Коментари - "Каховка" не е първият: Как СССР, САЩ и Великобритания разрушават язовири по време на война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се пропуска в изброяването интервюто на генерал-майор от Украйна във "Вашингтон пост". В което той отчита като успешно изпробване на ракета HIMARS по шлюза на вадохранилището през октомври 2022-ра? И писмото на Русия до ГУТЕРИШ И ООН от 22.октомври 2022-ра, в което ги предупреждава за намеренията на хохлите да се предизвика взривяването му. Е сега същото писмо се разпространява в ООН с въпроса - Какво направихте г-н Гутериш?

С ракети ще срутиш шлюза хахахаха .. алоуу дай линк бе :)

https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/gen-dimitar-shivikov-proslovutite-leopardi-goryat-kato-fakli.156978

"Каховският язовир е руски, в Москва няма луди, които да навредят на Черноморския флот и Крим"! "Някой взриви Каховкия азовир в Южна Украйна. Водният поток отнесе цели села, унищожи най-важната водноелектрическа централа. Сега има заплаха, че най-големият ядрен реактор в Европа може да се разтопи. Ако това е било напълно умишлено, тогава същото не е военна тактика, а терористичен акт. Въпросът е кой го е направил?" "Каховкият язовир по същество е руски. Построен е от руското правителство. В момента той се намира на контролираната от Русия територия. Резервоарът на язовира осигурява вода за Крим, където е базиран руският Черноморски флот през последните 240 години. Може би взривяването на язовира ще навреди на Украйна, но още повече ще навреди на Русия. И именно поради тази причина украинското правителство е планирало да го унищожи. През декември "Washington Post" цитира украински генерал, който твърди, че неговите войници са изстреляли американски ракети по шлюзовете на язовира като пробен обстрел" (Тъкър Карлсън - най-популярният ТВ водещ в САЩ)

Само твоя мозък се е разтопил от твърде много инфо

Укронацисткия режим надмина успехите си по време на СССР по отношение на терористичните си актове и лъжа

Да го тура в руското комунистическо дупе ве педал червен мръссен

Гол да го бараш ват ок прост

Дневната доза русофилщина. Русия не е лоша, че е гръмнала язовира, защото други са го правили също. Само дето това не е война, това е 3 дневна СВО.

Язовира за всеки с мозък е ясно че го гръмнаха укронацистите. Даже и в американските ТВ и на официалните пресконферции го обсъждаха.

Лапш ли го по Руско нацистче мръсно просто.

всеки с мозък, как се зареждат 100-200 тона тротил там, ако стената се контролира от Русия? Това нещо е правено да издържи ядрен удар. Не може да се гръмне с химарс.

Гогов,ГоГов….?! Соросоиден измикяр ! Който ти каза,че стената на Каховка е взривена от Русия ?! Има данни и то от западни специалисти,че е взривена от Украйна !

Тъпо къде го измисли това. Простите ватенки само пишки да смучете можете

забележете как започва англосаксонското видео: "за да изложат на глад немската армия руснаците сами полят своята собственост. " На филма се вижда как горят къщите докато минават ухилени немски войници, а селяните се вайкат. Та кой ги е запалил? Дали селяните си ги палят сами? Тогава защо те плачат, а немците се смеят!?? И дали ще повярвам, че немската армия чака да я хранят руските селяни?? Дали си няма собствено снабдяване, тиловаци и консерви? Това не е похода на Александър Македонски в Азия. Има ж.п. линии, влакове и т.н. Ако немците колят по някое прасе в руско село, това е добавка към порциите им! ЗАЩО АНГЛОСАКСИТЕ ЛЪЖАТ ТАКА+?? За да повярваме, че руснаците са зли по принцип... тоест те са взривили и Каховка!

Руснаците добри ли са ве говедо просто тъпо ватнешко лайно

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите и патоците отзад ха ха ха ха Путин има само един ход- де вземи да се гръмне..ха.ха Или въже се люшка намазано с лосион за вана чака шията та Путин да запълни примката

Вашингтон отказва да поеме пълна отговорност за случилото се. Причината е, че решението е взето на ниско ниво и без съгласуване с висшестоящи. АМА МОЖЕ ЛИ ТАКА??? Тогава значи и някой руски майор на фронта да реши сам да разбомби язовира до Киев и да залее столицата. А Кремъл после да каже: "Не поемаме пълна отговорност, защото решението е взето на ниско ниво и без съгласуване с нас"

Руски троловееее!

Карим Хан дали е повдигнал обвинение за случаите на военни престъпления-язовири след 2003 или ще пресъхне финансирането за МНС? Тaм правосъдието е според-зависи.

ААААНГЛИЯЯЯВ

Стига пускахте заблуди в медиеното пространство ! Укрие нарочно взривиха Стената за да отмъстят на Българите ! Вече плават мебели от градовете и селата има чак в Одеса , а на плажа в Каварна има трупове на Животни удавени крава и свине и много дървен матриал , огради покриви ! Това е Екологична Катастрофа и трагедия ! А Зеленски предизвика Терористичен Екологичен Колапс ! Време е не Магарев да се среща и обещава на Укрите , а те да ни заплатят за намесените вреди за Туристическия сезон по нашето Черноморие ! Там и Фекалии плават и Холера и Мъртви животни !

Лижи по руски мама ти тъпак

Това трябва да е написано за пишман народи .Пълна простотия

Е, в случая язовирът беше взривен от НАТО-вците, за да разрушат укрепените позиции на руснаците на ниския ляв бряг на Днепър, да разрушат селища и издавят хора, както и да лишт Крим от водоснабдяване. Щом язовирът е взривен от НАТО, това не може да бъде военно престъпление, нали така? Друг е въпросът, че перемогата зацикли и не виждам тази простотия да помогне с нещо на "войните на светлината". Моля се само да не взривят АЕЦ-а.

Не всеки ден може да се прочетат такива елементарни внушения, почиващи на инсинуации и сравнения на на несъпоставими неща !!!

През 1812 г. Москва не се е самозапалила, а е била опожарена от окупационните френски войски.

Това е прословутата битка между Бонапарт и Кутузов, която завършва наравно. Кутузов е бил в отчаяние, а Бонапарт губи в студа около 600 000 души и се отказва.

Кутузов нарежда опожаряването на Москва. Руснаците са действали по схемата на "Изгорената земя". Наполеон издава заповед на войниците си да загасят пожара но не успяват.

_stankow

Даже дава заповед да се построи отново Москва, но лошите руснаци не позволяват на цивилизованите французи и, представете си само !?, ги изгонват от Русия. След като те, западняците, са дошли да донесат там цивилизация, култура и технологически прогрес ! :D :D :D

Взцривилите Кафовската стена са били обучавани в Англия в тероризъм, за да станат добри колкото учителите си, и да взривят стената, а причината е да наводнят левия бряг, който е доста по-нисък, да унищожат отбранителната линия наруските войски, отмият минните полета, избият хората, животните, заличат гробищата, да възникне катастрофа с Запорожката АЕЦ, да оставят хората в Крим без вода, и като цяло да избият колкото се може повече хора, защото бандеровците смятат всички, които не са в четирите Западни области на украйна за руснаци, които трябва да бъдат избити с подкрепата на ЗАПАДА.

манафуги! израел подлежи на потапяне! Бог с нас

Тридесет хилядна армия се премества от Херсон към Запорожие, а в Херсон преминават в Отбрана нацистите.... та кой бил взривил Стената в Каховка, за да премести бандеровците за настъпление в друга посока! Запомнете, при пробив на нацистите с помощта на нафтовските "доброволци" върху им ще завялат вакумни бомби от по няколко тона, като само една от тях унищожава всичко живо в радиус от 500+ метра, които ще разчистят териториите от нацисти.

Трол просийски майка ти да клатят искам по ватнешки.

Бог с нас ние с русите не сме терористи, педи от цру и миосад! но вие ще измрете в дълбоката си злоба, от която сте изтакани, ртл -педеруги и билд манафуги! израел подлежи на потапяне! Бог с нас Бог с нас

Кво ни обясняват, като на дибили? Всички знаем, че: 1. Русияните си взрияиха Сев. Поток; 2. Путин разпореди Кремъл да бъде атакуван с дронове, и напоследък: 3. Руснаците взривиха стената ба Нова Кахояка, за да си наводнят укрвпленията, които строиха 6 месеца, и най-важното да лишат Крим от питейна вода. Кво толкоз има за умуване?

Предполагам че това е сарказъм.

Кой се ви всички педераси?))

_stankow

Пропускате да отбележите, че според версията на Зеленски Русия цялото лято на 2022-ра обстрелваше Запорожката АЕЦ, където бяха разположени нейни войници. С цел да я взриви и да предизвика екологична катастрофа за цяла Европа. Ей така правят лошите руснаци - първо завземат някой обект и после го разрушават сами :) Не може да не е вярно, и дойчевелето така каза ! :D :D

Тъпо, Дир.бг…Всички Хора по ТазиПланета - Знаят че през ВторатаВойна взривяването язовири —> Е Систематичен прийом на НКВД .

Прошиват яко. Майката фашистка им ебат.

Тигър, тигър. Леопард, леопард.

Какво става с леопарден ? Акулите к-52 ги правят на скрап. А Брадлито са им като пуканки.

Когато руснаците 1941г. взривяват Днепрогрес. загиват 3000 германци и 100000 невинни украинци,! Факт!

не бяха ли 2 млн 567 хиляди ?

Си тъпо ватнешко копеле за това . Майка ти проста само куршум заслужаваш тъпакоооо

Бог с нас нали не си мислите, че ще ви се размине, пшеки на пиздофил педераста недонадрусан пшек- пан бжзеленски? варашава ще потъне в пламъци! Бог с нас

Северна Корея , сега разбрах какви са ги вършили щатите.

Този терористичен акт, за пореден път доказва, че военните експерти от Пентагона и Роял Арми на Юкей са експерти за терористични войни, но не и за мащабни войни. Тоест съзнателно използват невинни украинци, фашизирини отрепки от цял свят и полски тъпи наемници за пушечно месо срещу Русия Отврат(((

Какво да кажем за небостъргачите, които янките си самовзривиха само и само да си оправдаят военната доктрина в "близкия Изток" Отгледаха си терористи, продадоха им ОРЪЖИЕ / както сега на Окрайна / и си сърбаха попарата. Хората ,кучетаги яли. 1866 г. – В САЩ е приет Закон за гражданските права, който предоставя равни права на всички граждани на САЩ, с изключение на индианците.

Остави го ФАЩ,кажи за Россия.

Ама после ревете за абаутизма

Що бе? За Русия всичко е ясно. Кажи ни за САЩ?!

САЩ са долна сволач.

С москалите само

Ама е първия разрушен по време на Специална Военна операция....... руски идиоти сър

Стига глупости. Укрите сами го взривиха, за да се изкарат пак големите жертви и да реват за още милиарди помощи. Путин да пуска една бомба и да ги приключва тия олигофрени.

От Пасоля чакаме опорки,щото вече цял свят знае какви идиоти се оказаха алкашите.

Явно на смяна е някаква недоебана курва или някаква в климактериум, за да слага бан по ip за глупости. Но може и да е някакво милениумче с мека пишка и китки.

Гадно е да си на страната на човеконенавистни терористи ,нападащи суверенна държава,които крадат и сеят смърт сред невинни рускоговорящи братя.

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Робърт Ф. Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като „кланица“, която е убила стотици хиляди украински войници за геополитическа цел, която „няма нищо общо с Украйна“. „Това, което правим в Украйна сега, е просто масирана атака срещу украинците. Ние вкарахме Украйна в капана на прокси война срещу Русия и те са погълнати от геополитическите машинации на неоконсерваторите в Белия дом“, каза Робърт Кенеди в интервю в Ютюб канала на канадския психолог и медиен коментатор Джордан Питърсън, цитиран от obektivno.bg. Обяснявайки какво разделя позицията му за Украйна от тази на действащия, Джо Байдън, Кенеди-младши уточни, че въпреки че разбира подкрепата на много обикновени американци за Украйна от „състрадание“ и като „хуманитарна мисия“, в действителност „всяка стъпка, която сме предприели, всяко решение, което сме взели, изглежда е имало за цел да удължи войната и да увеличи кръвопролитията“. Кенеди-младши припомни на изказване на Джо Байдън, в което намеква, че истинската цел на САЩ в Украйна всъщност е да предизвикат „смяна на режима в Москва – стремеж, който неоконсервативните съветници във Вашингтон настояват от десетилетия“. „Збигнев Бжежински… техният доайен и философ каза, че стратегията на САЩ трябва да бъде да засмучат Русия в поредица от войни в малки страни, където да можем да я изтощим. Лойд Остин, който е министър на отбраната на президента Байдън, през април 2022 г. заяви, че нашата цел в Украйна е да деградираме руската армия, да я изтощим и да влошим способността й да се бие навсякъде по света. Това е обратното на хуманитарна мисия. Това е война на изтощение и това е, което се оказа. Сега превърнахме Украйна в кланица, която е погълнала 350 000 млади украинци. Те лъжат за това колко хора са загинали, крият го от нас – Пентагонът го крие от американския народ. Украйна го крие от своя народ… Превърнахме тази бедна малка нация в поле за убиване на тези идеалистични млади деца, за да прокараме геополитически дневен ред, който няма нищо общо с Украйна“, каза Робърт Кенеди-младши. Кандидатът за президент също така характеризира конфликта като „схема за пране на пари“ за военно-промишления комплекс на САЩ. Запитан какво би направил като президент, за да сложи край на украинската криза, Кенеди-младши отговори, че решението е „очевидно“ и че той ще работи за постигането му в „първия ден“. „Руснаците искаха да уредят това от самото начало и бяха много ясни за това, което искат. Те искат НАТО да обещае да не влиза в Украйна, което трябваше да направим. Не трябваше да поставяме НАТО в четиринадесет държави (в Източна Европа). Когато руснаците сложиха край на Съветския съюз през 1991 г. и преместиха 400 000 войници от Източна Германия, и така позволиха на НАТО да обедини Германия, те казаха: „Нашето условие за това огромно помирение, което правим, е никога да не премествате НАТО на изток“. А Джордж Буш им каза: „Няма да преместим НАТО и на сантиметър на Изток“. И през 1997 г. Збигнев Бжежински изложи плана, който е, че ние преместихме НАТО не един инч, а хиляда мили на изток, в 14 нации и след това поставихме ракетни системи AEGIS в Полша и Румъния, които са способни да носят ядрени бойни глави. Така че те са на няколко минути от Русия – могат да обезглавят цялото руско ръководство, ако искаме да започнем превантивна война. Това е непростимо“, каза Кенеди-младши. Кандидатът посочи, че Вашингтон няма да позволи на чужда сила да направи нещо подобно в Западното полукълбо, припомняйки, че чичо му Джон Ф. Кенеди „не е живял с това“ по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г., когато СССР и САЩ бяха доведени до ръба на война заради съветските ракети в Куба и американските ракети в Турция. Кенеди-младши също обясни какви са корените на украинската криза: Вашингтон „свали демократично правителството на Виктор Янукович през 2014 г.“ и „похарчи 5 милиарда долара – ЦРУ, чрез USAID и Националния фонд за демокрация, за насилствено сваляне на това правителство – което беше демократично избрано. Така че ние унищожихме тази демокрация и поставихме правителство, което неоконсерваторите в Белия дом – Виктория Нюланд, избраха два месеца по-рано по телефона. Избрахме новото правителство преди преврата. Поставихме ново правителство, което незабавнозапочна гражданска война срещу руското население на Донбас, убивайки 14 000 от тях, което забранява руския език и след това започна учения с НАТО“. Кенеди-младши заяви, че не е единственият политик, който се чувства по този начин за кризата между Русия и САЩ, припомняйки, че в края на 1990-те години Джордж Кенан, архитектът на американската политика за ограничаване след Втората световна война, нарече решението за разширяване на НАТО на изток безпрецедентно бедствие срещу Русия след Студената война, търсеща приятелство със Запада. Позицията на Кенеди по отношение на външната политика, както и неговата атаки срещу главния медицински съветник на Белия дом Антъни Фаучи и ожесточените критики срещу задължителната ваксинация срещу Ковид доведоха до масова атака в американските мейнстрийм медии срещу Кенеди–младши. Той беше оклеветен и хулен като разпространяващ дезинформация и теория на конспирацията.

Значи, 17 от споменатите 18 случая на унищожаване на язовири в статията са извършени от западняците. Най-вече САЩ с 14 такива изяви.

"Алинеите обаче допуска изключения - ако язовирите, дигите и ядрените централи се ползват изцяло за военни предназначения и ако унищожението им е единственият способ за спирането на дейността на врага" Аха! И за това ли всички се правят на ни чули ни видяли по отношение на обстрелването на атомната централа в запорожие от украинските сили? Защото може да се приеме за спиране на врагът!? Макар украинските сили да са тези които са в настъпление към тази зона. А в процеса на унищожението на язовири оправдава ли се получаването на цивилни жертви? Макар в случая украинската армия сама да се простреля в кракът с действията си.

Каховка не е първият......и няма да е последният.

"От 1977 година язовирите са забранена цел и атаките срещу тях се квалифицират като военно престъпление." Това е оксиморон и не може да съществува по време на война. Не струва хартията на която е написано. Цялата Женевска конвенция относно войната е една голяма тъпотия която НИКОЙ не следва. След няколко години опит в ООН, мога да ви кажа че това далеч не е единствената напълно безсмислена конвенция. Нагледах са такива и как ги правят. Събиранията у вашият вход имат повече логика и организация!

Да, руснаците въобще не се вълнуват от интересите на човечеството и човеците, за тях най-важното е властта. Чернобил е добър пример за тяхната омраза към хората. Избиването на милиони украинци чрез глад през 30те е друг добър пример. Конвенциите на ООН уреждат общите интереси на цялото човечеството, а руснаците мразят дори своя народ, какво остава за останалия свят.

Болно момиче. Какво съм написал аз, за какви абослютни глупости говориш ти. Обикновено не вярвам че повечето хора пишат за пари, но в твоят случай ми е трудно да повярвам че можеш да изкривиш нещата ей така...без да ти плащат!

Ще го постна пак,че внезапно се включи някакъв луд с китара в дирника,вероятно директно от бункера в Сибир. Та така:Вече е на 100% доказано ,че дело на руските идиоти,искали са да взривят малка част,но са се оляли с взрива и издавиха доста от своите

И ти го видя това, така ли дрисльо бандеровски

Кво мое да види от спалнята на майка си в Перник?!

Гадно е да си на страната на човеконенавистни терористи ,нападащи суверенна държава и крадат и свят смърт сред невинни рускоговорящи братя.

Ауууу, каква лоша статия! Ама хич не сте си научили урока- САЩ взриваяват само лошите диги и Грета Тунберг няма да им се кара. Срамота, хайде внимателно какво публикувате, че нашия наместник в София ще се разсърди и ще падат глави. Може и буквално. Айде, сядайте да пишете как са много лоши руснаците. И некадърни също. Бомбите им и ракетите им не избухват, взривяват жилищни сгради и диги... Ох, тука нещо не се връзва.... Абе карай, хората са тъпи, няма да забележат.

На мен ми е чудно как на видеото дето нвкъв укропитек е снимал точно в момента на взрива е знаел кога и къде да снима?

IСС ако трябва да издават заповеди за арести то първо трябва да арестуват директорите на"ШЕВРОН"

Това, което се случи с Каховка е нищо, смятайте какво природно бедствие ще настъпи, когато Зеленият наркоман и укрите ударят Киевския язовир и ВЕЦ. Това, че ще бъдат издавени 1 млн укри е неизбежно. Поради равниния терен и слабият му наклон, хиляди кв. км.ще бъдат заблатени години напред. Пътищата ще са непроходими и инфраструктурата на Украина съсипана - ток, вода, газопроводи, нефтопроводи, амонякопровори, етиленопроводи – забрави, НЯМА. Започват гнилостни процеси на неконтролируемо биологично разграждане, заразяващи водите и почвите. Всичките тези миазми се стичат и Днепър и тръгват на юг към Черно море. Кременчук, Днипро и Запорожие ще бъдат ударени първи и ще понесат най-големите щети от миазмите. След това идват Херсон и Одеса – и всичко това е далече от Русия – в най-значимата част от Украина. И така река Днепър се превръща в свещената за индийците река ГАНГ – най-замърсената река в света. Всеки ден в нея кремират най-малко 300 души, тленните останки спускат във водите, а неразложени трупове на хора и животни се срещат из целия Бенгалски залив. В реката се изливат отпадни води от градската канализационна мрежа и токсични отпадъци от заводите. Според експерти, нивото на опасните бактерии надхвърля допустимите граници 35 пъти, но живеещите по поречието на Ганг 450 млн. души все така вярват в лечебните сили на нейните води. И така Днепър = Ганг! И какво ѝ остана на Украина – един Лвов, Хмелницки и Виница в западната част, към която претенции имат поляците. Понеже морските течения по западното крайбрежие са насочено от север на юг, най-напред румънското, а след това и българското крайбрежие ще бъде засегнато, а плажовете и туризма – унищожени. Затова, давайте на укрите всичко, за да нямаме след това НИЩО! Врещете «Слава Украина», хвалете управниците им и хранете предателите им, които избягаха още при първите гърмежи!

Ний сме към Русия. Както ршат в Кремъл така ще живеем! Така че, соросоидите колкото и да ги пишете тия пасквили, нищо не можете да промените!

То оная "жизнь" не е много за живеене,по-добре в Северна Корея.

От евроатлантическа позиция НЕ СТАНА ДОБРЕ. Щото излезе, че след забраната от 1977 година единствено САЩ са я ПРЕСТЪПИЛИ в 2017 г. Дали па нема да си помисли некой, че са престъпници?

Вече е на 100% доказано ,че дело на руските идиоти,искали са да взривят малка част,но са се оляли с взрива и издавиха доста от своите