Стенограмата на МС: Старт на ”Карадере” - септември 2014 г.

Правителството е приело изпълнението на проекта за застрояване на Карадере да започне през септември 2014 г. Обсъждане не е имало, става ясно от стенограмата.

Обратно в новината

Коментари - Стенограмата на МС: Старт на ”Карадере” - септември 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм специалист, но съм дълбоко убеден, че 2/3 от протестиращите нямат представа къде е Кара дере и защо е защитена зона

Недоразумение има някакво, то министърката каза, че няма да се строи!

Наште управници ни направиха пак на маймуни - по бързата процедура, дори не уважиха "инакомислещите" като изкоментират въпроса. Нашият глас е глас в пустиня...

Има много красиви места в България, където буквално дъхът ти спира и красотата не само се вижда, но се и усеща. За щастие малко хора знаят за тези места - иначе ще ги продадем и най-важното - ще ги обезценим/унищожим както са напъните за Карадере - за жълти стотинки

НЕ РАЗБРАХ нов ГРАД ли ще строим?

не 2 хотела на 250 дка двор

"Мадара Юръп" е регистрирана в Търговския регистър вчера, 24 март с цел застрояване на Карадере. Кои са собствениците на "Мадара Юръп"? "Мадара Юръп" е 99,9 % собственост на "Рейнбоу Малта Холдингс Лимитид", а собственик на "Рейнбоу Малта Холдингс Лимитид" е "Рейнбоу Груп Сървисиз Лимитид", регистриран на Британските Вирджински острови. Действителните собственици на "Рейнбоу Груп Сървисиз Лимитид" са: Франсиен Гейл Уикъм, Юън Гейл Шорт, Найджъл Върнон Шорт, Луиз Елизабет Шорт, Марк Джон Дейвис, Сара Джанет Дейвис, Пол Райли и Никълъс Дейвид Гъливан... Е, направете си изводите сами. Ако ви е трудно, да ви подскажа - западни свръхчовеци са дошли в чужда страна с наивен народ, където са решили да бетонират Карадере - една красива част от нашето Черноморие. А нашето правителство, вместо да ги изгони, ни лъже и заедно с тях ни ограбва. С една дума: Да живее западната демокраДция.

Георгий, ела да ми хвърлиш един бой! Чакам те при гръмналите погреби край Челопечене. Ела сам! И аз съм сам.

Забравих - утре в 19 часа.

Георгий, защо те няма? Уплаши ли се нещо? Аз съм 65 кг.

Северното Черноморие у нас е прсто запленяващо - дълги плажни ивици, кристално чиста вода. От малкото останали места по морето, което да е в по-голямата си част незастроено. И затова сега някой иска да го лапне. Чужденците ни вземат за аборигени и навлизат с офшорките си, защото знаят, че нашите продажни политици, ще продадат и майка си за пари. Това е класическа схема за измама. Искат да построят 5 етажни бетонни чудовища. Достатъчно показателен е факта, че разследване издири собственика и се оказа, че е същия, на който вече веднъж е било отказано строителство на друго място и сега отново се опитва да пробива.

"Не ни гледайте какво правим, слушайте ни какво ви обещаваме" Само се чудим с Мая Манолова как да го съкратим, че да се събере на фасадата на Парламента!

Ако стенограмата, отразява обективно работата на кабонета ... направо си е страшно. Лично аз не мога да определя (за което ви моля, за помощ) кое е по страшното в заседанието и решението за застрояването на "Карадере". Безделието или Безхаберието на министрите? С интерес чакам отговори на въпроса ми, кое е по-страшното... Лек ден.

Туризмът трябва да се развива. "зелените да спрат с тъпата си предизборна кампания.

защо това не е главна новина, къде е цацаратурата?

При нас сезона е 3 месеца. При късмет с пред-сезон и след-сезон е 4 месеца. Останалото време е за разходка, но не и за плаж ежедневно, а за къпане да не говорим. Затова не можем да се сравняваме с другите средиземноморски курорти, където сезона е от средата на май до средата на октомври. А пред-сезона и след-сезона е още 2 месеца. Следователно само с море и хотели не става, трябва и нещо още отгоре.

Ами нормално е - не сме като останалите средиземноморски курорти щото сме на Черно море.

старт,ама у шестак!

Долу мръсните ръчички от Кара дере, ненаяли се Нещастници!

били " купили" земята по има- няма 2 лв за кв. метър.Родния бизнес няма равен....... и после, като намерят някой с гръмната манерка се правят на учудени-беше ного убав и не са сещам що са го стреляли.

Минусът беше грешка. Да се брои за + !

елате с багерите, ще ви посрщна с коктейли, вижте дали се шегувам

Ние не трябва да имаме туризъм-целта е Гърция,Турция да си пълнят хотелите, а ние да събираме трохите.Така стана с икономиката и със селското ни стопанство.Мислите ли, че на тези "еколози"не им се плаща.

Абе трол опорен! То са останали всичко на всичко 2-3 незастроени плажа, той разправя, че трябвало още хотели!!! да не би тези да са пълни, нещастник продажен??? Докато ти се продаваш за жълти стотинки, в някой нещастастен миризлив офис и работиш като пишеш коментари, аз обикалям света и винаги се връщам на Карадере и те уверявам, такава красота никъде няма!!! Ако държавата е мъдра, може да се организира страхотно това място и да привлича умни и интелигентни туристи от цял свят и то целогодишно, а не само впиянчени руснаци и английски простаци!!! Жал ми е за вас!!!

След доклада на Стойнев премиерът Пламен Орешарски казва: "Колеги, заповядайте за въпроси. За съжаление не е високо технологична инвестиция, но е добре дошла. Да я одобрим...". Никой от министрите обаче не задава въпроси, нито предлага обсъждане. Затова Орешарски приключва въпроса с думите: "Колеги, с това изчерпваме дневния ред".

Лелиййй, другото съселче пъво щяло да ни бие, после и да ни съди...Тоя по-голям гризач и от брат си ще излезе - единият краде, другият лъже и маже, задружно семейство! "Вчера братът на Сергей Станишев - арх. Георгий Станишев, който вече отрече да има нещо общо с проекта, заяви пред bTV, че обществото е дълбоко заблудено и не всичко в тази държава ставало с роднински връзки, особено в тяхното семейство. (тук добавяме - Не лъжи, съсел) По повод хората, които го свързват с проекта, той добави: Бих им хвърлил един бой това са моите първични реакции, ценя инстинктивните си пориви(по инстинкт крадели и си го трупали). Ако някой опита с определени свои лостове да сипе тази кал и простотия(колко е изискано), ще стигна и до съд".

Страхува ли ви Станишев :)

Скука!Във форума само наши хора

Боклушарски, Станишев(и брат му), Местан(и Данчо ментата) и Болен(с мълчаливото си съгласие и маската на патриот) освободиха бизнеса от страха и той(бизнеса) си поиска Българското Черноморие(Царево, Иракли, Карадере).........

Написал си 100 поста, а наричаш другите тролове.

Пародия

Хубавата мисъл откъдето и да е дошла е по-добра от собствената проста ;) Това народа го е казал ама според тебе и те са тролове нали..... щото много поговорки са създали ;)

Казано е отдавна, кратко и ясно: Комунист и коза наяждане нямат.

троловете се бавят нещо! Не са им спуснати "опорните" точки още, очаква се скоро едната опорна точка да е , че тази стенограма не е истинска!!

Май глутницата е по темите за Украйна/Крим. Там пълнят страница за секунди :-(((

Така е, защото там само вдигат лозунги, което не изисква много умствен багаж, а и опорните точки са лесни. Когато темата е конкретна и са хванати на тясно, или мълчат, или обиждат, или се задоволяват с цвъкане на минуси.

Хората, които ще излязат на протест, ще го направят заради начина по който продължават да се случват нещата в България и заради поредното просташко и надменно отношение на "управляващите" . Това е поредния "Д.Пеевски" случай и на хората взе да им писва, то не бяха нагасяванки за ЦИК, не бяха организирани су законния Президент оплюванки, не бяха простотии с декларация за Крим, анкетни комисии за тоз и онзи, измиване на ръцете с предишните "управляващи" ... хиляди простотии натворени за по-малко от година от тези смешници в кабинета-представяме си за 4 години какво ще става........

Ясно е,че ще се строи.Не случайно фирмата се е обърнала директно към правителството,а некъм общината и не случайни хора са ангажирани в този проект. Така че всичко продължава както си е било години наред-далавера.

Абе защо тея шебеци от Правителството позволяват подобни малоумни инвестиции бе? Така ли се отчита дейност-някви тъпаци ще похарчат за бетон и тухли 200 млн. и ще създадат 500 раб. места за 3 години!? Що не търсите хора, които ще инвестират във фабрики и заводи?? Там са смислените инвестиции, това с тези пикливи хотели е перчаница на мръсни кинти, като отелите на Брендоо и Милен Велчев. Що никой не ще в тази държава да прави заводи и фабрики бе, вашата верица мръсна??? Щото с хотелчетата лесно и дърпате яки комисионни-това сте вие, "управляващите" -гледате да се налапате с кинти само. Гадове

ами търсят но никой не се лови. материала е лош

Завод? И да ходиш рано и навреме на работа? И да работиш цял ден? Това не е за българина. Нещо по-айляк, ако може махмурлия да ходи на работа, на обяд да пие 3 бирички. Вечерта да крадне нещо за вкъщи. 70% брак е добре. Де го търсиш ти бай ти Ганьо.

Със заводи и фабрики не се перат пари, затова.

Любимото ми място за почивка на море беше кв. Василико на гр. Царево(Мичурин) , беше защото сега е заприличал на соц квартал ,пък и "китайската стена" на Нестинарка е направо върха. Явно строителният бум от 2005/2008г ,с който се съсипа не малка част от зеленината на България се е усладил на праволинейните и правоверните

Любимото ти място е било Василико, щото квартирките бяха по 8 лева и в капанчетата беше евтино.

Не точно и на други места имаше евтини квартири . Най- много ми харесваха стила на къщите , скалите под параклиса е естествено и "Ореха" и капанчетата на Нестинарка

Чудя се от , кога станахме такива природолюбители и защитници на Дивото и неприкосновеното . Хората в Бяла твърдо заявяват , че искат този проект да се осъществи , защото това ще им осигури работа и поминък , тука някакви хора отново заслепени от злоба и омраза "протестират" . Смешно е ...........Протестирайте за неща , които засягат пряко живота Ви ( по - високи заплати , по - ниски данъци , осигуряване на нови работни места и т.н) А тука протеста е Уж за Карадере , нооо на плакатите на протестиращите пише Оставка на правителството. Тъпа работа

Те и тъпите рибари по морето заявяваха че искат калкан и рапани да ловят на кило преди 10 години ама сега грам калкан и рапан няма и едвам преживяват ако могат продадат едно кило попчета на ден. Хайде мълчи и ти си експерт като тоя Драгомир..... Точно понеже съм от морето троле не ми говори глупости....

И като си на морето от какво преживяваш?

Хората в Бяла са прости селяни. Повече от носа си не виждат. Ако им предложиш и атонмна централа на брега на морето пак ще викат ура.

Ела в Бяла да ми кажеш в очите, че съм прост селянин ....

ееее хайде мисли бре ако можеш каква работа какъв поминък няколко градинари и 5 човека под ръжка колко човека в Бяла имат образование и опит за тези дейности аре ........

Какъв поминък, бре... Та те и сега що не ходят да бачкат в няколкото големи хотела в самата Бяла, а да не говорим, че от Обзор до Поморие е пълно с небостъргачи и никой не ги е спрял да кандидатстват там за работа... Точно обратното - такива, които посещават техните къщи и хотели, за да ходят на плаж на Карадере ще се преориентират към Гърция и искащите комплекс в Карадере ще останат наистина без доходи, ама няма кой да мислииии......

Ами то това е плиткото мислене. Защо? Проектът си е проект, въпроса е кой подхожда към този проект? Това, което искат да се направи там е на базата на определени интереси (не народни), които единствено мислят как да завъртат определени пари, група от фирми и т.н. Ако се реализира подобен проект, първо изграждането му ще бъде благодарение на турски фирми със сигурност, второ ще е поредното бетонирано място, което в повечето си от времето ще е с призрачни мотиви, както на много други места и по черноморието и по други курортни места в България! И в крайна сметка за хората ще има някакви дребни трохи и бетонирана гледка. Тези работи се мислят, а по българското черноморие вече почти всичко е в бетон, природа никаква!

Местните искат да се строи,защото трябва да си продадат добре земите си и да купят на внуците джипове, а за природата никой не го е еня.Иначе какъв поминък ще имат,за какво могат да бъдат наети местни селяни и основно възрастни хора в сезонни обекти. За строителство или обслужващ персонал трябват компетентни хора

90% не са чували досега за това дере, ама протестират. Не са и стъпвали там, а надали и ще стъпят някога. Морето не е за всички. СоциализЪма разглези много хора. Нали го танцувахме вече "кой не скача е червен". Щом има капитализъм, ще има и неравенство. И крайбрежието във Франция и Монако е презастроено за богатите и надали много от българите ще имат възможността да почиват там.

за всички"?!Разсъждения на един Кретен- имащ се за Богоизбран?!

дано да се случи. това ще е нещо полезно за региона и нещо на друго ниво от Сл.Бряг и подобните евтини курорти

Да дано да се случи дано да потъпчат закони, екооценки, природа и нормативни уредби за пореден път. Дано дано дано.... ама дано ти дойде мозък у главътъ

как пък решихте че ще потъпчат оценки и т.н. Бъдещето на туризма е в такива курорти а не в масовите които съдават само лош имидж и привличат най ниската прослойка от клиентите

ЗА ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ДПС - Заменката започва на 11.12.2006 г. когато Министерството на земеделието и горите управлявано от Нихат Кабил заменя 203 декара държавен терен край Поморие за чукари в района на Елховско и Ямболско. Държавната земя тогава е оценена на 25 004 лв., а бенефициент на името на лицето Николай Динков. Много е интересно да се проследи начина по който Динков става собственик на десетки частни нивички от землищата на десетина села в района на Сакар. Буквално дни преди замяната Динков е обикалял по обезлюдените села в Югоизточна България до границата с Турция и е изкупувал от всякакви хора изоставени ниви, лозя и бахчи за жълти стотинки. Целта е била да бъдат достигнати общо 203 дка на обща цена около 25 хил. лева, които са били платени реално на частните собственици. Сделките стават през втората половина на ноември 2006 г. Прокуратурата трябва да разследва как за няколко дни е била входирана преписката в Министерството, кога и от кого са били обходени и оценени пръснатите на територията на две общини парцелчета от по няколко декара и как, кой и защо в крайна сметка взема абсурдното решение да замени 203 дка монолитен парцел край Поморие за една дузина нивички, с които на практика държавата не може да направи абсолютно нищо, освен да пречи на съседите по синор. Само два дни по-късно, на 13.12.2006, Николай Динков продава 103 декара на Георги и Златка Тумпалови и 100 декара на Никола Томалев - баща на Божидар и Живка Дионисиева, майка на Кабата. Двата терена са оценени на 5000 лв. всеки или с други думи Динков за 2 дни отписва едни 15 000 лв. Няма обяснение кое е накарало строителният предприемач Динков и съдружник на един от най-известните бургаски архитекти Петко Петков да загуби нарочно 15 хилки за по-малко от месец, само заради лукса да участва в реална заменка на ДПС. Следващия ход с тези земи е още по-екзотичен. На 18.12.2006 Георги и Златка даряват терена на сина си Никола Тумпалов. При тази транзакция златната черноморска земя вече е оценена само на 836 лв. Имаме ново обезценяване на поморийския златен терен" с нови около 9000 лв. Още в същия ден /вероятно и на същата маса/ Никола Томалев и Живка Дионисиева даряват своите 100 декара на тъста на Томалев - Петър Стоянов и на самия Антон Петров - Кабата. Техните 100 декара са оценени на 360 лв. Бившият държавен парцел става още по евтин за 2 часа. За сведение, освен чрез имоти, семействата на Томалев и Кабата са свързани и по кумовска линия - Божидар Томалев е кръстник на малкото дете на Антон Петров. Това обаче не е краят в девалвацията на стойността на терените. На 28.12.2006 Никола Тумпалов, Петър Стоянов и Антон Петров Кабата продават своите терени по 300 лева всеки на фирмата ВИП РИЗОРТ ДИВЕЛЪПМЪНТ, която е регистрирана десет дни по-рано, на 19.12.2006. г. и е с управител Димитър Косаков, известен като шофьор и дясна ръка на Кабата. Следва затишие от няколко месеца през които явно се търси купувач. На 13.07.2007 г. фирмата ВИП РИЗОРТ ДИВЕЛЪПМЪНТ прави първия си удар. 103 декара придобити за 300 лв. са продадени на "С ПЛЮС ИНВЕСТ" ЕООД за.... 1 553 875 евро. По това време лицето Дарио Томалети, което е другата самоличност на Томалев, е съдружник и управител във ВИП РИЗЪРТ ДЕВЕЛЪПМЪНТ заедно с Димитър Косаков. Вторият удар е на 09.10.2007 г., когато останалите 100 декара са продадени на "РЕМОТЕЗ" БГ ЕООД за 2 600 000 евро. След тези главозамайващо доходоносни сделки Дарио Томалети излиза напълно от фирмата ВИП РИЗОРТ ДИВЕЛЪПМЪНТ (решение на Бургаския окръжен съд от 17.10.2007 г. по ф.д. 4151/2006) и така замита следите към "фамилията". Ето как за по-малко от година, под ръководството на Нихат Кабил, заменката донася на приятеско-роднинския кръг на Томалев, Тумпалов и Кабата печалба от близо 8 млн лева. Нещо повече: ВИП РИЗОРТ ДИВЕЛЪПМЪНТ не е декларирала нито лев от главозамайващата печалба на данъчните власти, сочи справка в системата ДАКСИ.

За сведение, печалбата за деклариране не е у юридическото лице, а у физическото лице продало земята за 1 млн.лева, то трябва да се регистрира по ддс и плати данъка.

Пародия

Ок приемам забележката но заменката е факт. :) Схемата е ясна - печалбата е очевадна :)

Ал

Пране на мръсни пари за сметка на природата и на всички нас. Това не е инвестиция! Инвестиция е нещо, което ще работи и наистина ще създава заетост. Такива никога няма да построят завод или фабрика. Щото за това трябва и акъл. А и малко зор.

И Мая Манолова там с апартамент. Нейната кюстендилска...

Пречиствателната станция кой я строи? Или няма да има.

Навярно ще е "сичкото вътре"- у морето. Обичайната "екологична" практика. Шегобийци разправят, че от това рибоците ставали по дебели (както и предприемачите, спестили станцията) ;-))

да,това е новина,но поспете да заливате с такива помии- днес е благовещение и е ден на майката и жената,да са ни живи и здрави Цитирам Хр.Фотев: На 25 март, Благовещение, в стихотворението си На майка ми той пише: ... Мамо, не остарявай, моля те - и никога не вярвай през деня на огледалото. В очите ми се гледай непрекъснато. Съпротивявай се срещу тъгата си. За здравето си се бори отчаяно. И защитавай, моля те, душата си от бръчките, от пясъка на времето...

В писмото на Добрев през 2012 ясно се благодари за инвестицията. А сега герберите измислиха повод отново да се разхождат.Гледайте преди всичко Нова Телевизия. Тя безпроблемно ще ви вкара в лудницата, да си починете.

НИКЪДЕ не става дума за КАРАДЕРЕ, неинформиран червенуга такъв! Бойко никога не е взимал решения без съд и присъда, без конкурси и обществени поръчки в грубо нарушение на всякакви европейски законови норми!

....и без няколко калинки, кацнали на рамото му!

Хора, ставайте да махаме тая олигархия от България. Комунистическо,турската мафия доиде на власт само да тегли заеми и да прави далавери.Не чакайте тия да направят нещо за държавата.

Офффф тия боклуци няма ли да ги сваляме от власт, пощуряха всички заради техните глупости. То бива тяхното, ама толкова прекалиха, че няма накъде. Вместо да вървим напред и да се развиваме, ние бичим на едно място със скапаните схеми и далавери. Тия, които ги защитават и избират, по дяволите нормално ли е това, което се случва в момента? Злоба, клеветене, прецакване, простотия, мизерия и какво ли още не в отрицателна насока. В новините само гадости, луди хора, убийства, небивалици и дебилщина. Коментарите пълни с инфантилни личности бълващи всякакъв вид конспирации и агитации... За една година ни занимаваха с обещанията си, невежеството си, неадекватността си, оправданията с миналата власт, взимането на заеми и постоянните циркови представления, както в парламента, така извън него чрез шизофренични личности! И за капак на всичко ни ПОТУРЧВАТ!

Дали пак Бойко Б.да е забъркал тези лайна/с извинение/.Той обикновено така прави, а после пищи и обвинява другите!

все пък Бойко ви виновен,сигурно ти е виновен и че си се родил в България

Как реши,че само половината е в натура 2000 уважаемата госпожа,не ми стана ясно? link

"Предвижда се създаването на над 500 преки работни места". Това за един месец / август/ ли ще е? Давайте,без това повечето хора се насочват за почивки в Турция и Гърция. Да видим "местният" бизнес с едномесечна работа докъде ще стигне... Как само се разбързаха да не пропуснат срока. Стойте си по клавиатурите и морето ще го гледате само на екран след време.

Щом хората от Бяла и собствениците искат - да действат. У нас стана слободия - който му скимне, излиза на улицата и защитава нещо или някого без да му искат помощта. Хората от морето искат, а в Русе, София .... не дават. Кои са те!? Защо не отидат да живеят и работят там, ами се изказват от София. Същото и за Царево. Хората са безработни, но "еколозите" броят врабчетата и пеперудите там. Да им дават по 300 лв на месец и тогава да протестират.

И така да е, какво ще си издействат хората? Кой ще им даде изобщо нещо на тях? Това, че се дигат хотели в задния им двор с какво по точно ще ги облагодетелства? "Земи 500 лева и мълчи, после ще има много туристи и ще имаш работа" ОК....

Ще им казвам, защото ходя да почивам все още и нашето море, както и те идват в София на екскурзия и да посещават МОЛ-вете!? И след като ходя на море - т.е. плащам им за нощувки, курортни такси, за храна, за пиене и др. забавления, имам право да искам да има незастроени плажове, без чадър до шезлонга, г. връз глава и мръсотия в морето... Иначе ме губят като клиент, но тяхно право, като предпочитат безмозъчни алкохолици по олинклузива, които между другото няма да дадат и 1 /един/ лев за частните им квартири, ресторанти, магазини, като мен, нали...

мислене, грам духовно нямаш! Жалък бездуховен човек си, дори не "Минералолог" !

бизнес и работни места,това е нужно на тази страна.а не тълпа наркомани и пияндета,повярвали си че са някакви интелектуалци и други подобни щуротии.

Трябва да, и според теб тази инвестция ще даде на някой работа за повече от година докато се строи ли? Или после като седи целия празен? Къде я видя тая работа?

Знае се, че почти всички "ползващи безплатно" също така почистват/поддържат съответните месности (най вече боклука на приходящите, докато се научат и те да не мърсят), както и са първи при кампаниите за доброволен труд в полза на българската природа, уважаеми г-н Динков.

Ден година храни, всички са на този принцип в България. Дори и хората по морето плачещи за работа, който си мислят, че като се почне стройтелството и за цело село 500 човека хлеб..ама друг път, ще си го излеят и чао братя българи обратно да си гниете по селата...

Не знам кой какво сипе върху фамилията, ама тия май се опитват да го играят Кръстници. Много приказки чухме и от устата на архитекта-недоносче и от братчето и много заплахи за съд, ама до сега няма такъв случай. Че то фамилията май ще се окаже с не-толкова чисти ръце. Да си спомним за "кръстницата" и парите от ЕС. И тогава щеше да има съд за клеветниците, ама върнаха парите и дадени на съд няма. Ако тези хора имаха срам и съвест, щяха поне да замълчат, е те заплашват. Според мен, ксамо факта, че плашат със съд е достатъчно показателен, че на тия въобще не им е чиста работата.

Всички еколози да се затворим в резерватите!

Само лъжи ръсят. Едно вършат, после лъжат, като ... Вижте и в биволъ, документите. Днес слушах и бившия Конституционен съдия Георги Марков: ТЕЗИ СА ИЗВЪН ЗАКОНА ОТВСЯКЪДЕ! Като започнеш от Миков и завършиш с последните изцепки за ЦИК. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е УЗУРПИРАНО ОТ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ЛЕГИТИМНОСТ! И НЕЛИГИТИМНОТО ИМ ПРАВИТЕЛСТВО ВЪРШИ ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ. Какво значи да решиш, да застроиш зона, която със закон е определена за защитена? ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, ОЩЕ НЕ СМЕ НАПУСНАЛИ ЕС.

Не само Кара дере, но и Иракли ще бъде застроено. Там са вложени страшно много пари, а парите нямат политически цвят. За тези, които не могат да се облажат остава да си правят душевни чекии във форумите. За сега това е положението; тъжно!