Засега се очертава провал на CETA заради Белгия

Няма да бъде възможно постигането на договореност до довечера по търговското споразумение ЕС-Канада, заявиха представители на валонските власти.

Обратно в новината

Коментари - Засега се очертава провал на CETA заради Белгия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам големи надежди. Но стискаме палци Белгия да устои,нали?!

Така демократичното ЗАСЕГА ме навежда на едни супер демократични подходи:заплахи,изнудване,подкупи и все в този демократичен ред.

НЕ НА ГМО И КОРПОРАТИВНАТА ,СВЕТОВНА МАФИЯ !!!!!!!!!!!!!!

"К",със силен и правилен коментар!Валонци,във вас ни е надеждата!Трябва да удържите на корпоративно-олигархичния натиск.Ето !И снощи даваха много интересен биографичен за Лех Валенса.Като,че ли нацелиха момента.Показаха борбата малкото,но Голямо човече срещу несправедливостта!И следващата голяма стъпка на 8 ноември.Както имаше изненада та сутринта след Брекзит и до ранни зори изледванията сочеха друго резултата беше положителен!

Господи, бъди с валонците, дай им сили да устоят на натиска и да спасят европейските деца от гадните ГМО продукти и бъканите с хормони меса. Явно другите никой не ги пита за мнението им, на нас пък Оня от Банкя даже и не ни каза за какво отива в Брюксел онзи ден- да подпише с две ръце най- унизителното и вредно за Европа споразумение, превръщащо нас и децата ни в роби на Америка и на големите корпорации.

Ако нека оприличават валонците на петли и че кукуригат та да сабудят кокошката Меркел и други кокошки

"Въпросът за защитата на инвестициите е един от най-чувствителните, тъй като се отнася до възможността, давана на многонационалните компании да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика." Много важно!!! Преведено на прост български език: когато следващия път Шеврон дойде в България и поиска да добива шистов газ и държавата каже НЕ, Щеврон ще заведе дело, ще ни осъди и принудително ще им дадем да отровят и обезлюдят Добруджа. Ето на това се зарадва Бойко Борисов и го подписва. В замяна на хипотетична отмяна на визи, които за какво ли толкова са ни потрябвали. При условие, че има някакъв работещ механизъм. Да се съгласяваш с такава глупост е да предаваш и продаваш собствения си народ за Нищо практически. Трябва да сме благодарни на белгийската провинция, която ще спаси всички нас.

Браво на белгийците, нека оня срам и позор с прякор на зеленчук от банкя да взема пример, а не да ми играе роли ня голям радетел за родина и на мъжкар в нова телевизия и да се дупи после на всеки евро гей или на Ердоган. Позор си Борисов, гнусен си,нагъл си, лъжлив, подъл и коварен. Национален предател

Боже бъди с валонските власт и харод за да им дадеш сили да не отстъпят под натриска на еврогейските дебили и така да помогнят на останалите европейци дето управляващите им са подлоги..

Не знаех, че работата на ЕК е да поставя ултиматуми на собствените си държави-членки. Това ми прилича на тоталитаризъм! Ама за имигрантите апелират за толерантност. *ти измислената ЕК....

Малка България благодари на още по-малка Белгия. Господ ни е дарил с най-прекрасната земя но да беше ни дарил и с читави политици.

европейски пудел-джудже се пъни на гол тучбак чифте пищови.Давали били ултиматоми.Абе вие не бяхте ли евро гей траверсо демократи и либерал толерасти.Що така говорите с ултиматуми.

Дано да не се огънат франсетата! Мисля, че на повечето от нас ни е ясно, че това е ход на френската дипломация, а не самосиндикален изстъп на валонско "просветление". В противен случай, на всички ще ни стане ясно, защо според американската статистика, прогнозата е всеки втори американец да се разболее от рак. И то без да са имали Чернобил. А какви са реалните им цифри за раковата епидемия - само Бог знае (но някой ден ще ги научим и ние). Да не дава Господ да влизат ГМО корпорациите в България. Достатъчно се напатихме с комунистическото "прогресивно" химическо земеделие от 60-те години насам!!! И резултатите са видими - вече и децата взеха масово. Проблемът е в пълната химизация и на селското стопанство и на храните. Не се наядоха на пари. Изроди алчни!!! Трябва да вземем пример от западна Европа, където хората ползват истинска кравешка тор и компости!! Има лъч светлина в тунела!

Да, истинска кравешка тор и много лъчи светлина в тунела под Ламанша.

i_iskren@mail.bg

Личи ти, че си разбирач ;) Вземи ни разкажи нещо за климата в Бурунди. Обикновено соросоидите така откланят вниманието, когато някой им зададе конкретен въпрос.

Дръжте се, валонци, цяла Европа "сега вази гледа"!

- Мамо, сладоледът по-полезен ли е от кренвиршите? - Сине, вече и цигарите са по-полезни от кренвиршите!

Русофилите,техните тролове и комунягите свързват западната ориентация като насочена към "краварника". Очевидно на тях им е по-добре да си стоят в кочината.

Като почнеш да плюскаш ГМО-та и ти доутрепат местното производство, няма да има особено значение русофил ли си или русофоб. Бъбреци трябва за тая работа, а не полирани мозъци.

Колко руснаци умират на година от алкохолни отравяния и колко канадци от ГМО ?

"Ако в следващите дни не се стигне до решение, ЕС ще се изложи окончателно. Кой ли би искал вече да преговаря с него за нещо, след като всевъзможни региони и региончета ще са в състояние да слагат прът в колелата на преговорите и да спират всичко. А най-лошото в цялата работа е, че ЕС като цяло ще стане обект на злоради подигравки. След като не е дееспособен дори по отношение на ключовите си правомощия в търговската политика, на Брюксел няма да му остане нищо друго, освен скоро да пусне кепенците." - от Дойче Веле, коментарът е на Барбара Везел.

за какво ни го цитираш тия манипулатори? Та Дойчето дет му свирнат на там плюе бе!

бъркаш си проруските и руските тролове и техните агентурни мрежи в БГ с журналистите от Дойче Веле, това е техен специалит.

Ще се накефя, ако французите наистина брадвят ГМО корпорациите, чрез проксито им Валония! Да не им се надява човек! Но явно чалмизацията, толерантността и политкоректността взеха да им идват в повече! Много елегантно и същевременно много прецизно французите изработиха уолстрийтските ционисти. Типично по френски! Железен юмрук в кадифена ръкавица. Това се нарича висш пилотаж в дипломацията. ВИСШ!

Освен 3, 6 мил валенци, казали НЕ на СЕТА, TTIP още 3,6 мил европейци подписаха петицията stopp-ttip точка org и връчиха резултатите в съответните инстанции. Не бяха чути от ЕК. Оправданието - това е търговски договор, а не нарушение на човешките поава. Тогава организацията даде възможност на хората да задават въпроси на европейските комисари, избрани от европейците, по няколко оснлвни положения на договора СЕТА. Те пък могат да отговорят на страницата. Писах на шведски и български комисари. От шведите само Лявата партия е отговорила на всички въпроси и Социалдемократите - на 70% от въпросите. Българите въобще мълчат всичките. Питайте ги, хора! Нека знаят, че са НАШИ избранници.

Въпрос: Коя е най-древната професия, проституцията или политиката ? Отговор: Проституцията ! Политиците са се появили, защото е имало неща, които проститутките не са искали да правят !

Въпросът за защитата на инвестициите е един от най-чувствителните, тъй като се отнася до възможността, давана на многонационалните компании да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика.

Цяла Европа е пълна само с продажници! Браво на Валония!

Ще принудят хората да си променят мнението защото евродебилите са заложили властта кражбите и лицемерието си с това подписване ..100% че ще го подпишат БЕЗ да са се допитали до хората ама се перчат че били ''демократи'' ама с бухалки

Много се надявам белгийците да запазят тази линия на поведение, защото явно са единствените мислещи европейци, за разлика от нашите марионетки, дето сме си ги избрали да ни представляват.

За десетина дена Канада пласира някакво "споразумение" и се очаква скоростно всички а го приемат, без дори да са запознати с текста. Толкова е очевидна измамата, че няма къде повече.

Нашият тиквун, като го тупат по рамото и тиквата в Брюксел, му казват на чужд език:"Браво. Ти си най-голямата тиква!" Ама той разбира ли какво му казват?! - Просто е "за", нали големите началници повече знаят, повече могат. Важното е да се върти в техния кръг, дори да се хили като идиот, какъвто е за нас, нещастните българи! Той дори не сеща, че загробва народ и държава, живее в негова си зеленчукова градина, райски кът. Оставка на вредния ГРОБар?! На изборите нито глас за ГРОБари! Никога вече!

Няколко въпроса изникват: 1. Защо нито едно правителство в ЕС не се притеснява от клаузата, която спира Валония да подпише? 2. Това означава ли, че останалите правителства игнорират вероятността чужди компании да ги съдят в частни арбитражни съдилища за приети закони? 3. В статията пишат, че ЕС бил 500 милиона, а Валония - 3,6 милиона. Това дали е намек, че тези 3,6 милиона спират развитието на останалите 496,4 милиона? Защо, тогавам, ЕС не организира общ референдум, та да видим какво биха избрали всичките 500 милиона? 4. И във връзка с горното - ЕК включва няколко десетки чиновника, които се назначват с квоти от парламентарно представените партии. ЕК не се избира от европейските избиратели. В същото време тези няколко десетки бюрократи определят съдбите на всички 500 милиона европейци.

Къде прочете за ЧАСТНИ арбитражни съдилища? Никога не си виждал и чел СЕТА. Това са някави измислени представи.

sps_hrsf@abv.bg

е, некои сме виждали СЕТА. И СЪДИЛИЩЕТО Е ТОЧНО ТИП "ЧАСТНО-АРБИТРАЖНО". ПО-ТОЧНО: ТРИЧЛЕНКА В СВЕТОВНАТА БАНКА!

Е да де, то кой е чел СЕТА а нашите и Боко дали въобще са го виждали документа или си дадоха съгласието на сляпо ? А защо ЕС крие е не покзва не само СЕТА а и другото с краварите и преговорите се водят секретно от всички европейци, и какво крият от всички нас М ?

Четем юроактив, баце! И препратките към клаузата "Защита на инвестициите". Не сме като вас само форума на ДИР да четем.

Цифра, обяснението ти е в Ахат Хаам, 24.10.2016 08:28. Ясно като бял ден!

Бодро крачим по пътя начертан от Коуденхов-Калерги.

Валонците копаят "жидов гроб"...!!! Да им помогнем и ние с ПРОТЕСТИ И СЪС ЗАТВОР ЗА МУТРОМИЛИЦИОНЕРОГЕРБЕРАСТИТЕ И БОКо-КРАТУНьо, ПРЕДАЛИ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИТЕ...!!! Дааа...!!!

Да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика??????? Е НЕМА КАК

България е пример как се приемат закони за точно определени хора и компании, било за облагодетелстване, било за притискане или направо елиминиране! Това се има предвид.

Нормално, някой прави инвестиция, държавата приема закон, с който променя нещата, примерно налага данък на тази фирма или корпорация 50% ей така по политически причини. Това е измама - накарал си фирма да инвестира с подходящи условия и после ги променяш рязко. И какво трябва да прави този инвеститор? Кой да съди за загубите?

Миличкият, ти за Монсанто и Нестле и Дънди и тн корпорации ли се затъжи? Ай-ай-ай....

Заради това инвеститорът си прави предварителни проучвания дали да инвестира в тази държава или не. И съответно си залага рискова квота за конюнктурен риск, ценообразувайки. Защото по тази логика дай да се забранят и законодателните изменения в държавата, където му е основният бизнес?

От "Протоколите на ционистките мъдреци": ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВОЙНИ ЮДЕИТЕ ДЪРЖАТ В РЪКА НАРОДИТЕ. За успеха на крайната ни цел е необходимо войните да не носят териториални изменения; това ще пренесе конфликтите на икономическа почва, в която народите ще почувстват и ще се убедят в силата на нашето надмощие; това положение на нещата ще отдаде и двете воюващи страни в ръцете на нашата интернационална агентура, която притежава милиони очи и уши, непреграждани от никакви пречки. Тогава нашата международна сила, след като раздруса народите и промени нравите им, ще ни даде възможност да ги управляваме също така, както гражданското право в държавите урежда отношенията на поданиците помежду им. Администраторите-гои, които ние ще назначаваме, в зависимост от тяхната работоспособност и робски наклонности, не ще бъдат подготвени за управление и лесно ще станат пионки в нашата игра, в ръцете на нашите учени и гениални съветници-специалисти, възпитани още от детинство да ръководят работите на целия свят.

Илюстрация, как и какво се случва днес. Единствено Валония се противопоставя на тоя заговор и диктат!

Споразумението засяга 500 милиона европейци, а валонците са 3,6 милиона които мислят правилно.

В 28-те страни от ЕС има само 1 ръководител мислещ за народа си!

Някой нас да ни е питал?! Боце тича и разписва всякакви споразумения с две ръце, дори без и сам да се запита "Защо бе, Тикво?"

Така е като политиците се избират директно и не от партиите. Найджел Фаранж и валонеца са типични случаи. Затуй се страхуват толкова от Тръмп.

Бате Бойко виж как хората отстояват националните си интереси. Дали това е пазарлък или наритване на СЕТА е все едно. Важното е че ние се продаваме за жълти стотинки, всъщност ВИЕ.

Европейската демокрация поставя ултиматуми! Нали с това ни залъгваха 26 години. Най-хубавите отношения които историята е установила! Демокрация с ултиматуми!

.

Човекът ясно ти е написал, Дидо! "Демокрация с ултиматуми!" не става!

Какво ли ще изнася Тиквето за Канада, което не е още изплюскано? Даже и хора не може да изнася...

Олио, вино, консерви, ламарини, листове и ленти от мед, препарати за храна на животни, табла, пана, конзоли, пултове, шкафове и други подобни. За тези неща плащаме мита от около 9% примерно, които при СЕТА ше изчезнат + по лесни бизнес отношения.

Па те ще дойдат сами да си ги произведат тук "Олио, вино, консерви, ламарини, листове и ленти от мед, препарати за храна на животни, табла, пана, конзоли, пултове, шкафове и други подобни." и ще те дадат под съд, че не им ги изкупуваш! "Въпросът за защитата на инвестициите е един от най-чувствителните, тъй като се отнася до възможността, давана на многонационалните компании да инвестират в чужда страна, да подават жалба срещу държава, приела противоречаща на техните интереси политика".

Общият ни оборот с Канада е 50 милиона долара, бе! А загубите от смешните концесионни такси само от Дънди прешъс е над 500 милиона лева всяка година. Какво си ревнал за тея?

Не вярвах че европейските политици са толкова продажни . Продават Европа за жълти стотинки на големите корпорации ( или като тиквата за едни визи)

Явно Тиквата хич не я интересува имаш ли ти виза или не! Важното е да се подмазва на силните, та да го имат за вярно куче

По скоро да не бутат далаверите на аверите му.

Ама накрая да не ни продадат, а и без визите да си останем. Направо ще ни раздадат, както става обикновено. Като се продаваш обичайно получаваш нещо в замяна. Докато тук не е сигурно...

ЗА МЕН Е.С. Е ПРОЕКТ НА С.А.Щ. ЗА ДА МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА И УПРАВЛЯВА.СПОРАЗУМЕНИЕТО СЕТА НЕ Е СПОРАЗУМЕНИЕ КАКТО ГО НАРИЧАТ ,А ПЪЛЕН КОНТРОЛ НАД ТЪРГОВИЯТА В Е.С. ЗАЛИВАНЕТО НА ПАЗАРИТЕ С Г.М.О. ПРОДУКТИ,УНИЩОЖАВАНЕ НА СОБСТВЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО.ПРЕВРЪЩАНЕТО НА Е.С. В КОНСУМАТОРСКА ТЕРИТОРИЯ ЗАВИСЕЩА ОТ С.А.Щ. ТОВА Е НОВОТО РОБСТВО НА Е.С.

това е новият световен ред

Без съмнение тоя съюз е Еврейски, не Европейски. Светът се върти от чифутска уйдурма, и вече настъпва дванадесетия час. Нашите продажници редом до куп европейски меки китки и либерасти, са продали вкупом 500 милиона души. Великобритания не случайно напуснаха потъващия кораб първи. Те са знаели какво ще се случи, те са баш чифутска империя. Никаква СЕТА, тоя заробващ договор, който ще ни унищожи! Огромна завера, договор за отнемане на национален суверенитет на всички държави в ЕС, малоумен договор. Само идиоти, или продажни плъхове, може да се съгласят на подобни отношени Защо нашата опозиция и разните му официални патриоти мълчат и не ръгат мутрата, защо това правителство е съгласно със СЕТА и с американското подобие?! Това трябва да се реши на всеобщ европейски референдум. А най-добре изобщо да се забрави вече! Никога СЕТА! Вън на България от ЕС и НАТО. Мутрата оставка. ГРОБарите са гробокопачи на българския народ. Тия изроди минаха всякакви граници на чуждо слугуване, на робуване. Оставка, идиоти. Веднага, още преди президентските избори. А оная крава Цура изобщо да спре да мечтая че тя ще смени сегашния нещастник ли, смешник ли, все същата продажна и малоумна мастия!?

ЕС постави ултиматум на Белгия до днес (понеделник) да преодолее съпротивата на Валония срещу търговското споразумение с Канада, в противен случай срещата на върха за подписването му в четвъртък ще бъде отменена (вероятно отложена).

И това ултиматум ли е? Просто уведомяват, че ако днес нямат положително решение, срещата ще бъде отложена. И съвсем естествено! Кави са тия журналистически простотии и истерични коментари от изперкали раш-тролчета?

ЕСовците са големи тъпанари. Па кво им пречи, да допишат в договора с Канада че важи за целия ЕС с изключение на Валония. Друга тема, че валонци, май са единствени в ЕС с правителство дет си пази интереса на народа....

Нищо не пази, а играят политически игрички- Социалистите във Валония с Народняците в централното правителство, което беше избрано с мъка след 2 години правителствена криза. В момента продължават тези игрички.

C две думи,да го духа Kанада.

Ха ха, една малка белгийска провинция се бори защитавайки правата си и свободата си, и обърква поне засега плановете на хазарите и тук в ЕС и оттатък голямата локва ха ха, браво !!!!!

Слава на Валония!!!!! Единствената суверенна област в Европа!