Как да се спасим при гръмотевична буря (видео)

Мълниите могат да достигнат над милион волта напрежение и са с унищожителна сила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много мълнии са ме нацелвали, но отвътре съм саниран и имам антистатик

.."не стига, че гърми та ни плаши, ами светка да ни дири"...викаше баба ми

най застрашени са планинари, овчари и рибари. най-малко застрашени са геймърите

като цъкате на пешеходните пътеки недейте да цъкате на някое ъгълче където стърчи съвсем леко, че така учите алгоритмите на лошо

от мълниите има спасение, въпреки че докато гърми святка та да види къде си се скрил! но от простотията человеческа няма къде да се скриеш! тоя спасител доказва че няма спасение от невежеството и простотията!

Не че нещо ама този урок се учи в 3-ти клас! При гръмотевична буря не стоиш под дърво, не ползваш чадър с метален прът, не ползваш мобилен телефон (разговор). По възможност се скриваш в кола, защото действа като Фарадеева клетка. търсиш подслон с гръмоотвод!

Айде пак мобилния телефон... С какво двата волта свръхвисокочестотно електрично поле, което през половината време е наопаки на природното, т.е. средно е 0, влияе върху необходимите мегаволти за пробив на километър атмосфера? Ако една светкавица толкова се чуди за 2 волта, просто ще удари и на двете места.

poznavam chovek ubit ot svetkavica chrez mobilnija si telefon

ако вземат да избият някой свободен заряд от него може да тръгне лавинния пробив, умнико с мнение по всички възможни въпроси

3евзек

И как разбра, че е чрез мобилния и баш заради него? Реално ако държиш нависоко галош, търсейки обхват, тогава и чрез галоша може да те удари?

3евзек

Ало, Ами например, троле наш, Май те познах и в друга тема, под друго име, а? Батерийките АА имат 3-4 милиметра между електродите, което означава 400 волта на метър. Не се е чуло и видяло да избият някой свобеден заряд. Освен това полето от телефона е променливо. Би трябвало със същата вероятност да избие заряд наобратно и така да отблъсне водача, който е тръгнал от облака. Не се беше сетил за това, нали? Освен това полето му е СВЧ, т.е. след 1 наносекунда се е обърнало наобратно и току виж върнало заряда обратно на мястото му. Ало дира, защо триете бе? И вие ли още не стъпвате на трамвайна линия, за да не ви хване тока?

първо автомобилите не са фарадеева клетка - това са ребра, които често не са и метални, облицовани с някаква пластмаса, така че не разчитайте на фарадеевия кафез заради метала. Не разчитайте и че ще имат нужната диелектрична якост за да ви предпазят от полетата и то не от полетата от разрряда. Второ това с мобилния телефон - дали ще говорите или не е абсолютно без значение. Телефонът периодично търси базовата станция за да се включи в регистъра (когато пристигне заявка за комуникация базовата станция, в която се е саморегистрирал телефонът започва комуникация с цел разговор), която комуникация е стандартна и по нищо не се различава от комуникацията, провеждана при разговор. Да не горовим за офлайн приложенията, които използват мрежата. Така че престанете да давате този тъп съвет за разговори по телефона. Може би има значение дали телефонът е включен или изключен? Има ли статистика по този въпрос, интерсно?

3евзек

Има статистика, че телефонните носят относитела опасност, когато са стационарни. С шайба.

Единствената статистика, е че използваш форума да дращиш глупости колкото да си наопаки - виж си лаишките разсъждения горе, умнико неразбиращ от строителство, електротехника и физика но пък с мнение. Аре телефоните с шайба имат 110 волта 25 херца, да те видя какви ще ги наплещиш сега

Изключително неудачно е по време на гръмотевична буря да сте облечени в медна броня, да нарамите метален прът и да да тръгнете бавно по баира нагоре. А иначе този със съветите е идиот. Но може да си го позволи. На държавна служба е.

А ти като не си идиот, как не се сети, че медната броня пази? Потърси в тубата Arc Attack и се забавлявай!

Като начало не носете ятаган със себе си като мюслитата!

Като навлечете рицарските доспехи, броните за стъпалата включително, стъпите върху единия щит, другия подпрете на меча(не на копието че е от дърво) и застанете между тях. Тя, мълнията първо трудно ще цапардоса нещо между двата щита (а да, забравих да кажа и те трябва да са от тенекия някаква) второ дори и да го направи, бронята ви пази (мога да кажа и защо ама Александро Волта, Галвани и Фарадей са се родили след Сервантес, така че няма да бъркаме хронологията и да говорим за шунтове)

Като стоиш в къщи под масата.

Аз пък ще се скрия на два метра под земята в дървен сандък и в легнало по гръб положение. А сега да видим дали ще ме намери !

Никой не те търси.

Др Йорданов ми е пример в живота - спи докато работи и въпреки това получава много пари. Успял човек. Натискайте децата си да станат джипи за да живеят като него.

Като се хванем за гръмоотвода на комшията.

Ако карате на фарове има 100% шанс да ви удари гръм, затова мойте през деня ги изключвам...

МЪЛНИИТЕ ПАДАТ ВЪРХУ ОБЕКТИ, ЧИЙТО ОСНОВИ СА В ПОДПОЧВЕНИТЕ ВОДИ Слушайте умният, а не дебилите. Никога не стойте под дъб. Дъбът има дълбоки корени. Милион пъти е по-добре да сте на закрито, дори в кола.

БСП и Корнелия Нинова ще повдигнат доходите и пенисите на пенсионерите, само БСП

Ако Румен Радев не беше пуснал мигрантите през границата щяха да живи арабите.

Няма сайт за прогнози и синоптик да е предвидил бурята вчера, защото беше създадена от Хаарп. Днес за щастие няма кемтрейлс в небето.

Съгласен съм. Още преди бурята облаците изглеждаха доста странно.

Светкавиците бяха една след друга без прекъсване и имаше ужасно много хора на открито, което беше голяма грешка от тяхна страна.

Аз си имам на капата гръмоотвод...китайски.

Стой далеч от мен.

Ударна вълна и звукова вълна е едно и също. В ударната вълна има един импулс с един фронт, а при звуковата са поредица от импулси със съответните фронтове. Въздействието върху човека зависи от амплитудата, респективно енергията, на първия импулс.

Как си изпаднал в такава ,,заблуда,,?? ...А, ясно! Драскаш от кръчмата.

Едно и също било, но разликите са .... Схванах кое е едното и същото, но след като има разлики, не е значи съвсем едно и също, нали!

Молете се, чада божии ! Молете се! Амин!

Назад към пещерите. Първобитните хора се радвали на гръмотевиците и светкавиците, защото ги дарявали с огън.

Че то това си е ,,Заря,, бе!

Дааааа, също така са ги и убивали, но в първобитното човечество, живота не е бил толкова важен, най-вече чуждия. Напоследък, обаче ми прави впечатление, че е пълно с примитиви и вашият коментар някак не ме изненадва.

Като ползвам наръчника на Дир-бг.цом

колко грижи и проблеми ви спестява една мълния...

Ходете с фарадееви кафези и спете спокойно под дъжда.

Вървете в Банкя там няма мълнии щот главния е там!

Кой бе гръмовержеца ли ?

Имо обичаи да се кълне: Господ да та убий! Гръм да та удари! И т.н.

БУРЯТА СВЪРШИ. ДАЙТЕ НЕЩО ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ, ЧЕ СКОРО НЕ НИ Е ТРЕСЛО.

Като носим чадър с гръмоотвод.

Поне в София да се монтират гръмоотводи ..

И що само в София?

В Банкя и Драгалевци останалите както каза Асен да го …

Грамоотводите не се монтират сами. В частната сграда според Наредба № 4 от 2010 г. за мълниезащитата на сгради, външни съоръжения и открити пространства това е задължение на собствениците.

И аз много обич предложения в стил: Хайде да СЕ направи .../нещо си/. Ама кой да го направи .... мълчание.

Айде и тук климатичните промени... Зимата като стане студено, пак климатичните промени ще са виновни...

как до сега сме се спасявали.. стоиш на далече от високи проводници и полета където ти ще си най високия обект... ако усетиш косата да ти се наелектрезира, лягаш на земята и чакаш да те удари мълнията и я оцелееш я не... И най вече седиш си ДОМА не се разхождаш по улици и паркове

кажете как да се спасим от фейк нюз и платени статии?

Мисия - невъзможна

Като почнеш да водиш целесъобразен живот,без медии и стресови ситуации,

1. Изтриваш се от Фейсбук. 2. Проверяваш фактите. Най-лесно се проверяват фактите, свързани с числа и дати. Известно е кое събитие кога се е случило и кой каква отговорност е носил към този момент. 3. Не слушаш бивши агенти на ДС. Принадлежността се установява лесно след справка с интернет. 4. Когато някой дава съвет преценявай каква реална отговорност носи той.