Какво е сърдечен арест и как оцеля Ериксен? Проф. Пламен Гацов пред Dir.bg

Ако в рамките на минути това състояние не бъде обърнато със съответните медицински мерки, човекът загива, казва кардиологът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъждене ¿???

Помните ли птичките които бяха изпопадали като круши?5G мрежа заедно с едни сателитчета и едни чипчетааа и проблема с пренаселената планета е решен.За най-малоумните ще обясня защо птиците бяха опитните зайчета..Защото птиците най-бързо изминават дълги разстояния....!!!!

Глупости пишете! Вие ли сте създали хората за да пишете за пренаселване? Тук на земята хората са най ниско развити. Още изпълняваме закони на религии и партии и затова страдаме.

Хорааааа,хорааааа.Толкова да сте слепи и малоумни,че чак ме карате да Ви пиша по-някакви си сайтчета,ама явно трябва.След ваксина нанотехнологията,която Ви влиза в кръвта понякога запушва артерии,което от своя страна води до.....Ама как да Ви кажат,че това с този вирус си е чист повод да Ви чипосат телата и един ден вместо вируси и тем подобни просто с едно копче ще умират милиони хора.Чисто и просто!

За съжаление, в БГ дори лекарите са полу-грамотни, какво остава за лаиците. Бедата е, че колкото си по-неграмотен, толкова повече акъл даваш и яростно спориш. Cardiac arrest е спиране на сърцето. Първо трябва да се установи (загуба на съзнание, липса на пулс на големите артерии, липса на дишане), после да се започне C.P.R. (cardio-pulmonary resuscitation) - т.нар. сърдечен масаж. В това време друг донася дефибрилатор, закачат се електродите без да спира сърд.масаж. При първа възможност се отчита сърд. ритъм на ЕКГ монитора и ако е годен за шок, се дефибрилира (shockable rhytm). Ако не, продължава се с масажа и се прави адреналин. След ок 2 мин се отчита ритъма на ЕКГ монитора и се продължава в зависимост от това, дали е за шок, или не. Крайната цел е R.O.S.C. - възстановяване на спонтанно кръвообръщение. Обдишва се 30 към 2. Причините се класифицират най-общо в 2 групи - 4 H и 4Ts. Хипоксия, хипотермия, електролитни нарушения, хиповолемия, тромбоза, тампонада, пневмоторакс, токсини. Те се диагностицират и третират в болница. Има цяла систематична последователност, нар. Advanced Life Support (ALS), която реално не само спасява живота, но и запазва доброто му качество. Не е нужно да си професор или лекар, за са можеш да правиш качествен ALS. Тоя пич не го спасиха професори, а хора, коита са обучени да правят основен и ALS по правилата.

Пак се е разминал леко!! Още една ваксинирана оФца!!! Изроди!!!

Cardiac arrest - превод - инфаркт!

Сърдечен арест е характерен за брадиаритмиите, т.е. пулсът ти понякога е много нисък, но това не е нещо необичайно за спортистите, което да впечатли лекарите при изследвания, също така брадиаритмии се появяват често при вирусни инфекции или наличието на вирус в организма. Аз не съм убедена, че този човек не е прекарал ковид или друга инфекция или не е бил ваксиниран

Ваксинирал се е на 31.05, това е факт ! Всички играчи са били ваксинирани преди първенството. За съжаление не знаем как ще реагира организма ни на една такава ваксина. Майка ми и баща ми се ваксинираха на 28.05, баща ми е добре, майка ми почина внезапно на 09.05. Преди това не беше влизала в болницата от раждането на брат ми ( 40г. ). Идея си нямате колко хора са починали вследствие на ваксините. Само покрай мои познати знам за 4 подобни случая. За този футболист не съм сигурен, че е това, но така или иначе никой няма да каже, че е възможно да е от ваксините. Сигурен съм, че той ще се възтанови, но нашите близки няма кой да ги върне.

Изобщо не е факт не си съчинявай измислици...... Лекаря на Интер и представители на футболната федерация на Дания категорично заявиха, че Ериксен не се е ваксинирал.....

Майка ти се е ваксинирала на 28.05, но починала на 9.05 (19 дена преди да се ваксинира), я пак?

Човека изказва мнение, допуснал е грешка в бързината бе глупак

До "Спортист" : Ваксинирали са се на 28.05. , а майка ви е починала на 09.05. ? Нещо с датите...

От толкова криене и лъжене почвам да си мисля, че е получил тромб от ваксината.

значи инфаркт. Сърдечен арест е съвсем различно състояние - нервната система спира да възбужда сърцето някъде по пътя от продълговатия мозък до крайните окончания в сърдечния мускул. Като за тебе казано на сърцето му е спрял тока, а не храната и въздуха

при инфаркт хора, имате много силни болки и сте в съзнание -тук човека го нямаше ...празен поглед без конвулсии, като умрял беше, явно му е спряло сърцето при инфаркт какви дефибрилатори там имате запушване на съд !!!

Стига спекулации!

датчаните имаха в комплекта дефибрилатор и втория мобилен екип го донесе!!! Че само факта, че злополучното нещо се случва на стадион, не стига! Прочее, аз съм убеден, че ПОНЕ на елитните футболисти от яките клубове и в националните отбори на страните на запад от Будапеща - се правят всички нужни мед.изследвания, вкл. еходиагностики и ЯМР.... При това положение, защо не се откриват потенциалните проблеми със сърцето (сърдечен арест и други) - не ми е ясно

Нормално е да не ти е ясно защото не си лекар... нищо лично...

А ти какъв си бе умрел?

нещо характерно за нервните стимуланти впрочем ... все едно втори Марадона така не се става.

Сърдечен арест и инфаркт са две различни неща! И спрете да спекулирате, никой не може да каже какво точно е станало! Оставете Ериксен на мира, важното е, че е жив!

Едно и също е!!!!

Не, не е. Инфаркта е спиране и нарушаване на сърцето заради запушване на кръвоносен съд. Образовай се малко, особено ако си стар и не знаеш какво е, това е лошо за теб!

казаха, че Ериксен е получил сърдечен арест и поради това се строполи като талпа до тъч линията, дори преди да го е ударила топката, която негов сътотборник му подаваше след изпълнение на тъч

уваженията ми към доктора и неговите познания, но започна с изречението, че може да ни каже какво в действителснот се е случило, а след това изброи безброй хипотези и всъщност не ни каза нищо конкретно статия за обогатяване на речника ни с медицинска терминология

аф

Чети, бре чукча! Докторът казва, че човек трябва да е бил на стадиона, за да знае какво със сигурност е станало, а самият той изказва единствено хипотези.

Гледам футбол от 35 години.Подобно нещо на здрав човек не се случва,а още по малко на атлет.Дори не вярвам,че може да е от стероидите. Според мен е от ваксините макар,че го крият.

Явно си тъп ! Не е ваксиниран !

Деца дори по време на спортни игри. Познат на 20 г така си отиде. Ама ти си расъл в кутия.

Атлетите изобщо не са здрави, обаче за ваксината може и да си прав.

ама при условие, че не се пипа физиологията

Друг освен този Ериксен в последните дни някъде по света да е получавал сърдечно неразположение ? Пак някакъв навремето подписал д-р с друг отбор , наел някакъв скапан малък самолет , паднал , затрил се - и чак тогава разбрахме ( без да искаме) за него . Е айде стига всеки божи ден по света си “заминават” по 60 000 души и други 143 000 ги “заместват” . Какво толкова значимо е станало, че някакъв футболист влезнал за ден-два в болница ? Свършил е света ? Стига глупости , стига”инфо” по случая . Има наистина и важни и касаещи ни новини . Пилите гънките на и без това не много умните ф.фенове !!!

Това е повод да се обясни на човек какво е това сърдечен арест.

Да, на следващия ден в Казхстан.

Може да е от ваксината .

Поредният тъпак ! Лекаря на Интер обяви , че не е ваксиниран !

Напротив ваксиниран е! На 31 май му е сложена втора игла на файзер ! Даже има негов пост за ваксината му, май само ти не си го видял.И между другото, всички участници от първенството са ги задължили да се ваксинират, така че осведоми се преди да пишеш.

Поредното тъпо интервю от клакьорите на Домус Дирник. Хванали един професор, който изредил половината учебник от какво може да стане сърдечен арест. Тъпи, тъпи медии.

Смешник

Човекът може предната вечер просто да е препил.И той е човек,де.

"В момента светът е подвластен на европейското първенство по футбол,..." ММ.. не! Не светът, Европа. А светът е широоок, светъл и шарен. А азиатките каква любов правят... А как се обличат, а как уважават... "Светът..." Виккате а? Хихи

Азиатките са лицемерни, "уважението" е докато има кинти, за да щракне хомота.

А европейките и особено българките само на меката ти пишка разчитат...

Абе, това сърдечен арест на български не се ли казваше инфаркт?

Не, нарича се внезапна сърдечна смърт. Инфаркт е друго състояние.

Не не са еднакви. Едното, инфаркта е спиране и нарушаване при запушване на кръвоносен съд на сърцето. Другото е физиологично състояние, мускула на сърцето не се свива.

Има дефибрилатори? Къде? В България? Хахахаха! Това и през 22ри век няма да се случи!

Докато гласувате за Мунчо и Славе и тоалетна хартия скоро няма да има

Стига с тези опорвш точки Собстмен мозък нямаш ли

За някои хора това го виждат за първи път ! Да вземат напишат в google Франсиз Муамба и ще научат такъв случай е имало в Англия през 2012 и отново са спасили човека , но след това вече не се занимавал професионално с футбол !

Казва се Фабрис Муамба

Ами ако е взимал допинг и това да е причината? Интересно никой не коментира темата, а скоро имаше футболисти умрели на терена.

Сигурно е така.

За мое съжаление, ако този човек беше получил сърдечен арест където и да е в българия включително и вътре в линейка щеше да е мъртъв. Нито имаме електрошоци, нито дефебрилатори, нито достатъчно квалифицирани хора, които да работят с тях. Малцина са хората, които знаят как точно се прави сърдечен масаж. Още по малко са тези, които биха го правили 5 10 или 30 минути. В страната на Бай Ганьо, всичко сякаш е от страната на бай Ганьо и за това определено не са виновни само и единствено политиците ни, които са отражение на бай Ганьо. Все пак и те са от страната на бай Ганьо.

Поредният неграмотен ! Явно съдиш по себе си колко си грамотен и си мислиш , че и другите са като теб ! Хубаво е ,че доста не са като теб и могат да правят това което да спаси човешки живот в такава ситуация !

Така е на бай ганьовците все някой ви е виновен. И когато няма какво да напишете следва тъпотии от типа на "ти си прост" или "ти ги неграмотен". Дори не можеш да осъзнаеш, че твоя пост доказва моя пост.

Абе я да попитам: беше ли ваксиниран Ериксен? Наскоро?

Научи се да четеш бе сельо ! Нито е карал Ковид , нито е бил ваксиниран !

Откъде знаеш че не е карал болест, която може да се изкара без симптоми и теста не я хваща в 30% от случаите? Това май никой не може да го каже.

Ясно ти си скаран с четенето! В стартията на Dir.bg, озаглавена "Бащата на Ериксен успокои всички: въно от опасност е" се казва следното: "Началникът на кардиологията в "Ригсхоспитал" Йеспер Кяргаард заяви, че Ериксен ще остане в болницата поне още няколко дни, за да бъде открита причината за припадъка му. По думите на Кяргаард, сърдечният арест на футболиста може да се дължи както на кръвен съсирек, така и на аритмия. По думите на д-р Кяргаад обаче Кристиан Ериксен е малко вероятно да излезе повече на терена по време на Евро 2020" Четене му е майката, а не псуване!