”Ислямска държава” окончателно превзе древната Палмира

Бойци на "Ислямска държава" (ИД) установиха днес пълен контрол над древния град Палмира в сирийската пустиня.

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” окончателно превзе древната Палмира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се чудиш къде се е скатала "прогресивната общественост" и една групичка дето преди седмица пееше "ние сме света"...Жалка картинка е съвременната цивилизация. Технологиите не да помогнали много на човека да израсте ментално.

Еххх Колумбе, ако знаеш колко народ те псуват сега по света, жив ще се обърнеш в гроба!!!

"Китайците са най-мъдрия народ на света!.Открили са барута ,но не са го използвали за военни цели,открили са хартията,но не са правили вестници от нея,открили са Америка,но не са се заселили там"-Марк Твен

Чувала съм че всъщност не става въпрос за превземане и война, а че ги приемат като освободители.

Аз съм чувал че тези, които не ги приемат за освободители скоро престават да приемат каквото и да било ...

Особено жените!!! освобождават ги от задължението да обслужват само един мъж /като им дойде реда де/

БРЦК

Тия дето не ги приемат като освободители са в масови гробове без глави! Включително жени и деца. Това са безмозъчни нищожества които трябва да бъдат премахнати от земята!

Американците и ЕС няма никога да решат проблема ИДИЛ,защото те са част от него.Проблемът ще започне да се решава ,ако бъде създадена оста-Сирия-Иран-Ирак-Русия и се оформи чрез договори политическото и военно сътрудничество.Готов съм да се обзаложа,че след това ИДИЛ ще бъде унищожена в срок до 10-12 месеца и в Близкия Изток ще има мир!Обаче,при това положение не се обзалагам какво ще стане със Саудитска Арабия и Катар напр,също така в какво положение ще се окаже Израел,как това ще повлияe на ЕС,САШ и света!?

someone

не само палмира ще превземат, ами и багдад, и после целия ирак, после сирия, турция, а после идва ред на европа. ще бъде нещо като хуните и римската империя в последните дни.

Ислямът ще завладее света. Към 2050 година мюсюлманите ще са повече от християните, а политиците не взимат никакви адекватни мерки. Западната цивилизация е пълна трагедия.

Тези терористи няма как да завземат територии срещу няколко противника едновременно, и да си продават петрола, освен ако не ги подкрепя САЩ. Бомбенето е за парлама.

Това са новите варвари на 21-ви век - създадени, издържани и направлявани от умиращата имеперия на злото - САЩ/ФАЩ. Нали не сте забравили, че министър Николай Младенов организира в София "учередителна" конференция на тези варвари. Понастоящем Никито Млалденов изпълнява длъжността генерал-губернатор на Ирак. Кой има интерес от действията на ИДИЛ в тази част на Света ? Отговора е безпределно ясен - ФАЩ ! По този начин, чрез варварски изстъпления срещу местното население и срещу човечеството/цивилизацията и неговата култура, уж прикрито ФАЩ унищожават каквато и да е местна държавност, инакомислие, възможност за самоуправление на местните народи и могат да нахлуят с войски и да грабят когато си поискат. ИДИЛ могат да бъдат унощожени за месец ... ... ако САЩ спрът да ги подкрепят и насъскват !

Тия ИДИЛ са отвратителни типове!Вместо да се стреснат от това ,че им убиха "министъра на петрола" и да се предадат,г"лей к"ви ги вършат!Значи,тук трябват по-сериозни мерки,НАТО да вика Чък Норис,Силвестър Сталоун,Джаки Чан и другите бойци,Холивуд да не се офлянква и да се приключи тая афера!

на САЩ не им пука за древни руини - те гледат да създадат колкото се може повече съвременни руини в тази част на света. Затова финансираха ИДИЛ и останалите ислямисти, биещи се срещу Асад и сирийската армия. Сега соросоидите пак да кажат, че правителството в Дамаск е в съюз с ИДИЛ ,... само че няма как, щом се бият и дават жертви.

идил се финансира от путин, за да може америка и европа да са ангажирани там и да го оставят да си вее коня в украина не случаино до скоро ръководителя на идил беше лявата ръка на садам, които мрази америка и получава подкрепа от русия, само русия има далавера да е размирен този раион там и работи по въпроса, за да я оставят да си прави каквото си иска в европа, а преди това финансираше терористичните групи там, за да не и обръщат внимание докато цепеше грузия не случаино всичките самопровъзгласили се революциони групи там са въоръжени само с руски оръжия

Я обясни как Асад е човек на Путин и ИД са хора на Путин пък се бият като кучета,вместо да се обединят и да са по силни в региона.

За съжаление, никой не помага на Сирия...Конфликта се поддържа да тлее и гори...Макари и извън контрол ИД все още е удобна за интересите на САЩ.

Зашо се заблуждавате, че е извън контрол? Сащ ако наистина изгубят контрола над тях могат да ги унищожат за една седмица.

Не може да се пребори насилието с насилие. Не може да пребори бедността с икономии и хуманитарни помощи. Не може да се пребори неграмотността с за чиято цел служи днешното училище. Вярата на човека определя неговите действия, отношението му към околните и бъдещото му. Ако вярва в закона на джунглата ще се държи като нейн аморален представител.

... да се пребори неграмотността с индокриниране ...

Много ми е кофти за културните ценности, дано не ги разрушат...това са варви.

Ние цивилизованите европейци унищожихме северна и южна Америка, после Африка, Близкият Изток кой ли регион ще е следващият.

Странно!?В боевете, джихадистите всекидневно употребяват десетки тонове боеприпаси, които трябва веднага да бъдат попълнени след изразходването им!?Интересно откъде идва цялата тази сложна и много скъпа логистика, която им позволява да водят бойни действия на широки територии в Предна Азия!?И то на два фронта!И как става така, че 40-50 000 главореза се разпореждат свободно в тези територии, а многократно по-големите, общо взети по численост, сирийска и иракска армии не са в състояние да пометат цялата тази суперпрестъпна банда!?

Всичко опира до мотивацията, а не до числеността, едните са готови да умрат, другите треперят от страх и са слабо обучени. Относно боеприпасите и оръжията, както пише самите армии оставят след себе си колосални количества и с всеки превзет град идват нови количества от местните складове. Тези армии толкова панически бягат, че дори нямат време да унищожат поне тежкото оръжие, което оставят на варварите. Не знам как идиоти с пикапи движещи си из пустинята се изплъзват на авиационните удари, абе работата е много зле там.

Паисий

та колко време ти трябва да взривиш един склад с боеприпаси, казваш? Часове или 5 минути - поставяш една мина със закъснител и бягаш бързо....щото после всичко си гърми само - справка: Челопеч!

ми там прелитат стотици амер. самолети и пускат сандъци с оръжие и боеприпаси. Неясно как те попадат предимно в ръцете на ИДИЛ. Вместо да кацат на летищата на ирак и да ги разтоварват там и да ги предават на военните части на иракската армия по суша!

Мнозина помнят Сирия, като нормална приятелска страна, от която печелехме много. Ако тя падне в ръцете на ИДИЛ, ще видите, как Европа ще протрепере. Но ще е късно. И първата жертва май ще сме ние. И познайте на кого трябва да благодарим за това? Само родсказвам-не е Путин. Селям алейкум-учете на време арабски. Защото аз вече го зная. Хев а найс дей.

Боли ме онази работа. Който иска да учи джугара-джагара. Скоро си купих къщичка в Белая Гора, на 130 км от Москва.Тук е истината! Тук е православието! Скоро в БГ най- търсената стока ще са чаршафите и потурите. Със здраве!

Наш`то ДПС много си мечтае.

Абе, тия идилистанци нали нато-то ги беше разгромило с въздушни удари? Нали всичките им командири бяха избити от въздуха? Нали муриканските еъплейни ги правеха на нищо? Какво стана изведнъж?

Тази версия е само за масовите медии.

Изглежда че тероризма работи за каузата на полицейската държава каквато вещае новият ред, за който толкова се говори напоследък в социалните мрежи.

Ами то авиацията на САЩ " която подпомага" сирийските войски сигурно с тези невидимите самолети ги подпомага. Много са "напред" американците. То бива бива невидими, ама чак пък толкова.!!! Наистина ли си мислят, че европейците са толкова прости като американците и не им разбират лицемерието и игрите?

Садам, Кадафи и Башар Асад, бяха врагове на ИДИЛ и Америка ги елелиминира...е сега познайте, КОЙ подкрепя ИДИЛ!?

Трябва да си много тъп за да не разбираш наистина, че това са краварите!

И майка ти ли е там?

Бойци на "Ислямска държава" (ИД) установиха днес пълен контрол над древния град Палмира в сирийската пустиня. Чета статията и не мога да повярвам, че Западния свят,САЩ и най-вече ООН, седят отстрани и безучастно гледат трагедията, която се случва в близкия Изток, като тази трагедия е провокирана от самите тях. Какви са тези джихадисти и какво става там, след като 30-40 хил.души тероризират целия близкоизточен район и пред тях отстъпват редовнаармия.

Е как да се намесят - да ударят IDIL е същото като да нападнат САЩ. В крайна сметка ИДИЛ е производно на САЩ.

продължава ли да твърди, че трябва да сме толерантни към исляма? Особено като има пред вид и историята на България?

ИД се появи за да спре ПРОЕКТЪТ ЗА нефтопроводът от Ирак, Иран през Срия към Европа. Сетете се кому е изгодно!!!!!!

ИД се бие срещу Асад, който не пусна Набуко. Сещате се кому е изгодно Асад да падне, нали?

Тези от ИД се появиха от "демократичната" опозиция срещу Асад, която подкрепяше САЩ, преди да резнат някои глави на техни граждани. Добре че бе Путин да спре подготвяна от САЩ война, за да ги издигнат на власт в Сирия. В онази година Путин трябваше да получи Нобелова награда за мир. ;) Сега имат други проблеми Русия, а и как ще минат през чужди територии? НАТО и САЩ това никога не ги е спирало. На Турция проблема са и кюрдите и им е частично изгодно, освен това с имигрантите.

Помните ли как скоро американците нанесова въздушни удари по колона войска, която после се оказа иракска? Приятелски офън се получи. Интересното беше, че нямаше нито един убит, само няколко ранени. Американците нанасят удари, обаче ги нанасят много прецизно. Без нито един убит, важното е след това да се пише по медиите че авиацията е отработила. За сметка на това като бобардират жилищни квартали, всички цивилни жертви се превръщат в талибани.

Пишете директно Американска - "Ислямска държава". Има малки деца които са сащисани и немогат да разберат какво става с човешката цивилизация.

Бойци на "Ислямска държава" (ИД) - докога журналисти ще продължават да наричат варварите от ид бойци??? Убийци изнасилвачи - да. Но бойци? Добре са въоръжени явно от големите световни сили - някой има интерес това да продължи незнайно до кога. Но както историята показва - който въоръжава яде дървото и най често дълго премисляните сметки и планове се обръщат срещу тези които ги планират. Ще поживеем - ще видим.

световната общественост трябва да направи всичко възможно да спаси паметниците на древния град. Защото престъплението на тези изверги ще падне като грях и на световната общественост. Има скрити канали по които подходящи лица и институции могат да се свържат с техните водачи и да спасят Палмира! сърцето ме боли като гледам как тези примитивни хора унищожават в името на Алах и Мохамед човешката история! А у нас се намират също такива духовни изверги които им се радват само защото и те мразят демокрацията, свободата и културата.

тая па паметници и затрябвали ...пуу че си лесноманипулируема и куха :))) не видиш ли че всичко е сценарий а идил си имат и режисьори и видеоператори командиривовани от холивудските студия...да не мислиш случайно трошат някви паметници

Значи най-големият враг е Русия, така ли? А какви са онези, които допускат хилядолетни паметници на културата, принадлежащи на цялото човечество, да бъдат варварски разрушавани? Защо "най-цивилизованата" държава не спре това безумие? Отдавна знам, че политиката е мръсно занимание, но както се вижда, през този век тя става все по-мръсна и е на път да доведе света до гибел.

и ти ли се лошиш на тея сценарии за малоумници със "разрушаването на паметници на културата с хилядолетна история" та нали по подобен начин стартираха и със талибаните и ал кайда - пратиха им видеоператор да снима докато трошат "паметници" създадоха им образ на варвари и навлязоха при тях да ги демократизират :)

Не, че не вярвам в теорията на конспирацията, но ми се струва прекалено да повярвам, че се режат човешки глави "наужким". Такова безмилостно убиване на хора не е ли признак за средновековно варварство?

. Тук не става дума кой е най- големия враг. И едните -Русия и другите-ИДАЛ са наши врагове, в различна степен и различна тежест. Няма да ги мерим по тежест, а по общите им черти. Но в едно си приличат. В омразата към свободната личност, независимия дух и демократичното управление.

Уж водената от САЩ коалиция от цял свят с най модерно въоръжение губи във войната с 20 000 освирепели въоръжени с ятагани и калашници забрадки! Тези до сега,ако не им помагаше САЩ отдавна щяха да са изстрите от планетата Земя! Цялата работа е в това,че там трябва да има постоянно конфликт за да може САЩ и Запада,че и Русия да си продават и изпробват новите и старите оръжия! ИД е просто един голям бизнес с оръжия!

Сега го превзеха, скоро почват да го реставрират!

все повече се замислям тоя хитлер дали не е бил дяволски умен и прав малкото гнусно копеленце ... наблюдавайки к'во се случва евреите май са намесени в най-коварните сценарии

Да, той беше и умен , и прозорлив !!!

Много хора ще осъзнаят ролята на Хитлер , но вече е доста късно. Естествено че е бил много прозорлив. И не само това.... Евреите разпалват тези войни. Гнусни и гадни са. ИД е продукт на Америка. А бежанците мюсюлмани в Европа. След 100 години и помен няма да има от култура и развитие с тези тъпи талибани. множат се като хлебарки и се необразовани и фанатици. Горко ни . С тоя подкупен Брюксел не знам докъде ще я докарат!!!

Гупости на търкалета пишеш Ево Браун. Твоят Хитлер беше един най-обикновен малоумник, идиот който с идиотските си решения (особено с нападението над СССР) такова майката на света. Аре беги.

Твърди се, че дядото на Хитлер е бил евреин и че с това е свързана част от омразата му към тях. Освен това е отчел колко процента от предприятията са държали в Германия.

Някой от артистите от една театрална трупа играят добрите, а други лошите персонажи. Трудно ли да си представим политиката като театър?

Към Еропееца. Искаш да кажеш, че единствения, който реално е против ИД в региона е лошия? ИД според теб трябва да се подкрепя? Напълно в духа на САЩ// Жалко за хора, като теб. европеец ( нерегистриран ) 21.05.2015 09:09 Тази каша я забърка Путин с подръжката си за Асад, а сега ние трябва да я оправяме.

наивник си, не реалист.Асад като светски диктатор е единствения възможен естествен враг на ИДИЛ.Както бяха и Садам и кадафи.Да си спомняш за ИДИЛ от онези времена??

Поне да беше прочел какво съм написал... :)

Въздушната подкрепа на САЩ се оказа наистина "въздушна"

Пак ли САЩ са виновни, след като Русия и Китай наложиха вето и не позволиха да бъде свален Асад. Ето Асад е там. Пак ли САщ са виновни?

кво общо има Асад ? Той се бори срещу ИД за разлика от някои, които само имитират това.

Трябва много, много и то тролско безочие, за да обвиниш Асад или Русия или Китай за ИДИЛ. МНОГО. Дирник, защо не изтривате наглите дезинформатори?

за да има "анти" терористични параноидни закони които третират всеки гражданин като престъпник до доказване на противното и реално превръщат властите в терористическа организация, трябва да има тероризъм. Ако няма се създава по познатите схеми. Няма нищо сложно и митично.

Джихади Джо е решил да се образова момчето...Покрай това и да помародерства и после да го продаде на господарите си в Краварника и Гейсъюза:) Или в родната си Британия:)

"Ти си льош, ти си льош, ти си много, много льош."

деер

На кого му пука?! На онези, които ямат и 300 години история или на онези, които имат 300 години плячкосване на целия свят? Така , че споко всичко е контролирано и случайности няма!

Великите сили са абсолютно безпомощни при воденето на партизанска война - факти от историята: Наполеон губи половината си армия в Руските степи докато руснаците водят партизанска война, дотогава нито една армия в света не е могла да се опре на французите, по-нататък - Французите се опитват да установят контрол във Виетнам, но губят и бягат позорно, САЩ въпреки огромното си превъзходство губят във Виетнам, Русия губи във Афганистан въпреки огромната разлика във военно отношение, русия понесе жестоки загуби в Чечня срещу разни главорези и партизански отряди и т.н .... Извода е че големите ги е страх да срещнат фейс то фейс със изродите от ИД!!!!

Страх ги е пък ги въоръжават!

загуби последните две войни в Ирак и Афганистан......Там ги мачкаха като гюмета.....Уж имаха всичко а Абрамсите,Апачите и Хамърите се взривяваха акто консерви...А към Хамерика течеше река от чували за трупове с краварите в тях....

Глупости установиха си пълен контрол над Афганистан и Ирак - имаше жертви, но на тях много много не им пука - армията им е професионална - който иска да става войник подписва един куп документи и отива да мре !!!!

Някой да е чул т. нар. "умерена" опозиция да се бие с джихадистите. Такава просто няма. Запада, турция, катар и с арабия въоръжава и обучава ислямистите. Турция им купува петрола. Антиките заминават в израел и от там по частни колекции. От време на време избомбят някоя таратайка и барака, колкото да кажат че водят борба. Единствените, които се бият с тази измет са силите на Асад и кюрдите. няма други.

А кой е против Асад? Сещаш ли се? Напоследък пак този същия прие решение да продължи да въоръжава и обучава "свободната армия".

На мъдростта последните предели постигнах днес: живот и свобода добива само този, който смело ги завоюва всеки ден в борба!

разбирача бе?!

Може пък на джихадистите да им е омръзнало да са толкова тъпи и прости като бившите си господари от Краварника хамерика...Може да са решилид а се образоват и ограмотят малко...Ето наскоро дори си бяха отворили хотел Хилтън за релкас на бойците..Със спа, обслужване по стаите и дори с масажиски!!!

Хора спрете с безсмислени коментарии . всички страни са зависими от САЩ- кои ако не те започнаха арабската пролет , преди това промяната в изтока . Кои навлезе срещу Милошевич , след това Украина с една цел =- трън в очите е Русия , сега настъпват към Македония . За арабите - ислямската държава - кои я създаде , кои я финансира - защо / няма да коментираме/ но погленете -- разруха , масови убийства и неща които не са в цивилизацията . Започнете да мислите а не като папагали да повтаряте . Ислямската държава е нещо като нашествието на турците и създаване на Османската империя. Пак ние и съседите не сме в час . За какви бежанци - това е големият сценарии за света , а вие си говорете колкото си искате , времето ще ни даде урок .

"Опасенията" не са достатъчни г-жа Бокова. Важни са действията. Асад се оказва едисвения, който се бори срещу вандалите от ИД.