Какво (не) знаем за е-винетката

Не е задължително да валидираме годните хартиени стикери, но може да ни спрат за проверка

Обратно в новината

Коментари - Какво (не) знаем за е-винетката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като платиш "компенсаторна" такса, после какво, пак ли ще трябва да си купиш винетка или тази такса ще ти се смята за винетка докато пристигнеш там, за където си тръгнал? Системата третира шофьорите като изрядни и нарушители но понякога се случва неволно да тръгнеш на път без винетка. Имам приятели на които се е случвало. А сега като няма хартиен стикер да ти напомня, тази ситуация е още по-вероятна. Какво ще правим ако тръгнем и по средата на пътя се усетим, че сме нередовни? Спираме на първата бензиностанция и се молим да не са ни снимали ли?

Ако вместо т. н. ВИНЕТКА -електронна или хартиена , бензиностанциите внасят в хазната определен % за всеки литър дизел или бензин / винетката е в горивото /, няма нужда и от ТОЛ-система , нито от администрация за нея.

Това е най ПРАВИЛНИЯ НАЧИН за таксуване но ПРАСЕТО И ЧЕРЕПА няма да Лапат !

А турските ТИР-ове или чуждите шофьори, които минават транзит и не зареждат тук, как ще плащат?

Ревете срещу таксите ама се радвате че не карате по коларските пътища на правешкото комунде

Само да ти кажа че навсякъде в ЕВРОПА има АЛТЕРНАТИВЕН и БЕЗПЛАТЕН ПЪТ а тук искат да плащаш дори за 4 токласна пътна мрежа !

Ами когато купиш кола и и смениш номерата винетката валидна ли е или трябва нова?

А кога ще заработи сайта bgtoll.bg?

Какво ще стане, ако се сринат сърверите на АПИ, както търговския регистър? И ако не могат да ги поправят, отново ли ще купуваме винетка, както стана със застраховките на Олимпик?

Служителите ще ги проверяват през есел и после ще вземат премия.

Тези сега какви са, полиция ли са, служители на АПИ ли са, частна компания? Има едно изречение - "Единственото неудобство е, че органите за ПРАВОПРИЛАГАНЕ могат да го спрат за проверка", ако някой може да ми го разясни.

ХОРАТА С УВРЕЖДАНЕ КАК ЩЕ ПОЛУЧАВАТ Е-ВИНЕТКАТА?

а без увреждане хората според теб как ще ги получават?

Е па като ни увредят всички, сега ясно ли ти е?

Както преди, какъв е проблемът?

Преди време г-жа, Л.Павлова каза,че винетните стикери от 67лв стават 97лв ЗАЩОТО разхода за изработването е голям! Сега ще са електрони НЯМА ли да паднат като :ЦЕНА: И това,че е задължителна и,че няма да можеш да минеш преглед е ................................!

точно електронните са по-скъпи от хартиените! Ама простия българин верва на боката и цоката и за тва си ги избира! За хартията какво точно даваме, плащаме изработката и толкова! А за електронната тва са контролни МПС та, електронна система за проверка на инфорамацията и съхранение, хора които трябва да им ес плащат заплати и т.н, амортизации! ХЕХЕХЕХХЕ ПРОСТЕ БЪЛГАРИНА И ЗА ТВА ТАЯ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА !СЕ ЗАКРИЕ!

ДА НЕЯ ХОРА ТА ДЕТ Я ИЗРАБОТВА Е ЕИ ТАКА ЗА СЛАВА,МАТЕРИЯЛА И ТОИ Е ПОДАРЪК, А И ЛЕТИ ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА. ИМА ТОЛКОВА МН КАМЕРИ, КОИТО ПОКАЗВАТ НОМЕРАТА И ЛЕСНО СЕ РАЗБИРА ИМАШ ИЛИ НЕ.

не е вярно, че е задължителна! Не се водете по неграмотните драсканици! От 2-3 седмици постоянно дезинформират и объркват хората - вероятно умишлено! На технически преглед няма да можеш да минеш, ако са те хванали, че караш без винетка по републиканската пътна мрежа, наложили са ти глоба, но ти не си я платил! Само тогава! Ако си караш колата само в населеното място, където живееш - не си длъжен да имаш винетка! 1000 пъти тук разни хора ви го написаха това, но вие тъпо и упорито продължавате да каканижете "ама как така задължителна, ама как така не мога да мина на преглед..." Бахти тапирите

Ей добре, че дойде да ни разясниш, че вече се бяхме притеснили!

и да им казваш и да не им казваш все тая! Важното е че здраво ни хванаха за гушите свинете от герб!

Може ли само за пет километра,но се води друга община,да плащам бедният пенсионер до мойто ,,мъртво село,,дори и пътя е ужасен второкласен.И досега винаги съм с Свинетка,оная дебелата дето ги увеличи.По конституция държавата е длъжна да подсигури второкласни безплатни пътища.Освен до село никаде извън общината не ходя.Не стига ,че получаваме мизерни пенсий,а и моят случай е държавен рекет убиец,само за пет километра

И отново бедното Българско население го отнася. Защо никой нищо не каза за хилядите турски тирове които минават през страната ни и правят дупки по магистралите на ББ? Толкова ли е трудно да се вържат по електроннен път системите на АПИ, МВР и тази на гранична полиция? А какво да кажем за хилядите румънски туристи и турски гастербайтери които карат като бесни? Според мен само от Тировете ББ ще изкара няколко милярда, ама явно е по-важно да се карат в парламента кой по-голяма баница да изяде. До кога?

Винетни такси се плащат от всички, не само от българите!

нали точно за тях въвеждат Тол системата, бе тюфлек! От следващата година тирове, камиони и т.н. започват да плащат според разстоянието, което изиминават!

и леките МПС та също ще бъдат друсани с тол ама просто не ти го казват

От 16.08.2019 за тировете турските убийци ще важи и ако и там няма договорка.Но на нас ни пият кръвчицата.За мен геп вече умряхте,агресори спрямо нас

Едно не мога да разбера. Снима те 1 патрул, че си без винетка, казва на следващия, който те спира и санкционира. А ми ако преди да стигнеш следващия се отклониш или спреш? Пак има недомислици. Или поне от статията така излиза. Тази електронна система не може ли направо да ти издава електронен фиш и да се приключи. Толкова ли е трудно? Или така се избягва възможността да "измислиш нещо"? Както се казва, хубава работа ма ц.....

Както един колега по-долу е отбелязал тези служители нямат право да те спират по сегашните закони, единственото което могат да правят е да те снимат. Може да те спира единствено полицията. За тежкотоварните е малко по-различно.

по пощата или в сайта на МВР или в сайта Дебелото Лили Винетка .Ком и ще те одрусат пак бе душа! Не разбрали че когато е за събиране на пари гробарите равни нямат!

старите винетки бяха валидни до 31 ануари, а електронната е задължителна от 1 януари...Може ли някой да осветли този въпрос?

Така беше преди. В момента винетката важи 1 година, ако е годишна. Моята я купих август и важи до 08.2019

В статията ясно пише, че трябва да си я презавериш в електронната система.

Ако желаеш!! Хайде по-полека читателю.

Не желая. :)

Ако желаеш я регистрираш, май нещо трудно стопляш!

" проф. Олег Асенов от пътната агенция" Откога работи и там?

Журналистите или не задавате правилните въпроси или и вие за нищо не ставата. И как така ще ме спре някакъв служител на апи и как така ще ми иска документ за самоличност за да ми състави АУАН без присъствието на полицай?!?!? Занаете ли как - НИКАК!!! Нито ще му спра на тоя нито ще му дам да греда какъвто и да е документ ако не е ПОЛИЦАЙ.... Съвсем обърквате хората ей Няма как да ме провери който е да е без полицай и няма как нито да ме спре нито да ми иска документи за самоличност или за автомобила ако не ПОЛИЦАЙ ....... БЕЛЕЗНИЦИ ЛИ ЩЕ МИ СЛОЖИ ИЛИ ЩЕ МЕ АРЕСТУВА ИЛИ КАКВО НЕКЪВ ЧИНОВНИК С УНИФОРМА НА ПОРТИЕР И КАТО МУ КАЖА ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ...... Челна стойка може би

Отначало се питах, защо усложняват живота на хората, но после си отговорих. Заради 5-те лева, които ще спечелят от всеки регистриран автомобил.

Моя живот не се усложнява, предпочитам да седна пред компютъра за 5 мин., вместо да лепя разлепям и тъй нататък.

И като си сменяш предния прозорец също няма да се молиш да ти я отлепят и залепят цяла :)

И защо домейна е bgtoll.bg, вместо да е toll.bg ?

За да не го бъркат с troll.bg

бъпроса , чийто отговор ще даде смисъл на жалкия ти живот. от къде напълниха Бг с толкоз идиоти ?!?

Дано тази система заработи нормално, а не както всичко останало! Реже се лентата и след два дена батакът е същият.

То в статията са ти отговорили: Друг проблем, който виждат в неправителствения сектор, е, че договорът за изграждането на електронната система е претърпял сериозни промени и, ако в началото е имало доказване на ефективност и функционалност преди плащане, докато сега, според Русинова, ситуацията е: "Давам ви един продукт и ви казвам "Оправяйте се, платете го".

поредните изтъпления, щом не си валидирал старата винетка - спиране за проверка и така... до края на света. Тъпотия, дано някой слънчев ден се появят свестни политици, да ни направят законите като на "белите" държави в това отношение, че е непоносимо и ще става по-зле. Но, ние сме оптимисти - няма оправия! :)

откъде да се появят?

Айде стига мрънкали, като те мързи да си я валидираш, ще тия валидира някой друг еднократно. Предложи как да стане иначе!

Защо не пуснат вече дневна винетка, примерно за 5лв ? Преди се оправдаваха че самия хартиен стикер струва 5лв и не си заслужава, сега вече тоя стикер отпада. Ако искаш да идеш някъде в сряда , не може да купиш уикенд винетка за 10 и трябва да платиш седмична за 15 ... Тази уикенд винетка за 10лв защо просто не важи за 2 дни?

Щото новите хрантутници ( тол полиция ) трябва да папкат.

На тази беднотия поредната простотия. Някой твърдо е решил да се избиваме взаимно. Ние останахме последни но ще е най-страшния "преход"... ако доживее някой да го види.

носи отговорност за приходите си.

Във всяка нормална държава да ... но тук не

Кой да върти държавата?

Поредната тесла ни е приготвена за 2019 г и той май няколко! Нищо че ни представят нещата като букет небодливи рози. Предстои ново увеличение на цените понеже тези с камиончетата и рейсчетата веднага ще си калкулират тол таксита в/у нас! Също и ГО и данъците си!

Кой и за какво харчи парите от тях....Реалността показва че за това за което се пропагандира че ще служат парите от тях не се осъществява..

А ми 400 млн от винетки за 2018 г! Да виждаш построени пътища за 400 млн? Плюс от еврофондовете милиони за пътища....

Вероятно приходите ще отиват за поддържане на самата тол система, а за пътища - ако остане :)

Добре на теория, да видим на практика.