Каракачанов оптимист за военното обучение в училище

Ако бъдем реалисти и говорим съвсем откровено, смятам, че от тази година военното обучение в училищата може да започне експериментално.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов оптимист за военното обучение в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бил съм в казарма но колкото и бонуси да ми дадат не бих си загубил времето там..... кой ще ми плати затъпяването в тоя период докато съм вътре?

Главният щабен лекар се приближи до самия Швейк. Ех, морско свинче такова, как ми се иска да зная какво си мислите сега? Съвсем нищо, господин докторе. Аз изобщо не мисля. Himmel Donnerwetter![20] прогърмя един от членовете на комисията, като дрънкаше със сабята си. Значи, той изобщо не мисли. А защо бе, сиамски слоне, защо не мислиш? Аз не мисля, господин докторе, защото това е забранено на войниците в казармата. Когато служех в деветдесет и първи полк, нашият господин капитан винаги казваше: Войникът не бива да мисли. Вместо него мислят началниците му. Щом войникът започне да мисли, той вече не е войник, а някакъв си въшлив цивилен. Мисленето не води

пак връзки. Пак наши и ваши. Пак предимства за едни. Докога. Кога ще случим на разум.

Интересно Красчо-прасчо в чии джоб ще бръкне за да раздаде бонусите?

Падам от смях! Ша ма скъсат! Какъв бонус е с предимство да влизат във ВУЗ? Те и сега влизат с тройки и даже без изпити, обявяват по 6 класирания, че нямат кандидати, той ще ги вкарва с предимство! Нашите пишман-управници наистина живеят в паралелна държава.

Шишко, заври си бонусите отзад!

Пропуснаха няколко набора, сега се вайкат как да озаптят малкото млади лумпени, колкото останаха, и какво да ги правят, като пораснаха без всякакви умения по нищо, а ще искат отнякъде да ядат и пият. Агугу-агага-нуга-ага,-пица-синемагугу, були-були-були-була. Почти като у Жан-Жак Руса - "Назад към природата", тук - към пещерата.

Ами ще осигорят работа на тъпите младежи, които няма да следват и това е добре ! Ще бъдат обучени и ще получат платена професия военен !

Мазен противен вурст!Тоя едно клякане не може да направи- ще получи инсулт!

надявам се, че личният пример на тези наши депутати които ще гласуват тази глупост, ще повлияе положително в насока набиране и на други доброволци освен тях и децата им!

каня ви на новобранска - кибапи кифтета бирчка и лимоната на корем! няма вече джакузита и маникенки - да живеи балгария! а след 6 или 9 месеца ви каня на уволнение - на гарата сте викаме увоооо и бат боико с китарата сте пее - стом на гарата пристигне дизела червен!

се точи толкова, няма да вземат гръцки граждани, съдейки по правописа ти, може би си гръцки студент в БГ, нема лошо - жив и здрав!

до един момент добре, но за предимството при кандидатстване в държавните и висшите учебни заведения, на служилите, вече си е не просто посткомунистическа, но чисто комунистическа тъпня!!!

шкембевоеводата е свиреп смешник и палячо.

mamka vi mrasna 27meseca ot nai hubavata 4ast na jivota mi otidoha za gluposti

Само един прост и некадърен може да измисли подобна щуротия. Но в боковото правителство други немаааааа.

Агентчето от ВМРО. Руска копейкджийска кукла на конци. В западна страна за прокарване на чужди интереси се влиза директно в затвора. Сидер белия хипохлоритен старец също.

Дали идеята за наборна армия и военно обучение в училище е добра или лоша няма да коментирам. Само искам да напомня, че е тръгнал да я реализира човек, чието управление като министър досега е много слабо. От него друго освен провали и общи приказки за патриотизъм досега не сме видели.

Докато решиш как ще стане - няма да сте във власта .

Съществуват два типа командири: строеви и бойни. Естествено, из межу тях има добри и лоши командири. При строевите, добрите биват отстранявани овреме за неподчинение. При бойните обаче, командирите са изключителни професионалисти. Те се отличават с позивът си "След мен", а лошите призовават "Напред". Лошите, бойни командири обикновено приключват военната си кариера с куршум от своите, в гръб! Слава на Българският Войн!

че каква е разликата между професионалните и доброволните като все им се плаща.

професионалните - разпъват палатките и баните за америк.контингент доброволците - белат картофите и лука в столовата и подсмърчат

БОНУСИ ??? ще им опрощават пътните АКТове като на милиционерите ? е тогава ;бъдещата армия; ще почернее от мангусти

Каква е целта на това военно обучение? Какво могат да научат за 6 месеца? Как ще се компенсира това ценно време на младите? Изобщо какъв е смисъла на този експеримент?наричам го така,защото ще се провали!

1 .да имитираме некаква дейност че сме влезнали у парламента а нищо досега не сме направили 2 да си връзват връзките обувките за по-малко от 5 сек , и деня , а не съня започва в 5ч сутринта , а също и че може да се изкарат 6 месеца и без топла вода 3. ако времето им беше ценно нямаше да са доброволци, така че няма какво да се компенсира 4. смисъла е да се отсеят от тъпите най-тъпите

Дъбили и идиоти избират такива като Каракачанов... Всъщност казармата е най-сигурния начин да изгоним децата от България. Това е проверено! И ще останат само тъпаци и идипоти. Огледайте се...

Ще останат такива , като Борисов и Цветанов. Израждане.

Заплатата по онова време ми беше 15лв,когато служих във казармата,интересно сега колко ли пари ще предложат на новите доброволци?

е нали за това ББ дигна минималната на 500лв от нова година , за какво им е повече на тия доброволци.

Пръцльо.ти с твоето тлъсто шкембе и Плевнята.унуй кукуригу дет ни беше комедиант що не вземете да дадете личен пример за патриотизъм и да поведете армията!Ти старшинката на полка,а Плевнята ще поведе непобедимата ни армия срещу Русия! Съвет от мен,запасете се с памперси,щото ще ви трябват!Аз ще гледам сеир хи хи!

Като чета патриотарските словоизлияния на част от форума сякаш слушам комсомолски или партиен секретар по времето на соца когато се кълняха във вярност на друга държава. Преди 1944г. е било същото - мегаломана Фердинанд и хитрата лисица Борис донесоха национални катастрофи на България умело използвайки подобни патриотични настроения. Армията ни е една обърната пирамида - повече началници или чантаджии отколкото войници. Бюджетът й е напълно достатъчен ако се очисти от ненужните структури и работещи пенсионери. Ние сме защитени от НАТО и са ни ни необходими само няколко бързо действащи формирования. Струващите милиарди няколко самолета и корабчета са нищо пред стотиците такива на врага ни. Без военен съюз какъвто имаме в момента армията ни е само средство за кражби и разхищения.

ходят хора които не стават за нищо друго.При комунистическата диктатура служехме по 26 мес.и ни използваха и като стротелни работници за 1.50лв.на месец.Абсолютно загубено време.

Разсипници и крадци!!!!Пенсионерите гладуват а вие крадете и разхищавате народни пари за глупави инициативи. Раздайте бонуси и заплати от парите на ВМРО които получавате от далавери и имоти! Разбойници сте били, разбойници ще си останете!!! Добре, че хубаво ви видяхме истинската същност и повече на избори няма да се класирате.

Само преди няколко дни тук в ДИР писаха за едни "бедни" и "гладни" пенсионери, които дали 170 000 долара на някакъв хедж фонд да ги управлява и съвсем естествено останали без тях.

koito iska dobrowolno woinik i sega e w platena armia po hegowo iskane neka da se dawat pari za tazi platena amia obgrudwane na tia koto predlaga sega rusensko wareno da se gubat pari

Разсипници и крадци!!!!Пенсионерите гладуват а вие крадете и разхищавате народни пари за глупави инициативи. Раздайте бонуси и заплати от парите на ВМРО които получавате от далавери и имоти! Разбойници сте били, разбойници ще си останете!!! Добре, че хубаво ви видяхме истинската същност и повече на избори няма да се класирате.

го този оптимист в Северна Корея.

Тиквенски фантазии!!!

КРАСИ ,ЗА БОНУС ПО БУТИЛКА ВОДКА ОТ ТАЗИ ДЕТО ТИ ПИЕШ.

Ако, казармата е била навремето загуба на време, то тогава и УЧИЛИЩЕТО също е загуба на време....щото от 1 до 12 клас са 12 години, за някои загуба на време. Ами да закрием и училищата, и държавата и това е.

Надявам се никога да не ми се налага да ползвам умението стрелба с калашник ! На теб училището, ако не ти е помогнало с нещо е жалко...

Ти си от дебилите! Ти си нямаш поняти военното училище, каква наука е. Иво Христов е прав за дебилите. Казармата не служи за война, а именно за мир, нещо което си тъп да знаеш

...няма сравнение!!!

сам иска дуброволиц в кеч - да м дават -tri пат на ден парву втору и вуда , на чаршаф да спи и на ибекта да ходи киреч да фарга и кирпич!

Говоря като човек бил 1 година в казармата: По-голяма малоумщина няма ! Една година от живота ти на халос. Една година ,която никой няма да ми я върне. Имаше толкова издивяли "колеги" които на караул се надяваха някой циганин да влезне да краде в поделението, за да го гръмнат за 5 дни отпуска. Десетки случаи на самоубили се или загинали при инциденти. Няма да забравя едно момче, на което баща му беше починал, майка му болна от рак и той оставаше с малката си сестричка. На един наряд си беше пръснал главата с калашника. Друг изперкал се прибира от наряд и с калашника ги почва в караулното...

Една година е найстина много, но шест месеца са ИДЕАЛНО... Това е за натрупване на минимални знания. Ако беше ИЗЛИЩНО, ТО ТОГАВА и да закрием и училищата, 12 години загуба на време да УЧИМ.

Надявам се никога да не ми се налага да ползвам умението стрелба с калашник !

Абе ти си гледал много филми

Не, гледал съм много телеграми ... Само от спалното в новобранския ценътър се самоубиха трима. Има хора с по-лабилна психика, с проблеми и няма нужда да се подтикват към подобна "развръзка".

Шилo

Тънко си минал, имаше време, когато се служеше 2 и 3 години. Но наистина, ОГРОМА простотия беше. Няма по-малумни хора от военните на тая Земя! НЯМА!!!

Аз бях първия набор 1 година.

То сега не ги ли виждаш днешната младеж,всиките са педераси и то задоволени от родителите си,така че от такива няма какво да се очаква във казармата,а преди време даже такива не ги и взимаха на военна служба по мое време.

Който не храни НАТО, не е от наште!

давай пушката , бате, ама ша ми даваш и хлеб и цигари, па и за децата нещо, щото ша те гърмим.

Който не храни своята армия,ще храни чужда.

абсолютно вярно!!! Hие нямаме армия вече,затова храниме хамериканската...друг е въпроса,дали би ни защитила от някого...Cправка:Kипър...

Говоря, като човек бил 9 месеца в казарма: Имаше смисъл и се радвам, че служих за моята Родина. На третия месец, придобиваш знания там( ЗА ПО-ПРОФЕСИОНАЛНИ ЗНАНИЯ СА НУЖНИ ГОДИНИ).Знания които са елементарни, но всеки трябва да има....Това за за изграждане , най вече на психиката на мъжа, нее за хора от 16 пол, 7 пол и джендър... Най вожното е да знаеш, когато си войник, че за теб стоий твоята родина, Майка , Баща, и Жена, и деца...България не е Нато....няма смисъл да създаваме войници за разположение на НАТО...разбра ли господин Дебел Търбух Каракачанов...измамник. Задължителна казарма само, 6 мес, по 1000 лв на момче, което да разбере и оцени своята родина....и да я защитава от мигрантите и алчните политици , като този.

Браво, аз за една година в казармата, не усетих пратиотични чувства. Само обида, загуба на време, затъпяване и още доста неприятни чувства, които ме отблъснаха от родината.

явно всеки е различен

Аз мисля, че никак няма да е лошо младото поколение да премине под някаква форма военно обучение. В средно кратки срокове, за тези леко пухкави младежи и без всякакви двигателни навици даже ще има и оздравителен ефект.

Доброволна военна служба според мен е пълен абсурд. Коракачанов визира хора "които предпочитат да загубят част от личното си време . 6 или 9 месеца", срещу някакви неясни предимства и привилегии в бъдеще. Според статистиката броят на млади хора, които и сега си "губят времето" без да учат или работят е огромен, но едва ли на някой ще му мине през главата да си го изгуби в казармата. Според мен военната служба, което по-скоро би означавало военно обучение трябва да е задължителна, наборна и не по-дълга от 6 месеца. Това обаче едвали вече може да стане поради, разрушената база и липсваща военна техника и снаряжение.

ВИЕ ПРОДАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ- ВОЙНИЦИ ЗА ТЯХНАТА АРМИЯ ЛИ ВИ ТРЯБВАТ,ГОВЕДА ПРОДАЖНИ!ПЛАЧЕТЕ ЗА РАЗСТРЕЛ!

трябва пушечно месо за жертване при разпространението на хамериканската демокрация по света,като напр. Aвганистан,Cирия и т.н.

Не вярвам да плащат повече от 600лв на доброволец,имайки предвид че може да му бъде подсигурена и храната.

Явно министърът няма понятие от военна служба щом мисли,че за 6 или 9 месеца ще се усвои войнишката служба.Нищо няма да излезе от това.Говори както винаги без да мисли.

Трето половите ще имат ли право да бъдат приети за войници,и дали ще преминават на медицински прегледи да им проверят топките,члена,и задният двор,катоо задължително бъде шомполиран и взет секрет за проба срещу болести

За какви доброволци става въпрос. Нима са там насилствено? Или младежите не станаха вечни студенти докато се отмени задължителната служба. ОТИДЕ КОНЯ У РЯКАТА. БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА БОЕСПОСОБНА АРМИЯ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е ДЪРЖАВА, А ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ.

.Оле, мале, ТРОШАЧКА!

Какви бонуси, бе? ..Кака Пена, сервитьорката в стола ли?