Името на операция срещу ИДИЛ бе променено след критики

Наименованията на иракската операция за освобождаване на град Рамади от "Ислямска държава" бе сменено след критики от много обществени и религиозни дейци.

Обратно в новината

Коментари - Името на операция срещу ИДИЛ бе променено след критики | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази операция както и да се казва е напълно безмислина.В Рамади в момента по всяка вероятност няма нито един джалатин от ИД.Идеята на завземането на Рамади без бой беше ясна да се достави оръжие и муниции на ИД за да бъдат убеспичени с оръжие набезите им срещу Сирия.С цел сваляне на законното правителство,мечтата на империалистите от САЩ.

Шиити, сунити,талибани, муджахидини и прочие ?! Католици, правослвни, протестанти, тамплиери, тевтонци, йезуити и прочие?! Нищо ново под слънцето. Ще се бият до като се избият, или си променят мирогледа и им узреят главите.

Едни терористи убиват други терористи...пожелавам успех и на двете страни!

Абе ще ревете вие за Садам и Кадафи

Те ревът, а ние им се смеем. Посяхме семето на домокрацията . Ще видим какъв плевел ще израсте.

Самата идея, днес да се колят взаимно, заради религиозни спорове от преди 13 века е абсурдна.

Ибясни го на католици и протестанти в Ирландия!!!

Хмм а аз що си мислех, че ирландците се биеха за независимост а не за налагане на католицизма?

,,Шиитските милиции освен това обявиха, че те, а не иракската армия, ще ръководят операцията...,,. Правилно е преименувана операцията на освободителна; явно арабите осъзнават, че проблемите им идват не само от ИДИЛ, но и от проамериканската иракска армия, и което е доста интересно - те не се боят от въздушните удари на САЩ и не виждат смисъл да съгласуват действията си с тези удари т.е. да взаимодействат с иракската армия.

Какво ме интерисува какво става в Ирак - не виждаме ли какво става тук. Кои са "освободителните армии" - това са завоевателите! Бог да им въздаде според делата им!

Както искат да я наричат тая операция!! Само да вземе да се стегнат и да изколят тия джихадиски свине!!!Ама малко ме съмнява че Краварника и Фашингтон ще допуснат иракската армия да смаже техните протежета от ИДИЛ!! Краварите не създадоха,обучаваха,въоражаваха и финансираха ИДИЛ за да гледат после как бива унищожена!!Усещам как пак ще има: УПСССССССССССССС....ПО ПОГРЕШКА БОМБАРДИРАХМЕ ПОЗИЦИТЕ НА ИРАКСКАТА АРМИЯ!! Пак ще има оправдание за приятелски огън а?!

Толкова си зомбиран,че на човек не приличаш......явно е много късно за такива като теб да свалят капаците от очите си защото сте точно като впрегатните коне.......айде ЕГН-то да действа

"...внук на пророка Мохамед, убит в битка през 7-и век, довела до схизмата между мюсюлманите шиити и сунити. " НАЛИ БЯХТЕ МИРОЛЮБИВИ?МРЪСНА МЮСУЛМАНСКА СГАН!

Ние служим на теб, о, долар, о, Цру, о американски световен жандарм!

А вие служите на руската копейка от 70г. насам и сеете революции по света но другите са виновни все......жалки селски подлоги и комплексирани комуноиди

И така,на страната на сунитите вече се бие частна армия набрана от Европа, па и за нашите абитуриентчета това е поле за работа. Защо ли им трябваше на тези пусти янки да свалят сунита Садам. Нещо е почнал да не ги слуша. А дали са гепили Садам дето се е крил като лалугер в дупка.

Тия дали съзнават, че никой не ги отличава освен самите те. Братя хванали да се самоизбиват. Липсата на интелект не прощава.

ТАМ Е РАБОТАТА ЧЕ ЗА УАХАБИ ИСЛЯМА ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА УАХАБИ СА НЕВЕРНИЦИ ...... НЯМА ШИИТИ , НЯМА ХРИСТИЯНИ, БУДИСТИ , ИНДУСИ , И ПРОЧИЕ ... .. УАХАБИ ИСЛЯМА СЕ ИЗПОВЯДВА ОТ ИДИЛ , ОТ САУДИТСКА , ОТ КАТАР ... И ОТ ХОДЖИТЕ КОИТО СЕ ВРЪЩАТ ПО РОДОПСКИТЕ ДЖАМИИ ОТ МЕКА :))

Ти кажи на персиец че е арабин и после, САМ ще видиш, дали НЯКОЙ ще може да те познае!

... ма ти всичко знаеш бе, цървул... или по скоро ти и жена ти само мислите, че е така...

ИРАК СА 60% ШИИТИ (КАТО ИРАНЦИТЕ) , 20% КЮРДИ 15% СУНИТИ (КАТО САУДИТИТЕ) И 5 % ДРУГИ ... А ХАЛИФИТЕ - СУНИТИ СА ОКУПИРАЛИ ПРЕДИМНО СУНИТСКИ ТЕРИТОРИИ , КОИТО ЩЕ СЕ ВЛЕЯТ В САУДИТСКА АРАБИЯ :)))

И така: -ИДИЛ срещу минДИЛ!

Тия докато се разберат за името на операцията още някой град ще падне под власта на ИД.