Кабинетът удължи извънредната епидемична обстановка с 4 месеца

В 8 от областите в страната заболеваемостта е над 1000 нови случая на 100 000 население

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът удължи извънредната епидемична обстановка с 4 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ Е ЗАКОННО! От сайта на Министерския съвет разбираме, че "Министерският съвет прие решение за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка, считано от 1 декември 2021 г. до 31 март 2022 г." Обаче в Чл. 63. (2) от Закона за здравето пише, че "Извънредна епидемична обстановка по ал. 1 се обявява за определен период от време с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването въз основа на извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск." Тук възникват въпросите къде е оценката на съществуващия епидемичен риск на главния държавен инспектор, след като от повече от 40 дни той го няма и въз основа на какво министъра на здравеопазването е предложил на Министерския съвет удължаване на извънредната епидемична обстановка? И ако такава оценка от гл. държавен инспектор няма, то не са ли нарушили Закона за здравето министърът на здравеопазването и Министерския съвет? П.П. В Закона за здравето ясно пише (Чл. 63 (4)), че "При обявена извънредна епидемична обстановка по ал. 1 министърът на здравеопазването въвежда със заповед временни противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област. Въпрос: В каква хипотеза изпада министърът на здравеопазването, ако няма предложение на главния държавен инспектор? И още един въпрос: По смисъла на Чл. 63. (2) от Закона за здравето, извънредна епидемична обстановка се обявява за определен период от време. Т.е. има краен срок. В Закона за здравето не съществува текст за удължаване на извънредната епидемична обстановка. В този смисъл всяка разпоредба на МС за обявяване на извънредна епидемична обстановка се разглежда като чисто нова, съответно се изисква извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск. Къде е оценката на Кунчев? А. Попов

Фашагата Кунчев май е гушнал треволяка, сега вече има мастия назначена на неговото място е назначена друга кухавелка - Пармакова!!

Толкова малко ваксинирани, а са 15 % от заболелите.

Това означава, че са поне 60: реално съотнесено към невакснатите!!!

Удължавайте плащане на помощите от 120 лева...

Още дълго време ще удължават извънредната епидемична постановка. И това ще продължи докато овцете и робите мълчат и се редят на едни опашки. Цялата тази постановка и заповедите свързани с нея са незаконни. Време е да ги посрещнем с камъни и дърве.

Време е да ти набият една цепеница в кратуната. Само по добре ще ти стане а и няма опасност да загубиш мозъчни клетки тъй като никога не си ги имал.

А майната им тъпаци. На Голиат им гъз-бъз

някой депутат в Парламента е случайно заразен и си изпусне душата и пръ дне какво като има сертфикат.Тая миризма минава и през маската!?Значи колегите му са подложени на риск въпреки сертификата!?

В Австралия армията е почнала да извозва хора с положителни ковид проби в концентрационни лагери - https://www.youtube.com/watch?v=3G_1m2hfHOQ . Продължавайте да се съгласявате с този медицински фашизъм и терор и при нас ще стане същото. И евреите по времето на Хитлер са си мислили, че всичко е конспирация и не са правили нищо до последният момент, докато един "хубав" ден са почнали и тях да ги извозват в лагери. В началото само са ги обозначавали (като в момента) и сегрегирали (пак, като в момента). Тъй като не са вярвали, че имало злонамерен план и заради късната им реакция на случващото се, вече е било твърде късно да се противопоставят, защото планът вече е бил приведен в пълно действие. Та праскайте си вие бустери без оглед на това дали наистина са ви нужни, вадете си "сертефикати" и си мислете, че ще се върнем към "нормалното". Този терор няма да свърши докато ние не кажем да свърши. Никой от печелившите от тази "пандемия" нямат сметката това да свърши - фарма мафията, които печелят стотици милиарди всяка година от ковид лекарства, правителства и политици търсещи контрол и лично облагодетестване, хора като Джеф Безос, които са забогатяли още 2 пъти, благодарение на това, че хората зарди ковид трябва да работят и учат онлайн. Съсипаха средната класа и бедните, а милиардерите забогатяха с невиждани темпове. Тази ковид "пандемията" е най-големият трансфер на богатство и контрол в модерната история на човечеството. . Да не говорим за научно доказания факт, че витамин D3, цинк, свалянето на килограми и намаляването на нивата на стрес намаляват с над 90% смъртността и сериозните случаи от Ковид! (https://youtu.be/fbGug3rczx4?t=488) Чухте ли авторитети, пандемици и политици по мейнстрийм медиите или фарма мафиотите да ни натрапват тази ценна и животоспасяваща информация 24/7 както правят с инжекцийките, препаратите, сертефикатите и локдауните? Не. Натякват ни само бустери до гроб, сертефикати за послушните с плана, локдауни причиняващи фалити на бизнеси, а за несъгласните с този психарски план - хвърляне в концлагери. Да добавям ли и фактът, че САЩ засекретиха за срок от 55 години! данни за ваксината на Пфайзер? (https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/317161) . Пълен отпор на този медицински фашизъм трябва! Сега е моментът да решите от коя страна на историята ще сте и дали ще продължим да се съгласяваме с тази ненормалщина!

Ваксинираните могат ли да се заразят и да предават вируса? За един приятел питам.

Отговарям - могат но 9 пъти по малко. Един приятел ми каза. И още каза да ти кажа че не е все едно 10 и 90 болни. Обаче не беше сигурен дали ще разбереш за какво става дума, съдейки по глупотевината която си написал.

Вчера за нещастие в автобуса загинаха много хора четиридесет и няколко, светла им памет. Днес е ден на траур, такова лицемерие няма. Последните две години сме свидетели на геноцид срещу човечеството, който се очертава да не свърши скоро, докато не достигнат определена бройка с хора ,които трябва да останат на земята ли не знам. Обаче имаше едни цифри в много държани ,предполагам че не са истина както целия този цирк ковид, но в някои държави уж умираха по 1000 на ден , а няма дни на национален траур. В България имаше дни по 150-200 души на ден и повече но нямаше национален траур. Какво означава това,че едните са само бройка (цифра) а другите трагедия. Всички продажни копелета трябва да бъдат разстреряни.

искал или не иска е жертва на чужди интереси.Протоворечията между САЩ и Запада от една страна му Китай и Русия от друга прави заложници такива държави като България.И ако Макрон и Меркел от време на време успяват да се чуят по телефона със Кремъл, то на нас никой не ни вдига слушалката.Нас ни командват от всякъде.От Вашингтон през Берлин и Париж до Москва и Истанбул.Отскоро и от Киев започнаха благодарение на Радев.Да ти се завие свят.На път сме да се вслушваме какво ще заповяда Скопие!?

Аз протестирах срещу тези новите управляващи преди 32 г.

т.е. Коледа у дома? МВДЕПСН!!!

Да ви еба майката и на новите. Големи педераси и тея.

Само трепане за вас мамка ви маскирана ковидарска дееба аз!!!! Ей не се наядохте на пари бе говеда мръсни!!! Да измрете до крак всички ковидари и ваксъри дано!!!! С маски да се задушите!!!!

"Ааууу , заключен дом! Ааууу, заключен дом!" Сложен му е кожен абокат отзат.

Правилно - избрахте си ги.

Избрахте си ги - ся св дупчете и стойте заключени!! Какво е това хън мъм

здравния инспектор на държавата доц. Кунчев какво мисли по въпроса? Ни се чува,ни се вижда вече 2 месеца. А пък е 3G.

Кирчо и Кокорчо ще затворят държавата по метода на Австрия! Задължително ваксиниране и куп простотии.... докато се справят с корупцията!! Същия модел на крадлив дедо....и банкянския тулуп!!!

Браво на правителството. Само твърси и безкомпомисни мерки ще ни спасят от тази страшна болест. Главната причина за тези неприятни но необходими ограничения е в нашите недобросъвестни съграждани, които отказват да се доверят на съвременната наука и разнасят заразта навсякъде и застрашават живота на нас законопослушните.

Верно си мазньо.....откъде ви копат бе??

някой май не разбира от ирония...мдаа

Верно не разбирам! Щото дървото ни е опряло отзад....на много не им е до смях!!!!

факта че си жалък нас не ни прави щастливи ,а още по малко здрави.Когато вдигаше юмрука пред една ,,сурия" хора на 30 сантиметра от тебе ,тогава сертификат не ти трябваше нали?

Кире Либерало лично ще осигури 100% ваксинация, ако до тогава Гешев не го вкара във Врачанския.

Ваксините ги има и са изтекъл срок на годност! Но те трябва задължително да се опотребят! Тези файзерските трябваше са се държат на -80° Ама нищо де и на стайна температура може ! Нищо че спайк протеина е зеленясал и жабунясал малко.... ние трябва да вярваме в науката!

Недопустимо е да вземат решения за в бъдеще време в което няма да управляват.

Кой кабинет, кое правителство??? Автопилота ли?

Що се правите на ударени ? Плащайте по 120 лева на всички пенсионери та да ви дойде ума в главата !

Противоречие след противоречие ,лъжа след лъжа ! Как може да пишете статии в които казвате ,че в държави с над 70% ваксинирани има огромно увеличение на болните ? А в тази статия да пишете ,че България е далеч от заветните 70% ваксинирани и затова болеста не спира ? А в статията от сутринта пишете че заболелите тук плавно намаляват ? В статия от преди два дена писахте че ,японски професор заявява, че ваксинацията не е решение ! В началото на годината вие журналистите и сегашният министър говорехте, че здравни сертификати няма да има защото нарушават човешките права! Когато започна ваксинацията се гарантираше ,че една доза ваксина ще защитава над 90% .Ваксинацията щеше да е доброволна и кога стигнем 70% ваксинирани всичко ще спре не само ,че не спря но вече васинират с 4 доза ! Не ви ли е срам от тези неща? Морал нямате ли?

те са оперирани отдавна...затова и стават политици...

Кoлкo трябвa дa cи нaивeн зa дa ce пaзиш c мacки,диcтaнция,зaтвaрянe. зa дa нe ce зaрaзиш и cлeд тoвa aкo нe cи дa oтидeш дa тe зaрaзят c чacт oт вируca/2 eпитoпa кoитo мутирaт/.И пoнeжe мутирaт и нe ce рaзпoзнaвaт oт иммунaтa cиcтeмa дa oтидeш зa oщe oт cъщoтo?Дoкaтo нaпълнo рaзбиeш иммунaтa cи cиcтeмa. В Техсас И Флорида мерките отпаднаха.Става дума за същия вирус нали?Защо тормоза в Европа продължава?До кога?

Сама да можеш да си отговориш! Хм-хм... Християнска Европа е трън в очите [... } и затова e целият този напън да се ваксинира цялото европейско човек! К'во става, например с Чили, Аржентина... в мигрантските комуни и т.н?... Ами в Малгашката република...С. Арабията и тези от Залива?!

Абе няма ли кой да потърси сметка на Радев и марионетното му правителство за рекордния брой болни и починали от Ковид!?

Откъде я имаш тази информация за броя на починалите? Абе 'що сте толкова първосигнални?...

и....един изключително наивен,простичък,но добродушен народец изтрезнява.....С кисело зелце,сланинка и пърцуца....За повече пари не останаха след изчегъртването.....

Сега ще има театър за умния български народ- Нинова си подава оставката, Крум Зарков я поема и всички пак на хорото. Всички ще сме в театъра на БСП "Сълза и смях и хоро".

ще е само сълза без смях

Всички ще се повозим на "Едно Ферари с цвят червен". Не е истина, как БСП- ДС изигра умния български народ и взе цялата власт. Една партия от чугунени глави създаде няколко партийки и сега за пред народа ще правят коалиция. Всъщност любителите на кючека, десните и тези, които искат да завършат в Харвард и тези, които искат да имат погребални агенции гласуваха за БСП

Направо го удължавайте до 2023 г. нали тога са щели да спрат да ни ръсят от въздуха :)))

Ако трябало да се прави времето е било края на септември .Да бяхте го направили поне миналата седмица ))))))))))))))))))))Ама нали са избори .....

"Удължаването на извънредната епидемична обстановка цели ограничаване на разпространението на заразата" - тоя вшц не се ли изтърка вече?

Браво Му=н-ьо, браво партия КИЧ(комунисти, измамници и чалгаджии)! Предлагам, вмсесто да има адекватна ваксинационна кампания и план, извънредната обстановка да се удължи до 31 март 2025-та. За по-сигурно! :)))

... няма драма бееее ....

Удължаването на нещо незаконно (решената извънредна епидемична обстановка ден преди да влезе в сила члена от закона), не прави нещото законно. Въобще правят престъпление след престъпление. Всяка заповед основаваща се на извънредна епидемична обстановка, е престъпление. И документ с невярно съдържание. Те погазват поголовно закони, конституцията, демокрацията, свободата, честа и достойнството на хората. Нацистите са извършват сегрегация, като за евреи, негри, цигани, психично болни и така нататък. Където на евреите са слагали жълти звезди на дрехите. И са ограничавали права. С какво това с наци сертификатите сега се отличава? Пак делят хората (сегрегация). Пак различни права. Пак маркери. Даже някъде обсъждаха да пращат неваксинираните в лагери. В конституцията ясно е записано, че хората са свободни и равни по достойнство и права. Че имат право на труд. Че имат право на обучение и задължително до 16 години. Че не могат да им налагат медицински опити. Че събиранията на закрито са свободни, без за някакви бройки и ограничения. В законът, че всичко за извънредна епидемична обстановка се плаща от държавата и общините. Не училищата да отварят ако си плащат сами тестовете. Престъпление след престъпление. И някакви престъпни подзаконови актове, да отменят конституция и закони. Като закона за бурките, че нямаш право да носиш маска на обществени места. Където пречат на хората да дишат и после защо имало дихателни проблеми. където освинват хората да си стоят в къщи и после ранно починалите поголовно с наднормено тегло. Никой да не лекуваха от ковида, нямаше да постигнат тяхното от 47+ хиляди повече починали в България от средата на 2020г. Трябва да бъдат спрени, за да не умрат още десетки хиляди от тяхната лудост, обсесивно-компулсивно разстройство, страх от вируси - от рода на мизофобия, гермофобия, бацилофобия, бактериофобия. Причиняват и икономическа и всякакви кризи. Включително здравна. А вероятно и демографска с раждаемост. И очевидният проблем е в здравеопазването ни. Едва ли не влиза здрав човек в болница и го утрепват. Трябва да се разследва здравеопазването ни и начина на лечение. По-преден ден СЗО каза, че в България необосновано се приписват антибиотици в 70% от случаите.

Съди ги бе палячо :) още от предишния пост си голям поет ама си оставаш същински Ганьо.

Тогава да се ваксинират само рисковите групи!!! Хората от 0-35 години прекарват грипа много по-тежко от ковид. Ако през годините се водеше статистика сигурно вие лично щяхте да се ваксинирате всяка седмица против грип. Спрете да го овъртате, защото виждаме какви локдауни вървят в западните страни при 70% ваксинирано население... Проваксърите сте плоскоземци и вярвате, че урсула фон дер лайен, байдън и ония псевдо негър от СЗО по цял ден медитират и си мечтаят за свят без болести, в който всички живеят по 300 години... Проваксърите си говорите с извънземни и си мислите, че бил гейтс се моли пред иконата на Дева Мария за вас, а Сорос ще гледа децата ви докато вие ходите ваксинирани на пътешествие във ваксинирана Европа...

Ама това незаконно, онова незаконно. Ама защо иституциите срещу които плуем че са под властта на мафията не направят нещо по въпрода!? И според кой съд мерките нарушават правата на хората? Всеки имал право на това, всеки имал право на онова, НО кога ли е бил света толкова прост както го представяте? Единственото което виждам е " всичко което ми нарушава ежедневието е незаконно". Е като е незаконно защо няма групов иск от над 100,000 или милиони души? Защо единствените искове са само индивидуални срещу сертификатите, като хората дори не могат правилно да опишат проблема си?! О каква интересна теория!? Значи ако спрем хората да ходят по болниците сме щели са спрем смъртните случай на ковид? А ако тогава в пъти повече умират удома какво ще правим? Пак ли ще измисляте разни конспирации за това защо са починали?! Явно е че конспираторите не се спират пред нищо с глупостите, които дори не могат да докажат докато настояват другите да им се доказват за всичко!?! До колкото до СЗО техният проблем е че искат всичките лекарства и ваксини да отиват първо при бедните нации и след това да се оправят другите. Нищо че за НПО винаги пътуват във ВИП класа.

Ок, 25-26% ваксинирани , НО защо никой не отчита преболудалите го, тези с преминал безсимптомен ковид - доказан с антитела тест ? Ще излезе, че над 70% са в момента имали среща с вируса по един или друг начин, заедно с тези 25-26% ваксинирани !

щото повтаря.

тва да не е й да повтаря Повтаря един на милион тва ако ти е аргумента, си елементарна частица

При преговорите за съставяне на кабинет ПП са дали да се разбере, че ваксинирането за тях ще е приоритет. Предложили са на останалите партии да се впише в общия договор между тях задължителна ваксинация, ако обстоятелствата у нас и света го наложи. Засега само от ДБ са дали съгласие. Сега очакваме да видим Слави и БСП дали са същите продажници и подлоги на чужди служби и държава, на СЗО, глобалистите и Сатанистите.

Ми значи да се готвят за бунтове през февруари.

ги избрааме тугизь?

Тази новина май я четох преди няколко месеца. Дежа-ву може би?

Гответе камъне и дърве как го казват у един сайт хахаб

А ти за кой гласува?

дискриминация не е имало нито по Голово нито по Жан Виденово време!?Ще го запомни ме Радев като най видния ,,проваксър" в най новата история на България!Доживяхме да не можеш да влезеш в Технополис да си купиш един таблет!?Подарете ги после на Радев!?

Ще ни боцкат и пак в изолация.Кога ще ни върнат старият живот.И все повече ваксунирани ,а %са все 25%Кой ни будалка????????????

Тва за ваксър м.алоумниците, те квот им кажат политиците чрез медиите, тва правят, собствено мнение нямат. https://afera.bg/wp-content/uploads/2021/11/TV77.jpg

Ша ми ваксинират дедовия .Да продължава колкото искат

десни, леви, десни, неъдейти риъва да няма чумбер зад врата

От 23.11 на КПП-тата на влизане искат освен ваксина и ПСР тест... Що за идиотизъм!

Ти тва сериозно ли?

Абсолютно!!! Вчера се прибрах през Промахон!

Гледам, че тук има един трол дето не признава БСП, ГЕРБ и тем подобни - на всички подарава минуси, професионален хейтър.

Никой не е казал, че ваксинираните не се заразяват.Защитата от ваксината за да не се разболееш въобще е около 3 месеца. Не знам защо не се казва или никой не го чува, че ваксината предпазва от тежко протичане на заболяването и фатален край. Ако всички или повечето се ваксинират заболяването ще се превърне във вид грип и болниците и интензивните отделения няма да се препълват.И ще има място за всички други болни.

Ако имам естествен имунитет срещу вируса ,Ко правим?Сертификат няма да ми издадат,защото не съм боледувал или ваксиниран.Здравите да го ...така ли?

То па един кабинет....

Гледам, че пак има трол-парти.