Как Васил "се върна от пъкъла" и помага на други да се спасят

Откровен до болка разказ за борбата с дрогата и острия ръб до пропастта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Бог за такива хора! Щом има такива хора има надежда за България! Да оставиш своя живот и да се грижиш за другите - няма нищо по-християнско от това!!!!!!

РЕТО не е секта, а протестанстска организация - втора по численост християнска общост, около 3 пъти по-голяма от православната. Какво направи нашата православна църква за клетите деца, погубени от наркотици и бичове на съвремието? НИЩО. Виждаме попове с лимузини, наливащи се с алкохол, а патриархът ни сключва съмнителни дългосрочни договори за наем. За църквата се сещаме като чуем по новините за повишената цена на свещите или по Коледа или Великден, когато преяли още преди постите, отиваме да запалим формално свещичка. Същите тези, коти се редят на опашка за да минат под масата, се присмиват като видят някой с библия или да цитира библията и го наричат сектант. Дразни ги това, че вярващите са мирни и тихи, а не ги дразнят наркодилърите. Онези, които наричат използвачи и експлоататори на труд шефовете и отговорниците на комуните, да се запитат как биха издържали да се занимават с хора, които нямат никакви трудови навици, с разрушена психика и при това млади и нуждаещи се от храна и подслон - нека опитат да имат поне един ден вземане-даване с един наркоман, какво остава за няколко месеца или години докато се възстанови. По традиция някои се опитват да се борят с подследствията, а не с причините. За отрепките, които ни ръководят и по стечение на случайността са политици и не са обелили и дума за този проблем - основен за бъдещето ни като нация - да не говорим.

Хареса ми коментира мисля ,чее точен и на място.Само накрая,това за политиците развали доброто впечатление,все пак нее редно да ги нарича ме със такива термини,хора всякакви има и читави и нечитави навсякъде.Като християни е редно да се молим за тях.

Виждам дълбоко неразбиране.. Църквата не са патриархът и свещениците, Църквата се състои от всички миряни, от всички нас. И всеки от нас помогнал или не със свое действие или бездействие, носи своята отговорност..

Ъхъ!!! то тъй лесно се отказва от дрогата!!!!!!!!!!!!!!!И кви са тез комуни дет ги лекуват с наркотици???????????????

този като лъже къде гледа - имаше една дума. Като се дрогирал се чувствал свободен, а защо се нарча ЗАВИСИМОСТ? Да си зависим означава обратното на свободен. Просто келЕши - почват да пушат и се дрогират от любопитство в повечето слУчаи и свикват, а и от т.н. КЕЛЕШЛЪК. оТ ТУК-ОТ ТАМВ ПРОЧЕТОХ ИНТЕРВЮТО. тРЯбВА ДА СИ ДРОГИРАН ЗА ДА ПРОЧЕТГЕШ ЦЯЛАТА СТАТИЯ. Не знам как се чувстват свободни години наред в това общество - за мен това си е секта, но щом не употребяват - хубаво.

Оттук оттам прочете и започна да драскаш...

Една поръчана статия, написана толкова тъпо и некадърно, че отблъсква и отвращава хората! Една група " бойци" за нещо, мобилизирани тук да тролят и отхвърлят всеки опит за РАЗУМНО МИСЛЕНЕ с писане на минуси. . Такива като Васко и техните хора не изпускат лесно комата. И правят всичко, за да се представят добре пред господарите си.

Прекалено идеалистично ! На първо четене се сещам за Philip Seymour Hoffman който умира от сврухдоза след 20г е бил чист ! Ще мие интересно дали тези ще им стиска да излязат извън комуната и да оцелеят в истинският живот !

Слава на Господ Исус Христос!Исус е Пътят и Истината и Живота! Исус е отговорът на всеки проблем в нашия живот. Той дойде и даде живота си за нас , като умря на кръста вместо нас , за прощението на нашите грехове, за да ни даде живот! Вечна слава на Святото име- Исус Христос.

Митю Очите не харесва това.

Заменят една зависимост с друга.

Няма по добро от това да зависиш от Бога който е над всичко знае всичко може всичко и е в контрол на живота ти.

Викаш ти си независм ...... от теб нищо не зависи ...........

Разбирам подозренията. Приемам някои за основателни, по отношение на финансиране, секти, влияния и така нататък... По делата им ще ги познаете, в последна сметка: хората в комуната са били престъпни наркомани, обречени на смърт. Сега живеят, чист и скромен живот, работят, грижат се за други, които желаят да се освободят от зависимост от наркотиците, женят се, отглеждат деца. СВОБОДНИ СА ДА НАПУСНАТ КОМУНАТА.

По-добре както казвате секта, отколкото зависимост от наркотици. Истината е, че са все вярващи в нещо прекрасно и добро, което е извън сетивата ни. Пък каква форма има - останалото са подробности. Има нещо извън нас, което ни помага и ни прави по-добри хора. Останалото са дребни детайли. Винаги могат да злоупотребят с вярата и доверието ти, зависи от хората с които си се обградил и с това какви са подбудите им.

Milo momche i semeistwo i as blagodarja na BOga che ti e pokasal prawilnijat pat. Ot sarze wi jelaja Bojieto blagoslowenie sa da ste mnogo stastliwi

Мила, жено, бъди добра и пиши на кирилица в българските сайтове.

Ама то и "Църквата" може да се сметне за секта, щото и там са фанатизирани на тема религия, нали. Просто приемайте хората такива, каквито са. Не виждам защо трябва да мразите някаква общност, която се опитват да живеят мирно и тихо, както и да помагат с каквото могат. Описаното в статията е по-добра алтернатива от наркотиците! Явно повечето от вас изобщо не знаят кошмара на зависимостта, а освен това не са си направили труда да прочетата и статията. Затова едно уточнение - въпросния Васко е бил наркозависим в периода 96-2001 г., когато заминава за комуната. А от статията се подразбира, че вече 17 години не употребява наркотици. Никой обаче не се замисля над нещо, което е в основата на 350 000 (бройката на умрели не я знам, но не е малка) наркозависими в България. Кой позволи страната да бъде наводнена с дрога? Защо през комунизма наркоманите бяха 50 на брой? Наркозависимите са жертви на една меркантилна и прогнила обществена система!

Не очаквах такава статия от Дир.бг Мислих за по-разумни и интелигентни.

Какви са ти критериите за интелигентност и разумност, в случая. Които тази "статия" не е удовлетворила?

Аз също съм бил зависим та има и други начини освен да се заблудиш, че звездите ти го говорят.. И все пак, по- добре изперкал по библията, отколкото по херцата!

ако се надупите и приемете тяхната секта - помагат ви. ако не - сте от тези дето 'не можаха'. а се наливат много пари, това е видно. те отиват само за единиците, които се пречупят. и които могат. и така - който успее е резултат от работата на сектата. Който не - 'дяволът беше силен'. така е просто.

тези 'протестанти' с техните 'пастори' са по-лоши от дрогата. Рекламата, която им правите, е анти-българска.

вземете работет здраво. на нивата с мотиката. тежък труд. в мината. да ви се докара акъла. ще ви се изравят чакрите. не само да мятате крачоли по дискотеките. и да седите в климатизиранит ецъркви. на нивата да ви пече в главата и да поливате икопаете царевица. и домати. всичко ще ви излекува. мама ви мързелива. боклуци.

Какви домати и краставици? Това е лесно - животни да гледат трябва. Крави, овце, кокошки, свине и някой кон. Е тогава да видиш кога ще намериш време за малко сън, камо ли за глупости. Тъкмо приключиш с едните и легнеш и вече трябва да ставаш заради другите.

Модераторът е лайнар. А на Васко - Аллах Акбар. Щото разликата между фанатизираните мюсюлмани и сектите в името Господне е нула. Споменах ли, че модераторът е лайнар?

Доста подло е да експлоатираш надеждите на най-отчаяните! Когато човек е в безисходица е готов на всичко. Всеизвестно е, че в мрежите на измамниците попадат не най-наивните, а най-отчаяните. Спасил се от наркотиците с лекота благодарение на Господ. Звучи чудесно, вдъхновяващо, възвишено. Жестоко постъпват тези, които разпространяват тази пропаганда! От друга страна, хората които вярват, че живота е приказка и щастието се постига без усилие - достатъчно е да повярваш, че Ийсус Христос е божии син и си спасен, казват - е... те пък може би заслужават участта да бъдат лъгани. Дали такава правда заслужават и децата ни, които сега навлизат в живота, липсва им житейски опит и не могат да отличат привидната доброта от манипулацията? Васил е оцелял физически, но е заменил едно робство с друго. Той не е свободен човек. Личността му, някога разтворена в наркотиците, сега е претопена.

Искате с тази статия да пропагандирате дрогатя- тя ще доведе до щастлив край? Доста сектантско. Да ги видим след 2-3 години , ако не са се изтрепали вашите герои. На кой е нужна тази инфорнация?

Искате с тази статия да пропагандирате дрогатя- тя ще доведе до щастлив край? Доста сектантско. Да ги видим след 2-3 години , ако не са се изтрепали вашите герои. На кой е нужна тази инфорнация?

За наркозависимите има 2 начина да оцелеят - ако нямат пари - в Рето. Знам, че много са се оправили там и пратих там сина ми. На 12 ден си тръгна - не издържа да го гонят с библията по цял ден. Много се оправят от хероина, но сменят зависимостта с тази от господ. По-добре е от мъртъв, но не много. Вторият начин е терапевтична общност. Срещу 25 000 годишно има шанс да оцелее и да стане нов човек, но не е лесно. Минахме оттам и 16 месеца по-късно синът ми е жив и доста променен. Но бивш наркоман няма, трябва цял живот да се бори. Който няма пари - за него почти няма надежда.

Да вижда се че пиемаш вярата като гонене с Библията..ами дано синът ти е възприел нещо от вярата щото дълго сам няма да издържи

Uspeh vi pojelavam dano mom4eto si stupi zdravo na krakata

Васко ако четеш ,страхотно е това което правиш. И няма как господ да не ти помага. Мен са ме обирали наркомани по улиците ,стресиращо и лошо нещо,но не мога да кажа че имам омраза към тях..Господ явно е изцелил и душата Ви

Просто се чудя как на такава прекрасва статия може да има грозни писания

статията е прекрасна. но е лъжа.

Да по лесно и удобно е да кажеш на истината лъжа отколкото да я приемеш.

Браво...да сти живи и здрави..има госпад

Прекрасна статия! Интервюто е живо и истинско! Има избавени животи от капана на зависимостта! Продължавайте така, момчета и момичета от Рето! Трудът ви не е напразен!

сложи минуси тук ?

Как кой? Лично Лукавия! Ха, ха, ха...

Не е "лично". Чрез ръката на една от неговите жертви, която си мисли, че е свободна, защото не вярва в Бога.

Не, бе, баш лично си е - той нали можеше да се превъплащава. Затова седи на клавиатурата и се бори с благото дело на разни Васковци. Този 21-ви век вместо да носи повече просвещение, навъди един куп такива като вас, на които звездите им говорят и които сляпо пропагандират простотиите на разни диви племена отпреди 3-4 хиляди години, ситематизирани от римската аристокрация през 2-ри век. Понеже тези истории са свързани с постоянни боричкания, една от ранните християнски секти се обръща на Ислям, а по-късно се нарояват всички тези адвентисти, протестанти и прочее шарлатани, към които се числи и този смешник. Така че - вЕрвайте смело.

Прибавили са се още души към Божието царство, чрез спасителната вяра в Господ Исус Христос и Неговото Слово Библията. Ето и думите на Христос по случая: "Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене." Евангелие от Йоан 14:16 "Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни." Евангелие от Йоан 8:31:36стихове "И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир." Евангелие от Йоан 10:16 Всичко изпитвайте. Дръжте доброто.

Ако можехте да се видите отстрани колко сте досадни...

сектанти някакви са. но реалността е че човек може да създаде семейство само ако се отдели от всички тези заобикалящи пороци. дискотеки чалги житейски суети.

Радвам се за това момче че е победил хероина, но той продължава да е зависим. Класически пример как се заменя една зависимост с друга. И лошото е, че тази ще му е до гроб.

Не, не до гроб, ... а за вечността :) Има една известна песен на Боб Дилън: "You’re gonna have to serve somebody, It might be the devil, better be the Lord"

А Вие сте независим? Очарователна илюзия на егото...

Уважаеми РАДЖ, няма независим човек, но вместо да се уповаваш на една книга създадена с цел контрол и обединение на мултинационална империя и да си зависим от нейнети тълкуватели (проповедници), не е ли по добре да вярваш в себе си. Наркотиците са лошо нещо. Всеки от нашето покуление (роден съм 1985) е загубил близки хора от хероин, но не мисля, че това да замениш зависимостите си е изхода от ситуацията. Ето човека е физически добре, има жена и дете. Според теб това дете какво ще види докато стане на 7 години и как това ще му се отрази в бъдещето?

Какво ти пука кой какво щял да види като порасне? И без това се задава здрава средновековна "терапия" чрез кръвопускане. Тази световна вътрешна и най-вече външна свръхзадлъжнялост се чисти само с голяма война - дали ще междудържавна или гражданаска е все тая. Таман като пораснат тези, ще има нужда от доста пушечно месо, та всичко си идва на мястото.

stankow

Откровена пропаганда на наркотиците. Напоследът зачестиха. Всичко е толкова щастливо, кравиво, намерил си хубава булка, малки дечица, хубава спретната малка колонийка, направо да се умилиш, той звезда направо ! Ми то нямало нищо страшно, ще опитаме, после ще се излекуваме. Ще се излекувате на куково. Нито дума за това, че само 1/10 от наркоманите успяват да се измъкнат, другите умират в страшни мъки на абстиненция, потънали в собствените си секрети. Или свръхдоза. Ако оцелеят - с унищожено здраве, лични финанси, социални и семейни връзки, по-страшно от мъртъвци ! И завинаги прекъсната професионална кариера, ако изобщо имат завършено образование !! Неприемлива и престъпна апологетика на едно страшно явление ! Част от програмата за разложение на българскта младеж.

Сериозна статия. Чак да се зачудиш кое е по-зле - да си зависим от субстанции, или да си сектант...

Лягам си спокоен. Сектата е разобличена от хората. Всеки сам се пази. Лека нощ казвам на всички, освен на държавниците ни, за да не прекъсвам вечната им дрямка, преминала в летаргия по отношение на държавата и на хората. Не казвам "лака нощ" и на църквата, защото тя отдавна е в ступор и още малко ще се мумифицира. Радвам се, че българите сме разсъдливи - явно там ни е силата.

Кви секти? Кви пет лева? Ако ги гледате надрусани по улицата, но далеч от Бог по-добре ли ще ви е? С какво ви пречат хората в комуните, че ги оплювате така?

!!!

А никакви сектанти няма. Извади си главата от задника.

Пречат само на хора, които не искат да повярват, че има Бог, смърт и после всеки ще отговаря за действията, думите и мислите си. Трудно е да разбереш, че трябва да промениш начина си на живот. Аз не виждам с какво тези хора пречат на някой (освен на дилърите ). Повече от похвално е че помагат на ближните си. Да уточня че съм православен.

нищо православно в тебе няма.

Кви секти... такива, които се целят точно в най-слабите... в хората със зависимости, в тийнейджърите, в емоционално нестабилните.. и ги превръщат в зомбита като ги друсат със специални “лечебни” билки... ти познаваш ли наркоман на хероин? Медицината и метадонът с години не ги оправят, и изведнъж там хоп! Бог, и стават нови хора

Пътят на праведния заобиколен от всички страни С несправедливостта от егоизма и тиранията на злите хора Блажен е онзи който в името на милосърдието и добрата воля Води слабия през долината на мрака, защото той наистина е негов пазител и Спасител на заблудените И аз ще стоваря своето отмъщение и жесток гняв върху тези, които се опитват да отровят И унищожат моите братя И ще разбереш че моето име е бог Когато моето отмъщение те застигне

Плашиш гаргите, а. А бой де. Ние сме истински християни, не дрогирани сектанти. Сбъркал си адреса.

Е като си истински християнин трябваше да знаеш, че това е цитат от библията, езекил 2517.

Какви са тези цитати. Това заприлича на пропаганда да не казвам къде. тези неща не са ли забранени в Европа. Не сме ли защитени от подобни набези.

В Европа сме доста "защитени" от християнството, по-малко то мюсюлманството, под "защитата" на "княза на този свят".

В Европа сме доста "защитени" от християнството, по-малко то мюсюлманството, под "защитата" на "княза на този свят".

В Европа сме доста "защитени" от християнството, по-малко то мюсюлманството, под "защитата" на "княза на този свят".

В Европа сме доста "защитени" от християнството, по-малко то мюсюлманството, под "защитата" на "княза на този свят".

Много силна сцена!

... ЗАДАВАТЕ ЛИ СИ ВЪПРОСА - КОЙ ГИ ДАВА ТЕЗИ ПАРИ ДА СЕ РАЗВЪЖДАТ НА ВСИЧКО ОТГОРЕ И МАЛКИ НАРКОМАНЧЕТА...?!?!?! Е това е вече джендърство в действие, а не простотиите на комунистката Нинова - ха сега Нинова, ти и партията ти се оправяйте защото педерасите, лесбийките и наркоманите са приоритет на левите партии в ЕС...!?!?!?

Задаваме си само въпроса - кой им е позволил на твоите родители да се развъждат, като са първи братовчеди...?

Приказката ви за Лека нощ има сатанинско послание дори в заглавието си. Защо ни дразните.

Ако някой смята, че онзи с държавната поръчка за реактивите за изследване на чума по животните е нарушил нещо, то в този случай трябва да алармирате службите по Национална сигурност, освен ако не ви е страх от някого. А това ще е лошо.

С тази статия обезпокоихте доста хора. Редно е държавата да извърши сериозна проверка на тази секта и най-вероятно да арестува някого. Работата мирише отдалече и не е чиста.

Лошо е човек да не познава българската история, когато има работа с българи. Не случайно сме оцелели векове наред под турско и византийско робство. Ние винаги побеждаваме, независимо на кой континент сме. Няма друга толкова мачкана и толкова силна и устойчива нация. Преминали сме вековната проверка на времето за сила на духа и сме непобедими. С циганите е друго, но аз не бих залоил на тази карта - винаги е губеща.

Много Джизъс, много годпод,много нещо... А технологиите за промиване на мозъци в секти отдавна са описани и извън специализираната литература.. Моля, проверете какво става на описаното място. Вкл. структурата на приходите и разходите.

Като бях ученичка по улиците в София ходеха едни млади приветливи американци с костюми и канеха децата в една секта. Звъняха и на вратите... успяха да прилапат една моя позната в сектата и родителите й едва успяха да я измъкнат след една-две години, беше станала неадекватна и имаше анорексия в тежка форма Имам и друга приятелка, която от години си е в секта, казва, че не било секта... ходят по някакви поляни и изолирани къщи с някакви гурута, взимат разни билки и вещества, за да си видят подсъзнанието.... С две думи друсат ги с нещо и ги превръщат в зомбита и ги контролират Пазете се и пазете децата си

Най-изявените - онези с черните панталони, белите ризи, вратовръзките и табелките с имнетата бяха т.нар. мормони или както сами се наричат "Църквата на светците от последните (скорошните) дни". Това си е една военизирана секта, която владее Солт Лейк Сити и навремето там се намираха най-пълните архиви с лични данни на хора от всички държави, където тези оперират. После се появиха фейсбук, туитър, снапчат, инстаграм, спотифай, линкдин и прочее кретении, а балъците ще се изтрепят (понякога пуквално с опасните селфита) да си хвърялт личната информация в посока всеки, който се интересува. По този начин един от основните бизнес модели на мормоните се оказа внезапно неконкурентен и поне престанаха да досаждат толкова. Тези тук са си най-обикновена и традиционна секта, която разчита на безплатен труд, влачене на "помощи" от къщи и вербовуне на нови жертви, върху които да паразитира.

Този е по-лош от ало-измамник, но е с по-добра история за разказване.

Това е секта и е нещо много страшно! Как може медиите да публикуват такъв материал и да пропагандират такова нещо?! Защо? За да подстрекаят поредната изгубена душа да ги последва в лудостта им? Тези секти имат много повече общо с дявола, отколкото с Бог

Медиите са манипулатори. И ти го знаеш. Ежедневно ни пробутват какви ли не истории заради пари и влияние, които получават. Затова са ни дадени глави и мозък с, който да мислим. От нас зависи дали ще го развиваме и ще работим в своя полза или ще сме тъпаци, които такива да манипулират. Не е трудно. Искат се само малко усилия.

Знам. Но не мога да не се ядосам. А в тези секти не знам какво правят, за да разбъркат химията на мозъка на хората, но резултатите са потресаващи. Свидетел съм как най-умният ученик от Английската гимназия попадна в секта... наистина много умно, хубаво момче, с огромен потенциал, от добро семейство... някак го прилапаха и заряза всичко. Отчужди се от приятелите си, ожени се за жена от сектата, която му наредиха... от време на време ги засичам по улицата, изглеждат като призраци

Напълно си прав и в последното изречение.

Какъв бог, какъв дявол, бре?! Тези имат общо само с едно - експлоатацията на слабите. Един балък ще работи ангария, друг ще домъкне на майка си хладилника или пенсията, трети ще доведе приятел и така - джумбуш да става, пък все ще има кяр за "водача на стадото", зер пастор е именно това - чобанин.

Наистина е много интересно какво работи Васко, освен, че е "проповедник", който не е на заплата към Църквата. Интересно е да се разбере кои са богатите му спонсори и каква е идеалната им цел. Има ли държава тук и какво би казал по въпроса Неофит. Събудихте любопитството ни. Сега чакаме отговори. Какво всъщност върши Васко и от какво забогатя?

Прочети статията, бе олигофрен! Там си казва какво работи, човекът - работи в склада на магазин за хранителни стоки! И откъде изобщо ти хрумна, че е забогатял?!

Ако беше прочел статията щеше да разбереш какво работи Васко,работи във склад на голяма хранителна верига.И никъде не се казва чее забогатял освен със вярата си.А какво мисли Неофит по въпроса няма никакво значение.

- Мнозина смятат, че евангелистите нанасят щети на православната църква, че вие сте сектанти... - Важното е да не нанасяме щета на Бога, а за православието дали е щета, не знам, нямам идея. Приличам ли ти на сектант? )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Да приличаш. Говориш несвързано и не е ясно към кого се обръщаш.

Тоя го попитали ведньж дали иска да доиде на Рила на среща на Бялото Братство... и тои прежьлтял))) Но понеже знаели колко е тьп и му обяснили за кво става дума ... и тои се успокоил

Откъде тия прошляци., дето докарват семействата си до просешка тояга.,имат париза такива сгради и особено къщата на шефа

Стига с тая чалга култура. Всеки нормален знае, че успехът не пада даром от небето. всеки трябва да се потруди истински за него. В противен случай става роб.

Явно петимата грамотни и ербаб сектанти са се активизирали да пишат тъпотии. Ей, такъв бой заслужавате, че да си избиете всички глупости от главите. Тарикати се пишете, а. За риби някакви ни взехте. Абе ... само гьостерица ще ви оправи вас.