Какво знаем и какво не за инцидента с МиГ-а

Шансовете на пилота намаляват, но спасителните екипи продължават издирването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закривай, кому е нужна тази окастрена армия. Ние сме бедна нация, не са ни нужни американските изтребители за милиарди, които ще ни въвлекат в задължения поне за още 30 год. напред.

Кой е пуснал падаща мишена? Къде е бил другиятолкова самолет?

за МИГ знаем че е руски падащ боклук който е в нашата армия заради корумпирани политици.

Путин е виновен,а "нашите ТИКВЕНИЦИ ЦЯЛ СВЯТ ЗНАЯТ ЧЕ СА ПРОДАЖНИ СВОЛОЧИ,ДА ИМ ГО НАЧУКАМ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО

Проблемът е, че както във всяка друга сфера и в тоя случай се изказват маса некомпетентни полуидиоти, разбиращи от военна техника и то руска и всякакви други производни. Най-вероятно повечето сте мъже под чехъл. Тръгнали да разбират от военна техника, палячовци!

Предполагам че самолета няма да бъде открит и ще се наложи да дойдат хора от вън за да го открият . . . Имам предчувствие за способностите на нашите , нещо подобно на борбата с корупцията ни за която се вземат мерки от вън но не и от нас !

Еех, можеше да е Мунчо, но той хитреца избяга от ВВС по заповед на Партията

ПРАВИ "КОБРАТА НА ПУГАЧОВ", ТИ ПЕДАЛ СИ НАДЗЪРТАЛ ОТ ЗАДНИКА НА МАЙКА ТЙ...ХА..ХА...ХА..

Възможно е ракетата под МИГа да го е унищожила при изстрелването по целта. Руска техника е, сделана от алкохолици.

Откъде накъде базата се казва Граф Игнатиев”, един руски задник дето е нанесъл вреди на България, да се преименува на ВВС база “майор Терзиев”, пилота загинал за България.

Самолета е свален с руска ракета от Крим

А, не! Бойко Борисов го е свалил от Банкя.

Не смеят да кажат причината защото е "приятелски огън" причината, американски ПВО има наблизо - както съгрешиха и налазиха склада с работниците, този път пуснаха ракета по погрешка.

Разбиването на този самолет само маркира начина, по който хунтата на Радев в момента ръководи държавата.

А тези преди Радев какво толкова са направили за армията ни, за страната ни?! Всички проблеми са се трупали отдавна.

Не ни трябва руска техника.Още като я произведат тя е морално остаряла.Никоя нормална държава не купува руска военна техника.Като ни окупираха руснаците през 1944г си наложиха производството в България и още не можем да се отървем.

Тези стари руски боклуци, отдавна трябваше да ги изпратят за скраб.

Мигът е бил мишената! Ама той не е знаел!

Нищо не знаем и нищо няма да узнаем, защото записите от черната кутия с полетните данни и от радарите ще бъдат засекретени! Работата е много мътна там - почти като кална локва забъркана най-вероятно от съюзниците участвали в учението! Обаче ние като дашни приятели ще мълчим като партизани на разпит! Думица няма напреки да им кажем, че да не им развалим имиджа!

шупара как знае кое е най-трудно при ученията ? да не го е озарила тази мисъл на третия дюнер ? Каква армия какви самолети какви учения ? кой ще ни нападне и колко ще се защитим с 2 самолета ?!

Кат изглеждат кат насрани явно са се поосрали с нещо при ученията.

А на мен тези обяснения нещо не ми допадат. Пилотът е опитен, а руската система за катапултиране е най-добрата, имаща възможност да изхвърли пилота автоматично и даже критично близо до земята/водата. Ако не открият самолета и пилота, нещата се заплитат. Та ще видим какво ще излезе.

Ще излезе, че си руска пръчка.

Миг-29 няма автоматична система за катапултиране. Не си измисляй!

Поредната поръчка на ЦРУ. Сигурно е свален с ракета, която никой, ама абсолютно никой не е видял нито от радар, нито визуално нощем. Чешнигирово Горна Баня ракетата без заряд в покрива Кербала взривът на базата Полет МН-17 Украйна и т.н. Все ЦРУ

Децата в Бенгази с нашите убийци

Ма много си осведомен! Да се надяваме, че ЦРУ ще те привика, да им обясниш откъде знаеш толкова много!

Да! Най-вероятно Бойко Борисов го е свалил с ракета от двора в Банкя. .....големи ,,разбирачи,, по всичко в тази България!.... аман от конспирации.

Пенсионера от Дондуков, подай си оставката

Радев е добре обучен пилот със завидна визитка, ти си анонимен ПИКлив тролей, чие ли мнение е важно?

В нашата образувателна система няма заложени часове по патриотичното възпитание на младежта. Такива постъпки като на този пилот,да изпълни задачата си до последно дори рискувайки живота си ,трябва да се изучават в училищата.Защото тази мишена в реална обстановка можеше да е крилата ракета с ядрена бойна глава насочена срещу нашата територия.Пилота до последно се е борил да я унищожи и с това е изпълнил дълга си към Родината и Народа,давайки живота си.

То си трябва и малко мозък, да осъзнаеш, кое е ядрена глава и кое е бутафорна, учебна цел. Няма нужда пишотите да мрат по учения.

Що се упражняват даже професионални пилоти в словоблудство?! Да пуснеш руски самолет, с руска електроника да лети при почти новолуние, в полунощ, ниско над морето ,да поразява цели, си е все едно са изпратили пилота на заколение. Вода и небе(няма го) се сливат. При 1000км/час скорост, пилота най-вероятно изобщо не е разбрал какво му се случва, камо ли да си помисли да катапултира. Напълно безсмислена жертва, която най-вероятно е дадена с цел да се впечатли някой от големите началници.

Време в всите русийски боклуци да се върнат за вторични суровини, докато имаме още живи пилоти!

Абе закривайте я тая т.н. армия барабар с тъпата държава и без това булгаристан е на изчезване.

Тато Ердоги не дава.

Все пилоти от дивана и все умни и разумни като гъша курешка аман от дебили и експерти

Освен в спасителна жилетка НАТОто да не би да има и водолазен костюм за катапултиране??

Кой командир, идиот не е заповядъл, целта под критичния минимум, / близко до водата / прекрати прихващането и се връщай. Човекът е изпълнявал и се е забил като пирон във морето. Най-вероянтно, искали са да покажат, на американците и сърбите страшни сме, вижте какви пилоти имаме. Жалко за човека, че го жертваха, но истината никога няма да излезе на яве. От къде го знам, от точен човек който е работил точно тази работа.

Интересно натовците не са ли засекли, че тази мишена е неисправна, че не виси, а свободно и с голяма скорост пада към водата?

Кви натовц кви пет лева

За да захване термоглавата на боеприпаса светлината/топлината излъчвана от висящата мишена самолетът трябва да е под височината на мишената. Да, ама тя е падала свободно и бързо без да виси на парашут. Това е принудило пилота да маневрира все по-ниско и по-ниско, рискувайки живота си и машината. Захванал я е, изстрелял е боеприпаса си, но самолета му се е оказал директно във водата. И не е имал никаква възможност да се измъкне от клопката... Та, виновен е самият Путин и онези двамата негови, дето все им споменават иманата по цял свят.

Абе тъпанар смотан, самолета е изчезнал от радарите на връщане към базата! Мишената е поразена успешно и дори е направен доклад от пилота за това! Следователно вече е бил излязъл от бойния заход. Айде стига вече свободни съчинения с цел да изкараме пилота който е загинал за виновен, щото работата много мирише, та направо смърди на барут и изгорели газове от ракетни двигатели!

Надявам са със летеца сичку дай наред. Гуведата са известни с "приятелския" си огън. Щом са участвали значи ши прикрият случая. Миговете бяа "римотирани" не регламентирану ф Полша срещу 500 евфрови банкноти ф шкафчиту МУ и две тераси на Праси 5 тераси.

"Пилатус" е най-евтиния и ефективен самолет във ВВС. МиГ-29 двадесет пъти по-скъп. До тези изводи достигнаха специалистите от Пан.бг след обстоен анализ на моментните показатели на авиационния и вертолетен парк на българските ВВС. Основен критерий за тези твърдения беше цената на един час полет на съответните платформи. Цената на един полетен час е достатъчно сложно, обемно и понякога променливо понятие.То включва някои твърди показатели като експлоатационните : разход на гориво за час / 0,25 тона при "Пилатус" РС-9М и почти 4 тона при МиГ-29/, среден годишен нальот /около 200-250 часа на "Пилатус" РС-9М и 90-100 часа при МиГ-29/ и променливи показатели като оперативни разходи включващи ГСМ, резервни части, технически прегледи,заплати и пр. Най общо оперативни разходи са разходите, свързани с управлението на даден процес или апаратура на ежедневна база. Разходите включват всички разходи за опериране, но обикновено могат да бъдат разделени на две основни категории - поддръжка и администриране. Освен експлоатационните и оперативни разходи , летателният час включва и още разходи като ремонтни дейности, амортизация, преподготовка на състава и др. Предвид всичко казано,световният опит и неговото българско приложение, екипът на Пан.бг предполага,че един час полет на Миг -29 би струвал между 65 и 75 хиляди лева, а един час полет на"Пилатус" РС-9М между 3 и 4 хиляди лева.При другият учебен самолет Л-39 например, разходите биха били между 12 и 14 хиляди лева. Някои ще кажат, че подобни сравнения между коренно различни самолети са некоректни.В западните ВВС обаче, те се извършват периодично, за да се постигне икономическа и финансова среда изчистена от възможност за корупционни практики на базата на укриване или изкривяване на информация. При мотивацията за закупуване на нова авиационна техника в чуждите армии основен критерий е цената на един летателен час и затова там се съблюдават строго и подлежат на проверки всички интегрирани в понятието елементи, защото те касаят понякога и протести и обжалвания и съдебни дела предизвикани от фирмите производители, а това често проваля търговете. Разбира се ценообразуването на летателния час е нещо важно и в него понякога се крият интереси на корупционни лобита.

Прав си, само дето Пилатус-а е изключително ефективен за обучение на курсанти във втори курс на училището! Обаче ако трябва да посреща нападатели и да води бой с тях, ще бъде свалян още по-ефективно! Баси и посраните манипулатори! Айде лека нощ!

Руснака като ви спре кранчето за авиобензина от Росенец с какво ше ги карате тия f16?Ако иска ще ви продаде, ако не иска няма,Нефтохима е негов. Трябва да ходите с каруците и бъчвите до Италия за керосин, щото и нафтата за автоцистерните пак от Росенец идва.. ха ха ха.... българска работа

При годишен нальот на самолет от 200 ч., жизненият цикъл на самолета достига до 60 години; При годишен нальот на самолет от 250 ч., жизненият цикъл на самолета достига до 48 години; По-големите експлоатационни разходи на Ф-16 блок 70/72 за час полет, в сравнение с Грипен С/Д, се компенсират не само от по-добрите бойни възможности, но и от по-дългия жизнен цикъл на самолета. Тук следва да се има предвид и възможността за сътрудничество при поддръжката със съседните страни от НАТО, опериращи Ф-16, което ще доведе до оптимизиране на разходите до края на жизнения цикъл.

Ф-16 блок 70/72 Самолетът е оборудван с автоматична система за предотвратяване на сблъсък със земната (морска) повърхност. Ех Радев, ако по рано бяха закупени тези машини пилотът щеше да е жив

Даааа беееее ... а къде са сега, тия закупени преди година самолети?!? Дано открият момчето, няма смисъл от "остроумия", защото в тази връзка какво? Вземаме 8 еф-ки и нарязваме всичко останало за скрап? Много умно, направо гениално! Хората са го споменали - липса на опит! Липса на тренировки! Това е!

Нека коментират всички дето си правеха предизборната си кампания (БСП, ИТН, Мутри и т. н.) че предното правителство похарчило на зелено милиарди за F16.

Дано намерят пилота! Дано е добре!!

Горкичкият човек

Отвлечен от НЛО

Особено мъчно ми става, когато млади, хубави хора (пилотът, Лорина) си отиват мърцина без време. А разни боклуци живеят и си гледат кефа. Няма справедливост...

Ами този полет е станал към 1 часа през нощта ве! Пилотът просто е заспал в самолета от преумора. Егати кьопавите военни шефове. Как може ве, толкова късно да правят учения? Отиде си човечеца, жалко! Цял ден не им ли стигна за учения? Че са го накарали и нощем да лети? В тази тъмнина, недоспал, може би и гладен.

Руската техника е опасна. Тя е създадена с пропагандна цел и реално да издържи един полет по време на война когато да изпълни задачата си да хвърли една -две бомби или ракети и после да бъде унищожена от противника барабар с пилота. Човешкият живот за кремълските пундеци не от значение, важното е властта да бъде запазена и спасена. Руският народ винаги е подлаган на унизително унищожение за да се приказва от пропагандата за някаква илюзорна руска мощ, зад която се прикрива жаждата за власт на една шепа тпунгери в Кремъл, на гърба на руския народ. Изривай!

То бива русофОбия, ама при теб е диагноза. И лечение НЯМА.

За тези руски тенекета само пари се харчат. Лошото е че и хора умират. Добре че купихме 17 бр. Ф-16 Пепелянка

...Само платихме.

На днешния ден преди 4 години хеликоптер „Пантер“ на военноморските сили също падна във водите на Черно море, а инцидентът, който се случи пак беше по време на учение.

24 июля в небе над Каспийским морем во время тренировочного полета потерпел крушение истребитель МиГ-29 военно-воздушных сил Азербайджана. Обломки искали несколько недель. После обнаружения "черного ящика" почти месяц спустя власти объявили причину падения самолета: столкновение с внешним объектом, скорее всего, птицами или стаей птиц. Пилот Рашад Атакишиев погиб, его тело нашли только 19 августа.

ПИТАЙТЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ... МОЖЕ И ДА ВИ ПРЕДОСТАВЯТ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ САТЕЛИТИТЕ СИ.......

А, работодатели, то да бяха работодатели, пак добре, те са им господари...нищо няма да им дадат, на туземен и колониялен роб господарите обясняват ли се?

Български изтребител МиГ-29 е паднал в Черно море ...https://fakti.bg › Новини › България преди 11 часа — В учението участват изтребители МиГ 29, щурмови самолети ... КАТО КРУШИ УТИДИ ОЩЕ ЕДИН САМОЛЕТ СВАЛЕН В МИРНО ВРЕМЕ ... Оценка: 3,7 · ‎48 гласа Видеоклипове Резултат с видеоклип за „крушение Миг-29“ ПОКАЗВАНЕ 2:19 Крушение МиГ-29 в Подмосковье: черные ящики ... YouTube · Россия 24 5.10.2018 г. Резултат с видеоклип за „крушение Миг-29“0:53 Момент крушения МиГ-29 в Подмосковье попал на видео Известия 5.10.2018 г. Преглед на всичко МиГ-29 — Википедияhttps://ru.wikipedia.org › wiki Превод на страницата МиГ-29 (по кодификации НАТО: Fulcrum — «Точка опоры») — советский многоцелевой ... 26 апреля 2012 года МиГ-29 ВВС Болгарии потерпел крушение у города Пловдив на юге страны. Самолёт, вылетевший с авиабазы «Граф ... Годы производства: 1982 — по н.в Первый полёт: 6 октября ‎1977 года‎ Стоимость единицы: $22 млн (2013 год) Начало эксплуатации: июль ‎1983 года‎ ‎МиГ-29К · ‎МиГ-29МУ2 · ‎МиГ-29М · ‎МиГ-29МУ1 В Болгарии потерпел крушение истребитель МиГ-29 ...https://www.kommersant.ru › doc Превод на страницата преди 8 часа — «Сегодня, 9 июня 2021 года, при выполнении тренировочной задачи над морской акваторией Республики Болгария самолет МиГ-29 из ... В Индии разбился истребитель МиГ-29 :: Общество :: РБКhttps://www.rbc.ru › rbcfreenews Превод на страницата 27.11.2020 г. — В Индии разбился истребитель МиГ-29 ... Учебно-тренировочный истребитель Военно-морских сил Индии МиГ-29К потерпел крушение ... МиГ-29 - последние новости сегодня на РБК.Руhttps://www.rbc.ru › tags › tag=... Превод на страницата Ру. МиГ-29 - все самые свежие новости по теме. «РосБизнесКонсалтинг» ... В Польше потерпел крушение истребитель МиГ-29. РБК, Политика, 13 фев ... България е получила от Москва едва 20% от поисканата ...https://www.mediapool.bg › bulgaria-e-poluchila-ot-mo... 3.05.2021 г. — България е получила от Москва едва 20% от поисканата неустойка за ремонта на МиГ-29 - Русия не е изплатила до края на март ... Крушение МиГ-29 в Подмосковье - последние новости ...https://ria.ru › crashMiG29_M... Превод на страницата Крушение МиГ-29 в Подмосковье. Читайте последние новости на тему в ленте новостей на сайте РИА Новости. Истребитель МиГ-29 потерпел крушение в Индии ...https://rg.ru › 2020/05/08 › istre... Превод на страницата 8.05.2020 г. — Истребитель МиГ-29 военно-воздушных сил Индии потерпел крушение в штате Пенджаб. А накануне при посадке едва не произошла ... В Египте разбился истребитель российского производства ...https://www.vedomosti.ru › 817... Превод на страницата 5.12.2019 г. — В четверг, 5 декабря, в Египте при выполнении учебно-тренировочного полета потерпел крушение один из истребителей МиГ-29, ...

Младите пилоти,тия след 90,не можеха да си правят нальота,първо,защото нямаше самолети,и второ,защото дъртите комунисти си натискаха гъзовете там,че да взимат пари.И сега е така Навърши възраст за пенсия,но зорлем седи и пречи.И не е само това.Непрекъснато се натякваше как,ние младите пилоти сме некадърници,а те понеже били от едно време били много кадърни.Качиш се пилотираш,а дъртото купище не ти дава да пипнеш,понеже си бил "сакат и нямаш ръка".Съвет давам на колегите военни пилоти,които четат тук:Колеги,махайте се от тая барака.Годините ви минават,а след вас няма нищо-нито пари,нито слава,нито благодарност.

Аз съм ,,за,, такива учения да се провеждат по-често в Румъния, Покрайната,..Полша.

Защо никъде не пише ква е била мишената? Има нещо гнило тук и то много, малко тайнствено се подхожда към информацията и много подробности са скрити, мислете малко с овчите си глави тука има куп въпроси, дори радарите засичат на колко височина се е изгубил сигнала кога и къде и куп неща още, най интевресното е ква е тази мистериозна светеща мишена която променя траекторията си в последния момент явно в момента на стрелба по нея?

Давам по 50 лева на парче за останалите Мигове. Що чиляци ша спася!?

Бегай, бе! Не ти е работа!

И нито един човек не се усъмнява дали пък американците не са свалили самолета! Ама бил стар, ама ракетата прогорила крилото - е нали щеше майорът да каже, че става нещо! Пилотът не съобщава нищо и изчезва изведнъж, само когато е оцелен и взривен. Айде спрете да прикривате малоумните американски войници като в Чешнигирово!