Как в Канада изгоря една "цяла България"

Редовно прочистване на горите от сухи и лесно запалими клони и целенасочено изгаряне на застрашени горски площи още през пролетта – така може значително да се намали опасността от горски пожари, съветват експерти

Обратно в новината

Коментари - Как в Канада изгоря една "цяла България" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И "зеленият преход" отиде на кино... Колко милиона тона въглероден диоксид е отделен в атмосферата от тези пожари?

И сега Канада би трябвало да плаща за увеличени емисии на СО2. Друг е въпроса на кого и за какво отиват тези пари. Май отиват при психопатите на планетата измислили тази измама.

И а нещо друго освен пожарите и вулканите които насищат атмосферата с въглероден двуокис

Като чета експерти бавно подготвям нож зад гърба си....опит ковида...

"Поддържането на горските масиви през последните години е било занемарено. "Разпънахме червен килим пред пожарите: превенцията не се практикува сериозно" Въпрос: Преди да почнем "превенцията на горите" имало ли е пожари?

това е втората по площ страна след руската империя на злото

Империята на злото се казва юесей и тяхната фалшива демокрация !

Гледах канадска губернаторка, която каза че за 1 месец имало 650 пожара от които със сигурност поне 500 умишлени. Освен това в Канада става това което стана на Хаваите. Когато подпалят близо до населено място, спират водата в населеното място за да се разпространи пожара и бунаците да се вържат на глобалното затопляне.

три

Горят мамицата им, горят нелегалните лаборатории за ивермектин.

Горите в Канада бяха умишлено подпалени от активистите на глобалното затопляне. С благословията на Трюдо. Трюдо е инсталиран от Шваб, нарцис- диктатор.

През април и втората половина на май тук беше мини ледников период. Небето сиво постоянно, времето студено, въздухът мирише на изгоряло дърво. Явно ще е така занапред, докато не ни вземат бензиновите коли и не ни принудят да качим ужасно скъпите Тесли.

Малко ми е странен следния текст в статията: "Опожарени са територии приблизително колкото половин Германия - или колкото цяла България.". От тук следва, че 111 хиляди е половината от 357 хиляди, което не изглежда да е вярно. Защо в dir.bg се допускат да работят хора, които или не могат да смятат или ги мързи да направят елементарни проверки? Как да вярваме тогава на други изнесени факти, които не могат да бъдат проверени толкова лесно?!

умишлени пожари както на повечето места по света където имаше пожари, зелената мафия и МЕФ не спят, искат да ни прецакат скоро

Какви климатични проблеми намесват пак? Много от огньовете са умишлено запалени и има клипове с подпалвачи от Канада в нета. В Гърция има арестувани 79 подпалвача. В случая основна вина за по-силните пожари е в това, че са запалени умишлено. Природата няма общо. В Хаваи властите съобщиха официално, че пожарите са от далекопроводите. Не ги били подържали, въпреки че е трябвало точно заради опасността от искри, които да запалят. Парите били пренасочени за зелена енергия. Накрая далекопровозите сдали багажа покрай силния вятър и дали искри и подпалили всичко. СО2 е 0.04% от атмосферата. От 1960 насам се е качил с 25%, т.е. от 0.03 е станал на 0.04. Под 0.02 няма живот, защото растенията няма как да фотосинтезират. 97% от емисиите на СО2 са естествени, само 3% са човешки. За 25% увеличение хората са виновни за 0.75% от тях. Ако сега спрем изцяло да произвеждаме СО2, като за това избием всички крави и т.н., след 60 години нивото на СО2 ще е пак с 25% нагоре, ако естествените емисии не намалеят. Т.е. зелената сделка нищо не прави освен да вдига цении данъци и да се източват бюджети. СО2 при това се изчиства от растенията. Ако, вместо да изсечем 1000 декара за солари или перки, засадим 1000 декара гора, тя ще намаля СО2 в атмосферата. Ако сложим соларите, поради липса на растения нивото на СО2 ще се покачва повече. И сега по-интересна част. СО2 има по-слаб парников ефект от водната пара. Отгоре на това тя е 4% от атмосферата или 10 пъти повече от СО2. Как ще я намалят? Има природен процес на затопляне, но като цяло сега Земята е по-студена от предишни епохи. Според учени сме в напълно естествен природен цикъл. Просто няма как да преборим природата. Пак да зададем въпроса. Ако точно човешката дейност и СО2 от нея предизвикват затоплянето, тогава каква е ролята на 32 пъти по-високите емисии от природата? Иначе, това с подържането на горите и американци го казаха. И там големите им горски масиви са пазени дълго от естественото си прочистване с горски пожари(естествените) и така се е събрало много гориво, което води до по-високи температури на горене. Естествено средно на 20-30 години естествените пожари прочиствали горите. Ако вместо да се съсипват малките ферми нарочно и да се заменят растения със солари и перки почнат да стимулират малки стопанства, които гледат животнш на открито и не садят монокултури, т.е. едно и също всяка година, СО2 естествено ще си държи ниска концентрация, защото растенията ще го използват да се хранят. Всичко друго е политика и за пари.