Министрите вече без коли на НСО, Калфин - с електромобил

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин отиде с електрическа кола на работа в първия ден без служебни автомобили.

Обратно в новината

Коментари - Министрите вече без коли на НСО, Калфин - с електромобил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той и Луканов с шкодичка се возеше ...

Браво Бойко ,само така.На изборите сме за теб.

Хората нямат лев хляб да си купят,а този се е ухилил като....

Това е шизофрения!! Сома преди няколко месеца гласуваха закон за НСО, беше атакуван от опозицията именно за ненужните харчове за коли, охрана и т.н. Но ГЕРБ си го гласуваха!! Сега ББ казанещо различно и хоп - на 180 градуса!!! Шизо!!!!

На Запад така цял ден и не си правят реклама? В Холандия и Дания с колелета, кой пеша, кой с "рейса". Че даже и за по-далеч не използват автомобили. Във Великобритания ходят с влак. Правителствените автомобили са само за срещи където има много медии и щракат много снимки или като идват някакви гости от чужбина.

"новия Закон за НСО, в който бе записано, че на вицепремиерите и министрите се осигурява специализиран транспорт" Например линейки. Така де, поради твърде силната народна любов.

И какво сега ще ги правим НСО - момчетата, а и новите Аудита дето ги купиха лани ?

Какво искат да ми кажат с това?Спомняте ли си при първия мандат ББ говореше,че министрите ще купуват на гостите си кафето от личните пари-някой да е чул,че това се прави?Само се знае,че са си увеличили представителните пари. Толкова сме далеч от нормалността,че тази новина се приема едва ли не за голям успех на ББ.Този автомобил дали е личен на Калфата?И какво като ходят с трамвай-нали ние пак им плащаме билетчето.Аман от популизъм и къса памет.

Реклама, не-реклама, това са първите министри, които правят това... Дано тази тенденция да продължи.. Искам Пеевски и Доган така.

Всяко чудо за три дни. Нищо няма да се промени. Само си правим реклама.

Не разбрах дали електромобила е личен на г-н Калфин...

спестявал е от закуски и си го е купил ... :)))

Пари няма и затова охрана само за "боса".

хубав ден за шарани ...

Правят си реклама, а нищо не говорят за политиките които водят. А този на снимката иска да си внасяме пенсионните осигуровки, но да не можем да достигнем пенсионна възраст и да получаваме пенсия. А резултата от политиките е видим: намалящо население, висока смъртност, ниски доходи и мизерия, висока имиграция, циганизация, липса на ефективни държавни структури.

Горките... Сега държавата да им отпусне допълнителни пари за закупуване на лични коли, за да не ходят като клошари... Така, де...

Еееее голяма новина.Министрите в много европейски държави отдавна ходят на работа пеша.И това е най естественото ....това даже не е новина.Няма нужда ГЕРБ да се пъчи с естествените неща...

За малко да се подведа и да прочета само: "Министрите без коли."

АБЕ в Европа депутатите ходят пеш или с велосипеди ,без охрана . Нашите за какви се мислят? Изживяват се на богопомазани,щото нали са за малко ,та дай да се облажиме максимално. ЦИГАНСКИ ДУШИЧКИ !

Депутатите осигуриха възможност службата да осигурява държавна охрана за широк кръг лица извън кръга на заемащите висши държавни постове, след като приеха възможността да се осигурява охрана и на "други лица", свързани с националната сигурност. Поправката бе предложена от ГЕРБ, като в пленарна зала не бе прието предложението на Атанас Атанасов от Реформаторския блок да се предоставя охрана на "други лица" при необходимост, само ако нямат собствени средства, за да си осигурят охрана. Не бе прието и друго предложение на Реформаторския блок - мотивите за осигуряването на охрана за "други лица" да се обявяват публично.

Ако не е новина по случаи 1 април. бих казал браво. Ама много малко браво - защото с лъжичка захар неможеш да промени вкуса на каца с кисело зеле.

Хатакисти, я кажете сега, ще остане ли Москов без БМВ-то! Ха ха ха ха!

Добър PRVидват избори дано няма глупаци ,че да се вържат

да ама разликата е, че колите на НСО могат да са накичени с бръмбърчета, които не е ясно кой слуша.

Лицемерие! Опитват се нещо да подражават на министри в "нормална държава", но нещо не им се получава. А Горанов може да ходи на работа и с къщата си на колела ако пожелае.

Горкият Москов как ли ще се раздели с БМВ то.

само с Мерцедес!

Ако министрите нямат повече охрана и коли от НСО, което е МНОГО ПРАВИЛНО ПО ПРИНЦИП, ТОГАВА ОТКЪДЕ НАКЪДЕ И ЗАЩО ДОЛАЗАН МАФИОТ, РЕЦИДИВИСТ, ТЕРОРИСТИ чУЖД АГЕНТ КАТО ДОГАН НАПРИМЕР ВСЕ ОЩЕ ИМА А НЕ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА И В ЗАТВОРА?

Много му отива. гей мобил за един жив хомо бандит в костюм!!!

съди по себе си!

Браво подкрепям г-н Калфин с две ръце все от някъде трябва да се започне но има едно обаче че трябва да се следят и за напред ли ще продължават да ходят така или е някакъв PR.

служебен ли е ? Калфин няма ли си лична кола?

И все пак е вицепремиер бе! За него важи това да е с охрана! Без значение името, длъжността му е такава! Защо все ще се намери някой завистник, да си задава глупави въпроси?

От пенсионерите ли...от работещите ли и ли от двете групи?

Във връзка с тази прекрасна новина показвайки, че и управляващите са хора с добри сърца стига да бъдат мъничко окуражени, искам да ви информирам за едно събитие и моля модераторите да не трият. На шести април (сряда) от 11,00 ч. пред народното събрание ще има протест на родители с дечица в неравностойно положение. Хората молят за лични асистенти за децата си и като гледам за какви глупости се харчат пари смятам, че искането им съвсем не е екстравагантно. Аз ще си взема отпуск и ще подкрепя протеста. Моля, който има възможност да направи същото - както казах, управляващите имат нужда да бъдат приятелски окуражени да направят нещо добо и полезно. Все се оплакваме как било по другите държави - ами, така е защото хората са се събрали и са го поискали.

В тази връзка само да напомня, че вчера в парламента, когато герберите пробутваха да напавят заплатите на лумпените от ВСС по 7,000 лева на месец за това, че и разкатаха фамилията и на съдебната система, и на Бългрия и един от герберите излезе на трибуната на парлаМЕНТА и високо заяви, че ТОВА БИЛИ "САМО НЯКАКВИ СИ 250 ХИЛЯДИ ЛЕВА НА ГОДИНА" И ЧЕ "ТЕИ ПАРИ БИЛИ НИЩО", аз предлагам ДИРЕКТ ДА ИДЕТЕ И ДА СЕ СРЕЩНЕТЕ С ТОЗИ ДЕПУТАТ И ГЕРБЕРИТЕ, "ДАИ"-аджии и прочие упраляващи и да помогнат поне с НЕЩО (което трябва да е повече от нищо, тоест от 250,000 лева) за децата. А и онзи, какъв беше, Ревизоро, като го слушах какви глупости говореше за да защитава лумпените от ВСС и се помислих що за боклик излезе и той в крайна сметка! Ако не били получавали по 7000 лева тези, за да правят не нищо, а да провалят съдебната система и държавата, щели да бъдат ... просяци! И прочие подобни откровени простотии! Наистина не знаех, че и този бил такув боклук! Все си мсилех, че може и да е почтен...

Този, Ревизоро много ми напомня по нещо онзи, другия креслив ДС измекяр и доносник, големият парекетен герой и патриот на думи, Георги Марков - рядко противно и нечистоплътно същество, между прочем! ОТВРАТИТЕЛНИ НАЕМННИЦИ И ОХОТНИ СЛУГИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ОЛИГАРСИ И МАФИЯТА!

А ако искам да си паркирам коня в синя зона? Ще му сложат ли скоба?

Няма! Ще го помислят за ромски, а те са освободени от такси.

То няма лошо всички да се качим на електромобили и да пазим околната среда,да пестим от данъци и гориво,само че, първоначалната инвестиция за него,колкото за луксозно БМВ или мерцедес идва малко тежичко за по-голямата част от работещите,не като министри или дУпетати българи

А Лудото Пепи,дали ще остави служебното си БМВ-7ма серия за 320.000лв а???

Колите на НСО, да, ведомствените, не! Не зависи от марката или от серията.

Честит 32 март!

Не ми е ясно . Защо няма данък за електромобилите? Това е пътен данък, а не данък околна среда. Защо е безплатно паркирането в зоните, да не би да е прозрачен и да не заема место. Защо безплатно зареждат с ток. От къде на къде ще им плаща данъкоплатеца за ток.

Шах и мат! Ако имат данък - пречите на развитието на зелените технолигии! Ако нямат - има далавера! Полезен ход няма, каквото и да се прави ;))

Пак драскаш през ред! Някакъв комплекс ли те тормози?

5 - 10 електромобила в София страшно ще ощетят бюджета, направо ще фалираме! .Освен това токът не е безплатен, нали едно зареждане излиза 2 лв. Обаче трябва да дадеш 18000 за колата първо. Не ми излиза сметката.

Като за 1-ви април е добра новина, но ако стане и наистина ще ударят десетката!

Българи, ожалете Калфин, че не ходи с кола на НСО, а с личен електромобил! Българите гладуват и мизеруват, хвала на Калфин, човека който даде на майките за гледане на дете 340 лв., пита ли ги някой дали им стига за ядене - не за нещо друго парите, дали те нямат право да си возят децата в електромобил?! Няма държава в света с политици, които се къпят в пари и майки с деца, които да не могат да си позволят и храна!

с тия 340 лева ограничава популацията на ромите

ТОВА, КОЕТО КАЗВАШ НЕ ВЯРНО, ЗАЩОТО РАБОТЕЩИТЕ ЦИГАНКИ СА МАЛКО - А ОЩЕ ПО МАЛКО СА БРЕМЕННИТЕ, А НА БЕЗРАБОТНИТЕ НОЙ НЕ ИМ ПЛАЩА МАЙЧИНСКИ. ЦИГАНКИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ОТ ЕВРОРОМА ЗА ВСЯКО НОВОРОДЕНО ЦИГАНЧЕ - БЕШЕ 75 ЛВ. НА МЕСЕЦ СЕГА НЕ ЗНАМ.

Ще се разплача от умиление , ползвали трамвай, ами то хиляди софиянци ползват всеки ден трамваи ама не го пишат в новините

няма лошо в това решение, но въпросът е защо досега тези ведомствени автомобили не са ползвани а се ползват коли на НСО, а ведомствените за какво са купени. Всички държавни служители, без гореспоменатите най-висши и изобщо всеки работещ си ходят на работа с частен или градски транспорт. Защо изобщо да има такива, на които да се плаща, за да стигнат на работното си място. Ако са в командировка, това е нормално .

Като ходят с ЧАСТЕН ТРАНСПОРТ паркират на места ПЛАЩАНИ от съответното ведомство т.е. бюджета! За държавния чиновник няма зони, сини, зелени, бенбени, той просто е свободен човек!

ЕЕее колко се вързаха на тая Първоаприлска шега :-)

да се радваме ли или да ги жалим?

до 3ч. важи рекламата

Евтино популизъмче!!! Чудя се кое ме дразни повече - че ползваха служебни коли или че не ползват служебни коли. Парламента трябва да се закрие, а властта да се предаде на народа. Сядаме на една маса 7.2 милиона, ядем и пием една седмица и докато не постигнем 100% консенсус чрез широко обществено обсъждане по интелигентен начин, с ясни доводи, не ставаме! Не като тези измамници в Парламента.

Така би било добре, ама поне три живота да имахме!

Като ги махнем тези, продължителността на живота автоматично ще се увеличи на 300 години, като ще се пенсионираме на 18 - веднага след завършване на училище, като минималната пенсия ще е като заплатата на Обама. Имам и други идеи, но си ги пазя за изборите.

Те двама души не могат да постигнат консенсус, камо ли 7 милиона. Още повече пияни и без друго полезно занимание.

Бе то и аз бих яхнал един електромобил дето харчи два лева на сто километра , ама като не съм на държавна паничка от къде пари за такава еко-иновация !!!!

казва се инвестиция а не иновация , личи си че си сопол

Голяма мъка е за нашите висши политици: ще се прехвърлят от едната служебна кола на другата в министерството, същата работа, същите пари... И какво пестим, какви пиар-акции правим? България е в Книгата на Гинес за най-много служебни автомобили, тук дори и низш чиновник от дадено ведомство ползва кола и шофьор. А армията от служебни шофьори лапа страхотен бюджет, това може лесно да се провери. В повечето държави по света няма такова нещо, като служебна кола и служебен шофьор.

За да се направи подобна стъпка има 2 причини - или държавата е много много зле , или се правят мили очи на ЕС.

И държавата е зле - в това няма съмнение, и управляващите, най- вече, защото правят мили очи пред ЕС и българския народ по такъв ТЪП начин.... Сега е ясно, че ще започнат във всяко министерство да си купуват коли и съответно - да крадат от честно проведените обществени поръчки за милиони....

Първоаприлските шеги за шарани продължават...

Джо Нгуйен, собственик на щатския електромобил Tesla Model S е глобен в Сингапур. Глобата поставя автомобила на Tesla, според сингапурското законодателство, в групата автомобили, отделящи вредни газове между 216 и 230 гр въглероден оксид на километър. В тази категория попадат автомобили като Аudi RS 7, Mercedes-AMG GT S и Porsche Cayenne S.

Тука един колега много хубаво е писал за двигателите с водородна клетка. Особено интересно е, че водородът за тях може да се произвежда по абсолютно екологичен начин - примерно във Франция ветрогенераторите се използват не толкова за директно производство на ток, а за добиване на водород. А пък и освен това водородните автомобили са перфектни за терористични актове - живи автобомби и с тях можеш да си отидеш и в Кремъл, и в Белия дом, и в АЕЦ Козлодуй, и никой 2 не може да ти каже :)