Красимир Каракачанов уведоми шведите: Започваме преговори за F-16

Характеристиките на самолетите Grippen са изключително добра алтернатива на вече взетото решение, посочи министър Хунквист

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да Грипените за Русия са като учебни самолети,те не са сериозен противник. Затова и толкова руски тролове лайат срещу F-16 70,освен това въоръжението на един военен самолет и навигацията са на върхов за момента клас в света,освен това няма кой да го даде на Швеция за да го вложи в нейните машини,особенно за бъдещи цели в околоземно и космическото пространство-спътниците.

cefules

Мъчи ме един дълбок философски въпрос: може ли този да си намърда шкембето в кабина на Ф-16? Следват въпросите, има ли достатъчно мощен катапулт, че да го изстреля, ако се наложи? И не е ли време да се въведе ново тестване на катапултите: ако един катапулт може да изхвърли министър Каракачанов - то тогава самолета става, ако не може - не бива да се подписва споразумение. Трябва да се въведе и мярка за стандартизация: 1 Карк. Само, че такива надути келеши са и толкова страхливи, че няма да се навие да тества самолетите. Този човек е ПОЗОР. Защото освен всичко останало е и алегория на всичко онова, което съсипа българия и изгони 90% от надарените българи от България. Какво имам предвид: ами невежия и некомпетентния да дава свое становище и да пренебрегва становището на истински компетентни. Този човек от армия ли разбира повече от ген. Радев? Или разбира повече от самолети от един доказан ас?

Патриота по разширение на ФИНАСОВИТЕ си възможности по привличане на НОВИ Българи се срещна с представители на Швеция: Кралство Швеция се отнася с уважение към решението на Народното събрание на България за формиране на екип и започване на преговори с правителството на САЩ за самолет F-16, проектиран преди 50 години, за който няма завод за производство, защото е изхвърлен от употреба. С УВАЖЕНИЕ към НЕЛЕГИТИМЕН върховен орган на управление на България с само 8% процента одобрение съгласно Социологическо проучване...

едно добро решение.

Горещо приветствам. А нас ще ни уведомиш ли,драги хубавелко, колко килца ще качиш в резултат на това прекрасно решение???

"Кралство Швеция се отнася с уважение към решението на Народното събрание на България за формиране на екип и започване на преговори с правителството на САЩ за нов самолет F-16..." Няма начин да не е С УВАЖЕНИЕ. Вярвам на МО-то. Да не би и Каракачанов да е опериран от чувство за вина?!

Шкембе войвода и съратниците му зеха една хубава американска пара!

А фактът , че несъществуващите ефки не отговарят на четири от общо седемте изисквания на Бълаария е само несъществена подробност , а каракочанов ?!!! За национално предателство присъдата е само една , нищо че към момента има мораториум . Лесно поправимо е !

Много трол активиран в този форум да бранят честта на шкембе войвода. Гледам, че се справят добре, за да си заработят 30те сребърника. То нормално с толкова милиарди комисион да се напазарува всичкото наличен трол на тази територия за години напред.

др.Радев,ще им връща петте милиона?!

червените свини-чакайте,бе...Коледа е още далече...

си търсете комисионната обратно от др.Радев...

Колкото и да виете, ще вземем Ф-16. Впрочем, като говорите за цени, някой от вас би ли казал колко щеше да струва въоръжението за Грипен (американско, впрочем), поддръжката, обучението на пилоти и така нататък, които разходи НЕ СА включени в офертата на СААБ? Това ви го казаха 1000 пъти, обаче вие продължавате да се правите на гламави по въпроса. А върхът беше, когато един, който обича да пикае във фонтани каза, че Грипен бил, видите ли, с 2 двигателя, за разлика от Ф-16. Завалията трябваше да провери това, преди да дрънка глупости. Щото Грипен също е с ЕДИН двигател.

Каракачанката е предвиден за тържествен участник /по средата на конфигурацията/ в традиционната за нашия народ "тройка".

Ф-16 в момента ги конструират,но те са закупени още преди години,но братята казаха,че от 6 до 8 години ще бъдат доставени...

със СУ-57 и попадаш точно в десетката.

Македония се споразумя за името и ще влиза в НАТО. А ние ще се обзаведем с по големи, с по голям боен радиус мултифункционални изтребители за да бием с тях братята сърби. Наоколо само НАТО, няма кой друг да опита от нашата юнашка мощ! 2 милиарда за самолетите, още 3 пъти по толкова за тяхната употреба, подръжка, ремонти, консервация, въоръжение, обучение на пилотите и т.н. Само за да точим зъби към Сърбия. Ей на това му викат правилно, навременно и умно капиталовложение!

ама от комисионната за другаря Радев-нищо не хващаш!

И да пазим небето на Естония, за да могат те на спокойствие да инвестират в икономиката, селското стопанство, образованието, медицината, ИТ, и всичко, в което ние, нашите деца и внуци няма да можем. Болен здрав носи.

"...такси или автобус,Данче...." Дами и господа шведки и шведи!Ние ви обичаме!И"Грипен "обичаме. Но....Първо сме в разгара на грипна епидемия. Само "Грипен "ни трябва сега. Второ,ваши поданици много пият и обичат да ритат камелиерки у нас.Което е недопустимо. Американците не го правят. Защото не вярват на Ангелкова и не идват на море/бетон у нас. Трето,Вие сте едно малко,прекрасно Кралство в ЕС. Но,зад Атлантика,има една голяма Империя,От която пряко зависи нашата Власт и бъдеще. Е,сорка. Ще си купим далеч не по-лош самолет от тях.И това отдавна е ясно.

И Каракачанов клекна. Грипена и Ф-16 са за различни цели и имат различни предимства, но за нас Грипена е по-подходящ. Ф-16 е за да лети надалеч и пуска бомби въздух-земя, което не ни трябва, освен ако не ни въвлекат в чужда война. Грипена е по-добър прихващач - по-бръз, по-маневрен, по-невидим на радари, с по-добра защита и по-добри ракети въздух-въздух - някакви европейски Метеор. Икономически дори не е много сравнимо. Загубите за България ще са милиарди лева! Само инвестицията от 2.1 милиарда бе достатъчна за да се избере Грипена. Какви са загубите от изобора на Ф-16: Началните загуби: 1. Офертата е сигурно 300 милиона отгоре - вероятно 2.1 милиарда; 2. Предлагат 2 самолета по-малко. 2.1 милиарда делено на 8 е 262.5 милиона лева на самолет (включва и обечуние и оборудване и въоражение). За да се компенсира с Ф-16 с 2 самолета това са още да кажем 500 милиона лева; 3. Ф-16 е капризен към писти и ще трябва да се правят нови. Грипена може да каца на магистрала. Сега има май само граф Игнатиево. От там да летят до границите за прихващане е далеч, след засичане на чужд самолет. Които на всичкото отгоре ще са по-бързи, ако например са руски. Ф-ките са бавни. За нови писти не знам какви пари ще дадат, но да кажем 200+ милиона лева. Само началните загуби ще бъдат 1+ милиарда лева. Последващи загуби: 1. Грипенът е много по-икономичен например на час полет. Ако Грипен Ц/Д харчи 4700 долара на час, то Ф-16 харчи 7700 (на места дават 7000). Ако вземем първото за предвидени 8000 часа живот, това прави над 40 милиона лева на самолет, но да броим 40 милиона. За 10 (предлаганата бройка от Грипен), разликата ще е примерно 400 милиона лева в бъдеще по сегашни цени - те ще растят; 2. Пропусната инвестиция на СААБ от 2.1 милиарда лева. За да инвестира някой, то той очаква печалба. За да инвестират 2.1 милиарда, очакват да спечелят над 2.1 милиарда лева без платените данъци. Платени данъци нека да са 10% или 210 милиона лева. Това е абсолютен минимум на очакването. Като в други държави заводи на СААБ носят печалба на година от милиарди евро! Дори и в по-малки размери, ние от това се отказваме. Ще откриват и нови работни места, плащат например за ток и така нататък; 3. Други разходи за ремонти на двигатели и така нататък, но са неоценими в момента. Сумарно допълнителните бъдещи загуби са от 600 милиона лева до "безкрайност" (да кажем неизчислимо големи). ;) Зависи от инвестициите. Сумарната загуба за България е от 1.6 милиарда лева до "безкрайност" (да кажем неизчислимо големи). Дори за нещо да има нови разходи, като избора на ракети за Грипен, уж по-големият живот (тепърва щели да се опитват според директора на Локхийд Мартин), това не може да компенсира загубите.

червен погребален звън...

Единственият проблем, който решава купуването на 8-те кашона американско желязо е удължаване на престоя на крадливите, некадърни шайкаджии и техните патерици, наречени паричен фронт, около държадната баница!

Пак се набутваме сами с този ф-16. Колко експертни мнения трябват, за да се вземе правилното решение.

еизвестна на всякъде с "усещането" за корупция ама тоя плондер не знае

Честно не знам защо се хвалят пари на вятъра за пре скъпи самолети , с тази велика армия , не знам от кой трябва да се пазим , ако някой реши да ни атакува , ще ни превземе за 20мин. Май по скоро има нужда да се пазим от самите нас , че вече се самоизядохме , а комисионната да си я приберат без покупка .

Какви преговори каракачанов и с кой? Известни сте навсякъде по света с далаверите си и нямате право на глас.Ще ви кажат цената и толкова.Кой преговаря с престъпници?Вие сте ни изложили в целия свят ,щял да преговоря.Държат ви здраво и нямате право да гъкнете.

Тук няма нито конкурс, нито поръчка. Беше обявено така нареченото RFO (REQUEST FOR AN OFFER) - искане за оферта. Получиха се 3, избра се едната и точка. Къде виждате конкурс, а още повече поръчка? Понеже сте тъпи, ще ви го обясня бавно, че да разберете. Искате да си смените дограмата. Питате фирми X, Y и Z. Избирате тази дограма, която ви устройва най-добре. Избирате Y. Та хайде сега да ми обясните, на какво основание фирми X и Z могат да протестират, че не са избрани? Ама дограмата им била по-добра? Може да е вярно, може и да не е вярно. Че вие даже и за съд споменавате. Дали оферта, не се е харесала или не устройва запитващия. Елементарно. Принципът със самолетите е абсолютно същия. ПРИНЦИПЪТ ЗА НАЧИН НА ИЗБОРА. Ясно е, че ви боли, защото ще имаме супер самолети, за каквито ватниците могат само да мечтаят. Може и да се притеснявате даже.

Нито съм ти другар, нито "дрогар" смотаняко, ако не беше употребил типичните за промит мозък изрази, щеше да заслужиш нормален отговор. А принципно той е такъв - какво правиш с твоите си пари като купуваш дограма е едно, съвсем друго е когато парите не са твои - но това в кратуната ти едва ли ще се смели, защото тези които властват в БГ са на принципа - тия пари са мои. От там и твоето разсъждение. Боклук.

Понеже си кух, ще те светнем по-така Отива Пъпешоглавия във ФАЩ(дето носи копчета сикрет сървис) набиват му каунската глава и става това което ти казваш ...междувременно още цетвърт оборот завъртат на усуканите т@шки на БХ... Айде със здраве Гусине...пореви си днес за Народния съд и се приготви за следващия

Какво оферта се получила без цена бе ахмак - хахаха

Точно към днешна дата технически неграмотната и бедна Германия избира между ефки и Юрофайтър.Дано не изберат второто.......

че ти кой си да кажеш

На България и трябват отбранителни и леки изтребители и количество! Грипен е такъв. Каца на шосе, сам се запуска, по евтин, Европейски,повече бройки! Ф-16 е добър, но е атакуващ, по скъп, капризен и не е европейски

За отбраната на България са достатъчни наличните самолети, а с Ф16-70 след 3-4 години ще може да охранявате Естония. Въпрос: Защо Естония не купи Ф16-70 за да охранява България? Отговор: Защото премиерът им не се казва ББ.

САМО ДА НЕ НИ УВЕДОМЯТ ШВЕДИТЕ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ,ЧЕ СА НИ ЗАВЕЛИ ДЕЛО ЗА ПРОВАЛЕНАТА СДЕЛКА!!!

Има основание... Конкурса е по критерии, после стана политически и субективен

Не знаех, че Швеция се намира в Русия, ама то и козяците не го знаят това. И затова вмъкват думи от листчето като комунисти и рашисти, също без да знаят, че в Русия отдавна няма комунизъм. То не е и имало, защото комунизма е целта, към която се стреми обществото, но никога не го достига.

Лизането на подметки започва- затова ще седят във властта докато един българин не остане в България.

УВЕДОМИ И РУСНАЦИТЕ, АМА ПО - ЗАОБИКОЛНО ТАКА, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА СИ ИЗЯДАТ ТАШАЦИТЕ ОТ ЯД))):

Да, руснаците имат ташаци за разлика от българските маскари.

Свинаров къв министър на отбраната си т?Най-добре да си закупчик в ресторант!

Горките шведи, те се надявали на човешки отношения?!?!?!

В превод военния министър на Швеция е казал на шкембе-патриотарина следното: 1. разбираме, че БГ сте дупедавци и поръчката с самолетите беше нагласена, в полза на вашия нов голям брат от САЩ 2.ние имаме такова равище на живот, че малко хора искат да станат военни и затова се налага да върнем набора. Вие ще връщате набора защото никой не желае да стане военен при вас ...

СРАМ ЗА РУСКИЯ НАРОД!

щото вие козяците сте си все такива бивши комундета,нали знаеш че бивше ченге нема

Daite sega neshto za Minu Staikov i posle kak pensioner metnal ot balkona 100 000 leva i ste SITE #1 !!! xa xa xa

ЕДНО ВРЕМЕ КАКВИ ГЕНЕРАЛИ ИМАШЕ... КАТО ГЕН. БИНЕВ - ИЗБЯГАЛ СЛЕД ПРИХВАЩАНЕ ОТ 2 ТУРСКИ САМОЛЕТА И КАЦАНЕ НА ТУРСКО ЛЕТИЩЕ! А СЕГА ИСКАМЕ АРМИЯ! МИ ТОЯ РАДЕВ - КАКВА АРМИЯ, КВИ 5 ЛВ БЕ!!! ТОЙ ЗА ЧЕП НЕ СТАВА! ДАЖЕ ЗА РУСКА ЛАТЕРНА НЕ СТАВА, СУХАРЪТ МУ!

Президента Радев никой, по никакъв случай не го е оприличавал на портиер малкия - хахаах

В една парламентарна страна, президента трябва се назначава Той е представително чучело...дори служебно и жена мой му се даде...че тая е голям боклук

на гол тумбак 8 Ф16! То и 8 Грипена е същото, пак са на гол тумбак.

"на гол тумбак..." по точно е: на дебел тумбак...

Не просто на дебел тумбак, но и на много пиян!

Всъщност, какво ще договаря като Цветанов ги е договорил ? Жалкото в случая е, че направихте за смях пред света българския народ.

БСП от 10 години: "Правителството ще падне всеки момент". Смях Смях Смях.

Смях, ама не за БСП, майната им на тях. Смях за 80-те % дебили, които колкото по ги работиш, толкова по-хубаво им става!

Американски подлоги! За колко се продадохте?

За няколко месеца власт повече. Да има още малко време да доокраде каквото е останало и да си организира необезпокоявано напускане на територията, която опустоши.

Защо не отидеш да живееш в руската кочина,за да видиш колко е прекрасно там,зомбиран тъпанар? Лесно ще си намериш евтина Жигула или пък Москвич(по които изпитваш огромна носталгия) и ще имаш възможност да се напиеш с първокласен руски спирт,марка Новичок.Да не забравиш да се нападението с Тройной одеколон - по-лесно ще те хареса някоя малоумна колхозници.

Защо си мислиш че американците уважават дупедавците ?

Каракачанов заяви на шведите: Вкарайте си го сами! Румен Грипена може би е побеснял(губи огромна комисиона),провежда спешни консултации с ген.Решетников и другарката Нинова. След това вероятно ще започне да се кара на бате Бойко по телефона,настоявайки Каракачанов да бъде уволнен и процедурата за избор на боен самолет да стартира отначало.

написаното издава акъла на пишещия,на който му е платено че трябва да намеси някоя рашка във цялата продажна дандания,ама то от предател козяк кво да очакваш

Нема логика за радев,ако чака комисионна то требва да е чака от блядовете,иначе връзката му с шведите е нелогична!

няма да та пуснат на софрата, не са пъни

US посланик отиде при Доган и му предложи сделка: "Сега ти ще подкрепиш Боко да купи снимка на самолет за 2милиарда, а ние после ще те признаем като се самопровъзгласиш за премиер. Гледай Венецуела и си прави изводите. Ама да стане бързо с превода на парите, че не се знае в тези времена кой, къде и до кога ще е на власт. " Е как да не приемеш, като не може да откажеш.

Интересно дали шведите са казали на Каракачанов, че новият Грипен Е/F значително превъзхожда F16 V, има подобна цена и ще може да се достави далеч преди сроковете на американците. Шведите го оферираха на Швейцария а на нас не. Защо от Военно министерство не поискат оферта и с Gripen E/F ????

Е, защо изобщо правиха поръчка?!

И тоя дейност развива:))) Та шведите отдавна ви казаха че сте опорочили една обявена от вас поръчка, отдавна ви видяха нагъзването и не е ималп нужда да им го казвате след като цял свят разбра резбата ви..

Радко - Парцалков още се надява да стане чудо

кви преговори бе шкембе,ония искат парите за 8е ефчета,а дали след 7 8 години ще ги видим е друг въпрос със прост отговор

ОБЯВЯВАЙ НАЦ. ТРАУР)))):

да се мяташ

-Румене,ти забрави ли защо сме те поставили на този пост? Допуснеш ли България да се въоръжи с американски бойни самолети,ще те привикаме отново на килимчето при товаришч Путин!

Кой кот му трябва: Военна техника - от Америка Групов секс - от Швеция Курви - от Русия

и гола трътка от бг козяк

ха ха ха....Не можеш да избягаш от себе си.

ква техника от америка бе селски.Те освен че всичките са курви ,техниката им де опотопна от миналият век.Купуват я само розови гащички под натиски шантаж управлявани от корумпирани режими