Какво ще ядем след 20 години?
Задава ли се революция в храните и какви са предизвикателствата, пред които сме изправени, чуйте в новия подкаст от поредицата Green Deal
Обратно в новинатаКоментари - Какво ще ядем след 20 години? | Днес.dir.bg
Коментари
Има два варианта за 2050. Първият : Путин да освободи Европа от джеджериза, затоплизма и надупизма. Тогава ще си ядем, каквото Путин дал. Вторият: Путин да не ни освободи. Тогава нищо няма да ядем, защото ще сме умрели при някоя вълна или задушени от противогаза, лека ни пръст.
Модераторът трие,щото му се ще и той да живее така,ама е забит в некъФ потен и задушен, вмирисан офис, да трие коментари по цял ден!Комлексарче!!
Написаното в статията е отвратително. Не вярвам да има нормални хора,които да се откажат от храната(смисъл от нормалната храна) за да ядат месо от епруветка или яйца от копринена буба. Знам,че зад това стоят марксистите,които днес имат повече власт от времето на Сталин и Мао,взети заедно,но не вярвам хората да се пречупят така лесно,особено в щатите,където амишите,а и не само те,живеят като по старо му- без модерни технологии,сами си отглеждат храната и държат много на традициите. Не случайно те най-яростно защитават собствеността на оръжие,защото въоръжения човек е свободния човек,а не този,дето вярва на "народната милиция"(която всъщност си бе антинародна,но няма значение) или носи знамето на дъгата.
чекам Шев Токеф да излее от затвора и да се изкаже по въпросъ
До тогава българите ще сме се научили да не ядем. Още малко ни остава, на финала сме.
""Какво ще ядем след 20 години?""" Няма да Ви кажа ,за да не Ви разваля апетита на обяд.По принцип ,богатите ще хапват, хубава храна ,еко, хубаво вино ,а всички, които подскачахме по паветата ще ядем ,ако можем да си го позволим ,някакви ГМО продукти, с преработени по някаква технология пластмаса ,извлечена след почистване на световният океан и от сметищата на големите градове
Квото се изяде ,след 3 - часа се превръща в лайна, така че няма значение кво ся яде а колко струва
Аз ще си ям това, което ще си произведа в градината + месце и ми дреме на щепсела, а пък и без това около 2050г. ще сам към 70 годишен и ще ми е все тая.
Същия, дето го ядем в момента и дето са го яли хората преди нас. Всяко поколение си мисли, че го яде най-голям, а той си е все същия!
Храна! Neeeext.... Аман от тъпи анкети да запълват сайта. Сега остана за семейство Гущерови да напишат пак....оп видях статията, отивам да местя.
Не след 20 години. Може би много по-скоро. В Канада вече се предлагат макар и не масово бургери с хранителни червеи и щурци и скоро отваря врати най-големият развъдник за щурци за човешка и животинска консумация в света. Фермери по света протестират, защото им налагат унищожителни мерки за вредните емисии в животновъдството. Вече унищожават стада, понеже не могат и да ги изхранят. На фона на това, в Добруджа ще отровим и унищожим най-плодородните земи в Европа, които ни дават хляб...
Сектата ще ни унищожи ако и се покорим.Само да ти кажа мои лични наблюдения- тези ограничения се налагат масово и насилствено само в либерастка Европа и колонийте на кралицата.В САЩ няма ограничения, в Латинска Америка също.Азиатците нищо че са такива по 45 кг плюскат по цял ден без да спират( повечето имат паразити).Африканците ядат 4 пъти количествата на европеците и са 2 пъти по големи поради това.Нас ни слагат на дажба порцион като каторжници в комцлагера наречен ЕС.
ако се махнем час по скоро от гей съюза ще се чудим тия как ядат щурци,хлебарки,брашнени червей и бръмбари
Понеже света се управлява вече от умно-красивите създания родени от либерално-джендърския съюз, ще ядем.........нали, се сещате кой салам!!!
Не знам дали следите, но куп известни педеруги и курветини прокламират как яденето на насекоми, паяци и др.било всъщност полезно. Това са болни мозъци, единствената им цел е да ни смажат по всякакъв начин. А дир са продажни копеленца, че изобшо публикуват такова нешо.
Мравки си ядете сами промити мозъци. Много да не планират за след 20г. Нема ги има до тогава. И кумонистите по миналия режим правеха велики сметки за бъдеще.
Аз ще си ям каквото ми е кеф, произвеждам си, а на зелените мога да им давам зелена храна втора употреба. В кенефа на двора има колкото искаш.
Мършояда ще мине на ларви и бръмбари, но веган няма да стане. После се присмивате на хората, които се хранят здравословно ...
След третото поколение веганите-сектанти са практически напълно дебилизирани, заради недостиг на необходимите за развитие на мозъка вещества. Та благодаря-нито ще хрупам трева, нито буболечки. Яжте си ги, аз ще си отглеждам пържоли и ще си ги ям с удоволствие.
И кои са тия необходими за мозъка вещества, които ми били липсвали? Ти ядеш, каквото ям и аз, но си слагаш отгоре изгоряла плът от умряло животно, в което няма нищо полезно за човек.
холестерол. Затова тестостерона ти е колкото на бременна тийнейджърка а мозъка ти очевидно се е свил до безобразие. Много неща ти лиспват но ще разбереш когато започнат да ти падат зъбите и получиш цироза и диабет от тоновете фруктоза и други растителни боклуци, които консумираш . Тревата е за животни понеже имат по 9 стомаха. Ти нямаш.
У нас отговорът на този въпос е същият както и на въпросите къде да седна или къде да се хвана.
Това с насекомите го мъчат вече 20 години без резултат. Въпреки ползите и възможностите почти никой не се интересува! Единствените които се занимават с това са в категорията странни ресторанти. А чак пък до някаква голя революция няма да се стигне, поне не с това за разлика от молекулярната кухня която набира скорост. Иначе според разни проучвания насекомите са на последно място в категорята на "храни на бъдещото". Още от сега има редица заместители и алтернативи. По интересно е месото което се отглежда отделно от животното! Вместо да отглеждаш вид животно за месото му, отглеждаш директно месото което ще се консумира. хахахаха
Да си ядат ушите ако искат. В човешкият геном е заложено човекът да има както дъвкателни, така и резци и кучешки зъби. Защо ли е така, а. Ако трябваше да ядем буболечки и треви не ни трябват другите зъби. Или ще започнат да ни ги вадят? Това, че по земята ходят малоумници, които се опитват да си продадат малоумните идеи използвайки свободата на избора не означава, че може да ни задължат да правим като тях.
Не ме вълнува какво ще ядете след 20 години, няма да доживея дотогава. Но си спомням естествените храни, които ядяхме при социализма... Демокрацията ни направи свободни, сега се очаква да ни остави и гладни. А някой спомена, че канибализмът още не е забравен. Не беше ли професор Перзеев?
"Естествените храни" през комунизма бяха бъкани с торове и консерванти. И аз съм дядо като тебе. Работил съм в консервен комбинат като ръководител. Хигиената, освен всичко, беше под всякаква критика. Гонеше се основно обем, без оглед на качество и търговски вид.
Знаем за циганките клеопатри дето се къпели във ваните с мляко, за бригадирите дето пикаели в казана с бирата и срали в казана с лютеницата, в която се ръгали гнилите домати ... без тор не става не случайно амониевата селитра и калиевите торове днес са европейски проблем. И превантивно Амониева селитра се слага на плодоносните зеленчуци за листна маса при засаждането, на листните не се слага
Извинявай, ама аз работех към Балкантурист, а комсерви ядях само домашни. Имахме такива готвачи, майстори на спорта, и специално снабдяване с продукти. А лютеница и купешка ракия и сега не опитвам.
Не те знам къде си работил, и не желая да се връщам в комунизма. Но: - Киселото мляко (стъклен буркан със станиолена капачка) се вкисваше на ден 3! Сега за експеримента бях оставил едно в хладилника 1 (ЕДНА) година и не мръдна! - Сиренето също се вкисваше и ставаше “резливо” - С две филии хляб можеше да се наядеш - сега цял хляб можеш да смачкаш на топка с големината на юмрука си - Прясното мляко се вареше преди консумация и имаше плътен, сметанов вкус - Кренвиршите оставени по-дълго в хладилника се сбръчкваха и придобиваха опушен вкус - не се разваляха, а се изсушаваха! - Телешкият салам се късаше на парчета месо и по същия начин само изсъхваше оставен по-дълго в хладилника. Сега има консистенцията на мокра гъба за миене на съдове! - Всички плодове и зеленчуци се гледаха у нас (без тропическите) и имаха вкус (сега всичко се внася зелено и зрее изкуствено по складовете) - Бирата ставаше на парцали в бутилката и вкисваше - сега всичката бира пристига на пудра която се активира по рецепта и се стабилизира със спирт. Мога и още много да пиша, защо тогава храната беше много по-прясна и здравословна, ма като си дядо, сигурно помниш!
Само да не ги направят задължителни!
Няма как да са задължителни, свободата на избор е ключова за демокрацията. Просто съставката от тях ще влезе в стандартите за брашно, кайма и други съставки. Както днес никой не ви пита дали да слага соя в каймата, витамин С в брашното и йод в солта, така и тогава никой няма да ви пита дали да слага смлените скакалци в каймата. Щом е кама, значи прави се по рецепта, щом е по рецепта значи е по стандарт, щом е по стандарт значи вътре ще има насекоми
И тримата основатели на "Блекрок" - мултинационалната компания, която финансира и агитира такива налудничави "зелени" идеи, наред с трансджендеризма, феминизма и анти-бялата пропаганда по цял свят - са евреи, като двама от тях понастоящем я оглавяват. https://en.wikipedia.org/wiki/BlackRock Born into a Jewish family, Kapito earned an MBA from Harvard Business School in Boston, Massachusetts (HBS) in 1983 after completing a BS degree in Economics from the Wharton School of the University of Pennsylvania. Kapito met his wife Ellen when she was a student at the University of Pennsylvania School of Nursing. https://alchetron.com/Robert-S-Kapito Fink was born on November 2, 1952.[9][10] He grew up in a Jewish family[11] in Van Nuys, California, where his mother was an English professor and his father owned a shoe store.[4] He earned a BA in Political Science from UCLA in 1974.[10] Fink is also a member of Kappa Beta Phi.[12] He then received an MBA in Real Estate at the UCLA Anderson Graduate School of Management in 1976.[10][13] https://en.wikipedia.org/wiki/LarryFink Wagner was born in 1961 in Chicago to a Jewish family.[6] She graduated in 1982 with honors from Wellesley College with a BA in English and economics, and then earned an MBA in finance from the University of Chicago in 1984.[7] https://en.wikipedia.org/wiki/SusanWagner
Абе един въпрос ме мъчи.... Вие веганите гълтате ли?
Това е добре, откога ми се иска да опитам някакви екзотики като скакалци или щурци, както ги ядат по Тайланд и Филипините. Тъкмо след 20 години повечето чички, които бълват простотии по форума, ще са изпукали от плюскане и долнокачествена домашна ракия, та ще е една идея по-малко депресарско.
Като видя някъде "Green deal" и знам, че ще е абсолютна глупост! Аз ще си ям традиционните ястия, с които съм отгледан! Другите да ядат и пръст ако искат.
Чудесна идея,вместо да си взимаш 100 гр фъстъци си наринваш 100гр. препечен брашнян червей...евтино,здравословно :)
Ше си гледам прасета и ше си ги ям ! Майанта ви извратеняци !
Ще гледаш докато не те хванем и прасетата ще отидат фира ... тая работа да не се прави така? Първо трябва ви сертификат за свиненъдство, второ трябва ви кочина, отговаряща на всички европейски изисквания за санитарната хигиена и комфорт на прасетата, следва да си зачислите прасетата във ветеринарната служба и периодично да ги вижда ветеринар и прочее, длъжен сте да им осигурите сертифициран фураж - с отпадъци просто ще ги загубите, забранено е .... на най накрая ... въобще как мислите да ги колите? И кланица ли ще откривате?
Аз не знам защо Ганьо пак реве след като някой му казва, че бъдещето е веган... Това е ясно от поне 200 години, но ето, че бъдещето вече е пред нас... Месото не само, че доказано е вредно, ами и няма да има достатъчно. То вече няма... Вече светът започна да се ориентира правилно за това каква е хранарра на бъдещето и в Европа все повече хора са веган. Но, как да го обясниш на Ганьо, той си иска месото... иска си ракията, иска си мезето... иска си всичко, което не го прави европеец... Иска си руския газ, не може да приеме, че трябва малко да пести зимата, иска Путин да му е господар... Е, какво всички да ядем месо, само защото така искал Ганьо ли?
Веганите, и един шамар ви е много. Един не познавам, който да е в добро здравословно състояние. И тук не говоря да се ядат пържоли всеки ден. Но веднъж седмично е задължително. За еволюция чувал ли си през живота си? Или си от тези ненормалници дето дават на кучетата си да ядат трева и ги убиват бавно и мъчително?
Не съди за другите по себе си! Вегетарианец съм вече 25 години и не изпитвам да ям гнусни инсекти само защото някой е решил, че има криза с храната! ЗНаеш ли как рекламират тази гадост: Клиентите ви няма да разберат какво сте добавили! Това беше рекламен слоган в ЛинкдИн. Според теб имат ли право да добавят гародии в хранта БЕЗ да знаем? Хайде малко по-сериозно! Ако ти си ганьо(каквото и да имаш предивд), то има такива, които имат право да знаят какво има в хранат им и НИКОЙ няма право да добавя подобни гадории БЕЗ НАШЕ ЗНАНИЕ!
Кое бъдеще? Що не видиш колко вегани са диагностицирани със здравословни проблеми заради стриктната си диета и са ЗАДЪЛЖЕНИ да се върнат към животинските продукти? Що не отчетеш, че нормалните вегани (вегетарианците) консумират храни от животински произход поне веднъж месечно
Яж каквото искаш, стой на студено ако щеш не се и къпи, но недей да пропагандираш откачените си идеи.
Ей, веган, я да те видя къде е доказано, че е вредно месото. Ако намериш един доктор диетолог (да има такива!), който да каже, че месото е вредно пиши!