Коментари - Каква е реалната цена на бензина? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде по ЕС бензина не е 1.80лв или 0.90 евро цента! Това е лесно проверим факт. Ако в България има картел, то тогава има картел и в Англия, Германия, Франция и прочие. Това което Марешки ви спестява като информация е че за него продаването на бензин не е бизнес А предизборна кампания! За това може да си позволи не само да не печели но и дори да губи! Помислете: Как можеш да живееш на 1ст на литър? Колкото литра на ден трябва да продаваш?! 100 литра ти е 1лв. 10,000 литра ти е 100 лева!!! 10,000 литра по 30л на кола (в най добрият случай) означава че трябва да обслужиш над 330 коли на ден за да спечелиш 100лв и това като бизнес а не като индивид!!! Кой ще се хване да се занимава с бизнес и да наема хора и да поема риск, за 100 лева на ден като бизнес!? И 1000 коли на ден да обслужва, това са към 300 лв! Колко от вас са започвали отговрен бизнес като бензиностанция и са се занимавали с изкарването на достатъчно печалба да платиш на хора, на държавата, на доставчици и да остане нещо за тебе? Който го е правил, знае че това не се прави за 100 евро на ден!!! Дори да прави по 1000 лева на ден (3,000-4,000 коли), това е само 365,000 лева годината а Марешки не е станал богат от 365,000 лева приходи в годината (да не говорим и колко хора трябва да ги дели за да му върви). Призовавам ви да мислите и да не се подавате на елементарни и полулистки номера на разни мутри като Марешки. Разбирам че ви е писнало от ниски доходи и постояната борба за физическо оцеляване. Разбирам и омразата ви към тези които стоят зад задължителните разходи: бензин, парно, ток, вода - неща без които не можеш. Но нека това да не ви отнема способноста да мислите.

горките те. почнаха да ни замерат със стотинки и се изкараха доброто ченге. абе ей, ше ви видме, като почнат да не ви купуват "продукта" на колко ше го продавате. мръсници. лъжата е гоуема и е пирфектна. отврат сте.

Ако случайно някой още не е разбрал - бензинът е с още поне 50 стотинки по-скъп, защото другаря Златев купува руския нефт значително по-скъпо от офшорна фирма, собственост на Лукойл. И това естествено с негласното съдействие на политици от всички цвветове. По този начин и бензинът ни е значително по-скъп, и Лукойл източва печалбата на Нефтохима и България не получава никакви данъци, и другаря Златев от спестените си пари от банички си е купил яхта голяма колкото половин футболно игрище. Същия номер Лукойл го правеше и в Румъния, но румънците скочиха, местния Лукойл бе глобен с 300 милиона долара (или там някъде, не помня точната цифра), а ръководството е под следсвие за данъчни измами и пране на пари, а офшорната фирма изчезна безледно.

Реално горивата заводски излизат почти без пари, защото не се преработва чист нефт, а отпадъчни продукти от руските рафинерии и тракторни заводи. Плаща се само цената за преработката на нефта на ишлеме. Анадън мо стюпети.

За да се разбере истинската цена на бензина трябва да се види сертификата-от какво е създаден или измайсторен.Говоря от позиция-повече от двадесет и пет години работа на танкери-Crude Oili и продуктовози-химикаловози.Бедна ви е фантазията какви съставки се използват в последно време-трудно им се изброяват имената-Мо-газ(мотор оил газолин-40 октана), газови кондензати, примагон и едни химически съкращения които нямат научаване.Който е работил на такива кораби знае, че на видно място в кораба се поставя технологична карта с параметри на товара.Боклуци до немай куде.Много често се питаме, защо когато заредим от една бензиностанция двигателя работи добре, а от друга зле.Именно от съставките на горивото(по понятни причини не го пиша бензин или дизел).Та тази химия понякога се плащада отървеш рафинерията от нея.А тези тарикати взели да ни курдисват с цената на нефта.Просто добива на нефт не може да отговори с рандемана на световното потребление.Тка, че хората са напълно прави от една страна за цената на боклуците и от друга за съотношението -заплати0цени.Цената на горивото трябва да е съобразена със заплатата-2000 евро заплата-2 евро гориво 1000 веро-1 евро-примерно.А не да ми пеят как били цените в ЕС, а не заплатите.Мошеници готови за въжето.

Ако има връзка между заплатата и цената на горивото, значи италианците са най-богати в Европа, а не е така.

Ако се махне или намали акциза , съответно ДДС и си намалят нормите на печалбя , цената ще е под лев. Да , ама не... Държавата ни плакне и клати най-много, тези са само мишоци изпълнители!

2008-петрол-65-70 долара-дизел 2.06 2018 30 ноември-петрол 60 долара-дизел 2.28 И ко прайм ся др.златев?!

натрупаната инфлация е около 16%, т.е.всичко е точно. И киселото мляко през 2008 беше 45ст., а сега е 95!

При цена на барел от 60$(вие купувате от по-евтиния) и 158литра за 1 барел излиза, че суровината ви струва 0.65лв., 65 стинки, какво повече има да коментираме бе, ясни сте лукойлци, ама само на българина с повече от 2 стинки мозък, защото има и такива с по-малко, дето ежедневни ви се редят на бензиностанциите и ви пълнят офшорките ;)

Златев имал средно по... 14 души персонал на бензиностанциите си, а Марешки... 5:)))!!! По-голям виц не бях чувал, защото, ако това, което Златев твърди е вярно, то Лукойл шяха да са работодател номер едно в тази кочина, а те не са!!! И на всичкото отгоре са от... създаването си все на загуба!!! Та питам аз, как става този номер:)))???

Iivanov84

като може да има бензин по 1,80 защо не го продава на толкова

Неговият бензин в момента е 1.89,редовно зареждам и нямам никакви проблеми с колата

като изключим разхода от 2 литра на 100 повече, да така е - няма проблеми :)

Абе и тея ли броят стотинките...

60% от акциите на Лукойл се държат в американски акционери. Как мислите, ще се задоволят с печалба от 1 стотинка на литър !?

Преди два месеца Златев официално потвърди пред медиите , че Марешки купува негови горива , от някакви дистрибутори на едро (най-вероятно и те собственост на Лукойл )! Така че няма смисъл да разиграват това театро - Марешки си е продукт на Златев , продава на по-ниски цени за да види сметката на разни други обекти , а и му върши услуга като подкрепя мнозинството на ГЕРБ в Парламента ! Че не дай си боже да променят закона за митническите складове - и румънци , и гърци ще залеят пазара с по-евтино и по-качествено гориво , от бъркоча който излиза от Бургас !

ти виждал ли си цените на горивата в Румъния и Гърция та плещиш простотии горда ватенко?

Съвети за оптимизация на разходите на бензиностанциите: 1. Строите евтино, не да завишавате цената на строежа и да точите данъци години наред с бутафорни кредити. 2. Спрете да харчите толкова за реклама, за толкова години ви научиха хората. 3. Това че по закон срока за амортизация е кратък не значи че се е износила бензиновата колонка. 4. Махнете бонус системите и просто продавайте евтини горива вместо да ни засипвате с боклуци "на промоция"

Не че Марешки е много "чист" бизнесмен, но... Златев... нека отговори на въпросът: Защо тук се смята цената на петрола по сорт "Брент", а реално се купува сорт "Арал", който е по евтин? И... (както беше споменато по-долу) кой държи акцизните складове и получава пари от там (всички фирми, които внасят горива трябва да минат през тях). Златинчоооо... ако не беше покровителството на ББ и тези над него, отдавна трябваше да си на бесилото.

направи си и ти и марешки - кой е забранил да имате.... Ако кажеш че нямаш пари... то Марешки има ,,,големите компании също имат,,,,КОЙ частен инвеститор в БГ ако има изгода няма да направи склад????  

Тъпо парче, а кой е направил базите на Лукойл, те самите ли:)))???

Тези скадове са регламентирани от държавата и куцо и сакато не може да си направи, дори да има пари. Повтаряш едно и също без да си запознат.

Моля, не ни карайте да избраме между двама измамници.Иначе , Марешки има още много да се учи, за да достигне нивото на "умения" на Златев.

Аз питам, КОЙ контролира акцизните складове. Колко са фирмите с акцизни складове. Останалото е ЯСНО

направи си и ти и марешки - кой е забранил да имате.... Ако кажеш че нямаш пари... то Марешки има ,,,големите компании също имат,,,,КОЙ частен инвеститор в БГ ако има изгода няма да направи склад????