Къде и как можете да дарите за пострадалите от земетресението в Турция

БЧК, Мюфтийството и Фондация BCause разкриха дарителски сметки, помощи събират от ДПС и граждански инициативи

Обратно в новината

Коментари - Къде и как можете да дарите за пострадалите от земетресението в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво в земестренението

За кюрдите помощ само за одобрени сметки от Абдула Йоджалан . За сирийците само одобрени от Башар Асад . Всичко друго е джихадисти и ислямисти . Не пращайте и на корумпираните ни фондацийки . По добре лично по хора .

Неприятният момент с преодоляването на границите и човещината е, че първото винаги е двупосочно, а второто винаги е за сметка на по-човечните. Факт.

да дариш е напълно човешко и е израз на съпричастност и разбиране, споделяне на хорската мъка от сполетялото ги нещастие. затова се наблюдава, че бедните даряват най-масово. защото те се замислят за съдбата на другите, също бедни, като тях. на богатите не им пука, защото те са забогатели именно от даренията на бедните маси. те са забогатели точно от тази хорска човечност, която проявяват нормалните хора. те забогатяха именно на гърба на страданията на тази маса, която е извън тяхното "възвишено" общество на "мислители", като клаус шваб, който ще приеме при себе си няколко дечица, за да ги използва, като сексуални роби. бил гейс, да речем, може да им прати ваксини против ковид, защото ще има печалба от това. безос, шорош, ротшилд ще пратят празни кашони, за да има къде да се настанят бездомните и с тази си акция ще станат още по-богати и по-нагли. мъск ще прати акумулатори за да може хората да се свързват с проклетия му нет-линк и etc.. Бог с нас

Има ли сметка и за Сирия? Или там не са хора.

Като видиш колко са се наредили и открили сметки за пари и ти се приисква да се откажеш. Дарих и за българските доброволци, които отидоха да помагат на място. Понеже те бяха и са навсякъде в страната ни.

На нас никой нищо не ни е дал , освен заразената американска царевица която и на техните прасета не я дадоха !!!

Начи трябва да изберем - капачките за кувьози ли отиват или за Турция.

Днес, след сутрешната молитва в джамията, моллата ни събра и каза, че селото трябва да съберем 20 коча, 50 агнета и 2 телета да пратим в Турция за курбан на пострадалите. Бригадата се стягаме да се включим като подизпълнители по обществените поръчки при възстановяването на Турция - по европроектите, с еврофондовете и евросубсидии! Ще закараме и курбана, трябва ни един тир и три джипа или бус - да можем и ние да се доберем до Адана или Газиантеп.

Нека дарим толкова, колкото и турция дари за пострадалите от наводненията в България!

Често, брате, скришом плача над народен гроб печален; но, кажи ми, що да тача в тоя мъртъв свят коварен?

на хора в нужда. Но ми се струва, че Турция е голяма и доста богата страна. Не може ли Ердоган да се справи с разходите по 2000 сгради и лечението на оцелелите? Турция не бяха ли 80+милиона данакоплатци с много злато и петрол? Просто ми е интересно, наистина ли не могат да се справят финансово? За помощ за разчистване и търсене на хора разбирам и естествено, че трябва да помемогнем като съседи.

Може! Нека помогнем като съседи, така както те 500 години са ни помагали по съседски!

САЩ предизвикаха това земетресение. Нормланите хора все още не са наясно с сеизмичните оръжия, но скоро и това ще излезе наяве

“Да помогнем на съседите” - аз съм ЗА, но къде беше Турция при наводненията в България? И ние сме им съседи! Обаче, при наводненията в Босна и Херцеговина, Турция им изпрати помощ, а дори не са съседни държави! Безспорно трагедията е огромна в Турция и Сирия!

Турция никога анищо добро не е направила на България , а напротив! И последните години се виждат апетитите на османската сган за разшири границите си към България!

Много учени си задават въпроса , земетресението в Турция и Сирия дали са истински , а не са Техногенен Взрив ? Американците имат една програма HAARP на САЩ за технологичен взрив и предизвикване на Земетресения ! Предполагат че е ивършено взрива на 2 км под земята , ако 50-100 кг динамит предизвикват земетресение от 1,5 и2 по рихтер ! А за 7,6 = 500-600 кг динамит ! Това са заключения на Учени от Румъния и Молдова , потвърдиха го и руски учени ! Защо именно там в Турция и Сирия ? Защото Ердоган и Башар асад пречат на САЩ и Британия !

Обикновения туркеист не е виновен, но когато тяхната армия бомбардира сириици и кюрди, помощ не търсят. В крайна сметка са 80 млн, имат богат набор от техника и военно оборудване + самолети и хеликоптери (за разлика от нас) така че спокойно могат да се справят сами.

От земетресението са пострдали предимно кюрдските райони в Турция и Сирия. И е съвсем човешко да помогнем и ние колкото можем.

До редакцията: моля информирайте къде и как, по каква сметка можем да дарим за Сирия, там също има значителни разрушения, жертви и бедстващи хора, нека не се делим на ваши и наши, природните катаклизми не признават граници и политически пристрастия, всички ние сме хора, човеци.

По с/ката в Демирбанкасъ пращай, ще пристигнат при пострадалите.

Няма прозрачност. Сигурни ли сме, че събраните средства ще отидат по предназначение?!

Ще отидат по "предназначение" - по шкафчета и душеци, по имоти в Испания и Гърция.

A за Сирия?

А, къде и как можем да дарим за пострадалите от управлението в България, през последните 33г? Щото жертвите са доста повече.

на това няма отговор, защото целият свят е по-важен от българина, а Ганьо търпи, навел тъпа главица

Че малко ли милиарди им даваме за боклучавите стоки освободени от мито? … Ей сега ще седна да им събирам капачки! … Да са мислили като направиха Света София гнусна джамия!

ФАЩ са ядосани от неуспехите си в международната политика и прибягнаха до употребата на HAARP, готвят Майдан на Ердоган за отклонението му от "правия път". Освен всичко, краварите губят позиции в Украйна и има реална заплаха от спад на оръжейните поръчки!

100+

абе джурналя! бие българи ли сте? 1/ кога ще дадете списъка на социалните ресторанти на територията българия къдете всеки туземец ще може да я де безплатно? (каъо във франция) 2/ кога ще дадете списъка на социалните хранителни банки на територията българия къдете всеки туземец ще може да вземе храна безплатно? (като в германия) кога?

Сорос не дава !!!

понеже е 99% сигурно, че ще бъде откраднато или използвано неправомерно.

Аз искам за Сирия да даря, но никой не събира за тях? Жалко.....

Къде се събират капачките за Турция?

Цяла агенция Държавен резерв. Складовете и би трябвало да са пълни с одеала, походни легла, варива, постелъчно бельо, лекарства и тн. Правителството трябва да реши по колко от всичко това може да отпусне незабавно. Има и транспорт. Сега е момента. Времето не чака.

Вие малоумни ли сте? На кой му дреме за Турция?

им дреме. А на такива като теб дървото и лопатата.

Пич, нормалните не са аллах-зависими, капиш? Да им помага Дубай и подобните им отрепки...

Направете дарителска кампания с смс-и и за Сирия! Те са много по-нуждаещи се от турците. Аз искам да даря за Сирия.

Не че не пуснах SMS за Турция, ама Сирийците да се оправят ...да мрат , те не са хора , от друга планета са

Хайде да спрете с това, може ли. Още не са ви спуснали новите опорки и се изтъркахте вече. Събират се помощи и за Сирия, но самата Сирия все още не дава информация и е по-трудно. Дали някога ще почнете да мислите критично, без да слушате руска пропаганда?

На БЧК на 80 години и е от 15 несменяем!

на Сирия няма ли да помогнете - там има около 1500 загинали също или ако не играят под свирката на Американските уроди значи не са хора и не им се помага

И аз се чудя къде има сметка за Сирия?

Точно една от шефките на БЧК като знам как се разхожда с БМВ Х6 400 коня...не дарявайте в никакъв случай там!

Самосъболезнования мога да дам. Ако имам пари, ги пестя защото в България скоро ще си ядем оная работа от глад. Май-повечето от вас се правят че не виждат цените как хвърчат и купуваме само на промоция. Явно някои българи са си надделяли на масрафа или просто искат да покажат колкодобро управление имаме.

Ебати цинизма! Турците са блокирали вдички оера на икономилата ни.Педераста Доган държи електроенергията ни И имат наглостта да ни искат тия изверги турски пари,които ,на всичкото отгоре ,няма да отидат за ПОСТРАДАЛИТЕ КЮРДИ,а за кеф на циганина султан Ердоган. Турски лайна,вън от България!

5+

Това дразни - Къде и как можете да дарите за пострадалите от земетресението в Турция. Заглавието е само за Турция. Накои отговарят че имало помощи за Сирия. Може да има помощи за Сирия, но официалните медии говорят само за Турция. Да схващате за какво става дума?

Дарявайте само на хора които познавате! Дарителските кампании, там парите ви ще отидат за почивка на малдивите

Колко добри хора имало в България! А защо ли в българия е пълно с просяци,бъркащи по кофите и бездомни. Някой от вас да е помогнал за тези хора?!?!

Ако имах излищни пари, бих ги дарил за някой старчески дом в България, или в организация, опазваща природата тук. Съболезнования за жертвите от земетресението, но Турция и нейните по-богати "приятели" могат да отделят предостачътно за пострадалите. Съмнявам се, че при подобно бедствие (а ние сме в рисков район) някой ще открива сметки...

Хунтата в България някога прати танкове на Македония и сега сърба плодовете. Дава се нещо на хора които заслужават. А на дързава която има амбиции да бъде най- могъща военно и не подържа населението си няма как. Все пак това населкение избира властта си.

Ок, остана варианта помощите за Сирия да се предават в самото посолство, ако ги приемат. Щом нямаме държавни мъже , ще се оправяме сами.

Че кой не иска да даде!? Дайте, да дадеме!

Аре и футболиста се включи само че във форума, не финансово. Да не е луд.

Ердоган и семейството му са несметно богати,нека те да дарят,ние няма какво.

Богат пари не дава, защото знае колко трудно се изкрават парите! :))))

Верно ли бе?

Мисля че ,,милиардите за войната в Украйна,, е добре да се пренасочат за пострадалите в Турция и Сирия !!!

Ааааа не сме съгласни.

Как не ви е срам, пред лицето на тези трагедии, да сеете раздор и да леете злобата си! Кармата си е ваша и вие ще си я плащате. Когато сутринта зачетох тези новини, коментарите бяха писани от нормални хора, с нормални възприятия за света. Сега, очеизвадно са впрегнати всички тролски сили и се лее злоба и омраза на килограми.

Нещо не си разбрал, исках да кажа че за войни има пари а за пострадали от бедствието не !!!

От такива луди като теб в света страдат хора. Когато ибиха полицая на границата да си дал лев на близките му?

Ама вие с всичкия ли сте си? Я се погледнете и спрете да лъжете. Войната в Украйна я започна Русия, това е факт. Явно Русия има пари за война, а Украйна не, затова се налага да им се помага - така по-ясно ли е! Другия лумпен, дето ме пита дали давам пари на близките на полицая? Ти в ред ли си бе глупако! Ами никой не те кара на сила нито да даваш, нито да даряваш! Всеки дава и дарява, когато и каквото може, не е нужно да го обявява на целия свят, камо ли да се оправдава пред нещо с една гънка, като тебе. Никой нищо не иска от теб. Стой си тук, облечен в омраза, лей си злобата. И двамата си носете кармата на дребните си душици, на злобните си умове, на удавените в собствената си омраза сърца. Аз няма да плащам за вашите малки мисли и още по-малки душици, ще си плащате вие. Стискайте се и търсете под вола теле, там умират хора, деца, а вие си вадете от 10 кладенеца вода, за да не дадете и левче. Аз не деля хората, за мен обикновеният човек е обикновен човек, като мен и ако мога да помогна ще го направя, както го правя винаги. Политиците - те си носят тяхната карма, аз за тях не отговарям, отговарям за себе си, искам моята съвест да е чиста.

"Капачки за бъдеще на Турция" няма ли да има? Аз ще се включа с капачки - и за Турция, и за Украйна, и за други страни, ще нося капачки и за Сирия!

Съжалявам хората за сполетялата ги трагедия . Ама се чудя защо не събираме помощи и за Сирия ? Или тях кучета ги яли ...

Защото са партньори на хунтата в България. А Сирия е противник на същата тази хунта.

Сирия е изолирана територия следствие дългата война и инфото от нея е почти никакво.

Поне един самолет с бутилирана вода , палатки и одеала да изпратим в Сирия .Това е хуманитарна , а не ВоеннА помощ. Къде е Червения кръст ??

сирия доброволците преди ги обвиняваха в какви ли не неща, вклщчителнмо в инсценировка на химически атаки. Що ли няма толкова доброволци за сирия се чудя и аз.

Събират се и за Сирия. Поровете се малко и почетете. Събират се и за там, но не всяка организация може да изпраща там поради санкциите. Но не е истина, че за там не се събират.

доброволец ще отпътува до там да ги дари и помага? В сирия от години и журналистите ги е страх да припарят. Нали трябва да се организира транспорт, да се занесат нещата. Самата сирия не подава информация в момента.

Докато страната им произвежда оръжие с което се убиват хора от съседни страни, помощи не са и нужни. Турция е втора в НАТО и последна по живот на населението.

Доган живее 30 години в палат за сметка на тъпия си електорат.

Ако има балами готови да си дадат парите, винаги ще има кой да им ги вземе. Това не е дори кауза с вятърни мелници, ами още по-лошо. Това е да помагаш на този, който утре ще ти пререже гърлото.

угоените политически прасета дали и един смс ще дарят, как мислите! освен депесарските небългари...

Ти луд ли си бре!!! Да не са луди....