Канада даде убежище на 18-годишната саудитка Рахаф

Изправена пред заплаха от домашно насилие момиче получи шанс след скоростно приключила процедура

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздрави от Канада и нека да ти кажа една история за Австралия. Имам приятелка тук, която е дошла като дете от България преди 30 години с родителите си. Беше асистент в тъкашен университет. В един момент реши да имигрира в Австралия и заряза всичко. И така Пи каналния ред с канадските си дипломи професия и т.н. Да ама Австралия и поиска да се явява на IELTS защото не била родена в англоговоряща държава???? Както и да е малка подробност, това го отметна мина го естествено набързо. После обаче Австралия и каза - ами сори ама искаме да ни докажеш още стаж като преподавател. Такаааа, момичето се завря две години да преподава и слугува на арабите в Дубай в едно американско училище докато събере стаж за Австралийската процедура. А пропуснах да кажа че преди това ходи на някаква бригада в Австралия и си пусна процедурата за признаване на образованието и от Канада и тукашния и лиценз. Но и това не беше достатъчно. Та както и да е най накрая се сдоби с одобрение и от почти 10 години живее щастливо в Австралия не се е прибирала тук и не иска да чува за Канада. Може би има причини...

Към един питащ друг защо не бил щастлив в Канада. За кое да е щастлив???? Че трябваше да минаваме процедура с по две висши образования, 2-3 езика, 4-5 години чакане да ни одобрят, просване на имоти и харчене на спестените пари тук докато намерим каква да е работа, учене по два Канадски университета наново, две работи, за да си позволим дом за децата и ежедневно доказване пред местните...за да могат да бъдат прибирани спонсорирани и хранени от данъкоплатците мюсюлмани само с едно щракване на пръсти. Дали ако жена ми навремето беше се оплакала на камадския НЧ министър председател, че съм я заплашил с убийство, щеше да бъде посрещната с червен килим на летището в Торонто и да си спестим десетките години на доказване отново и отново? Къде виждаш справедливост, която да те прави щастлив? Колко бежанци тук със статут са били в по-добра позиция от много българи в България, ама айде оплачете се утре на Трюдо, че мизерствате в България да видим дали ще ви прибере този велик хуманист.

поздрави от австралия. нищо от това което описваш не се случва тук! приети сме наравно с останалите, изкарвам много повече от местните, скоро се преместихме в един от най престижните квартали на сидни... тук всеки е с някакъв бекграунд, италианец, грък, киви, руснак, китаец, индиец... бразилци, килумбийци... какво и на кого да доказваш?оросто работиш и ходиш на плажове.. какво мрънкаш?!

Никой не ти говори за кой колко пари изкарва, живеем доста над средния стандарт тук, но това не беше пойнтът в нещата, за които говоря. Въобще не иде реч за стандарт и пари, а за един татуиран палячо, който мюсюлманизира държавата.

Защо хитрата арабка не избра Австралия а дойде тук в студена Канада, където ще и мине номера и плана, който си е направила?! Така че поздрави от Канада и дано Австралийските политици не са тикви като Трюдо, който изнесе вчера документ за новата квота от един МИЛИОН имигранти за 2019, които ще бъдат посрещнати тук по план. Ама няма да са бели европейци, ако пак се сещаш, защото отдавна никой не идва тук от Европа както беше преди 15-20 години.

Ти може да живееш в Канада, но мисленето ти е на див балканец. За какъв се мислиш? Защо си въобразяваш, че имаш права по-големи от другите, които са дошли в Канада? И да не си очаквал да те посрещнат с хляб и сол? Две висши имал - е, и? Да не сте само вие с по две висши? А и те са верятно от България, а както знаем, българските учебни заведения не са особено известни по света. Та накратко - от такива като теб, дето заминават да живеят в нормални държави, но съзнането им остава ограничено и задръстено, бягат хората. Дано поне децата ти израстнат като нормални хора, а не като обременени злобари.

после да мислиш и чак тогава да коментираш какво са ти написали хората

Има и по-елегантни и умни начини за бежанство. Евала. Сега, ако като се устрои праща кинти на родата! Машала! :-)

Защо не остана в Тайланд, а я прибират тук, където си ги имаме в изобилие??? По същата причина, по която “бежанците” бягат от европейска България към Германия. Сега ще и се даде всичко безплатно - квартира, помощи, здравно осигуряване и ще я спонсорират директно да учи в тукашен университет. Ще я канят срещу платено участие в местни медии и организации, ще я направят почетен член на съответните организации и след няколко години ще там, където малцина от местните бели данъкоплатци с образование и амбици са достигнали и ще достигнат в живота си. Да бе говорим, че много скоро въпросната страдала ще отвори и процедура за спонсориране и пробиране на многочленната си фамилия, само малко да отшуми патакламата и да получи резидентство. Защото в Канада да си бял, хетеросексуален и да казваш Весели Коледа (вместо Весели празници) по Коледа вече е престъпно и срамно. Времето на татуирания палячо любимец на геьове и защитник на чалми изтича. Той е аут на приближаващите избори, за съжаление последиците от некомпетентното му управление с главен минисър на отбраната вижте кой и половин парламен пълен със сини и червени чалми (буквално) е катастрофално за държавата. Странно обаче колко българки тук охкат пляскат и въздишат от тази “хуманна” постъпка на хуманнатс държава Канада, защото ако утре вие се оплачете от Тайланд, че съпругът ви иска да ви убие (за съжаление обаче няма как да стане защото застрашените български жени или тези, които загубиха живота си от ръката на близък в Булгария не са имали и нямат финансовата възможност на госпожицата да достигнат Тайланд), та по някакво чудо изплачете от Тайланд, не разчитайте на двуличието на Канада или Трюдо, а по добре гледайте как да се спасявате сама, защото вие сте европейка, бяла християнка и вашият живот не е от значение за хуманна Канада.

трудна работа от ислям в християнство работата не е чиста!

Докарана е до положение да няма какво да губи. Пожелавам и успех в новият и живот.

Много е ,,окумуш'' туй арабелче,има много огън в окото.Корава и интелигентна е,но по важното е че е смела.Много смелост е нужна да направиш това,особено ако си жена,младо момиче.Да е жива и здрава,и успех в живота.

А защо добрият чичко Путин не й даде убежище и дистъп до земния рай СССР, където текът реки от мед и всички са щастливи? Все този лош Запад проявява хуманизъм

Той си има достатъчно бели красиви жени убивани от пияните си мъже, сега и арабка с фамилни проблеми - ще му стане много.

изглежда нахална .вече не им вярвам на тези арабили

Страхотна е !! Браво!! Така се прави! Ако имаше повече като нея, нямаше да остане кой да ражда и да отглежда отрочетата на садистите и терористите от СА.

Дано не се налага на редовно пребивана от мъжа си твоя приятелка да надава ВиК за помощ към Трюдо, та да видим дали ще я чуе. Отделно няма да има как да си плати билета за Тайланд и да се жалва от хотелската си стая.

Канадците винаги са били противни и двулични.А тази разиграва театри.

Да не си мюсли ? Да ти го набием четвъртит!

Функционал

Точно обратното, всеки ден ги виждам господата канадци.

те са противни и двулични, а ти си еднолично знаеш какво...

Функционал

Типично български аргумент.

Аз също като Фунционал живея от доста време в 'Great Canada' и споделям мнението му. А ти умнико, който дори не знаеш къде е на картата Канада защо се обаждаш? Колкото до момичето, ще е поредната своенравна кучка ползваща огромните привилегии да си жена тук.

дебил

Преди ни разправяхте че не иска да се връща защото щели да я убият заради бягството и... а сега че е избягала защото щели да я убият?!

И двете, дядо Попе!

Беше написано, че се е отказала от Исляма, което е достатъчен повод да бъде измъчвана и ако не промени решението си - убита. Иде реч за Саудитска Арабия все пак.

Няма съмнение, че е много смела постъпка, а причината няма значение.

Браво!