Как мръсните пари купуват престиж във Великобритания

Обединеното кралство е платформа за корупционни пари от целия свят, сочи изследнане на Трансперънси интернешънъл:

Обратно в новината

Коментари - Как мръсните пари купуват престиж във Великобритания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще ги настигнем британците, а! Наште се стараят с всички сили, ама кокошкарите са си кокошкари. Е, все пак за региона сме шампионо, май.

а иначе относителността на морала било либерална категория.

Забравихте и България

Тези китайци дето загинаха в камиона са роби и ги изнасят от Белгия за Англия за робски труд в мазета и подземия- шият фалшиви дрехи и обувки и какво ли не и не излизат навън с месеци... Живеят скотски и всички англичани го знаят, но си траят- имат традиции в робството. Защо един екип разследващи наши журналисти не иде сега и да ги покаже тия неща?

Ми да иде ! Ама кой ?... Вие имате ли журналисти ? Щото ако имахте вече щяха да са там ! ... Хубави хора :)))

Кралството на каперите.

пералня в света е Германия с три милиона руснаци перящи денонощно кремълска мръсотия.

Я не подвеждай хората. 3 000 000 руснаци! Откъде го измисли. По официални данни към 2014 най-много са турците с 1 527 118, следвани от поляците и италианците съответно с 674 152 и 574 530. Останалите са както следва: румънци – 355 343, гърци – 328 564, хървати – 263 347, сърби – 252 468, етнически руснаци – 221 413, българи – 183 263, австрийци – 179 772, унгарци – 156 812, испанци – 146 846, нидерландци – 144 741, португалци – 130 882, украинци – 127 942, французи – 123 281, сирийци – 118 196, китайци – 110 284, американци – 108 845, британци – 103 756. Гаворим за хора, които нямат немско гражданство. Сега конкретно за руснаците. Всъщност става дума за хора, които ГОВОРЯТ руски. Голямата част от тях всъщност са потомци на немците, последвали Екатерина Велика (принцеса София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст) в Русия след брака ѝ с Петър III. С Манифеста от 22 юли 1763 г. им се разрешава да се заселват в Руската империя като им се предоставят достатъчно права и свободи и определени привилегии. Тогава се появяват множество немски колонии предимно в Поволжието и Причерноморието, а в началото на XIX век започват да се създават и немски колонии в Украйна, в Кавказ, в Грузия. След Сталинските репресии и особено след ВСВ немалко от тях поемат пътя обратно към родината на предците си. Според германското МВР това са "хора с германски произход, които са пострадали от последствията на Втората световна и са продължили да бъдат обект на репресии десетилетия след края на войната заради етническата си принадлежност". Тези хора притежават германски паспорти и са граждани на Федералната република. Друга част идва от бившите съветски републики - Украйна, Естония, Латвия, Литва, Казахстан и др. И въпреки, че всички те говорят руски, това не ги прави руснаци. Човек, преди да напише нещо, е добре и да попрочете малко по въпроса.

но като броим и тези с немски паспорти тирците стават почти 5 млн., а те НЕ забравят, че са турци !!

idio

в света има три центъра: - лондон финансов - вашингрон военен (силов) - ватикана арбитър (потвърдител, нотариус както искате) та... около центровете има корупция, в сащ има военно лоби, в лондон има финансово. кого и защо учудва това? не познавате движещите сили и мотивацията за чд събитията, господа дебили. затова някво трансперанси ви радва. дебили...

От статията се подразбира, че едва ли не Лондон е изключение. :) Ами Ню Йорк? Сингапур? Хонг Конг? Франкфурт? Париж? Нима там не е същото?

И как се подразбира точно, опитай да прочетеш пак.

Ами така го прочетох аз:)

Прочел си го погрешно, опитай пак.

Остави го, явно четенето не му е сила.

Мога да добавя и Дубай

тъй като ние нямаме абсолютно никакъв престиж във Великобритания, точно обратното - значи нямаме и мръсни пари - е те т'ва е, най после разбрах и се успокоих.

векове е така. Късно са се сетили.

Що си мислите че се дърпат да излизат...

Не си гледаме нашата кочина а ще съдими англичаните. Какво стана с апартаментите на властта. Всичко законно. При нас няма мръсни пари, корупция и т.н. Само във Вликобритания я лошо.

Просто не са особено заинтересовани от трохите в мизерията тук, какво да броят. Разни апартаменти и т.н., там става дума за милиарди - футболни отбори (да бяха само Челси) и т.н. 100+ милиарда паунда годишно се вливат в икономиката им, едва ли ще са много мераклиите да се откажат от тях защото са крадени или каквито там, това са по 2000 паунда годишно на човек.

Мръсни пари НЯМА. Н има чужди Шпиони- арабско- китайски негри които искат с Хартийки- пари да завземат Европа и дори плащат на сайтове, да пишат Фалшиви Новини в Интернет. Освен чужди Шпиони в Европа има и Предатели и Мошеници, като Веска Меджидиева, Цветан Василев и разни Митьо-вци, Мечки, Чора-джийчета, които Помагат на чуждите нашественици продава наркотици или нападат жените в Европа да ги изнасилват , заедно с башибозуците,

Но когато убият някой арабско- китайски негър, ХЕМ взимат пари, ХЕМ спасяват Европа... Както Англичани и испанци убиваха арабите и индианците и им взиамха златото... Също и както Тия които убиват предатели като Меджидиева и Цветан Василев, поп Кръстьо ,Стефан Стамболов, хем взимат пари, хем спасяват Европа и България.

Тези с мръсните пари са организаторите на брекзита, който лумпените гласуваха на " референдум".

Корумпирани, лицемерни, мръсни крадци и лицемери. Долнопробни и необразовани хора. Двулични, тъпи, ограничени, комплексирани , високомерни червендалести олигофрени - просто англичани.

Корумпирани и лицемерни сме българите и не сме прокопсали понастоящем. Онези са явно доста по-манипулативни, зли и агресивни.

изказ. Доста прилагателни си навързал, явно много си им набрал.

както се казва в такива случаи ..........................на печелившите - Честито!

Тва не мое да бъде, във великия Запад, стожера на спазването на законите и реда!

.

вече си пия ракията в бг ...там отдавна вече не става ..

И аз скоро,макар и с малко по малко стаж от тебе.

Най добре си е в БГ-то, като си имаш жилище ,кола и некви парички, живота е хубав.

Знаем, бе, пак пускате "дърти" новини;) Март, 2018: "Марина Литвиненко поиска управляващите тори да върнат даренията от руски олигарси още щом Тереза Мей стана премиер на страната. Още тогава тя предупреди, че Лондон "трябва да бъде много внимателен с кого се сприятелява", визирайки данни, че от 2010 година насам консерваторите са взели над 3 млн. лири от руски олигарси."

Те ни съ тъквиз хора, ебаси...

Не може да бъде. До сега само се чудеха как да ни натопят за щяло и нещяло, а сега те се оказват една от най-големия перачници на пари ( което си е и вярно де). Това дали ще го раздуят в тяхната преса поне до четвъртинката на нашия "расизъм"?

а как точно "се оказаха"? щото трансперанси написа ли? сещаш ли се за една подобна - институт за наблюдение на сирия или нещо подобно, който се оказа един човек? и който беше официален източник за "зверствата" на асад? оказало се...

Значи според тебе всичко в статията е лъжа и измама. На прима виста се сещам за Абрамович. Например парите на Роман Абрамович са чистички. Дошъл човека от Русия и си купил един от най-именитите футболни клубове (Челси) ей тъй на, с честно заработени пари. Освен Абрамович в Англия има още няколко руски олигарси, които са придобили британско поданство и недвижими и движими имоти. И всичките са купени с чисти пари. Абе приятелю, извинявай, ама ти ако си наивен, ние не сме малоумни.

как

Ако не беше така, лондонският имотен балон отдавна да се е спукал. Всеки перач на пари може да регистрира офшорна фирма която да закупи имот за много милиони и никой не пита кой всъщност е собственик на тази фирма и откъде са парите.

всеки милиардер може да си прави каквото си иска, където си иска/ А ти страдаш че ти не можеш да откриеш сметка (а всеки перач може) или не знаеш, че понятието "офшорна" е измислено във ЮК, и означава зад бреговете на ЮК офшор е това което ние наричаме чужбина. за ЮК взичко зад бреговете е чужбина, обяснимо нали? щот са остров така е , пешо

За моите сметки не бери грижа. Може би не знаеш, но перачите не регистрират фирми в коя да е офшорна зона, а само в тези които пазят в тайна т.нар. beneficial owner. По документи като собственик най често е вписана някоя местна адвокатска кантора, но истинския собственик се пази в тайна. Англичаните знаят това много добре, но не задават излишни въпроси защото парите не миришат.

А все нас обвиняват за корупция! Да, има, но в сравнение с Европа нашето е джобни пари. Англия е най-корумпирана!

трансперанси? кои сме ние: One global movement sharing one vision: a world in which government, business, civil society and the daily lives of people are free of corruption. глобалистите? на които брекзит им бърка в гъзъ? хахаха :) така е, но така и така се махат, нека им, щот имат яхти и са курумпирани дирници, откъде ги изровихте рези бе?

Емигрантина от далечна Австралия на амбразурата да защити честта на "империята". В едни по-други и по-ранни векове от теб щеше да излезе чудесен еничар. И ся кво? Искаш да кажеш, че изнесените данни не са верни ли, що? Сякаш Лондон не е пълен с богаташи с най-разнороден и странен произход на етноса и богатството: руснаци, чеченци, араби, китайци, латиноси и всякакви други.

виждам, че си имам последовател, почитател, така да се каже. "Въпреки че точната стойност на мръсните пари, влизащи във Обединеното кралство, е трудна за определяне, Националната агенция за борба с престъпленията смята..." значи, очевидно има национална агенция. очевидно лондонското сити управлява най големите потоци пари на планетата. това, което за теб не е очевидно е, че лондонското сити не само че не свързано с държавата, ами е отделна държава в държавата. за ватикана чувал ли си? нали не може да обвиниш италия за действията на ватикана ? е, сити е същото. Значеш ли, че кралицата не може да стъпи в сити, освен ако не е поканена ? а знаеш ли че това е от над 1000 години ? ако имаш още въпроси - питай (100 милиарда са некви процент - два от оборота, но измерено в "лири" не знам :) тази валута не ми е ясна)

Емигрантина Ооо, имаш, как да нямаш почитатели. И не е един, много са. Забавляват се на глупостите, които редовно пишеш и те почитат с минуси на поразия. Най-големите финансови потоци на планетата управлява Уолстрийт (ситито на Ню Йорк). Лондонското сити е номер 2. Добре е също да се ограмотиш, че Ватикана е държава - град, най-малката суверенна държава в света. Има законодателна, изпълнителна и съдебна власти, отделни и различни, от тези на Италия. Лондонското сити не е с такъв статут, така че аналогията, която правиш е тотално неуместна. Всеки служител от Лононското сити, който извърши престъпление подлежи на съдебно преследване по английските закони. А ти с какви романтични исторически сводки си се начел от далечното минало е друга тема. Не знам на каква работа си се цанил в Австралия, но общата ти култура е безнадеждно ниска. Но това е обичайно за хората със синдрома "Пази Боже сляпо да прогледа". За лирите, че не познаваш такава валута е ясно. Както ти е писал един друг по-долу ти си еничар - отдавна си забравил род и родина. Как да си спомниш, че в България наричат британската валута английски лири още от соц. времената. Но иначе продължавай да пишеш, забавен си! В тукашния форум има много шутове и палячовци, един повече или по-малко не е от голямо значение.

сто милиарда лири а какво са лири ?

Ами турски лири са лирите...мноо си тъп, Саше. Опитваш се да оригиналничиш, щот няма какво да кажеш потемата ама умираш да изакаш нещо.

ама какво са лири бе пич? потърси в гугъл, в дъкдъкго, някъде. за какви лири се говори?

За какво да търся в Гугъл бе, разбирача? Статията е за ОК. От десетилетия в България английският паунд е нарицателно известен с наименованието английска лира или просто лира. А ти може да се опитваш да се правиш на много умен до утре заран, но не ти се получава.

Лира е струнен музикален инструмент