КАТ ще обяви местата на камерите и ще ревизира ограниченията за скорост

КАТ започват да ревизират организацията си на работа. Ще се проверява дали ограниченията за скорост навсякъде са адекватни. Ще бъде обявено и къде има видеокамери.

Обратно в новината

Коментари - КАТ ще обяви местата на камерите и ще ревизира ограниченията за скорост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОГА?

Г-Н ЙОВЧЕВ, МОЛЯ ВИ РАЗПОРЕДЕТЕ НА ПАТРУЛИТЕ НА РАЙОННИТЕ УПРАВЛЕНИЯ В СОФИЯ ДА ОБИКАЛЯТ УЛИЦИТЕ КАКТО В САЩ А НЕ ДА СЕ ЗАЛАГАТ НА ПУСИЯ ВСЕКИ ДЕН И ДА СИ ПРОСЯТ ПАРИЧКИ ОТ ХОРАТА ЗА ПРОСТОТИИ. НЕКА КАТ СИ ПРОВЕРЯВАТ..... КОЙ НИ ОХРАНЯВА В УЛИЧКИТЕ НА КВАРТАЛИТЕ - ТАМ Е ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА...

Да подобрят обслужването в КАТ,да става на едно гише.Да си събират таксите,а не да плащаме двойно на банките.Докато не се сещат за тия работи,да се маха и тоя от там

Що не протестирате срещу КАТ бе, интелигенти? Нали сте против всеки и против всичко? Аре протестирайте сега срещу новите мерки на КАТ! Аре да ви видим! Аре довечера да видя плакати на протеста: "Не щем КАТ!"

Браво! А на дървените философи мога да кажа: да пробват да пътуват извън града спазвайки всички безумни ограничения на скороста и да видим как и кога ще пристигнат? Защото не е опасна само голямата скорост, а и прекалено малката!

Да, по отношение на ограниченията ми направи впечатление, че КАТ са видели подобни ограничения и са ги използвали едно към едно без да се сетят, че 30, означава всъщност 45км, а 40 е 60км, а 50 е 70км и всички тези ограничения са в мили и важат за градски ограничения. На магистралите и извън населени места ограниченията са 70, но пак мили, което е почти 100км в превод.

Браво!

Ха, отново популистки мерки с цел да ви приспят и залъжат, че се занимават с нещо важно. Ограниченията на скоростта и пушенето в закрити пространства ли ще оправят положението на страната, икономоката и жизненото равнище а? Хора не им вярвайте, те вече не еднокрано ни показаха, че не заслужават и капчица доверие! Да се махат...завинаги!!!!

Айдеее сега да видим къде са хранилките и колко струват. Ще стане голям рев:)

Извънградско от 90 кмч е нужно да стане 120 кмч. За магистралите не е нужно ограничение на скоростта или евентуално 160 кмч. В градовете не трябва да се пипат 50 кмч и да се махнат безумията от 40 кмч под път и над път.

120 по повечето "първокласни" пътища у на се самоубийство. А има и енергийна криза и повече от 140 на магистрала е забрави

Идеален път с нова настилка от миналата година......когато видях мобилната камера в страни от пътя бях на 105.....когато се връщах намалих на това място,но след километър го отнесох със 104.......фотоалбум си правя вече.Ами това ми е най-икономичната скорост.Да не говорим че в селата има ограничение 40 заради училище,а то такова няма от 10 г.Слагат си камерата и при 50 си изгорял.Всички знаци трябва да се преразгледат и обновят.Нормално е извънградско да е 100-110,ако пътят е в дупки сам ще слезеш на 40.

Браво - все отнякъде трябва да се почне!

Аз предлагам така - да слагат колкото си искат знаци за ограничение на скоростта и където си искат, но задължително зад всеки знак да стои катаджия с радар в ръка и то да се вижда отдалеч, а не скрит в шубраците. Вярвам, че половината сегашни знаци ще изчезнат и ще останат само доходоносните. И двете страни ще сме доволни.

Изобщо няма да си доволен. Най-добрите хранилки са насред път между села с 2 ленти, прав да ти тупнат знак за 40/ч заради бензиностанция или да виси просто ограничение от отдавна минал ремонт на място, където и с 150 нищо няма да ти стане(Малко останаха с тия дупки, но има и такива.). Най-голямата хранилка е място, където шофьорът вижда пълното безумие на ограничението и сам не чуства грам притеснение да кара и с 5 пъти по-висока скорост. Ограничения трябва да има на ОПАСНИ участъци.

мин. 100 макс 150 извънградско. иначе отнемане на книжки!!!! хаха реално всеки водач трябва да умее сам да преценява пътната обстановка, състояние на настилка-дупки ала бала, техническо състояние на автомобила си и прочие...

Дисертация мога да напиша по темата за ОДМВР-тата, Пътна полиция и снимко-клиповете от камерите. Положението е ТРАГИЧНО!!!

Абе, що не се засрамите, бре? Много ни били модерни колите и затова да махнем всички ограничения, направо! Като започна да виждам да се подават МИГАЧИ МАСОВО, тогава ми претендирайте да се свалят ограниченията на скоростта.

Понеже говорите за модерни коли - моята далеч не е от сегашното време, има-няма 27 години. Мога да Ви кажа, покажа, и каквото друго искате, сравнена с кола от същият клас, от сегашните, какво пътно поведение има, и т.н. Абсолютно смешно е движение по хубав междуградски път с 90. Спира мигновено, занасяне, излизане от кривата на завой - практически трябва да си специалист, за да успееш. К'во правим? Къде мога да си карам колата така, както е изчислена? Подчертавам, далеч е от спортните и сегашните ПВЦ кашони.

За мен лично същността на работата се губи и в този сектор, както почти всичко в България. Обяснявам защо мисля така. Наскоро получихме глоба с моя мъв за превишена скорост с 20 км. над допустимата на Асеновградско шосе. Казвам с моя мъж, защото колате е с десен волан и аз като седящ от лявата страна, съм идентифицирана като шофъор. За мен това означава, че дори не са проверили колата на чие име се води, състояние и т.н. Не могат да се пишат глоби ей така. Ние си платихме глобата, защото нямаме нерви и желание да спорим за нещо, за което знаем, че няма смисъл. Свидетели сме всеки ден на абсурдни ситуации по пътищата и тези хора, които наистина заслужават глоби и застрашават живота на другите около тях, никой не ги закача или не ги вижда. Голяма промяна трябва да има, МИСЛЕТЕ НАИСТИНА ЗА ХОРАТА ГОСПОДА ИЗМИСЛЯЩИ ПРОМЕНИТЕ и намалете абсурдите по пътищата и накажете тези, които заслужават наистина това! Благодаря за вниманието!

Баси тъпата ЕмилиЪА. Получила била глобата защото седяла отляво. Тя името си не може да напише правилно, седнала да търси смисъл в обжалването на нарушението си.

До :-): Искам да кажа, че не се интересувам от мнението на такива като тебе, които обиждат, без да познават хората отсреща. За твое инфо - владея перфектно както българската, така и още няколко чужди граматики. Не понасчм елементарни хора и такива, които не умеят да се изразяват добре. А при теб очевидно липсват тези дадености.

За къде бързате, всъщност?

Да се приберем дома и да хванем попадията за вуната да го ева,е те за там бързаме

Ти знаеш ли Асеновградско шосе? Път с 3 ленти в посока самия Пловдив, минава на изхода на града в двулентов, но широк, по който спокойно автобуси и камиони изпреварват в средата на пътя без никакъв конфликт с отсрещната лента или изпреварваната кола. На този път има ограничения под път и над път- в града даже и 40 на моста, щото някога бил ремонтиран и висял знак, на Лукойл, щото било бензиностанция, на КЦМ, щото имало завод, изходи от кърски пътища към селата, които никой не ползва- Ягодово е по-удобно да се стигне от Ягодовско шосе, а през къра са дупки не ти е работа. Реално е все едно на Цариградско да ограничат до 40 и да се чудят що никой не спазва знаците.

Aко оправят безумните значи по-пътищата ще спечелят всенародната признателност за години напред

Амин дай боже,аз ще отслужим безплатен ЗНАКОсвет ако маанат безбожно строгите ограничения като 40,60,90 и тн ОТ 100 нагоре да е първото ограничение

Ако искат наистина да обезопасят пътищата то задължително трябва да се премахнат рекламите от пътното платно защото се получава така че за да не испуснеш важен знак си длъжен да изчетеш всички реклами които уморяват шофьора и отвличат вниманието му, така е в цяла европа.

момче,седи си дома и гледай телевизия ти не ставаш за шофьор

направо си пусни некой канал 24 часа с реклами,ти си пристрастен към рекламите,късай си книжката и ходи пеша

ПАК ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЩАВАТ КАТО ПИЛЦИ ТЕЗИ КАТАДЖИИ, ТАМ ТРЯБВА ПЪЛНА ПРОМЯНА НА СЪСТАВА ОТ ГОРЕ - ДО НАЙ- НИСКАТА ДЛЪЖНОСТ !

Не може на път с ограничение 90 да има изведнъж знак 40, при това скатан в някакви храсти. Изобщо поставянето на знак, който задължава промяна на скоростта с повече от 40км/ч в нормални държави е забранено. Поставят се два знака на подходящо разстояние - примерно ограничение 60 или 70 и след това 40, но не може да има направо ограничение 40. Пример за редица безумия е пътят от Калотина до София. Там има една караулка (кому е нужно това?!) и единствената работа на полицаите там е да глобяват за неспазване на знак 40. Каква е причината и логиката там да има такъв знак изобщо?! Подобни примери има колкото щеш в БГ.

То и у нас е забранено. ама трябва да стигаш до съд за да го доказваш

val55

Че то, както сме я подкарали най добре е да има препоръчителна /сухо, мокро сняг/ и задължителна минимално-максимална скорости на движение. Който допусне ПТП по негова вина, в зависимост от последиците, на проверочен изпит, или отнемане на книжката за определен срок. При употреба на алкохол, опиати и лекарства с такова въздействие при допуснато ПТП се взема книжката за определен срок, а колата се спира от движение за този срок!!! Всичко да се документира и регистрира, и ако се получи рецидив за даден водач, то му се забранява да управлява МПС, а книжката му се отнема доживот. При управление на МПС без книжка, колата се спира от движение за 3 месеца, а собственика плаща глоба разбира се, ако е виновен. При рецидив МПС се спира за срок от 1 година. МПС и възраст на водача до 20г. - 90к.с., водач до 30г.- 130к.с., водач над 30г.- без ограничение. Ще има изключения зо определен тип водачи с разрешение на КАТ и НЗОК. Пътните знаци да са колонни двулицеви за даване на повече информация. Преди пешеходни пътеки да се поставят знаци и котешки очи. Където е възможно, и по натоварено настилката преди пешеходната пътека да е оцветена и по грапава за по добро спирене при необходимост. В зависимост от видимостта максималната скорост 30км/ч. Има много спирки на градският транспорт, които неотговарят на никакъв критерии за безопасност??! Когато постоянно се мисли по време на шофиране проблеми почти никакви, но когато не се мисли въобще, само първа сигнална, лошо.........и то за всички.

ква превенция ви гони. катаджиите седят на хранилки ....

Правилното решение е единствено и само едно : 1. Всички служители на КАТ до един - уволнение без право на преназначаване на държавна служба 15 години. 2. Съкращение на пенсиите на служителите на КАТ с 45 процента 3. Създаване на нова структура - независима към МВР 4.Изработване на нови правила за движение по пътищата. Благодаря за вниманието !!!

Пич не бъркай КАТ с другата полиция. Драмата идва от това че кой ли не в униформа има право да ппише актове. От катаджиите в София само позитивни впечатления имам (не само аз). Но дойде ли до там друг "ммодел" полиция да пише акт или да почне да спира става смешно и страшно.

Махнете знаците.Хората и без това ви пречат.Безбожни антихристи!!!Все повече се убеждавам,че тази мафия нарекла себе си"социалити,бивши комунисто" е причината за всички злини на България.

Значи за вас е нормално ограниченията по пътищата да са от същото това комунистическо време, срещу което плюете?

Фаровете другарю министър , забравихте движението на къси светлини през цялото денонощие. Забравихте че трябва да го отмените , нали според БСП се увеличавал разхода на гориво и от там се замръсявала околната среда. Нали БСП е дошла да отменя наглите Гербериски закони ,които тормозят бедните хора , но да започнем първо със знаците

Ами ега дебелаците какво ще правят без хранилки и на какво основание ще питат (АМ СЕГА КВО ША ПРАИМ) .Та като поменах ДЕБЕЛАЦИТЕ-питам кога най сетне ще се въведе изискване ЗА ВЪНШЕН ВИД,на ПОЛИЦАИТЕ работещи по КАТ,а и за всички други /като в много държави/.

То до колкото знам и сега има изискване на физическата подготовка и ми е чудно как покриват норматива? Вярно, че не могат да сложат субективно изискване просто за външния вид, но поне да стегнат нармативите!

верно има на места доста 4удене каква е тази скорост пример давам прав пат хубав пат сложил ограни4ение 40 споделете това нормално лие интересуваме и друго освен кадето трябва да има патни знаци и маркировка на пове4ето от крастови6тата това го няма и о6те не6то на магистралите за6то няма упатвания за градовете като тррагне6 някои пат на далаг пат нее ли редно да има обозна4ение особенно по магистралата кам бургас 6те сам ви благодарен за разбирането сложете по една табела 6тото пла6таме пари

Добре де нали имаше някакво ограничение неграмотните да не могат да управляват МПС . Тогава господина горе какво се е разписал ?

И Вие не сте по-грамотен. Какво сте се разписал тук? Не всеки е на "ти" с компютърът. Освен това, като спрете да се заяждате за глупости, и прочетете написаното, може би ще Ви стане по-ясно какво има предвид човекът. Нали?

искаме да уволняват и съдят, като организирани престъпници полицаите, които се крият в храстите, на тротоарите, под мостове в частни дворове и къде ли не само за да рекетират хората!

Аз не мога да разбера какво ви пречат скритите катаджии в храстите и скритите камери ? Ако караш нормално не би следвало да те протеснява радарът. Нали? Да ама вие, селяндури искате необезпокоявани да нарушавате правилата за движение и затова толкова ви пречат проверките.

и ти сигурно си от тези с купените книжки, които не знаят, че не може да наказваш, когато самия ти извършваш нарушение или пък си корумпиран полицай! никой не говори, че нямат право да те проверяват, но май самият ти си селянин, който никога не е излизал от село и неразбрал, че целта на кат е превенция.

Не наричай хората селяндури - това говори за лошо възпитание. Скрит в храстите полицай ми пише акт, защото не съм спрял на знак "стоп" на кръстовище на 300 м. от мястото на което беше полицая. На въпроса как ме е видял от толкова далеч от храстите отговора беше, че той виждал всичко. За това става дума в коментарите.

Ние това искаме, да караме нормално. Не може на прав междуградски път да се мени разрешената скорост от 90 на 60 през 100 метра заради колибки, заведения, бензиностанции, отбивки и чешмички

Ами не е лошо да се направи преглед на някои абсолютно излишни ограничения. Например караш си по главен път с позволените 90 км/час и идва някой 3-то и 4-то степенен път от дясно , по който я дойдат 2-3 коли в денонощието , я не дойдат. И хоп - ограничение 50 км. Което разбира се никой не спазва. Ама е идеална "хранилка" знае се за кого ...

Понеже са ни малко жертвите на пътя, шофьорите убийци се разминават с условни присъди и дай сега да отпуснем примката още - като махнем ограниченията за скоростта. Те сега при ограничение 60 карат със 100, а при ограничение 90, ще карат със 160. Поредната комунистическа слупост целяща дестабилизиране на държавата - премахване на огрничения, помилване на престъпници, разрешаване на пушенето... с благородна цел ли е всичко това? помислете.

а при ограничение 160 км/4 ще карат със 250км/ч и т.н.

Идеята е добра и ако се изпълни като хората ще бъде прекрасна! Аз съм от Русе и до скоро по международното, пътя към Румъния, който е с две отделни платна платна с све ленти всяко(скоростен път), ограничението беше през цялото му протежение 50. Това ограничение почти не се спазваше с леки изключения. Сега по пътя ограниченият на 70-80, а в по-опасните зони 50-60. От както го направиха почти изцяло се спазва, разбира се, с леки изключения. Хората не се ядосват, че има кат-аджии и са доволни! Реално, когато са разумни ограниченията и съобразени със съответната ситуация, хората са много по-склонни да ги спазват!

Колите защо са със включени светлини през Август, Септември, Октомври, Ноември, Март, Април, добре си беше Декември, Януари и Февруари, в страната над 35 градуса ти си със включени светлини, България не е скандинавска страна.

За подобряване на видимостта се използват.. Не виждам какво ти пречи да си ги включваш. В дъжд примерно видимостта е намалена и може примерно да забравиш да ги включиш... за това са задължителни. В цяла Европа са задължителни, но при хубаво, слънчево време няма да те спрат и да ти направят проблем, освен нашите катаджии :D. На мен един път ми писаха фиш, а бях на дневни светлини :х

Айде да ми кажеш една държава освен Унгария дето фаровете са задължителни през деня. А на много места ще те глобят даже ако са ти включени

"...подобряване на видимостта..." Ти пешеходец бил ли си??? Предлагам, на такива като теб, за "подобряване на видимостта", да се монтира по едно фенерче във всяко делесно отверстие... . --- При желание, може и по-големи фенери... .

Като са тръгнали с ограниченията да ревизират и онази глупост с карането на фарове целогодишно. Сметката показва следното: Всеки месец - 30 милиона приход в петролните компании от повишения разход на гориво. Не виждам да има резултат от гледна точка сигурност !

Живея в София на ул. Вишовград. Улица къса и сравнително тясна, по която майки тикат колички с бебета или родители си водят децата от/до близката детска градина. Но това не пречи на шофьори-"джигити" с мощните си коли макар и за кратко да развиват бясна скорост. По една случайност до сега не е станало ПТП. Моля отговорните длъжностни лица да имат предвид!!!

Не е тук мястото за такива молби

тук сме само отговорни и длъжностни лица. изпрати си иска официално,имаш право!

Да, бе да. 60 км/ч на Шел-а на Благоевград си е класика. Колкото пъти мина, толкова пъти се чудя за чии е това ограничение там!

Да разгледаш на спокойствие изложените "промоции"

По-добре ограниченията на скоростта да се реголират с знаци за препоръчителна скорост.

за какви магистрали и главни пътища говорим, когато на тях се редуват ограничения- 60, 40, 6о, 40, които би трябвало да се отнасят само за лентата за отклоненията.

Може би няма да е зле да ревизират и нощните гонки (Цариградско при Горубляне, всяка вечер, никакъв контрол...). Както и сайта си, няма опция за жалби, а трябва да има...

Уважаеми господин Йовчев, не промени в ограниченията. ЗАКРИВАНЕ НА КАТ. Няма нужда от такова животно. Отидете в КАТ София като обикновен гражданин и ще видите за какво става въпрос-безделие, корупция, връзкарства, тормоз на гражданите, налепени паразити, взимащи пари за "услуги" и какво ли още не. Моля ако имате малко разум-закриите тази паразитна институция. Иначе ние гражданите ще я закрием.

Такива ДЕБИЛИ като теб са готови да закрият ЦЯЛАТА държава! Сигурно и ти си от т. нар. 'протестиращи"?

Ти пък от къде се пръкна -прав е човека -може би не закриване ,а нещо по-цивилизвано ,те са като общество в обществото и ПРОСТОТИЯ

Скоро тука пак ще бъде Турция, ще си я закриете сами държавата, каквито сте прости, и сами ще дойдете пак при нас!

Може би самите протестиращи ще заместят КАТ? Те са готови на всичко!

Най-после - стига с тези 50 км./ч хранилки по извънградски прави пътища за селските милиционери ! Над 80% от знаците са неадекватни и затова не се спазват ! А кога ще отпадне малоумното "несъобразена скорост" - ако ограничението е 60 км.ч. и ти караш с толкова, но катастрофираш - пак си виновен, че не си съобразил скоростта ! А защо тогава ако надвиша и не направя катастрофа пак ще ме санкционират - нали съм "съобразил" правилно скоростта ?

Малоумно !

Крайно време е да разбутат малко къщурката на дъртите комунисти в КАТ. Няма как да се случи промяна докато на върха на пирамидката стоят същите милионери със същото милиционерско мислене. Пенсионирането на комисар Алекси би било едно добро начало!

Преборете се с дребната престъпност - кражби, грабежи, посегателства над личността. Те в студентски град се бият и колят, като за световно, той за ограниченията на скоростта се хванал. Да, като разрешим да се кара на околовръстното с 250 км/ч, студентите ще идат там да се избиват, вместо в студ град!

Най-големият проблем са ни ограниченията на скоростта. А това, че останалите правила за движение се погазват масово - не пречи никому, така ли? Накарайте първо всички да спазват закона и правилника за движение, пък после махнете ограниченията.

Пътували ли сте през Костенец и Момин Проход -то е влачене ,40 км в час и онези простите ,които знаят да ти говорят само на ти -чакат,заложили се най-подлярски в края на града ,или скрити по най-невероятен начин.И като ги попиташ за какво те спиратбез да си нарушил нищо-мероприятие,пълна порнография .Често живея и в Англия,не съм видял спрян за тъпа проверка автомобил..Вие кажете къде сме-и са ко праим,ко работиш?

А дано, ама надали.

сигурно е щракнат някои политик от управляващите. едва ли това е най приоритетното в МВР.

До всяка бензиностанция - ограничение на скороста. Другаде такова нещо не съм виждал. Или да оставят бензиностанции само в населените места като в Гърция или да задължат собствениците им да си преустроят така инфраструктурата, че да не е опасно преминаването край нея с максималната разрешена за категорията път скорост.

Мисля че е крайно време екипи на полицията да обиколят цялата страна със средностатистически автомобили и да преценят обективно къде с каква скорост може да се кара.Повечето ограничения са въведени ей така защото някои места на карта изглеждат опасни.Освен това не е редно табелите за начало и край на населено място да са на километри от действително населените райони и да караме реално навсякъде с 50.Другото е :полицаите в София най накрая да разберат че има и други булеварди освен "Цариградско" и "България на които може да се кара с над 50км/ч.

Пътна полиция не определя организацията на движение и ограниченията на скоростта. Това се прави от пътната агенция и общините.

И на такива като тебе им идва дюшеш нали? И вие кръв смучете, гадове мръсни. За толкова години един неподкупен полицай не видях. Живея в Люлин и по цяла нощ слушам как разни гъзета минават булеварда с крясъци въртене на губи, а тия скапаняци си седят в колата и пръста си не мърдат.

И вие услужливо и удобно следите за спазването на "Нормите"!Трябва вие-катаджиите да сте най-активни в ИЗГОТВЯНЕТО на нормативите а не само в ОБСЛУЖВАНЕТО им и да си миете ръцете с това че "Не зависи от вас".Ако вие сами не поискате да е така завинаги ще си останем на ниво 'И сега какво ще правим?" и ще се избиваме по пътищата!

Табелите на населените места са далеч в полето заради винетките...

А някой може ли да ми обясни защо ограничението по околовръстното на София (новата част) е 80 км/ч? Аз не разбирам... път като слънце... две-три ленти... Защо не е 100-110 км/ч?

Защото на всеки 100м има входове. От ИКЕА, от бензиностанции и сервизи. Виж, ако пътуваш от София за Русе има едни 100 км, прав, хубав път с 60 км ограничение.

В немско там където има активна пешеходна зона ограничението е 30 Km/h

Нали не смятате околвръстното за активна пешеходна зона?

Хайде хвърлете си книжките всички моля . Защото в населено място се кара с 50 или "в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h "

Защото "околовръстното" вече не е околовръстен път а е вътрешно градска магистрала. Ако там не се въведе спазване на ограниченията от 80км. се очакват много катастрофи, както си стават и сега. Там се опитай да караш с разрешените 80км. Започва едно светкане свиракане.

Премахнете това безумие да се шофира на фарове през деня !

ако не знаеш защо е така, слизаш от колата и не караш

А в Германия така ли е ? А в Италия ? А в Швейцария ? А във Франция ? Хайде да не изброяваме - само в серевните страни е така - тогава защо и в България - не сме от най-северните старни нали ? Или ти е сложно ? Неграмотен калъф - абсолютно никаква файда няма от фаровете, освен ако не си катаджия !

Що , нямаш 5 лева за крушка ли ? за цигарки имаш ли ?

бе идеята е добра, ама на КАТ целта и по друга май ......

Първото смислено нещо, което чувам от член на това правителство. Дано да не са само празни приказки, а наистина да се свърши. Има сума примери за неадекватни ограничения.

Наличието на ограничение от 90km/h на магистрала Струма между Перник и селата преди Дупница с претекст, че няма акт 16 и разрешение за ползване е безобразие. Ако няма разрешение за ползване да бъде затворен до получаването му. В противен случай може би е хранилка на КАТ.

Естествено ,че е хранилка на КАТ , аз всеки петък привечер минавам от там. НА разклона за Старо село и от двете страни на магистралата има патрул на КАТ и дебнат за над 90 км.час . Какво да кажа за това безумие при положение , че това си е магистрала оградена с мрежа и по всички правила. Кой малоумник какво разрешително не е дал мен не ме интересува. Не може на магистрала максималната скорост да е 90 км.

Ал

Това е едно много смислено дело, което ако бъде поне наполовина свършено, ще заслужат адмирациите ми.