Кардиолог се обяви против смяната на часовото време

Живеем в едно недоспало общество, твърди доц. Сотир Марчев

Обратно в новината

Коментари - Кардиолог се обяви против смяната на часовото време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно и точно да остане ЗИМНОТО часово време

Извинете но тези които не искат смяна на времето са хора без работа и без семейства. Защото аз имам 2 деца и те започват училище в 7:30 и с задръствания и всичко трябва да станат в 5:30 и ако сменят времето дефакто те ще стават в 4:30.

Я си помисли пак, бе малоумник, дали "де факто" ставаш в 4,30 след като часът показава 5:30 за всички.

Извинете но тези които не искат смяна на времето са хора без работа и без семейства. Защото аз имам 2 деца и те започват училище в 7:30 и с задръствания и всичко трябва да станат в 5:30 и ако сменят времето дефакто те ще стават в 4:30.

Децата Ви отново ще стават в 5.30ч, но това ще е вчерашното 6.30ч!??! По-светло през учебната година. Някой мисли ли за това или само за лятната отпуска - туризъм, бла, бла?

От две години не смвням личното си време. Придържам се към астрономичното.

Браво,Пешо ИМА АСТРОНОМИЧЕСКИ ВРЕМЕ!ИСКАМЕ СИ НЕГО!

Всичко зависи.. Важното е да си щастлив. Въпроса е защо след толкова години без проблеми, някой пак се занимава с глупости. До момента имаше много загинали от часовата смяна ли ? Или само това остана да се оправи и вече ще сме идеални.

Такава е ситуацията в Гейропата! Господата чиновници от Брюксел си измислят теми за занимание, за да оправдаят тлъстите си заплати. То не бяха свободни кокошси, прави краставици и какво ли още не дребнотемие и битовизми. Такива са и нашите телевизионни канали, направо квартални телевизии и СМИ.

На редакторите сигурно им плащат на парче и те пишат ли пишат, само за да направят нормата.

Точно д-р Сотир Марчев е най-добрият кардиолог в България. Познавам го вече над 20 години. И гарантирам че това, което казва е истина ... Но кой ли съм аз, за да давам мнение на повечето неуки злобари и хейтъри, пишещи тук ... Благодаря ти за всичко, което направи за нас, д-р Марчев. Росен и другите ..

Като лично засегнат се сещам за един по добър кардиолог от този :) ама кой съм аз че да давам мнение ?

Доктора тогава да вземе да изкоментира тези, дето работата на смени вкл. и нощни. Те от ежеседмичното или ежедневното сменяне на графика им на работа дали измират толкова масово?

Хубаво е да не въртим стрелките на сахатите си два пъти годишно и при всяко въртене два-три дни да се ч1удим какво става с нас. Хубаво, ама сме в Европейският Съюз! Там за да се вземе това решение се балбукат вече втора година и не се знае още колко години ще им трябват!

аз съм джендър мармотолог и се обявявам против смяната на часа....

пак добре. можеше да си мамутолог...

Ти поне да беше джендър, ами то си безполово тролче..

грешиш!!! градинско джудже съм.. и нощем ти ровя в хладилника

Едно време един голЕм български бохем прави забележка на шофьора си, настъпил газта до ламарината: - По полека бе Стояне, ще ни бастисаш с това бързане. - Ама другарю Еди кой си, ще закъснеем, 17 ч трябва да сме еди къде в еди кой си град... - Спокойно бе Стояне, намали... 17 часа е АЗ като пристигна! Да пием за хората извън матрицата и двете стрелки на часовника!

Бог да прости Батето!

Смяната на времето убива повече хора от тютюнопушенето!!! За непросветените - да се образоват преди да напишат някоя глупост!!!

Доказателствената част къде е ... група учени доказаха ли ? Или имаш документи. Или пак такива като теб ще кажат след 20 години: - НЕСМЕНЯНЕТО на времето убива най-много хора. Защото така или иначе нещо трябва да убива хората, когато не можете да намерите причината. И не можете да направите нищо по въпроса тези хора да не умрат.

Една жена ли ти каза?

Което иде да каже че и сред кардиолозите има немислещи

То и сред Пешовците има дебили, ама какво да се прави? Съдба...

Обоснови се :)

Не е прав, какво от това, че е доцент. (доцент, професор = никому не нужно изкукало старче). Смяната на времето е правилно. С нетърпение чакате неделя за може да спите повече, всъщност ще ставате един час по късно. А пролетта??? Ще сте се наспали (слънцето отдавна е изгряло) а часовника ви казва - рано е още да тръгваш на работа, спи. Ако няма да има смяна на времето, трябва да има за всички ПРОМЯНА НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ.

Абсолютно сте прав/а.

Ако човек става с изгрева, въобще не го бърка на кой колко му показва часовника

Щом работиш/учиш в системата, не си свободен да си ставаш когато си искаш, а когато са ти казали отгоре началниците

Бърка го дотолкова доколкото работното време на повечето хора е фиксирано към определен часови диапазон. Оттук ако си ляга със залеза при лятно слънцестоене 22 юни ще има 2 часа слънцегреене след работа по зимното часово време и 3 часа слънцегреене по лятното. Отделно ако се събужда лятото в 4:49 сутринта, а трябва да си на работа в 9. Ще имаш едни 4 часа, в които не е ясно какво ще трябва да се прави. От друга страна подозирам, че работния ден ще се измести малко по-рано ако решението е да се спре на зимното работно време, поради чисто практични причини. И в момента част от компаниите работят от 8:30 до 17:30, т.е. дори лятното часово време не им е оптимално, а се търси изместване с още половин час по-рано.

Няма зимно или лятно часово време, има астрономическо. И единствено то е правилно.

Малко данни за тези, които още се чудят между лятното и зимното време при сегашния механизъм със смяна на времето: 22.06.2018 - По лятно (изгрев 5:49, залез 21:08) По зимно (изгрев 4:49, залез 20:08) 22.12.2018 - По лятно (изгрев 8:54, залез 17:57) По зимно (изгрев 7:54, залез 16:57) За мен по-практично е лятното, тъй като предпочитам да можем да сме навън възможно повече време от пролет до есен със семейството ми. През зимата така или иначе ще трябва да се излиза и прибира по тъмно и в двата случая.

Тези които ми слагат минуси да вземат да напишат някакъв смислен довод и да се обосноват, както съм се опитал да го направя аз.

тези с минусите взимат пари, ние с плюсовете се опитваме да мислим :)

Какъв е проблема да се сменя времето ? Така е най целесъобразно . Слагам минус защото се учудвам защо зимно време предпочиташ лятното ?

Къде е този изгрев лятото в 8:54 и зимен в 4:49? Сигурен ли си в данните си?

xaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaaxaxaxaaxaxaxaxaxaxax

Проблема е, че не е само работата. Ние ще станем. Я си помисли за децата - по ясли, градини и училища? Пробвай да събудиш едно дете на 2, 3,4 ...10г по тъмно и да му обясниш защо трябва да ходи още през нощта на ясла, градина, училище? Защото за него денят започва, когато слънцето е изгряло.

Трябва да остане астрономическото време. За недочелите това е зимното време. Пак за недочелите / основно джендъри/ то е съобразено най-точно с въртенето на земята и часовото съотношение ден-нощ. Също така има едно понятие биологичен часовник, който се ръководи от това дали е ден или нощ. Ако остане лятното време, за да се разхождате и забавлявате в свободното си време / да се разбира - да пиете бира в южния парк и да разхождате кученцата си/ , то покрай нова година ще се въмва в 9 /девет часа/. Това е съизмеримо лятото да ставате ВСЕКИ ДЕН в три през нощта за да ходите на работа. Докато сте на по 20 годиники и имате пресвободно време за глупости, то като станете на 40 ще разберете що е то смяна на времето. Ама то джендъри какво да обясняваш

Най-лошо е да прочетеш мнение на латентен педераст пиещ редовно бира. Нищо не му се разбира и ако няма рима, удари ма.

:)))) лесно е да осмислиш глупостите във фейса, но не елесно малко по сложни неща /казвам МАЛКО, че ако са много (некъв ужас ше настане)/ - абе джендър

Точно там е работата че светлата част на деня АМА ИЗОБЩО не е еднаква. Аз съм "ЗА" смяна на времето. Няма смисъл лятото да се събуждаш в 7 сутринта ,когато слънцето вече е високо и вечер да си лягаш в 22 когата започва да се стъмва. Дори за северна Европа има смисъл да се коригира времето с 2 часа. Там разликата лято/зима е още по-голяма.

Най добре е да се поучим от мечките, да соим зимен сън, по евтино и здравословно.

Добре. Тъкмо няма да се плащат заплати на спящите зимен сън.

Последно връщаме ли часовника и тази есен и от кога фиксираме лятно или зимно?

От 2019 г. както ни известиха западните ни генерал-губернатори.

Аз предлагам да сменим денонощието на половина, по 12 часа. Така ще се удължи живота ни двойно, ще живеем по 180-200 години.

Аз пък съм за смяната. И ще обясня защо. Вярно е, че при смяната на организма му трябва един - два дни аклиматизация и все пак - лятото е по-добре, когато нощта настпва по-късно, а сутрин слънцето не те буди в четири и нещо. Зимата така или иначе се стъмнява доста рано, но поне сутрин, не се става по тъмно. Ако се приеме само лятно или само зимно време едно от двете предимства ще изчезне.

Загубена кауза даи на тъпака да мисли само че не се е наспал Това с мисленето дори за елементарни неща се оказва доста трудно. Предимствата на смяната са очевидни за всеки решил да си даде труда да помисли 5 мин

Смяната на часовото време е една върховна глупост, не носи никакви ползи, а вреди съществено на човешкото здраве, защото разстройва биологическия часовник, а с него и целия организъм. Защо у нас ще сменят времето отново, по инерция или от глупост?

всички ще сменят.

Не само кардиолозите, мисля, че и погребалните агенти ще са недоволни, ако махнем това наистина безсмислено вече връткане на часовниците. Винаги ще има някой недоволен. Като в "Етажна собственост": "Лошо, лошо. И никой не умира."

аре стига с тия дечица и техните училища бе. искам като се напия вечер да ми е светло и да не се спъвам!

Еми напивай се сутрин и цял ден ще ти е светло но.... пак ще се спъваш джибро...

Наеми си такси бе кретен.

Сънят ми се ограничава от това кога си лягам и кога ставам, а не от това кога изгрява или залязва Слънцето. Не е ли така? Какво ако се вдигне броя самоубийства, заради това, че хората живеят в мрак? За мен подобни дискусии са напълно излишни. Остава да отворим темата за тютюнопушенето на закрито и затова български празник ли е Все Светии...

Напротив. Лятото уличния шум е брутален, и когато слънцето изгрее по-рано при зимното време целия този шум ще наруши съня ни. Има много хора,които са устроени да стават когато изгрее слънцето. Предимно по-възрастни.

Точно този колега освен да говори глупости по медиите, май за нищо друго не става.... Мъка, мъкаааа

Има си астрономическо време, което е най-подходящо за България. Не знам защо наричат астрономическото време "зимно"? Ако вземат да приемат измисленото "лятно" време, как ли от ноември до края на март, дечицата, ходещи на ясли и детски градини, малките ученици от 1-ви до 4-ти клас ще стават час по-рано и по-тъмно ще ги водят в "заведенията". Има училища, където занятията започват в 7.30. Постоянно "лятно" време е поредното безумие, предлагано от хора, които искат късно вечер да купонясват, а сутрин се излежават до обяд. Нормално за България е астрономическото време, макар че вече мен лично не ме засяга, защото от 1 година съм пенсионерка, но да помислим за децата.

Първо, не мисля, че трябва да се променя каквото и да било. След като навремето сме го измислили това разпределение, явно сме имали добри причини. Второ, ако трябва да е само една часовата зона, да променят времето с 30 мин напред от астрономическото, и да не го пишат повече.

ДЕНОНОЩИЕТО СИ ОСТАВА 24 ЧАСА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! РАНО СТАВАШ И РАНО ЛЯГАШ И ОБРАТНОТО!

За мен е по-добре да остане лятното часово време и ще се обоснова защо. Зимата денят намалява съществено и въпросните дечица, както ходят по тъмно на въпросните заведения, така и се връщат по тъмно. От друга страна ако остане зимното часово време лятото ще съмва в 5 часа, а ще се мръква в 8 часа. Лично аз предпочитам да се съмва в 6, а да се стъмва в 9. Реално поради текущия работен диапазон 9-18 часа ще се намали с 1 час възможността през пролетта, лятото и есента хората да могат да се разхождат навън на дневна светлина. Та накратко с две ръце съм за лятното часово време.

на всяка манджа мерудия е тоя човек

- Обяснете думичката мнет. - .....................?!??!! - Мняма мвреме! - Датигатуравустетата! - Браво!

Не "Браво!", а "Що не ръкопляскате?".

Свери си часовника, нещо ти е бъгава версията.

Ами наспи се бе ! А не да ми пиеш по нощите и после а не можеш да станеше като трябва! И ти ли си доцент, като един дето му викали така,щото изпивал всичко до цент на командировките?

Сельо, това ли е единствената причина за недоспиване?! Пиене до сутринта? Евала на живота дето водиш!

Нали го отмениха от догодина, какво има да се дискутира повече?

Доизглаждат го