БЧК призова последно виделите търсените младежи да се обадят

Над 100 души от 7 спасителни отряда се включиха в днешното издирване на тримата 20-годишни младежи, изгубили се в местността "Джендема" в Калоферския балкан.

Обратно в новината

Коментари - БЧК призова последно виделите търсените младежи да се обадят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Воздушные шары с доставкой по Москве и Московской области доставка-шаров.рф Без воздушных шаров не обходится ни один праздник. Ведь блистательные, красивые воздушные шары всегда могут создать крутую атмосферу и поднять настроение. Сейчас воздушные шары имеются всех цветов, размеров, с надписями и без, с рисунками и всевозможными наполнителями, в итоге на совершенно любой вкус. Приглашаем Вас на веб-ресурс доставка-шаров.рф и ознакомиться с полными условиями доставки. Если Вы собирались отыскать Заказать шары Розовые сердца то Вы пришли на правильный адрес. Услуги доставки шаров «Спешарики» предлагает огромный выбор шаров: шары с рисунком, букеты из шаров, круги, шары с конфетти, светящиеся шары, ходячие шары, большие шары с гелием и другие. Переходите в необходимый раздел и выбирайте то, что хочется именно Вам. Любые шарики возможно посмотреть ближе, кликнув на иллюстрацию. Вам будет доступны цены, фотографии, наличие на складе, обстоятельное описание и нюансы доставки. Если Вы хотите оформить заказ, то можно добавлять нужные шарики в личную корзину и далее оформить полный заказ. Если у Вас останутся вопросы, звоните по контактному номеру телефона +7(499)677-55-67 в рабочее время. Мы с удовольствием поможем Вам выбрать шары, исходя из Вашего праздника, кому предназначаются гелиевые шары, а также денежного лимита. Мы можем выбрать подходящие варианты гелиевых шаров даже на самые лимитированные суммы. Вы также можете пользоваться всплывающим диалогом, где наш консультант окажет свою помощь. Заказать шары на праздник можно зайдя на веб-страницу - Шар Цифра 5 . В наше время на каждом дне рождения модно иметь оригинальные шарики в особой теме, и оно понятно почему. Вы только зайдите в наш список и посмотрите на это разнообразие. Шарики для детей, для парней или девчонок, в конкретных тематиках и цветах. Выберите набор и закажите прямо сегодня, а при подписке на наши новости, Вы получаете скидку как дополнительный бонус. Доставка воздушных шаров по Москве и Московской области у нас 24 часа в сутки, что очень удобно. Узнайте расценки и способы доставки в разделе «доставка и оплата» на нашем онлайн портале доставка-шаров.рф уже сегодня. Наши гелиевые шарики обязательно будут парить в воздухе минимум трое суток, может и больше. Мы обрабатываем их специальным средством, которое позволяет растянуть такой результат. Но скорее это будет зависеть от температуры в комнате, от условий эксплуатации, присутствие ветра и УФ лучей и других причин. Узнайте подробнее у наших менеджеров. Мы находимся по адресу: г. Москва, Пакгаузное шоссе, д. 5. Все способы связи с нами можно узнать в теме «контакты».

Неможа този народ да се израдва на това, че децата са живи.Идеотите веднага започнаха да питат, кой ще плати сметката?Ми държавата! Нали затова събира данаци! Да благодарим на всички спасители за жертваното време и за генералата репетиция по спасяване.

Дано по-скоро да ги намерят и всичко да е наред с момчетата! На моите години са, аз също обичам да ходя по планини... От сърце се надявам да са добре! А злобата на някои хора ме изумява. Как може някои от вас да пишат такива коментари. Толкова ли няма човещина у вас. Само какви определения.. "пикльовци", незнам си и аз какви! Какво трябвало да направят, къде трябвало да застанат. Е, на всички ни е ясно, но нали се сещате, че човек като в изпадне паника всичко се променя. Много е лесно зад монитора да седите и да "леете мозък"! Реалността е по-различна от филмите за оцеляване, които всички сме гледали!!! Не вярвам да са искали да се изгубят. Просто нещо се е объркало - не ги съдете! Съдбата понякога се обръща и в дадена ситуация, в която мислим, че никога ние самите няма да попаднем - се случва!!!

Браво на теб! И аз се чудя как е възможно да има толкова злоба и тук пишат зрели хора...!!!!!!!!!!! Засрамете се! Това са деца!!!!!!!!!!!!

iham

Алоооу, къде сте бе врачки, гадатели и ясновидци??? Що не кажете къде са момчетата, че да спрем да спамим ? Пък и те и близките им да се успокоят. Не казвате, аааа. А по телевизиите когато ви плащат по 100 лева на обаждане, казвате, ааааа, ама какво казватеееее......

Аз се помолих на Бог и всички ангели, които могат да помогнат. След няколко часа съобщиха, че са намерени. Радвам се. :)

в условието на задачата се казва че батерията е изтощена - в такъв случай няма да протече почти никакъв ток. освен това в съвременните телфони жици няма.

дори да е напълно изтощена за нуждите на жисиемчето , то за нуждата на огъня има заряд , ако имаш и нож проблема не само с пробиването е решен ами може и праханче леко да нъстържеш от сух клон , а пък ако съвсем жичка не се намира в оборудването - пробиване на батерията му е майката , заряд не требе - лития ти требе , вервай ми...

операцира струва 150 хиляди на ден!!! колко ще продулжи и кои ще плати сметката?????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Понеже Беър Грилс е вече безработен, след като ги намерят ще го викнат за един епизод на "В най- лошия случай" да избият парите и готово

би трябвало д а могат веднага да се центрират младежите по джобните спец раз средства маскирани като джиесеми...досег а имаше данни че всеки джобен телефон с или без батерия с или без сим карта се следи в реално време

Само не мога да ги разбера някой Форумни Плъха,какво им доставя удоволствие точно тази тема,да я коментират цял ден,все едно за тях не са се изгубили хора ами някакъв див добитък.Айде със здраве на разбирачите планинари тук:)

Тези в мол да ги пуснеш,пак ще се загубят! 20 годишни пикльовци,отишли да се позабавляват в планината недобре облечени но добре почерпени! Друго си е с ромчето в ръка,по къс ръкав,нали пече слънце,трябва да им се виждат мускулите от фитнеса,може и по цигарка марихуана да са си взели.... Те ти гъзерия насред планината от гъзерия,нас*рия...

Намерили къде да отидат от МОЛ-а на "Джендема" !

Реакцията на българското "общество" по повод случая е повече от тревожна и е показател за нивото "морал" на повечето сънародници. Как да очакваш нещо добро от подобно оскотяло общество? Същите тия кресльовци, които хленчат затова колко пари са изхарчени навеждат роболепно глава когато депутата който са избрали, ги подмине с колата, която по стойност надвишава и сумата за спасителната операция.

е сега ние гледаме обективно..да така е но това са много пари по издирването...

на тебе па кво ти е обективното

кво общество тука пишат 5 олигофрена с различни имена

поне имена си имаме, а ти- с цифри, като пандизчия

Да не са теглили някой голям кредит и родителите им да не знаят и ние сега да ги търсим там където ги няма!

Не, не е логично. Как така ще тръгнат да бягат през глава, че ще оставят раници, якета, храна, всичко. Подценили са ситуацията. Сглупили са. Няма да са първите, няма и да са последните, за съжаление.

Интуицията ме кара да мисля, че момчетата са добре и скоро ще ги видим по TV. В такива моменти, родителите се молят да са живи и здрави, а пък парите са на заден план. Никой не мисли за това. Ще вземат някой бърз кредит, ще продадат някой и друг апартамент и кола ще покрият част от разхода. Това се оправя, но чипа в главите никога няма да се промени.

А те имат ли въобще такъв !

Хора, молете се за децата! МОЛЕТЕ СЕ! Не коментирайте. Само се молете.

Много е трудно да ни накараш да спрем да пишем. Но ще се помолим!

нивата не иска молитва - иска мотика. едно време като всички са разбирали за какво иде реч нещата са вървели добре. сега хората като се правят на ударени се случват такива неща.

Аз не съм на години да съм инфантилна ,но ми се е случвало в разгара на лятото да бера най-големия студ в живота си..температурата падна точно за 2 часа..а нямах връхна дреха и никога ама никога не ми е било толкова студено в живота ми..

"зимно време със торбичка, лятно време със абичка" хубаво е човек да слуша дядовците си. От време на време казват по нещо умно.

да аболютно вярно..но ти казвам факт..

Боже, запази живота на децата ни, колкото и да сме грешни, моля те прости ни, никой не заслужава да загуби живота си по толкова нелеп начин! Забравете омразата и се помолете заедно!

Айде стига с молитвите! Тук да не е черква. Моли си се на ум, ако обичаш и ни остави да си ругаем по недораслеците, които вдигнаха България на педал

Доказателство, че трябва да се върне задължителната казарма.

съвсем не. в родната казарма се правеха и по-големи простотии. там единственото което трябваше да се научи е да следваш заповеди, колкото и малоумни да ти се струват. с обяснението, че офицера носи отговорността.

Ако до мръкнало спасителите не намерят момчетата жална им майка....Да се помолим за тях!

Повечето коментиращи са просто злобни затлъстели тролове с тъжен живот и най-вероятно не и стъпвали в парка, какво ли остава за планина. Да не говорим да са си правили застраховка - планина. Ако бяха щяха да знаят, че независимо дали намерят или как момчетата на родителите им ще им бъде представена сметката. Това е тъжната реалност. Затова спестете ни злобните си коментари за това кой-колко е бил изхарчил. Ако задавахте наполовина със същата страст този въпрос на тези за които сте гласували, България нямаше да е в това положение.

"...Ако задавахте наполовина със същата страст този въпрос на тези за които сте гласували..." Това не може да стане, защото за българина денят за размисъл е СЛЕД изборите!

ха-ха - за повечето дето гласуват този "ден на размисъл" изобщо не настъпва.

Ами така де, в началото на всяка пътека- по 1 застраховател. Попълва си ти полицата и потегляш нагоре. Ти уважаеми планинарю, май доста си стоял в зоната на хипоксията..

кои ще плати тея 500 хиляди лева за спасителната акця??????!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе прост 3 живота не струват 500 хиляди така ли,а горските пожари запалени от олигофрени може да струват милиони така ли,ма тогава не питаш кой требва да ги плати нали ае да не задълбавам че маи ще ти е трудничко да ме разбереш

Поредния пример за глупавото безразсъдство и безотговорност на младото поколение.

Поредния коментар на глупав човек, който от един инцидент си вади заключение за цялото младо поколение... Български манталитет, какво да се прави...

Не е само този инцидент. Половината от съвременните младежи задника си сами не можете да избършете, а другата половина сте спокойни, че ви го бършат майките

ако беше само един инцидент - да, ама не е само един. Много са.

А бе тъпунгер, ти не четеш ли какво пише дотук?! Ми гадаеш - д.ба и тъпото копеле, д.ба...

за колко по важни неста можеха да се пренасочат тея пари...а сега зма се напили забравили си якетата и от бюджета 500 хиляди за тях... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

не се притеснявай,родителите и роднините им отдавна са ги предплатили господин касиер

Много силни думи ..много неща ..но хайде който никога не е правил глупости ..пръв да хвърли камъка е гадно така да говорите сега за родителите им!!!!!!!!!!!!!

точно 100 %

От родителите /4 човека/ до сега само един е излизал да търси момчетата. Другите 3ма кибичат на Паниците и ругаят държавата.

Извинете драга, но от младежките глупости на всеки от нас до определено инфантилната постъпка на тези пикльовци, разликата е колкото от северното до южното подножие на връх Ботев !

Е , кой е казал че не е инфантилно..но ако ви се случвало ..дезориентация много лесно се постига и неадекватност..а стъд глад ..може да са със забавени функциии . .и ето те са някъде там..но не могат д а ги намерятможе да са в дупка ..пещера А Ото ти вземи млъкни..родителите име едва ли са съвсем нормални в момента.. Аз не ги оправдавам а констатирам

хм.

Филма за надрусаните лигавници за съжаление ще има фатален край. То в софия още е студено нощем, какво остава за планината. Тази камера вече е излишна - трупове няма как да разпознае. Ако въпбще намерят нещо - много е вероятно разкъсани и разнесени из целия джендем от зверове

от това ще стане хубав филм - подобен на "127 часа" чудя се само дали ще е пак със щастлив край.

Тези момчета явно са в пещерата,щом оператора не може да засече телефоните им! Ако се движат,поне в някакъв момент ще ги засече,а до сега никаква следа!!! Явно са в някоя пещера в околностите,лошото е,че и там не са една или две пещерите! Хубаво е и обучени кучета да участват,да им дадат да подушат дрехите им и след това да търсят,въпреки,че,ако е валяло пак ще е трудно с кучета... Ето една пуста гъзерия до,къде води...

Какъв оператор като нямат батериии бре? Каква пещера бе човек - да не мислиш че 3 дни стоят на тъмното в прщерата. Ама страшни ганьовци сте. Най-много да са ядосали баба меца пещерата, която сънена още е станала много зла

Оператора засича чипа вътре,не засича телефона дали работи!!!! Ама и ти си....

Виц на деня в ДирБГ: Турист се разхожда из Балкана. Качил се на един баир и там среща местен жител и го пита: - Извинете, господине, можете ли да ми кажете, как най-бързо мога да изкача този баир отсреща? - Ами... да взема да отвържа кучето...

Kой каквото търси, това намира! Няма нищо случайно на този свят ...

Спомни си го като ти се случи нещо гадно ;-)

Интересно защо скриха новината и навсякъде цари информационно затъмнение. Вече сериозно почвам да си мисля, че тези момчета се крият от спасителите или въобще не са там.

кои ще плати за спасителната операця това са 500 хиляди лева ??? кои ще ги плати??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пълнолетие на 21 години !

Не до 21 , а докато им се махнат пуберските пъпки. При съвременните "мъже" това настъпва на около 30-35 години и то не при всички !

Тогава пълнолетие на 35 години!

Боже, колко много липсва комсомолската организация на съвременните младежи!!!

При ранно пълноджобие, пълнолетието се отлага за неопределено време, като обикновено се замества от празноглавие. За съжаление, последното вирее добре и при наличие на предпоследното, и на първото.

напротив - пълнолетие на 16 - щом може да прави деца значи трябва да носи отговорност за действията си. Не може до не знам колко години закона да "закриля" децата дето изобщо не са деца.

нещо не схванах кво общо има пълнолетието в случая

то е нещо като матурата при учениците... сега чактиса ли ?

Имената им знаят ли се на тези тримата - оттам може да излезе нещо със сигурност.

Значи Вече Герберастите няма да ви пращам във Северна Корея,ами във ДЖЕНДЕМА!!

Матрияла след няколко дни ще ги изпрати в Брюксел. Ти рахат бъди.

Интересно, на времето Емел Етем даде над 150 милиона за какви ли не безполезни глупости за бедствия и аварии а не купиха за 100-150000лв. една американска термовизионнакамера и да я монтират на хеликоптера на БЧК. Явно камерата може да върши някаква работа. Булгаристански неволи. Сега за всяка глупост ще викат хеликоптерите на куките.

Хайде обновете новината!

Дано да ги намерят живи и здрави! НО!!! Ако съм на мястото на родителите, няма да мога да си намеря място от срам и разочарование (от себе си), че лайнцето, което съм пръкнал, отгледал и възпитал, няма умствения капацитет и способности да оцелява и да се бори с живота ... Много съжалявам, скъпи родители, но това си е чист провал, а до останалите, които ги защитават, само ще ви кажа - природата има собствени закони, един от които е естествения подбор! Или както обичаше да казва една баба хижарка - "Морето не е до колене, а планината заложници не взима".

С тоя призив вече нещата отиват на изуй гащи. Кофти за младежите ама като гледам май май... дано сами намерят пътя в крайна сметка Стара планина не е Хималаите мааму стара!

Отказът от тютюнопушене вреди на Вашето здраве. Ако пушеха, щяха да имат поне една запалка ;-)

термовизионни камери...и накрая който ги е видял,да се обади на телефон...За съжаление за пореден път се убеждаваме колко е бил прав мустакатият грузинец с изказването за важността на кадрите.

Не беше ли Ленин?

Не, Сталин.

нямат запалка или кибрит, защото са планинари и водят здравословен начин на живот, не пушат!

Това лято всички кашкавал туристи ще хукнат към Джендема. Очертава се добър алъш-вериш за хотелчетата на Паниците и на хижата. Великолепна безплатна реклама.

Добре бе може ли да си толкова малоумен?!?

Планината Броукбек

И да знаете, че не се мре толкова лесно. Еволюцията ние е дала много неосъзнати сили,именно за такива моменти.

като се подхлъзнеш на мократа земя по тея чукари се мре много лесно всъщност. Същото и ако нацелиш пещерата на някоя мечка.

Според мен са били пияни или дрогирани..но всеки родител би се притеснявал за тях дано са добреама сметката солена ще им излезне...