да се разпише, че няма доказателства. Крадецът вика "дръжте крадеца". Пореден абсурд! Като за пред избори. А след изборите всички и всичко ще се върне по местата. Болницата ще получава капитали от държавния бюджет, ще "заработва" на печалба в официалните отчети, болничният борд на управление, директорът и този кардиолог - също ще "заработват" на печалба, мед. персонал ще получават на минимум и ще стачкуват, а политици ще лакардисват колко са загрижени и какви планове за спасение на системата ще направят, ама друг път. И ние, данъкоплатците будали, ще продължим да им плащаме кражбите. А колегите им и мед. сестри ще продължат да бъдат ограбвани, за да има за тези ненаситни гърла. Как няма насищане, бре, ковчег джобове няма?!

А няма ли да отстранят от длъжност и директора на болницата?! А няма ли да съдят и двамата?!

Отстранен от работа????? Тоя е за затвора бЕ!!!!

Да го почват. Дела до дупка от потърпевшите. Тоя станал чрез измама милионер. Да му ги вземат.Не държавата.

По 20 години за кардиолога и шефа на болницата за източване на здравната каса ! Още 20 години за кардиолога за опит за убийство !

Жертвите му да завеждат дела, не да чакат проверки

Леле какво тежко наказание, ето за това престъпността се шири , за подигравка с живота на хората са го отстранили от работа. Пълен фарс и помиярщина, в щатите за недоказани опити за правене на секс , съсипаха известен човек. Тука за подигравка с живота на хората те уволняват Майтап, не ами трагедията на един народ е това. Пълно самоонищожение!

Само щатите не ми давай за пример. Всички злини от там идват. За пари всичко може.

Всичко добро идва от там.Не напразно целия свят на там отива,и най вече руснаците

А тумбака-директор кой и кога ше освободи? И на децата стана ясно, че и двамата са вътре в играта , и че псевдо-докторчето се е отчитало на дебелака. Аре малко тая каса да се поразмърда не само да суче и да иска повече... дееба и дебилите му. Това е престъпление срещу българският народ. Доживотен затвор и отнемане на имуществото!!!! И най-вече бой!

ли ще го биеш ми то точно обратното те бият хората

Мухахахах сложил го бил накриво, няма такъв смях. Защо давате трибуна на хора дето нямат никаква идея от материята?

Защото пациента не е дльжен да знае всички термини, но този който трябва да ги знае явно е злоупотребявал с живота на хората, а ти какьв си, лекарче ли си?

Не бива една дейност в медицината да се оценява толкова високо, а други да се подценяват. Защо няма направени толкова колоноскопии. Много просто не са платена манипулация. И още много примери мога да дам...

Крайно време е да се възстанови смъртната присъда!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като се има предвид заплатата от 57 бона за сметка на народа, как ти се струва кой ще отсъди в името на народа, то всичко е объркано в либерализма в който живеем.

Всичко що лъже и краде е запазена марка на Гроб

Кое проваля мошениците и крадците ? Тяхната алчност и лакомия. В случая и простотията на един провинциален новобогаташ.

Пари - стока - повече пари. Формулата на производствения капитал. Пари - повече пари. Формулата на паразитния капитал. КАПИТАЛИЗЪМ - БОЛНИЦА (ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО) - ПОВЕЧЕ ПАРИ за определени специалности. Формулата на източването на Здравната каса. Докато болниците са търговски дружества винаги ще има петър-лазовци. Не само (не д-р) Петър Лазов е виновен, но и всички над него по веригата, та чак до най-некадърния и подъл министър на здравеопазването - финансиста Ананиев. Значи, Петър Лазов е източвал Здравната каса със заплата от 57 хиляди лв., болницата Е на ПЕЧАЛБА!!! (ПАК С НАШИТЕ ПАРИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА), а в същото време лекарите интернисти, инфекционисти, педиатри мизерстват с по 900 лв. заплата, затова че спасяват живота на всички нас, вкл. децата, в болниците, мед. сестри също мизерстват, но поне имат куража да извикат, че царят е гол, че Ананиев е лъжец и мошеник. Този Ананиев, който уж щеше да вдига заплатите на сестрите и на лекарите, се опитва да доубие здравеопазването, като вкара и застрахователни дружества на хранилката на Здравната каса. Ще не ще, ще трябва да вдигне и здравноосигурителните такси на работещите и на неработещите!

Б О К О Л А Н Д И Я. Куче влаче рейс диря няма. Щом на този му разрешават да този здравната каса с 57 000 лв всеки месец със сигурност се отчита на някого по-горе на държавната софра. И после Боку, Станишката и цялата депутатска измет живи да ги ожалиш а по 5000 - 10000 лв спестявания в банката на година. Реалността е съвсем различна. После народа от блеещи овце се възмущава, че депутатските заплати били високи. Напротив ниски са в сравнени от това колко се краде. По-добре високи заплати от по10 000 но без кражби. Проблемът е, че в Боколандия парите винаги са малко защото Ганьо в лакомо дупе без съвест!

ами що не са му щракнали белезниците още. една кметица за 70 000 и дадоха 20 години, пък тоя мори здрави хора. къде е Геш

Правосъдието го няма, купило си е имоти в чужбина и чака момента да си ходи заедно с окраднатото.

Такова правосъдие ни завещаха комунистите, които направиха сегашната Конституция на Републиката. Умишлено. Имаше държава за разграбване.

Например, кой даде на Баневи безконтролно да разпарчетосат 130 български фабрики? КОЙ!

С предимство и стентове ще ви поставим. Ама нямате нужда? Аааа, ще имате. Ще имате!

Не съм фен на ГЕРБ, но здравният министър предложи нещо много умно - да се демонополизира НЗОК и да има здравни застраховки! Поне застрахователните дружества ще се грижат да има контрол върху харченето на средствата! Не случайно лекарските среди нададоха вой срещу предложението! Дано да стане и като има конкуренция, нещата за пациентите да станат по-добри.

Германия има дузина браншови здравни каси. Всеки е свободен да се запише в която пожелае. Конкуренцията по между им, вдига качеството на услугите.

В Германия може да вдига качеството но тук ще повиши краденето и източването и това е.

няма

В една Германия здравните каси са десетки, поне 30 на брой и конкуренцията е голяма. А ставката е средно 17%, като се дели на половина между работодател и работник

А в България "ставката" е 8% като също така се дели между работодател и наемник. Броят на касите не е панацея! Германската система от финансова гледна точка е поне два пъти по-скъпа, т.е. по-неефективана! НЕОБХОДИМИ УСЛОВИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО: 1. Премахване на статута на болниците като търговски дружества. Болен или здрав - лекуват те заради клиничната пътека. 2. Съизмеримо заплащане на лекарския труд, защото смъртта не може да се дели на скъпа и евтина, т.е. каква е разликата дали ще умреш от пневмония или от инфаркт? - Разликата е само в цената на измислените за корупция клинични пътеки. За да те спаси от пневмония интернистът ще вземе ниско заплащане по ниско платена клинична пътека, а за да ти сложи стенд кардиологът хирург ще вземе 57 хил. лв. заплата.

Изтриха ми коментара, с който обясних, че вкарването на застрахователите в светая светих на здравноосигурителната система просто ще я доубие, за да се нагушат някои и за да поизмрат други. По-подъл, некадърен и бездушен министър на здравеопазването България не е имала досега. Застрахователите ще цицат от Здравната каса, при това - първи на бозката, от което следва: 1. Здравеопазването, при равни други условия, ще се влоши. 2. Другите условия няма да са равни, а ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ. 3. Здравноосигурителните вноски ще бъдат осигурени с измамното обещание за подобряване на здравеопазването, но здравеопазването няма да се подобри. 4. Здравеопазването няма да се подобри, защото увеличението на размера на здравноосигурителните вноски ще бъде за заплати и печалби на застрахователните дружества. 5. За да имитира подобряване на здравеопазването подлият министър на здравеопазването говори, че ще направи основен и допълнителен здравен пакет. Това означава НОВО ДОПЛАЩАНЕ за здраве, за ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ПАКЕТ. 6. Понеже ще има голямо недоволство от предлаганите услуги в основния здравен пакет, ще последва ПОВТОРНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИТЕ ВНОСКИ. Такава е икономическата логика на въвеждане на застрахователните дружества в здравеопазването и здравният министър, като икономист, перфектно я знае, разбира и МАМИ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ, ЧЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЩЕ СЕ ПОДОБРИ... Ще се подобри банковата му сметка, а здравеопазването драстично ще се оскъпи. ИЗХОД ИМА: РАЗТУРЯНЕ НА ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА, КАКВИТО СА БОЛНИЦИТЕ И ЛЕКУВАНЕ НЕ ЗА ПЕЧАЛБА, А ЗА ДА ОЗДРАВЕЕ ПАЦИЕНТА. САМО ПРИ ТАКОВА УСЛОВИЕ И ПРИ ДОСТОЙНИ ЛЕКАРСКИ ЗАПЛАТИ (НЕ НА ЕДИН 57 Х.ЛВ, А НА ДРУГИ ПО 900 ЛВ) ЩЕ СЕ ПОДОБРИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.

Вижте, всеки се мъчи да успее, да изкара някой лев. Какъв ви е проблема не разбирам. Политиците много ли са хубави. Нека да го върнат на работа.

57 000 на месец не са някой лев брат що не идеш тогава и на теб да ти бодне 3-4 стенда

не завиждай! В америчко това е средната плата на подобен доктор.

На последните три коментара сложих минус защото не четат написаното преди тях.

Търгаши алчни. За съжаление много лекари в България станаха такива.

Да му се отнемат лекарските права и да му се забрани да работи каквото и да е в тази сфера.

И да върне парите, къщите, и всички други придобивки

Само той ли? Един мошеник. Колко има такива във всички кардиологии и в София и и в Пловдив. Затупти ли малко сърце на един възрастен човек, кардиолозите веднага се преструват на много притеснени, и препоръчват поставянето на стент. Или още добавят препоръка редовно да се измерва холестерол. И да се пие нещо за намаляване на холестерол. А тези лекарства унищожават черния дроб. Поставят ли един стент, след известно време той се запушва и слагат още един, после още един. И то не само в Бг, навсякъде по света лекарите е една гадна мафия. Никакъв морал нямат тези хора.

ли си защото на минуса който ти сложих скочиха три плюса наведнъж

От статията за мен е размера на лекарските заплати, но интересно че никой не коментира това, макар че е посочено в заглавието. Да са живи и здрави българските лекари едни с 57 бона на месец, а други като бързата помощ с минимална заплата точно сто пъти по ниска от на колегата.

Kolegi sme,no se poznavame. Za nego moga da zaiavia 4ee edin mnogo sposoben,no spezialis. Sigorno e zhertva na zagovor