17-11-2017 20-11-2018

Коментари

засече кола с 200км/ч ...Лиле, Лилеее, какво се чудите и пишете за зрелостниците и българският език... Волска кола ли беше засучена, Фиат 126 ли, или Трабант ми то все са коли! Звес една душица ме изпревари на ляв завой на мост, преди кръгово, трябваше да ударя спирачка за да влезе пред мен -защото насреща идваше друга кола; в десен завой на кръговото пича изпревари джип БМВ, и веднага след него камион натоварен с баластра (после камиона си караше "нормално" със 120 в отремонтираната отсечка посока Джъмбото. Изпреварващото устройство беше с габарити на Смарт червен цвят и черни кантове.... Единственото което можех да направя да му тегля майната с клаксона и да пазя насрещната кола ..... Имам чувството че ако разрешат каране на танкове -пак ще има безумци на пътя

те така си карат по селата с бясна скорост, често пияни и без книжка но дори и да имат книжка не познават знаците неграмотни са по българките села и градчета в провинцията

Ами не сте прав! Днес по телевизията показаха една дама "ОТ СОФИЯ СЪМ" която протестираше срещу шофьорите на трамваите - не спазвали ограничението от 5 км/ч Пак за шофьори става въпрос -но този път на трамваи!

Много лесно може да се въведе ред, при превишаване на скоростта с 60 км. Да им се КОНФИСКУВА автомобила в полза на държавата!!!

държавата какво ще ги прави тия трошки и мерцедруси

Как с.Джулюница ще е Лясковско село това е пълна безмислица.

Несъобразена скорост -какво е това понятие???Значи на магистрала или на Боковата скоростна тангента в София като валне сняг и натрупа 20 сантима за цял ден ,а снегорините не могат да запалят и да изчистят,караш с 40 ,поднасяш и се забиваш в мантинелата-това е несъобразена скорост...Както каза един катаджия -ще карш спрял бе!!!

Не знам какви са ви претенциите и то за 20 сантиметра сняг. В Германия при 5 сантиметра сняг тази година имаха проблем по пътищата! Има и една поредица за снежните пътища в Норвегия и там 5 до 7 сантиметра сняг създават проблеми. Ако искаш да нямаш проблем в снежно време си вземи моторна шейна -те освен другото са високо проходими и не се санкционират от КАТ

Производителите на автомобили правят мощни коли, ограничени на 250 км/ч. Създават оръжие, което попада в ръцете на некадърници, и жертвите не закъсняват. Къде, освен в Германия,

докато не започнат за задържат автомобилите с които е извършено нарушението, независимо от собствеността, нещата няма да дойдат на мястото си. На платен паркинг под полицейски контрол.

Това кътче от България се е доближило до Германия - хубав път, мощна и сигурна кола, добър водач и естествено стигаме до 200 км/ч. Ако се беше опитал да кара така по магистралата София-Ботевград в района на Чурек щеше да е излетял от пътя и нямаше да има на кого да се пише глоба.

Щом и радар-детектор е нямал значи не му пука изобщо дали ще го снимат !

Сравнения с Щвейцария са доста неуместни. Ганьо няма да се доближи до този манталитет и след 500 години. Селски бек с потребителски кредит за да си купи кола над 200 коня и я кара, все е едно пътя е негов...предполагам на 95% от шофьорите им е позната картинката.

Там е завой преди и завой след камерата. Абсурд да е минал с 200 км!!! Техниката също греши и този герой, ако изиска техническа експертиза на камерата, ще се отърве. Въпреки, че със сигурност е превишил скоростта, но категорично не е профучал с 200 км. Там такава скорост е НЕВЪЗМОЖНА!

При такива груби нарушения не е ли по-логично да се конфискува автомобилът? Или поне временно да се свалят регистрационните номера. Ако има такова правило и реално действа, едва ли ще са много отворковците, които да рискуват собствеността си.

това място от пътя не е магистрала , дори не е хубав първокласен път (завои , пресечена местнаст) - да се чуди човек как на такъв път може да се постигне подобна скорост ....... ами ако е техническа грешка ?! Лесно е да коментираме, но истината трябва обективно да се доказва.

Личи си колко сте минавали от там. :-) Това е път правен някъде в зората на демокрацията. Изпълнителят толкова добре си е свършил работата, че 25 години след това пътят е гладък и равен , без нито една дупка. За сравенение, следващият участък при село Козаревец, го правиха преди 5-6 години и сега е целият на бабуни и дупки. Не знам, кой е строил този път, но трябва да го поканим да строи всички пътища в България. :-)

Форд Фокус 1.8 ТДЦИ ускорява за 8 секунди до 80 на втора, на четвърта вече е над 160. С Пума 1.7 І 200 км/ч ги прави за по малко от километър и половина и то без да палиш гуми (Форда е 100 магарета, Котенцето 125 магаренца, то и Ескорта 1.6 саксспид почти на същото разстояние правеше 230 км/ч Казвам го не за другото, а за това че скоростта зависи от магарето в кабинката -а не от машинката

При тези десетки и стотици хиляди санкционирани нарушения,досега КАТ са изкарали пари за 3 МВР-та. А по улиците на градовете и селата не можеш да видиш нито един полицай!!! Там ги няма,те са в барчетата и кръчмите. Или вече КАТ се води статистическа салужба само ?

Парите от глобите не влизат в бюджета на МВР, а в Републиканския!!!

Що е това "лясковско село" ?

Да познаем ли, че колата е ауди?

ще фанат на босия цървулите от КАТ

Като с цигарите - съветват те йезуитски, че е опасно, но ти ги пробутват ежедневно скъпо и прескъпо! Значи единственото решение е да сглобите возило, което да е ограничено да не вдига над 99 км, иначе защо ги продавате от мощни по-мощни? Получава се пълна безсмислица. А конкретно този олигофрен - ето, виждате ли, от селяндур не става гражданин, пак на село се е проявил, в родни води, така да се каже.

Хората са виновни, на 100%. Но, дали има начин, тези хора да не загинат или да не са тежко ранени, въпреки грешките и не съобразителността на шофьорите. Да, има!!! Но държавата само отчита техните грешки и ни прави нищо,..... е пълни хазната от време, на време с показани акции срещу скоростта. Ако има умни хора, ще се сетят, че не се прави така,........но тук политиката и ПР-а са с предимство. Ей, ТРОЛОВЕ и подобни платени, мислете, че това може да са вашите деца и приятели, стига сте работили за пари, никой няма да остане в тази държава. П. С. Това е сама малка ежедневна част от вашия и нашия живот!!!

Абе всички сте прави и не е редно да се кара безотговорно, но аз имам един въпрос - защо ограничението е 60 км/ч при положение, че явно може да се кара спокойно и с 200 по този път?!?!?!?! Кой, защо и с каква квалификация го е решил? Не съм дрисльо с купена книжка и затова питам защо не е 90 км/ч като навсякъде извън населено място? И как пък точно там са застанали катаджийте за да го хванат. Прилича, малко, на "хранилка за КАТ"!

Може пътя да е хубав, но да има отбивка или кръстовище.

Явно някой с по-добра квалификация от тебе. Има стандарти за габарит на пътя, радиус на завоите и други "екстри", които позволяват сравнително безопасно движение с висока скорост. Освен това няма нито едно кръстовище в България (говоря за междуградските пътища) където е разрешено да се движиш с повече от 60 км/ч. Относно моженето - могат само тези, които имат коли, които може да се движат с подобна скорост. Това първо, второ рали състезателите се движат наистина с такива скорости при състезания, но това предполага обезопасен път и организирано еднопосочно движение. Последно когато се движиш два пъти по-бързо отколкото трябва имаш 2 пъти по-малко време да реагираш, а тези - другите участници в движението дори по-малко, защото го има момента на изненадата.

Накрая ще излезе, че баба му е карала и те така!

Щом кара с 200 км/ч значи е с мощна и скъпа кола, 800 лв ще е нищожна сума за него/нея....утре пак така ще кара и кой знае кой ще убие, нали обикновено дебилите остават живи, а умират невинни хора.

Е па кара си човека и произшествие нема. Глупаците умуват да го сакциоират. Що идиоти се избиха с къде по-ниски скорости.

80 000 трябва да е глобата!!!

Аз си мислех, че тоя вече е в ареста, а те тепърва умували дали да му взимат книжката...

Какво му пречи на тиквата - такива изцепки да се наказват солено - като в Швейцария??? Ако наказанията станат както в Швейцария(без вратички за наши хора) - безумното шофиране, което застрашава невинни, ще секне за няколко месеца. Вече трети мандат по пътищата става все по-страшно, защото няма достатъчно камери и глобите са неадекватно смешни дори за гастербайтер... Или тиквата е изключително недалновиден или ще засегне интереса на своите хора и техните близки...

В гугъл търси: Driving over the speed limit switzerland "summons" явяването пред съд обикновено завършва с назначаване на финансова ревизия, конфискация на до 1/4 от установения годишен доход, дори за по-малко нарушение - без книжка за поне 6 месеца, среща с психолог. При повторно голямо нарушение - се регистрира като криминално престъпление.