САЩ: ”Газпром” действа в съветски стил

Руският газов гигант "Газпром" просто не е бил подготвен за неизбежното изравняване (на търсенето и предлагането - бел. ред) и сегашния спад в търсенето на газ в Европа.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: ”Газпром” действа в съветски стил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС искали да ни използват. В някои случаи се опитват да си прокарат интересите. Но основно, искат от нас да влезем в правилата на съюза. А колко милиарди са налети в България и колко са предложени. Имаше обобщена цифра над 10 млрд. Какво ни използват в случая. Какво сме видели от САЩ до сега. Едър среден пръст. И кораб с развалена царевица. И заплахи за етнически конфликти ако станем непослушни. Проведоха скапаната политика, за да ни "демократизират". Резултатът е 20г разрушаване на България, профанизация на обществото, корупция, наркомания и създаване на мизерни условия за съществуване. Ето това е резултата от контролираната от САЩ псевдодемокрация у нас. И за това, за да се обявиш че си американофил, трябва да си абсолютен кретен и пълен продажник-антибългарин. Няма лошо - но такива екземпляри не мърсете българската земя. Ние сме направили избора си и сме в Европа. Но трябва по някакъв начин да се откачим от този кърлеж САЩ. Очевидно, че икономическите ти познания са в много общ бакалски вид. Ако следиш финансовите събития, щеше да си на ясно, че американските финанси не са насочени в Азия. Отдавна остатъците от хедж-фондовете не се бутат там. Но до някъде си прав. Дълговете на САЩ са от Азия. Китай, Саудитска Арабия и Русия са най-едрите кредитори и цифрата към тях беше май над 4 трлн. Бюджетен дефицит над 80%. За еврозоната знаеш ли ограниченията.

А ти ме натъжи с твоя коментар. Боже колко тъп и профанизиран народ, пишещ на български, се навъди. Това е следствието от американските реформи у нас. Преди да даваш акъл трябва да се научиш да гледаш събитията и да мислиш. Ако не можеш, чети какво са написали по-умните от теб. Какви са тия ала-бала за множествата. Ти сляп ли си, извинявай имаш ли някакво съдържание в главата. Всички страни в Европа са на ясно за финансовата война. Що не питаш какви атаки отбива шефа на ЕЦБ. Това се случва последните няколко години. Не виждаш ли какво се случва в НАТО от години и как всички страни, с изключение на прихванатите бедни източноевропейски продажници, са контра на САЩ. Светът бил махала, бла бла. Няма какво дори да се мисли. То се случва. И светът и политиката не е само бизнес интереси. Държави могат да съществуват добре дори като съседи, при взаимоизгодни условия. Всички северни страни са точно така.

а по какъв начин искате янки да мислят, с категориите от времето на войната между севера и юга, или от времето на виетнамската война или времето от убийството на Кенеди? Що не си гледате фалиралите банки? И кога най-сетне ще имате червен президент - индианец? Или вече не останаха?

Заглавието трябва да бъде: Кога "Газпром" ще заиграе по американската свирка?"

или "Американците искат Газпром да играе по тяхната свирка", да им таковам свирката...

Jоhn Doe,в коментара ти е налице фрапираща политическа некоректност!Сигурно не знаеш,че за употребата на думата "негър" в САЩ можеш да влезеш и в затвора. Там са особено чувствителни към въпроса за човешките права,за разлика от правото на живот. В момента даже се обсъжда как да бъде редактирана книгата "Чичотомовата колиба",като се предлага думата "негър" да бъде заменена с "роб"! Някак си по-добре звучи "мръсен роб",вместо "мръсен негър"!

40 години са секунда за историята. По онова време загниването се усещаше като тенденция,а сега започна да добива реални форми. САЩ - най-голямият длъжник в световната история,не може безкрайно да живее на гърба на целия свят за сметка на печатницата си на зелените хартийки...

"Газпром", контролира една четвърт от световните газови резерви и доставя една четвърт от природния газ, потребяван в Европа. - При т'ва положение няма нужда въобще да си променят тертипа. Колкото и да диверсифицираш все трябва да опреш до тази 1/4 от световните запаси.

Булшит... Изобщо не е задължително да опираш до тях. С малко по-умна политика и координирани действия на целия ЕС, може да се обърне света. Сега заради нерешителност и глупост правим мили очи на някакви азиати, вместо да им извием врата.

Нищо ново от тези разкрития. На по-грамотните и запознати хора е ясно че Газпром основно чрез рушвети на мастити германски политици запазиха монопола си в европа и избегнаха т.н. диверсификация...до кога ли ще изнудват цяла европа? А, янките просто отново са показали истинското лице на бушмените...

Луд умора няма -чак по-нощите се пише. Ами ако има откъде - диверсифицирайте доставки , а относно рушвети - да ни би ти лично носил куфари с пари?.

Стандартен черен пиар/ На умряло куче нож никой не вади. Очевиден е страха на янките. А от какво е този страх. Забележете, че тези изказвания, доказани недоказани, идват от САЩ. Защо не идват от Европа. Защото на Евопа е нужен руския суровинен пазар. Русия има нужда да продава суровините си. Това се нарича изгоден бизнес и само глупак, американец или евреин ще искат да го развалят. Пак забележете, че няма европейска страна, която не е американски васал да не се опитва да да излезе на руските пазари. Те просто са огромни. Просто няма такава европейска страна. До скоро бивш канцлер беше в управлението на Газпром. От тук произтичат американските страхове. Опитите им да сринат ЕС продължават, понеже за тях е конкурент. Русия - също. А такива статиийки просто целят да разбият изгодния бизнес на ЕС с Русия. Това е позицията на Европа. А позицията на САЩ е срещу Европа. Изберете сами. Който иска да живее в Европа, а на който не му харесва и е антиевропеец, да си хваща самолета за САЩ. Такива работи драги ми американофили, и.д. антиевропейци. Стоите тука, ядете европейски хляб и европейски фондове, а плщете по проектите на Европа. Ако имате малко достойнство купувайте еднопосочен билет за любимата америка :)). Go от тука.

Приятелче, успокой малко топката. Какъв черен ПР, какви 5 рубли? Един американец казал на друг американец по тяхната си служебна поща нещо си. Е, и? Пред кого правят черен ПР и как по този начин действат против руско-ЕС бизнеса. Ти си изтрещял тотално. Аз съм американофил и европофил и българофил. Бих бил и русофил, ако видя, че има защо. Забележи, че едното фил не изключва другото. А ти ако си толкова запален русофил хващай трена еднопосочно за руско , а не да ядеш български хляб, направен от хора страдали от тоталитаризма насаден иманно от любимата ти Русия.

Ама ти си бил много фил бе, човек, цял си филодендрон.

Ти за лудото не питай, то само ще се обади. Очевидно, че изтрещелия си ти. По една проста причина. За последните години, всеки със среден умствен багаж разбра, че САЩ води необявена, за сега финансова война срещу ЕС и европейските страни. Целта е да ги направят отново подвластни за да им продават стоки, оръжие и кредити. Както и да си върнат властта в НАТО. Където, не знам дали е стигнало до теб, но САЩ са блокирани и бойкотирани. Поради този очевиден и всеизвестен факт, понятието европеец и американофил са точно противоположни. -----"Аз съм американофил и европофил и българофил" - то това си е жива глупост, нещо като аз съм и глупак и умник едновременно. Освен това ние сме в ЕС и то на територията на Европа. Или европейските интереси и приоритети основно са наши. Които съвсем ясно защо, противоречат на американските. Щом си американофил, то явно си антибългарин. Защото именно янките осъществяват на родната ни територия геноцида спрямо българския народ. Много интересно къде съм споменал, че съм русофил, та ми приписа това. И аз мога така да твърдя, че си дебил, но може и да се окаже че не греша. Аз живея в Европа, ЕС, България. Това са ми интересите и не смятам, че трябва да напускам държавата си като истински българин. Но един американофил, който служи на интересите на чужда за нас държава, която към момента е явен агресор тук, за такъв човек има само един път - еднопосочен за САЩ. Нямаме нужда от антибългари тук. Ако искаш да служиш на американските интереси, ходи там. Тук те нямат място и почва. А що се отнася до черния пиар, какво им влиза в работата на американци да събират данни за Газпром. Ами да си седят на континента. А да видя една добра дума за тази компания, която е успяла да разгърне доста мащабен бизнес - няма такава. След като е излязла секретна информация, тя може да се използва вече и за други цели, вкл. черен пиар. С подбрани откъси от цялата информация. Дали ще успееш да разбереш, мило приятелче.

Европейският газов проект се казва Набуко.

Грешиш,явно не знаеш,че всъщност не е европейски...Само името е от европейска опера,но нотите са задокеански...

Смешното в цялата тази дандания е , че т.нар. русофили т.е. рубладжии , не защитават интересите на руския народ - те защитават интересите на една шепа олигарси от типа на Дерипаска ( Путин е същия КГБ-мафиот) Глупаци!

Скоро руснаците и китайците ще наредят пъзела, а американците ще гледат отстрани, там където им е мястото

Странна идея, русофил ! /// А Вие как мислите -- продаваема (като на краставичар краставици) ли е ? ... или хептен ...

Това не е идея,за да бъде продаваема. Това е очевидна тенденция...

Май трябва да ти спрат водката.

Не зная дали някой ще усети ако спрат водката на русофил,но цяла Европа,особено ние,ще изпаднем в шок когато газопреносните тръби на Русия бъдат обърнати не на запад,а на изток,към Китай - един ненаситен енергиен пазар. Подготовката за това вече е започнала. Засега са прокарани само нефтопреносни тръби...

Газпром е съветска фирма и няма как да не действа съветски. И на децата е ясно как изнудва света и Европа за природните си блага. То това им остана на Русия само продажба на газ уран и водка.

Извинявай - но ако природни блага принадлежат на Русия - тя има пълно право да ги продава. Не съм чула нефт от Мексикански залив САЩ подарява без пари. Пък от Русия всички очакват да раздава ей така за черни очи - както при Елцин. Е свърши купона - пазарна икономика измислена не от руснаци.

Какви черни очи те гонят какви глупости. Защо изкривяваш думите ми другарке. Никъде в мнението си не твърдя, че трябва да го раздава тоя газ.Обаче и децата знаят и виждат как Газпром изнудва света и Европа. Само като се сетя как диктатора другаря Путин каза, че на Европейците можело да им се наложи да ходят до Аляска за дърва и ми се драйфа. И докато света прави от боклука елекричество, тя газта ще свърши , това е сигурно и тогава ще видим Русия на водка и спирт ли ще кара.

Идва края на Американците, губят почва под краката си, злобеят, но краят им се вижда....

Лошо е цял живот да те крепи само надеждата за чуждо нещастие.

Явно и двамата с Тукту сте коне с капаци и не искате да видите тъжната истина. САЩ са пътник и никакво печатане на парични знаци няма да ги спаси. В момента в който Китай откаже да ги рефинансира и ще банкрутират.

Ех, тез момчурляци ... вечно-бързоговорещи !(без никой да ги пита) /// И сега какво да ви правим ние българ(к)ите ?!(като цял свят разбра колко се САЩисани от собствената-ви неподготвеност )

Според данните от официалния сайт на Газпром борсовата стойност /борсовата капитализация / на концерна към 06.01.2011 е 241,5 млрд.$

Това не е вестникарска статия , а поверителна информация. Така американците виждат Газпром. Ако те са сбъркали, това си е за тяхна сметка. Не мисля , че са сбъркали, но нещата са динамични. 25 % от Европейските доставки не са малко. Проблемът за Европа е доколко тези 25 % могат да засегнат икономиката и , ако доставките спрат и има ли възможност за диктуване на цената на природния газ от страна на Газпром. Според информацията излиза , че за сега такава опасност няма. Но ние например почти на 100 % ( ако изключим нашите находища) сме зависими от Газпром. При това цената на природния газ е държавна тайна. Освен това , според руски източници те имат нефт за 20 години , а газ за повече от 100. След като и от нефт сме зависим на 100 % от Русия, въпросът е каво ще стане след 20 години,ще спре ли нефтохим Бургас или ще внасяме от Близкия изток , ще минем ли изцяло на газ , ще бъдат ли доставките само руски, Набуко и вносът на втечнен газ ще смъкнат ли цената на газа. Можем ли изгодно да произвеждаме биогаз и биометан

"06 януари 2011 14:30 Агенция "Фокус" Берлин. На дъното на Балтийско море са положени 70 % от първия участък от газопровода Северен поток, съобщи ръководителя на проекта Норд стрим Георг Новак, предаде ИТАР ТАСС. По думите на Новак дължината на положените тръби е 850 км при обща дължина на газопровода от 1 200 км. Северен поток ще съедини руския град Виборг с германския Лубмин."

Ами както излиза Газпром трябва да фалира скоро!Но тук има "маленькая неувязка " ,както биха казали руснаците.Руснаците не намаляват добива,не уволняват работници,пенсионните фондове са в ред,всяка година са на печелба ,а борсовата стойност на Газпром се е намалила несъществено.Любопитен съм да чуя,защо образцовата газова компания Енрон/седма по големина в САШ/ през 2006 година уволни 5500 работника ,отчете загуби за 60 млрд.$,пенсионните им фондове изчезнаха и работниците останаха без пенсии и компанията фалира! И болката от тоя фалит има ли връзка с Газпром??

на ГЗПРМ капитализацията е около 120млд. толкова са далеч от трилиона- като до луната е))) и през крив макарнон ще говидят този трилион)))) докато хората стрят заводи за втечнен газ, строят енерго спестяващи технологии те просто тъпо крадат)))) тъй че американеца е прав за ваше съжаление))))

"...те просто тъпо крадат...". Е,Аргус,това действително е недопустимо!Имам предвид не краденето,а това,че е тъпо! Макар,че - между нас казано - не мога да се сетя какво може да краде Газпром,при това да го прави тъпо...

а що се касае за пенчионния фонд- в Русия пенсиите са като в България. и това на фона на баслослоното им богатство))))

Е доста повече от българските,но хайде сега.

Ама какво му е крив на посланика съветския стил като почти цяла Европа е съветска?

казно от сащ си е просто цинизъм на фона на това което става в ирак :)

Гладна кокошка просо сънува!

Да бе, щото Уорлик не се държи като болшевик. И американците които точат българската енергетика чрез ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 също сякаш не са болшевики.

Тъпаците от ИБ спореха колко руска газ ползва ЕС. В статията точно е казано - 25%. Само ние сме 100% зависими от болшевиките.

ти май не правиш разлика между болшевик, комунист, СССР и Русия. сигурно не правиш разлика между САЩ и СССР, ЕС и СИВ.

Грешиш,драги! На 100 % сме зависими не от митичните болшевики,а от съвсем реален адрес на ул.Козяк в София...

FK USA

Що не си гледа Шевроните, че не се знае дали няма да последват съдбата на GE. А и колко войни водиха в цяла Латинска америка и къде ли не по света точно, за да осигурят на тяхните компании евтин ресурс, който те после да препродават.

Не злобейте толкова,защото нашата кръвчица я пият Лукойл и Газпром!На доста завишени цени.

Говориш само за кръвчица,но не казваш за потоците кръв,които изпиват ежедневно пиявиците от трите чуждестранни енергоразпределителни дружества и водоснабдяването. Тази кръв тече като река на запад,към тяхните банки. Всъщност и банките в България, без изключение, са изцяло техни...

Пиндослякът бесен и завижда. Втечнен газ, шистов газ, хаха, тия ще ме убият с тоя свой контрадезинформационен ПР. Американец не може да издържи някой да го конкурира, особено пък ако е руснак. Готов е да свали небето с думи, само и само да излъже, че негово е величието. Така излъгаха, че са стъпвали на Луната. Така нарочват днешната възхождаща руска държава. А уикилийкс е съвременния начин да си говорим със зомбезитата, само дето човек с по-висока от средната интелигентност не би им се вързал на тия глупави янки.

Напълно прав си и е направо отвратително. А как се радвахме навремето на "кацането на Луната"....долни лъжци са тия от Новата Юдея.

Ти със сигурност не си се радвал. А колкото до стъпването - шест мисии кацат на Луната. 12 американци са се разхождали по нея и нито един болшевик.

жявно ти харесва да си виярваш на тези басни които си изредил - пулни смешки и абсурди ... хеле това пук за луната как не сприяхте да го предувквате! руснаците са проследили и са потвурдили американското кацане на луната от началото до краия на мисията аполо-ч0 бе тикво балканска куха и червива! не друг, а бившият ссср! искаш ли доказателства, а? иначе никои не ти пречи де, виярваи си щом така ти е по-удобно и комфортно и се чувствуваш по-малко нещастник отколко си :-)! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ало, умника, всичко което казват руснаците /и СССР/ е лъжа, нали такива са твоите разбирания? Значи по твоята логика американците наистина не са стъпвали на Луната. Толкова си прост, че даже не можеш да го проумееш, но даваш квалификации на другите.

Всъщност ти си с доста по-ниска от средната интелигентност и затова "не се връзваш".

Америкосите ги е яд, че Путин ги натири и не могат да крадат. Де да имаше и тук един такъв, който да натири ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН и останалите чужденци, които ни пият кръвчицата.

)))))откъде сте толкова сигурни, че не крадат?)))) руснаците не крадат)))) та то там П е първа кипра в баш крадците)))) наивность светая

и как точно ги е натирил (американците) смешника-диктатор путин, а :-)?! мило и драго дава бащицата путин да си продава газта и петрола на америца! даже с неговия бивш приятел буш кроияха големи сувместни планове за труби в аласка! но им умрия проекцхето скоропостижно, и слава богу! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз ако кажа това, дето тоя пубер си го е сложил за регистриран прякор, ще ме цензурирате до дупка....

Уважаемият съфорумец с изискания ник Спермозавър пише: "...и как точно ги е натирил (американците) смешника-диктатор путин, а :-)?! ". Въпреки,че е на цели 43 години и не е пубер,явно трябва още много да му се обяснява. Явно не прави връзка между арестуването и осъждането на руския петролен олигарх Ходорковски и американския вой на официално равнище и в медиите им по този повод. Отговорът на въпроса му е елементарен и лежи на повърхността - диктаторът Путин предотврати в последния момент подписването на подготвения от Ходорковски договор с американските петролни гиганти,съгласно който най-значимите руски петролни активи щяха да им бъдат продадени /буквално подарени!/ за жълти стотинки...,пардон, центове. Смешникът Путин така точно ги натири и им показа вратата...

ГАЗПРОМ НАШ ДОМ

САМО НЕЩО ЗА НАКУКО НЕ ЧУХМЕ АМА И ТО ЩЕ СТАНЕ...ИНАЧЕ ПЪК ЕНРОН СИ Е МНОГО ЧЕСТНА КОМПАНИЯ))))) ХА ХАХА ЖАЛКИ ПИНДОСИ