Йотова: Български паспорт за тези, които знаят езика

Илияна Йотова откри 15-ото издание на Общобългарския младежки фолклорен събор "С България в сърцето"

Обратно в новината

Коментари - Йотова: Български паспорт за тези, които знаят езика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакъв повече български паспорт на македонци! Тези неблагодарни фанатици смятащи се като наследници едва ли не на Господ, никога не са се чуствали българи! БГ паспорти само на българи от Украйна и Молдова!

алгафари знае български. и български документи има. и от благодарност за това, че сме го приютили,поиска шофьорските курсове да се водят и на на арабски, та да им е по лесно на другите като него ! утре ще поиска и.....

Текста е горе-долу добре но заглавието!? да знаят езика, къде остана български етнически корен и православно християнство или особени заслуги за България. По-добре се захванете с нещо сериозно като напр. премахване на двойното гражданство с турските изселници че дори из а децата и внуците им. А в Истнабул живеят само около хиляда българи, а в Одрин има 3-4 българи постоянно живущи. Все едно арменците да дават двойно гражданство на турците.

аз много обичам темата за православието! прекрасна е! та в тази връзка, в турция има няколко действащи български православни храма: свети георги в одрин св св константин и елена също в одрин свети стефан в истанбул свети димитър в истанбул има и още доста други християнски църкви та да попитам, пък ти ми кажи, кои са и къде са българските църкви в братска россия?

Наскоро посетих църквата в Одрин и църквата Св. Стефан в Константинопол(по новому Истанбул) - църкви има, турците дават пари за тях и добре са направени, но вярващи няма! Свети Стефан е 'туристически обект' . Мацки едва ли не по монокини си правят селфита вътре. Обяснението ми е следното - в Одрин и Истанбул или българи-християни няма, или ги е страх да се покажат. Всичко е за пред камерите в тия църкви - няма го живота, няма ги хората. Не е само за българите - и за арменци и гърци е същото. В Истанбул стоят само стените, няма ги потомците на защитниците на тези стени. Нещо като мъртви градове за християнството са.

То хубаво, ама какво да правим с онези, които по рождение и по паспорт са българи, но знаят български по-зле от претендиращите за българско гражданство. Погледнете резултатите от матурите, от външното оценяване в средното училище...

В повечето цивилизовани страни е така...ние пак не разбрали..

Абсолютно правилно...какъв българин е онзи, който български не може да говори...поне.

Умрял ти е някой за паспорта.Те българите се чудят как да се отърват от него и да докопат гражданство на нормална държава.

Както в Англия, ако докажеш 5 год. лоялност, плащал си сметки, работил си, и гр...и издържиш изпита,, Живот в Обединеното Кралство, плюс изпит за езика , четене, слушане , писане.....може и да вземеш право да живееш в странат. Една година след това , паспорт. Двата изпита нямат давност.

Според мен трябва, не, а направо си е наложително, в съответствие със Закона за придобиване на българско гражданско, да се направи един обективен и бърз тест на получилите български паспорти "българи" от Россия! Неиздържалите теста да бъдат лишавани от българско гражданство и изгонени обратно в Россия. Аз, лично, до ден днешен не съм срещал побългарен россиянин, който да знае български език, независимо от колко време пребивава в България. Било им много трудно да научат български език!? Г-жи и г-да россолюбещи?!... Ко стаа, нали бяхме с много близки, направо братски, сродни език и култура? Защо вашите братушки не хотят или направо не магут да изучат братский болгарский язык? Нещо опорната точка издиша май, а?

Г-жо Йотова не познаването на езика трябва да е задължително, а добрите езикови знания и безупречно говорене. Друго изискване са добрите познания на историята на страната ни, древна и съвременна. Един от критерийте трябва да е и доброто образование. След това може да има и други изисквания, свързани с манталитета на персоната, кандидатстваща за гражданство.

И аз съм с български паспорт ама всичките ваши критерии няма да покрия та д да върна паспорта, а?

Така както си ге заредил всички изисквания то има дори българи които няма да ги изпълнят. В една западна страна раздадоха такива тестове предназначени за чужденците на етническите граждани на държавата- тези които ги контролираха и поставяха оценки не знаеха кой е писал отговорите. Резултатите бяха плачевни за голяма част от етническите граждани.

Ъто явно предпочита турци и виетнамци. Смешно и жалко- повечето тийнеджъри в българия казват че нищо не разбират когато им се говори на руски.До това доведе българското просвещение и липсата на езикова култура, знаят английски повечето само няколко лафа и израза и имат самочувствието че знаят езика.То и българският им толкоз, употребяват 100-200 думи и са функционално неграмотни. А Ъто явно е фун на мЪни.

Много добре. Време беше. Но, както се получава немско, американско, канадско и т.н..

Много добре. Време беше. Но, както се получава немско, американско, канадско и т.н..

За какъв български език говори тази жена- та те журналистите вече пишат на един български който е пълен с английски чуждици.

Тая костинбродска проститутка не е българка! Баща й беше виден крадец, убит заради кражба, а тя целува ръки (и не само) на руския поп, а на български се прави на разсеяна!

Товарищ, че тя нали си е ваша, бе?! Оти я плюете? :)

Остава да се каже не "познаването на езика", а "разпознаването на езика", за да бъдат критериите напълно завършени. Отидете и вижте в Германия как се дава немско гражданство или как се кандидатства за канадско гражданство.

Това е абсолютен идиотизъм. Език се учи за 6 месеца.

Може, но россияните не могат и за 6 години! Та... идиотизмът си е генетично заложен, начи...

Конфискувайте апартаментите на ватниците по морето и поканете всички етнически българи от Крим, Молдова, Русия и прочее да се върнат тук срещу гражданство и безплатни жилища. А за ватниците: чемодан - аэеропорт - Крим, до един, с еднопосочни билети.

По този критерии на нито една ватенка не трябва да дадат Български паспорт. На всички е известно че тъпите алкохолици с ватенки не учат и не знаят Български език. Има руснаци, които над десет години живеят на територията на България и не ебават да научат езика. На такива дегенерати и алкохолици никога не трябва да се дава Български паспорт.

които са понаучили нещо, мяучат зловещо на някакъв славянски диалект.

А изпращането на некадърните бг политици на майките им у путките,дали ще се счита за познаване на езика?

това комунистите не са наред....убедил съм се. Абе Йотова,българите които са принудени да живеят,работят и плащат данъци в чужбина имат вече деца там. Те вече не говорят български език. Тях върнете в пустите им изоставени домове където върлуват цигански банди....

Това ще бъде истинска спирачка към тези изселници в Турция ! Техните внуци и правнуци не знаят и една дума на Български , но получават Български паспорти и правят в Европа пакости и престъпления ,понеже са с Български паспорти ,водят статистика Българи са го направили ! Патриотите да внесат този закон стига Толерантност !

Ама не гласувате за патриотите нали, а за герб?

Добре е да се изисква да се знае български, но нищо не се казва за циганите, които нямат стремеж да го научат, а така няма как да се интегрират... и точно тук държавната роля я няма никаква. Само с отпускане на едни пари нищо не става, трябва да се гледа къде отиват тези пари!!!

Юлиус Феликс-Майерлинг от Световната Банка по Развитие + Реконструкция днес публикува следната рамконва конспекция относно финанцирането на денги вазари : Вариантите са множествени - с Групата "Дългия Коледа Пари" се приготвени обществено широко обсъждане на въпрос около референдумизация на политическите стратегии относно финансовите рамки земеделието. Въпросникът първи от предстоящ референдуум от Групата "Дългия Коледа Пари": 1. Искат ли капитализация на земи от Русия ? Въпрос втори от същият каталог : 2. Искат ли капитализация по китайски проект Коприна ? Алтернативен проект на бюлетин от "Дългия Коледа Пари" : 1. Иска ли се капитал за българското земеделие от Северна Америка , включително Велико Британия , при условието България да стане член на съществуваща EFTA , Европейската Асоциация за Свободно Търговия . 2. Иска ли се EC , Европейски Съюз . Третия вариант "Дългия Коледа Пари" : България да се финанцира от линията на 1. азиатската банка за развитие 2. южно-американска банка за развитие 3. африканската банка за развитие. Последен вариант на "Дългия Коледа Пари" : България да стане Илия от гръцка-анадолска Ейапопейя ли ?

...гражданството?Когато не знаеш езика,говориш на шопски диалект,а ръководиш БГ!

в старите времена служахме всяка вечер пред радиата Радио Ереван . Сега гледаме Дългия Колега от БТв , коледното предаване за пари , бисър , шлагобърс , сахарни торти и другото, важни съобщения от групата мираж-1997-МВР .

служителство или слушителство , има ли разлика и ако да , в България има ли разлика ?

Да каже какво правим с ромите които незная Български език тогава ? Аз предлагам да им се отнема гражданството директно.

се разхождам в центъра на Брюксел и чувам зад себе си някаква тълпа да подиква на махленски - "Ти на джоба си пааари имаш, ва?

Те ще поискат някакво друго. И какво ще правим с 5 колона?

ами направете системата като в САЩ - всеки желаещ минава на интервю, на което отговаря на въпроси, свързани с езика, историята и законите на страната.

Бурса как ще разбере какво е това нещо Левски?

Това и в момента е така, само че госпожата е проста и го ползва доста популистки !

Така е, изпита по български е задължителен за всеки, комуто не се полага гражданство по право. От друга страна явно не е особена пречка - имам едно сирийче (вече българче) на работа, говори български отлично, ако и с лек акцент, та той твърди, че изпита е безкрайно лесен - бумащината е истинската спънка. Е, ако имаш имот на морето, бумащината рязко намалява...

Отдавна го повтарям - освен езика писмено и говоримо да учат и българската история и устройство на държавата и да минават тест (платен разбира се). В америка само да ти разгледат документите ти взимат стотици долари! За да не се напълни БГ с неграмотни цървули от цял свят на които не им дреме за тази държава. Ако питат мене бих задължил и кандидат българите да приемат доброволно и православието :)

Руснаците няма да го учат, на пук. Щото ще смятат това за дискриминация.

това е много хубаво,но дали ще стане?

А псувните към некадърните бг политици вземат ли се под внимание за знанието на езика,да ви еба путката майчина на всичките?!

Всеки може да научи бг,и терористи,и педофили,и такива продажни сорски като Йотова. Това не означава,че са българи,и трябва да им се дава гражданство.

Не си разбрал нещо...това не е единственото условие за даване на гражданство но да е задължително!

Български език, българска история и някакъв принос за страната ни трябва да са критериите! И да не се дава на македонци, защото го използват само за да работят в ЕС! Има къде-къде по-достойни хора в Молдова и бившата Волжска България, които го заслужават!

Образец на кравешка логика.

a другарката Йотова знае ли българския език без да издава мьекащото си произношение

ехе, смях. по тази логика- всички депутати да се връщат по родните си места и да освобождават ведомствените жилища веднага.

Език, в брак с жена или мъж българи (бракове между джендъри не играят), 10 години да е живял в БГ, да има собствен имот за живеене, банкова сметка и осигуровки и т.н. каквито са изискванията в почти всички цивилизовани държави.

Баси. Тая кака дето играе ОРО до кака Илияна е яка на гигенска биволица. Ашколсун.

език плюс познаване на историята. изпит срещу паспорт

Омръзна ми нЕкви женищ постоянно да се тресат по нЕкви хорА , даже и в Брюксел...с 200лв и тръгнала да тропа хора да отклонява вниманието от истинските проблеми в това гето тука

ИМА ХОРА, РОДЕНИ БЪЛГАРИ С ОБРАЗОВАНИЕ И ПЕРФЕКТЕН БЪЛГАРСКИ, НО ВРЪШАТ БЪЛГАРСКИТЕ СИ ПАСПОРТИ, ЗАЩОТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ТАЗИ МАФИОТСКА СТРАНА ! ЧАКАТ ЗА ПОДПИС ПРИ ВАС ТЕХНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВРЪЩАНЕ НА БГ ПАСПОРТИТЕ! ВИЕ НЕ ПОДПИСВАТЕ И ВЕРОЯТНО ВИ ЧАКАТ СЪДЕБНИ ПРОЦЕСИ !!!

ти няма начин да вземеш българско гражданство, щото пишеш с големи букви, а руският произход си личи!

Прав е. И аз познавам хора,които не искат да са граждани на тази колония БГ заради такива като другаркта Йотова,пудал на сорос е тя.

България трябва да облекчи процедурите за придобиване на гражданство и да ги опрости. Освен това може да направи и определени критерии за образование и професионално развитие. В момента процедурата е нелепа!

Това означавали че ще гоним циганите!?!

придобиване от чужденци, драги! отнася се за македонци, руснаци, молдовци, украинци и албанци щото друг никой не се е засилил насам! а циганите са местна фауна! гражданство не трябва да може да се придобива! родил ли си се българин, българин си си! не може на 30 да се сетиш да ставаш българин!

Не щат да ни вземат в Шенген ония лицемери, те сами ще си идат.......

Е то сега, не е ли така?! С'а разбирам македонците да не ги проверят, че е им майчин, така или иначе......

То по тоя критерий в НС може да остане само оредялата група на ДПС и по 3-4 от другите групи.

ChatGPT

По-важно в случая е да се вземат мерки с/у онези "български граждани", които са 3-то и 4-то поколение в друга държава и дори не могат да покажат България на картата, но пак се водят български граждани

какъв фолклор и традиции,като управляващите всеячески подкрепят едно лилаво "малцинство" за сметка на посърналия БГ народ и за капак на всичко носят вода от 10 кладенеца за да ни нахендрят Истанбулската конвенция....Йотова и тя барабар с народните предатели

Като Каранга,Ренан и Вандерсон ли?

Е добър ден! Те хората от кога са го измислили!!! Но ние с това толериране на българските цигани....

или не се знае. познаването е друга бира.

Най-после нещо смислено!