Камарата на архитектите: Пловдивският панаир да бъде обявен за паметник на културата

От професионалната организация смятат, че с оглед настъпилата промяна в собствеността на панаира е важно да бъдат предприети мерки за опазване на автентичността и функциите на един от символите на Пловдив

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Свинаря изгони всичките желаещи да се покажат на изложението с високите си наеми

Браво !

Гергов им го нагерби!

Пловдивския панаир трябва да остане като МЕМОРИАЛ на зависимостта ни от руснаците!

Панаирът трябва да се събори и някой бизнесмен или холдинг да построи модерни офиси и жилищни комплекси за младите, умни и красиви хора с модерни и високоплатени професии като IT специалисти и инфлуенсъри. Който иска да ходи на панаир да ходи в София и в някой друг Европейски град, където има конгресен център или панаир с традиции. Или да посещава on line от къщи през някой от виртуалните турове. На Пловдив не му трябва панаир и летише след като само на 140 км по магистралата, в София ги има и двете. 45 минути и си там.

Господине, на курсовете по бизнес не са ви казали, че географията се занимава и с неизменими параметри, а не само с магистрали наоколо!

Административната сграда отпред е емблематична, но палатите навътре не са нищо особено. Този панаир в този си вид вече не може да функционира. В днешно време такива форуми се случват на 3-4 места в ЕС и другото не е интересно и е даже безумно. Този панаир трябва да се свие колкото е Ескпото в София, а другото да се застрои елитно за по 5000 евро квадрата и да вдигне нивото на града и привлече номади от ЕС. Трябва да се отдели място и за опера или нещо такова. Изобщо да се поддържа панаира е безумно и никой не би го направил. Сега друг е въпроса защо е частен и защо файдата отива в някакъв мошеник!

Добра инициатива, но не един и два обекта(уж защитени от Министерство на Културата) бяха запалени... Докато не започнат да преследват собствениците да възстановяват тухла по тухла или да конфискуват, няма никакъв смисъл!!!