Как Вашингтон финансира протестите в Хонконг

В авангарда е финасираното от САЩ сдружение "Контрол върху човешките права", но това е само върхът на айсберга

Обратно в новината

Коментари - Как Вашингтон финансира протестите в Хонконг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Британските колонии накрая приключват с независимост! Някой винаги подпомага процеса както французите помагаха на американците.

В Хонконг няма никаква нужда от цветни революции, защото там има демократични традиции. Напротив, хората се противопоставят на безцветната пълзяща революция, която властите искат да проведат, за да униюожат политическата свобода. В този смисъл, американската помощ за гражданите е съвсем добре дошла.

Тъпите руски педали ще дават акъл!!!

Лоши американци, призовават хората да искат свобода. А е толкова хубаво в КНР, където си те назначават за милионер, но пък утре могат да те разжалват и разстрелят за корупция. А "Независимая газета" е от части собственост на Газпром медия. Впрочем знаете за приложенето Телеграм, нали? Него го създаде човекът, който притежаваше мрежата "В контакте", наложи му се да я продаде на Газпром медия и да напусне Русия - страната на демокрацията.

А, не така. По демократична държава от САЩ - няма. Само да ти напомня, или по-скоро попитам, кога в САЩ, де факто бе отменено робството?

А кога то ще бъде отменено в Раша дебил?

Еми формално е отменено две години след крепостничеството в Русия. Но в СССР дават паспорти на селяните чак през 1974 година. В САЩ към началото на 60-те цветнокожите вече са достатъчно равноправни. "21 октября 1953 года Совет министров СССР утвердил положение «О паспортах», в котором указывались те местности, где гражданам полагалось иметь паспорта. Их могли иметь горожане районных центров, городов, поселков городского типа, а также служащие и рабочие, которые проживали не в селе, в том числе работники совхозов. Крестьяне же паспортов не имели, и в период с 1935 по 1974 им и вовсе не разрешалось покидать свой колхоз, уезжать в другую местность. По различным данным численность крестьян разного возраста на 1970 год составляла около 50 млн. человек (а это около 20,5 % от всего населения страны). Им не разрешалось покидать свое село более, чем на 30 дней, и при этом для выезда к родным требовалось брать соответствующее разрешение (справку) в сельсовете."

САЩ сгазиха лука като тръгнаха едновременно срещу Русия и Китай. Резултат от арогантната и надменната им политика. Ще си сърбат попарата бавно и напоително. Това не са колонии като България да си развяват "НПО" структурите... НПО трябва да се забранят във всички държави защото с тях САЩ се месят във вътрешните работи на суверенни държави като България. Или България вече не е суверенна държава щом и казват точно кои самолети и от кого да ги закупи?

И какво може да направи срещу САЩ великата Русия? Икономически питам, за ракетите и другите оръжия знаем. Е, ако ги използват срещу ЕС или САЩ всички ще загинем, така че това няма да е. Та какво могат да направят икономически. Ето, например Хуауей започват да залязват, спряха им Андроид за телефоните, имат временен лиценз за покупка на американски чепове (за сериозното оборудване, а не за телефончетата) и какво ще стане без чипове и софтуер от САЩ? Китай е нововъзникващ пазар и няма силите да се бори икономически със САЩ и добре че е така. САЩ си имат много кривини, но са по-добри от комунистическия рай.

не мога да повярвам. това не е възможно. аз си мислех че само Русия се меси. невъзможно е САЩ да го правят. това е хибридна война, лъжа, пропаганда на Северна Корея. няма начин. ще се обадя да питам Плевнелиев ....... говорих с Плевнелиев и Цветанов. казаха че тава са гнусни инсинуации на Нинова и комунистите. това е предизборна пропаганда. и двамата казаха че САЩ не правят такива неща. гаранция.

Все същите номера на ЦРУ. Световният американски агресор се крие зад лъжите си, че защитава човешки права.

А, не лъжат, просто тълкуват различно понятието "човешки права". А, именно - правото на шепа свръхбогати да си живуркат на гърба на останалите и да се гаврят с тях, докато ги ограбват. Просто за тая измет ние не сме хора.

В БГ е пълно с такива "неправителствени" организации директно финансирани от САЩ.Нито една не е в полза на българите или България.Корумпират политици, секти, хомосексуализъм, малцинства, нашественици араби, наркотици, лобизъм за търговия с оръжие и какво ли оше не.Ако не се усетим за 15 години ше изчезнем като индианците преди 100 години.

На кратко: Китай грубо нарушиха споразумението за пълна съдебна автономност на Хонг Конг. Хората не са съгласни. Запада прави мръсно на Китай по икономически причини. Тайванците са изтръпнали защото разбират че те ще са следващата жертва.

викаш друго си е guantanamo HUY ,апедекозяшко психодесно идиотче.и ква жертва те гони бе ненормалник.нали си искате крим бе кретенчета,еми повашта логика що тогава китай да си не върне тайван..както си върна сянган.

Ще си върне Тайван - нека само се пробва :) Китайските самолети са копирани от руски ментаци, тайванските са оригинални F16 . И понеже очевадни неща са непонятни за чугунената, изкалъпена от пропаганда кратуна- няма НПО, платени/неплатени които да са в състояние да изкарат толкова хора на улицата за толкова дълго време. Точка.

Рано или късно света ще почне да финансира безредици и преврати в САЩ и Запада!Скоро ще има с техните камъни по техните глави!

Ачо, а като излезеш от унеса (дано успееш), да вземеш пак да пишеш по темата, а?

За Джонито Болтън е обида ако някой друг освен САЩ има някакви интереси някъде по света

И не само протести , а масови касапници и брутална разруха на цели държави . И не само в Хонконг , навсякъде из Планетата . Ама и тая им деятелност е вече затихваща по много причини . И къде точно е новината ?!!!

честно казано въпросът е как путин финансира мурзилките у нас... това Хонконг ми е доста далече...

Никак. Просто повечето българи са обективни, държат на истината и не са забравили кой ни освободи от турско робство- това платените соросоиди няма как да го разберете.

Ех, чичо Иване, може би ще изтрезнееш някой ден и ще спреш да пишеш глупости по форумите...

Хонконг-ците са изключително доволни от китайското управление, те с радост го приемат и са много щастливи. Учудващо е защо се бунтуват. Явно гадните американци наливат много долари там, за да предизвикат безредици.

т'ва нивгаш няма да го повервам - нашти отвъдокеански братя-демократи да са занимват с таквиз долни работи !

*каскетска

А бе тоя сайт да не е купен вече от ТАСС? То бива кастетска пропаганда, ама това вече...

ми не го чети бе джендърче ебано.оди да те ебат рязаните мигранти гнусно шорошораско еврогейче.нали искаш сЛобода бе загубеняк,поне като ти е разцепен ануса не се изсирай тука...лайнар

САЩ правят тия неща от десетилетия. Сега обаче като започнаха да ги правят и китайците - разобличават ги. Няма лицеприятни империи. Сащ, Русия, Китай, а в миналото британската империя, Османската империя, Монголската империя на Чингис Хан, Византия, Римссата империя - всички са постъпвали по този начин с цел да завладеят нови земи, нови пазари, нови поданици, които да експлоатират. Втози ред на мисли е много смехотворно САЩ да критикуват Китай по тази линия, както и обратното. Но за пропагандата граници няма. Щом има наивници да вярват, ще има и мрачни имперски слуги, които да им внушават "правилните" мисли в главата.

Ники, така е за съжаление: все още живеем в епохата на империите. А те, за разлика от миналото (като по времето на Римската империя, например) вече не се служат само с легиони за запазване на статуквото: имат вече най-различни методи в арсенала. Да оставим това, но щом е писано да живеем в такъв свят, то тогава ни остава единствено да се замислим кой император най-много ни устройва: САЩ, Русия или Китай. Аз бих предпочел САЩ - те, за разлика от Русия и Китай, поне си дават вид, че зачитат човешкия живот. А да се залъгваме, че този имперски свят би търпял вакуум: че, ако да речем САЩ абдикират от императорската си роля, Русия или пък Китай изобщо не биха протегнали ръка към императорската корона - нали не мислиш, че това е възможно?! Нека да сме реалисти!

САЩ зачитат някакви права? На хартия всички ги зачитат -на практика никой от тези. Китай и Русия поне не оставят хората си на вълчия капитализъм както САЩ. Гласувам от тези горе за Русия.

Благодарение на "вълчия капитализъм" Китай се превърна в индустриален гигант през последните 40 години. Преди ́72, когато Ричард Никсън ги допусна до американските пазари, бяха държава от четвъртия свят. Като "гласуваш" за руската кочина, що не се преместиш да живееш там. Защо има милиони кандидатствания за зелени карти от Русия към Америка всяка година. Защо Америка е най-желаната дестинация за имигранти от цял свят, а на Русия населението намалява.

С други думи само Фашингтон може да прави преврати, майдани, цветни революции, да подкупва, да "финансира' и т.н. Щото е демократично, разбираш ли.... Ако е някой друг, рев, сълзи и сополи. Смешници!

Това всички могат да го опитат, но едните са толкова зле, че няма достатъчно балами, за да им им се получава.

Мисуиш уи?