Коментари - Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна | Днес.dir.bg

Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна

Извършителят скоро ще бъде разкрит, заяви зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов

Обратно в новината

Коментари - Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Браво на българина! Моралния палач на Васил Левски няма право на паметник!

Няма разлика между Граф Игнатиев и Сюмейман Паша.

А в София има ул. Граф Игнатиев и бул. Васил Левски и те даже се пресичат. Колко иронично - обесеният и одобрилият обесването!

Другия се е бил за да ви освободи от турците и да имате дуржава.....и да се наричате българи на гЯури и да плащате данък за изтъркани зъби на турците като ядат в собствената ви къща

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България.

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България. Постъпва на османска служба – като член на местния меджлис – през 1852 г., а през 1854 г. е въздигнат в сан на капуджибашия от силистренския валия Ариф паша. Хаджипенчович, заедно с Петраки Златев и Тодор Марков, е сред тримата българи съветници на османския реформатор Мидхат паша в началните месеци на неговото управление като валия на новосъздадения през 1864 година Дунавски вилает. През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски.

Шило

По-добре се запитай, защо ти няма да имаш паметник! Да ти помогна ли? Според заслугите!

През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски. След Руско-турската война и конституирането на Княжество България през февруари 1879 г. Хаджипенчович е назначен за депутат от Русенски окръг в Учредителното събрание, гласувало Търновската конституция.

Шило

Дай информация за източника, де, не се притеснявай!

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България. През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски. Хаджипенчович е силно непопулярна фигура в българското обществено съзнание още от 60-те и 70-те години на 19 век насам, а името му се превръща в нарицателно за национален предател. Поради подозренията в близко сътрудничество между него и Мидхат паша приживе Хаджипенчович е предизвиквал отрицателни оценки сред консервативните кръгове на българската възрожденска интелигенция и търговско-еснафска класа (например Тодор Бурмов във вестник „Время“ от март 1866 г.).[4] Това се обяснява с неговата подкрепа на модернизаторската и асимилаторска политика на Мидхат паша, включително плана му да създаде смесени турско-български училища, които да изместят самостоятелните български просветни институции.

Ако не беше Русия,сега нямаше да има България,а българите щяха да са турци с турски имена.

Защото има такива НЕВЕЖИ като теб.

След 1878 г. Хаджипенчович си построява в София къща на около 150 метра от мястото на обесването на Васил Левски и участва в комитет за събиране средства за вдигане на Паметника на Васил Левски. Ред публицисти, например – Велислава Дърева, използват името на Хаджипенчович като риторична фигура. Например, може да бъде споменат памфлетът ѝ „Внуците на хаджи Иванчо Пенчович

Е,и? Какъв проблема руски робе?

Е , то пак ще стане това. Натам нърви.

А амерканските робове колко са?!

И как така Рашата се сети за нас чак при ДЕСЕТАТА си война с Османската имерия? Между другото, ако целите на войната бяха постигнати от османско щяхме да минем на рашко робство, Целите са били проливите.

Е гаа ти ,,славната история,,!? Че то имаме ли век без робство??

Защо сами не се освободихте и да се биете...ха хаа а ингилезите защо натискаха да няма свободна Бълагрищ...франсетата съюзници на Турция...ха ха мама ви и куха и да ва тупчат турчелщщта в кихите кратуни

Да те еба у факта, 500 години не станахме турци с турски имена, ама разбираш ли ако не били руснаците сме щели да станем. Дебил.

Ха ха супер кух си

А новото..., дето сме го подкарали от 25-30 години?!@?

Няма проблем, Асане.

Проблема му е, че ако не беше Русия щеше да е Англия и Франция, както са постъпили 50 години по рано и са организирали, финансирали и провели така нареченото " Гръцкото въстание за независимост " в Пелопонес и за пръв път в историята си гърците се сдобиват със собствена държава. В древността не са имали територия, държава и столица, а са биле разпръснати по всички крайбрежия на Средиземно и свързаните с него морета в градове-колонии всеки със самостоятелен статут. При такъв сценарий обаче България нямаше да бъде с орязана територия, повече от половината, от страх да не стане съюзник на Русия, а вероятно щеше да надвишава доста и "Санстефанска България" като територия.

Не е вандал, а народен герой! Заслужава награда и почетно звание

Дайте го насам! ....Като му изкъртим задника, вече няма да се сеща за паметници.

,,Награда,, мога да осигуря! Ама звание- трудно.

Осигури ,,наградата,,. Званието идва от самосебе си - "Ебания граф".

Какви са тия ,,полюции,, ? ...Западът...?! Вярваш ли си?

Нагазили са ни евроатлантически ценности.

така е, в тайно се вършат най-големите грехове. Та покрай пушилката с тези паметници кой знае какво ни се гласи...

Ако не беше се намесил САщЩоще през 1791 г. дарил ни с ограничена независимост, днес нямаше да се наричаме българи. Който не знае история е малоумник и простак.

"Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник" така е и днес баш държавниците ни са еди какви си и български

във Варна имало будни хора които не са станали жертва ба троловете и пропагандата на орките..Вечна слава на героя...

Дано не е шефа на махалата :)

В своите „Записки“ граф Игнатиев пише: „ Живеейки в дружба със султана и разпореждайки се с министрите му, бихме могли да подготвим автономията на едноверците и задължените нам християни, да обезвредим Турция и придобивайки правото да се разпореждаме на Проливите да оставим султаните в Цариград да доизживяват дните си, докато може да се мине без тях, като намерим такова решение на Източния въпрос, което да остави в наше безспорно владение Проливите и съответно – влиянието ни върху българите, гърците, сърбите и арменците.

да си го преместя .

Абсолютно нищо няма да открият и причинатата няма да е само мързел и некомпетентност, но и умишлено водене на разследването към провал.

Някакви турци. Въпреки че тогава Турция не е съществувала. Тя е създадена едва 1923г.

Да ги осъдят на няколко месеца затвор и после на пробация да чистят пред паметника още няколко месеца.

Смел човек! Браво!

ако от общината го бяха махнали , нямаше да се стига до подобни сцени

Това не е вандал, ами човек, който трябва да бъде награден! Не виждам какво място имат такива паметници в държава, член на ЕС, в 21 век! Всички руснаци вън от България!

Браво! Достоен българин познаващ историята на България!

Като се разбере, руснаците да се погрижат за него както подобава, българското правосъдие няма да го направи.

Така е, "достойните българи" са едни от най-големите тъпанари в тази държава .

Бронза го претопиха, шмайзера Мигохванова си го завряя без вазелин, свърши! Можете да вреяцате колкото щете.

Чиба бе, лгбт хемороид!

Това графче си е изявен деятел на руските имперски интереси, с мераци да стане български княз. Балканите и проливите - исконно руски територи:)

Игнатиев прави всичко възможно с гърчолята, Падишаха да не обяви БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ. Игнатиев реално праща Левски на въжето. Този БЪЛГАРОМРАЗЕЦ няма място за паметник!

Коментари - Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна | Днес.dir.bg

Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна

Извършителят скоро ще бъде разкрит, заяви зам.-директорът на полицията в града комисар Атанас Михов

Обратно в новината

Коментари - Камери заснели вандала, изкъртил бюст-паметника на граф Игнатиев във Варна | Днес.dir.bg

Коментари

Браво на българина! Моралния палач на Васил Левски няма право на паметник!

Няма разлика между Граф Игнатиев и Сюмейман Паша.

А в София има ул. Граф Игнатиев и бул. Васил Левски и те даже се пресичат. Колко иронично - обесеният и одобрилият обесването!

Другия се е бил за да ви освободи от турците и да имате дуржава.....и да се наричате българи на гЯури и да плащате данък за изтъркани зъби на турците като ядат в собствената ви къща

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България.

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България. Постъпва на османска служба – като член на местния меджлис – през 1852 г., а през 1854 г. е въздигнат в сан на капуджибашия от силистренския валия Ариф паша. Хаджипенчович, заедно с Петраки Златев и Тодор Марков, е сред тримата българи съветници на османския реформатор Мидхат паша в началните месеци на неговото управление като валия на новосъздадения през 1864 година Дунавски вилает. През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски.

Шило

По-добре се запитай, защо ти няма да имаш паметник! Да ти помогна ли? Според заслугите!

През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски. След Руско-турската война и конституирането на Княжество България през февруари 1879 г. Хаджипенчович е назначен за депутат от Русенски окръг в Учредителното събрание, гласувало Търновската конституция.

Шило

Дай информация за източника, де, не се притеснявай!

Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник, търговец. Хаджипенчович е член на русенския градски меджлис от 1868 до 1877 година, участник в правителствената съдебно-следствена комисия, която издава смъртната присъда над Васил Левски, избран депутат в Учредителното събрание и член на Държавния съвет и Върховния съд на Княжество България. През 1872 г. Хаджипенчович пише мемоар до османския велик везир Махмуд Недим паша, в който подробно излага съществуването на тайна революционна организация сред българите и вероятната сръбска подкрепа за нея. Между ноември 1872 г. и февруари 1873 г. Хаджипенчович е назначен в тричленната правителствена комисия, разследвала Арабаконашкия обир от 22 септември 1872 г. и комитетските мрежи на Българския революционен централен комитет, и осъдила на смърт водача на българското революционно движение Васил Левски. Хаджипенчович е силно непопулярна фигура в българското обществено съзнание още от 60-те и 70-те години на 19 век насам, а името му се превръща в нарицателно за национален предател. Поради подозренията в близко сътрудничество между него и Мидхат паша приживе Хаджипенчович е предизвиквал отрицателни оценки сред консервативните кръгове на българската възрожденска интелигенция и търговско-еснафска класа (например Тодор Бурмов във вестник „Время“ от март 1866 г.).[4] Това се обяснява с неговата подкрепа на модернизаторската и асимилаторска политика на Мидхат паша, включително плана му да създаде смесени турско-български училища, които да изместят самостоятелните български просветни институции.

Ако не беше Русия,сега нямаше да има България,а българите щяха да са турци с турски имена.

Защото има такива НЕВЕЖИ като теб.

След 1878 г. Хаджипенчович си построява в София къща на около 150 метра от мястото на обесването на Васил Левски и участва в комитет за събиране средства за вдигане на Паметника на Васил Левски. Ред публицисти, например – Велислава Дърева, използват името на Хаджипенчович като риторична фигура. Например, може да бъде споменат памфлетът ѝ „Внуците на хаджи Иванчо Пенчович

Е,и? Какъв проблема руски робе?

Е , то пак ще стане това. Натам нърви.

А амерканските робове колко са?!

И как така Рашата се сети за нас чак при ДЕСЕТАТА си война с Османската имерия? Между другото, ако целите на войната бяха постигнати от османско щяхме да минем на рашко робство, Целите са били проливите.

Е гаа ти ,,славната история,,!? Че то имаме ли век без робство??

Защо сами не се освободихте и да се биете...ха хаа а ингилезите защо натискаха да няма свободна Бълагрищ...франсетата съюзници на Турция...ха ха мама ви и куха и да ва тупчат турчелщщта в кихите кратуни

Да те еба у факта, 500 години не станахме турци с турски имена, ама разбираш ли ако не били руснаците сме щели да станем. Дебил.

Ха ха супер кух си

А новото..., дето сме го подкарали от 25-30 години?!@?

Няма проблем, Асане.

Проблема му е, че ако не беше Русия щеше да е Англия и Франция, както са постъпили 50 години по рано и са организирали, финансирали и провели така нареченото " Гръцкото въстание за независимост " в Пелопонес и за пръв път в историята си гърците се сдобиват със собствена държава. В древността не са имали територия, държава и столица, а са биле разпръснати по всички крайбрежия на Средиземно и свързаните с него морета в градове-колонии всеки със самостоятелен статут. При такъв сценарий обаче България нямаше да бъде с орязана територия, повече от половината, от страх да не стане съюзник на Русия, а вероятно щеше да надвишава доста и "Санстефанска България" като територия.

Не е вандал, а народен герой! Заслужава награда и почетно звание

Дайте го насам! ....Като му изкъртим задника, вече няма да се сеща за паметници.

,,Награда,, мога да осигуря! Ама звание- трудно.

Осигури ,,наградата,,. Званието идва от самосебе си - "Ебания граф".

Какви са тия ,,полюции,, ? ...Западът...?! Вярваш ли си?

Нагазили са ни евроатлантически ценности.

така е, в тайно се вършат най-големите грехове. Та покрай пушилката с тези паметници кой знае какво ни се гласи...

Ако не беше се намесил САщЩоще през 1791 г. дарил ни с ограничена независимост, днес нямаше да се наричаме българи. Който не знае история е малоумник и простак.

"Иванчо Величков Хаджипенчович е османски и български държавник" така е и днес баш държавниците ни са еди какви си и български

във Варна имало будни хора които не са станали жертва ба троловете и пропагандата на орките..Вечна слава на героя...

Дано не е шефа на махалата :)

В своите „Записки“ граф Игнатиев пише: „ Живеейки в дружба със султана и разпореждайки се с министрите му, бихме могли да подготвим автономията на едноверците и задължените нам християни, да обезвредим Турция и придобивайки правото да се разпореждаме на Проливите да оставим султаните в Цариград да доизживяват дните си, докато може да се мине без тях, като намерим такова решение на Източния въпрос, което да остави в наше безспорно владение Проливите и съответно – влиянието ни върху българите, гърците, сърбите и арменците.

да си го преместя .

Абсолютно нищо няма да открият и причинатата няма да е само мързел и некомпетентност, но и умишлено водене на разследването към провал.

Някакви турци. Въпреки че тогава Турция не е съществувала. Тя е създадена едва 1923г.

Да ги осъдят на няколко месеца затвор и после на пробация да чистят пред паметника още няколко месеца.

Смел човек! Браво!

ако от общината го бяха махнали , нямаше да се стига до подобни сцени

Това не е вандал, ами човек, който трябва да бъде награден! Не виждам какво място имат такива паметници в държава, член на ЕС, в 21 век! Всички руснаци вън от България!

Браво! Достоен българин познаващ историята на България!

Като се разбере, руснаците да се погрижат за него както подобава, българското правосъдие няма да го направи.

Така е, "достойните българи" са едни от най-големите тъпанари в тази държава .

Бронза го претопиха, шмайзера Мигохванова си го завряя без вазелин, свърши! Можете да вреяцате колкото щете.

Чиба бе, лгбт хемороид!

Това графче си е изявен деятел на руските имперски интереси, с мераци да стане български княз. Балканите и проливите - исконно руски територи:)

Игнатиев прави всичко възможно с гърчолята, Падишаха да не обяви БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ. Игнатиев реално праща Левски на въжето. Този БЪЛГАРОМРАЗЕЦ няма място за паметник!