Канада арестува финансовия директор на Huawei Technologies

Менг Ванджоу е задържана по искане на САЩ заради нарушаване санкциите срещу Иран

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

войната е пълномащабна. светъ стана изключително прост. избираш страна и се биеш. ай честито.

Е много нагли станаха Наглосаксите!!!

Тези гнусни американци верно изнагляват и трябва някой да ги натири в кравешкия им гъз. Вероятно си отмъщават на останалия свят, за това, че исторически са били изселвани престъпници от Великобритания.

А защо дадена независима държава трябва да се съобразява със санкции наложени (неправомерно и неморално) от САЩ на трета страна?

Не знам Китай да е въвеждал санкции срещу Иран! Щатите напредват във фашизирнето все повече и повече.

Саморазправа с конкуренцията по американски.

И от къде накъде Краваря решава кой и как да бъде арестуван - за търговия при това! Ама и тъпите канадци май са с отворени бузки ...

Редно е Китай да отмени санкциите срещу Иран и който нарушава отмяната да бъде арестуван от китайските власти където и да се намира по света.

pros procheti malko.Prestapnici sa izselvani ot anglia v avstralia i n zelandia.Piandetata sa gi prashtali v bg

Неграмотен фен на шльокавицата!

В какъв извратен свят живеем! Америка налага санкции и цял свят трябва да ги спазава! Що за идиотщина е това ! Който е наложил санкции да си ги спазва и преследва своите граждани и фирми! После "защо цял свят ги мрази ?" !

Ами ако тази кака е американска гражданка, може и да има някакво основание! А така излиза, че американците си интерпретират световните правила както си искат и в своя полза. Не че нямат право на собствена територия, но ако всяка държава почне така, къде ще му излезе края? И после що ги мразят по света? Ами за какво да ги обичат? Тези които имат грантове от тях, като част от политическия елит на ЕС, е разбирамо защо, но останалите...

Че те винаги са били! Нали са част от "империята на кралицата". А те са дупе и гащи с американците! И като американците им кажат да пръднат, канадци, англичани, австралийци и подобните им англо-сакси направо се наакват! Ние по времето на соца не бяхме толкова зависими от СССР, макар че зависимостта ни беше извънредно голяма!

Америка ке падне! Знаете кой ке я бутне. Само сичко да не почне с една малка балканска държава.

А сега вече и Канада е замесена в незаконните едностранни санкции на Вашингтон. Канада плюс водеща технологична китайска компания, докато преди основно бяха европейски компании и щатите с усилията им за отстраняване им от икономически дейности в Иран. И винаги констатации само за незаконните действия на Вашингтон, незаконно приети санкции и още по-незаконни вторични, третични и прочее произволни такива, за едностранното анулиране на действащи и спазвани изцяло международни договори. И това в случая с Иран, където е абсолютно нагла и явна, ролята на Израел. Нито дума за това, обаче от сороските интелектуалци и аналитици в глобалистката европейски медии. Причината е изцяло във Вашингтон и Тръмп (в ролята му на американец, а не на ционист), който взема отговорните решения самостоятелно, докато върли ционисти като Кушнер, Нетаняху, Мнучин и много други имат само спомагателни роли, а санкционни реакции от засегнатите и ограничения може да се очакват срещу американците и толкоз. Вместо да обясняват всичко с Вашингтон, нямаше ли да е по-ефективно за корпорациите да почнат да разяснят регулярно на потърпевшите от ограничаването на бизнес дейностите им, такива безспорни факти, като това че щетите им се дължат на политиката на Израел в района като цяло и в частност спрямо Иран, която политика е провеждана от Вашингтон и до най-дребните детайли. Такова изкарване на Израел извън сянката на Вашингтон в очите на работници, акционери и масовите потребители би било далеч по-болезнено за ционистката върхушка във Вашингтон от ответните икономически удари срещу и без това смачканите вече от тях американци.

Затова сега също ще е интересно да се види отговора на Китай и дали той ще включва вторични и третични реакции на санкциите, засегнали водещата китайска компания. С други думи, дали други китайски предприемачи и корпоративни функционери, ще се почувстват също засегнати поради произвола срещу Хуавей и потенциални следващи жертви и в резултат заедно с китайското правителство ще предприемат комплекс от ответни финансови, икономически, политически и правни мерки (обявени или не) спрямо Тел Авив или всичко отново ще се ограничи до населението на щатите във вътрешността на Северна Америка.

То че е саморазправа така е, но изглежда прекалено многослойна, за да бъде с лекота дефинирана. Явно саморазправа им изключва с лекота всякакви пречки като правила, юрисдикции, закони, общоприети норми, обещания и включва всичко което може да мине (започвайки от валутни машинации или блокиране на транзакции, вземането от щатите на стимулиращи ‚американски‘ заеми /свеждащите на практика до плащане само на лихви, без каквито и да било ангажименти към главницата/ до въвличането в конкурентната борба на Държавния департамент и Пентагона. В този спектър се включват и всякакви подли мероприятия за орязване на алтернативите на конкурентите, оставяйки американските монополи и контролираните от тях компании, като единствена тяхна възможност. В този аспект могат да се разглеждат предложенията на срещата на Г-20 на Тръмп, известен не само с фалитите си и и раболепното си отношение към банкерите, но и със страстта си да мами внезапно и прецаква контрагентите и бизнес партньорите си. На тази среща на Китай бе коварно предложено много бързо, в рамките на няколко месеца, да възобнови оказалите се под ответни санкции покупки си от щатите, Това означава бързо ново преориентиране на вноса на Китай, евентуално за сметка на съвсем наскоро намерени партньори, които по този начин ще бъдат подложени на бизнес третиране тип „Доналд Тръмп“ и ще останат на сухо със значителни загуби. Един-два такива цикъла и китайците остават без партньори, които искат да правят бизнес със тях и с репутацията макар и може би толкова пропаднала като тази на Доналд Тръмп, но все пак достигнала до нива, при които единствените достъпни земеделски култури да речем ще са ГМО изродите на щатите.