ИД освободи всички християни асирийци, пленени в Сирия

"Ислямска държава" е освободила всички християни асирийци, които плени в края на февруари в селището Тел Тамър в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ИД освободи всички християни асирийци, пленени в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Бог за тази новина! Много християни по света са се застъпили в молитва и пост за гонените християни по света, за Христовата църква. Бог е отговорил на молитвата точно през седмицата в която е обявен пост и молитва .Ефесяни 6:12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

Щом са поискали пари, тези от ИД не са никакви мюсюлмани а чисти терористи които правят бизнес като продават хора....

На нашата тракийска звезда розета от уж първата ни столица Плиска е не друг, а най-древният тракийски бог Уран, чието име се разбира чрез днешната ни дума "оран" и представлява съзвездието Бик (Телец) и съзвездието Рало (Орион). Българи траки и славяни е едно и също и сме по тези земи от много хилядолетия, защото сме най- древната цивилизация.

Пропускаме че преди Траките е имало население на Балканите също, но това учебника по история писан в МОсква не го споменава....Там всичко почва с годината 681ва, все едно преди тази дата е имало празни поляни...

Серго траките и Тракия се отнасят до много преди 681-ва год.

Гнусни безмозъчни същества! Рушат хилядолетна история, смърт за такива паразити!!!

аз съм сирийски християнин,и нямате представа каква радост за сърцето ми тяхното освобождаване,и дано да напускат територите на исламяскатаа държава.всеки християнин от близкия изток носи кръста си ,такива сме ,вярата ни в БОГ е над всичко.

Без значение как са го постигнали, важен е резултата. От парламента , от всекидневните новини нищо добро. Убйства по пътищата, убйства по право, на по-силния. Ще пращаме на "учение" младите хора в Украйна. Ще чакаме ракетите на Русия, защото си ги заслужаваме. Пък дано НАТО ни опази, но да не е както опази Кипър......

Хайде да помолим нашите партньори от САЩ да спонсорират ИД. После да помогнат в събарянето на всички правителства, които я държат под контрол. И накрая да я въоражат до зъби с нови Тойоти и оръжие. Ей, забравих, че те вече го сториха.

погрижете се преди това за бащицата ви путин и неговата загиваща старана

Няма пазар за Органи !

Жалко за хората и за безценните исторически паметници

и.д. е маша на сащ и израел.сащ мямат за zел да ги yнищоjaват а да поддарjaт напрежението в тези територии както нямат желание да има мир в yкраина.

Явно Образованието на писалите статията не е на ниво! Първо, Сирия не се казва Сирия а Сурия! Както България не е "Булгария"! Второ, Семитите са от черната раса а Сирийците са от Бялата! А-сирийци означава НЕ - Сирийци или по точно казано Африканските Цигани! Арамеите са старите Християни и също са от Тракийски произход от Бялата Раса! "Семитите" са малка група, имаща друг език и друга религия!След като Египет, Франция и Италия започнаха удари от въздуха срещу наемниците на Ционистите от САЩ - "Идил", изведнъж решиха да освободят пленените от Сирия хора?! Като им припари под краката станаха много добрички нали?

Само че семитите не са от т.н от теб "черна раса" ,ами от бялата. И не са малка групичка,ами голяма. Към тях са спадали някогашни велики цивилизации,като Вавилон,Картагена,Финикия,сирийци,асирийци и мн. др. Също така към семитската езикова група за арабите и евреите...!

Докато садам беше на власт нямаше разрушаване на градове нямаше унищожаване на старинни ценности ,нямаше масови убийства и отвличания на християни и мюсулмани!Откактоамериканската демокрация завзе място в тия райони иЛибия си е.. м.!

Русите не могат ли да присветна с един лазер и да се свърши с тия безчинства? А американците които за далеч по-малки безчинства удариха Хирошима, къде са? Бедните сирийци, какво им дойде до главата с тия велики сили. Но това да ни е за урок, защото всеки който им е бил приятел после му е излизало през носа.

Споко то и при нас ще доде!

"Освободените асирийци". Eдна добра новина. Мисионери на Асирийската църква са разнасщли христовото учение по Китай преди около1300 г, по империята ка Кубилай -преди около 730 г, Дори Кубилай е пратил двама арамейски монаси на мисия до Папата, Франция и дори до Англия... Главата на Източната асирийска църква е Мар Динка 4ти. По някои белези на асирийския арамейски вариант на библията изглежда, че оригиналът на Новия завет е на арамейски.... езикът на Ешо (Исус на арамейски).

Да и Христос е говорил на арамейски.

Унищожаваш ценности тогава, когато сам не можеш да създадеш такива и затова не ги цениш! Какви ценности имат тези хора и защо не си открият лицата за да ги види света и да ги познаят близките им?

Много е поучително да се знае какво се случва, когато имащите власт не могат да оценят своите противници и особено онези,които проявяват лозунги за унищожение на всички ценности на обществото. Мисля, че ако съвременната ни държава остави мангустите от Пазарджик да шетат и не им прекърши по драстичен начин ентусиазма ще видим зор и ще трябва ние да го правим.