В Кувейт измериха най-високата температура на Земята - 54ºС

На територията на Кувейт е измерена най-високата температура на планетата, откакто има метеорологични наблюдения, съобщи тв "Ал Арабия", цитирана от ТАСС е БТА.

Обратно в новината

Коментари - В Кувейт измериха най-високата температура на Земята - 54ºС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне 20 дни в годината температурата е 50 градуса официално.Всички кувейтци твърдят ,че правителството не Мери по високи температури защото по кувйтския закон над 50 градуса трябва да се спре работата на открито.Е това досега не се е случвало навън работят основно бангладежци и индийци.А и по време на рамадана работят цял ден на слънце на 60 градуса и нямат право да пият вода.Но има особености.В Кувейт слънцето е по слабо защото има много пясък във въздуха винаги.Освен това е много сухо и жегата се понася по лесно?Всъщност там проблем е неистовият студ от климатиците като влезеш от 60 на 18 градуса и се озъбваш.Друго интересно 5 месеца от крана тече вряла вода.Студената идва от изключения бойлер.И лятото много често се налага да отваряш прозореца за да се стоплиш.Ама да не забравите че бензина е по 30 стотинки а средната заплата е към 10 000 лв

горе// си знае работата! Пържи ги на бавен огън!

Така, така... трябва от сега, още тук на земята да свикват с адските жеги... Зер друго не ги чака...

Всичко ,което се случва не е случайно и никога не разграничавай едното от другото,както се казва крушката си има опашка.а ти,че гледаш на нещата повърхностно това си е твой проблем

ББ да не се ослушва, а веднага да си признае защо направи температурата в Кувейт толкова висока! КУРнелия Нинова го предизвиква да направи същото и за българските пенсионери, зер само кувейтците ще се кефят на топло време.

Глобалното затопляне започва осезателно да се усеща.Има твърдение,че водата,ще стане по-скъпа от петрола.Та в този ред на мисли ,се подразбира защо арабеските поеха курс насам ,подпомогнати от САЩ,които ги финансират под предлог,че са бежанци.Местят се като пръдливи и винаги гледат да я карат айляшката.До сега си живуркаха благодарение на петрола,сега идват насам на талази ,за да се настанят тук да ни превземат отвътре без война и пак да богатеят,но този път от водата.Ние,ще им бъдем роби и те,ще си живеят на ален фес.Явно планът Ран Ът е в следващата си фаза?!Дано съм лош пророк,но такова ми е усещането

Глобалното затопляне води до повече изпарения от океаните. Т.е. до по-интензивен кръговрат. Така че не е то проблем за скъпата вода, а пренаселването на територии, в които така или иначе я няма.

Отново пълни глупости! Нима си мислите, че военните бази в пустини места като Сахара, са оборудвани с любителска апаратура, а хората изпратени там нямат нужното обучение?

Хората там са тъпанари. Военни.Кой ще иде на такова място.

Италианците в Либия през 1922 ли имаш предвид? От макароноядците напълно може да се очаква некомпетентност. Тяхната "армия" който не я хвана, тоя не я би. Гърци, албанци, че и етиопци. Не случайно ги показват така в сериала "Ало-ало". Между другото, през 1922 в Американския Юг не е било позволено италианци да се женят за бели жени. Т.е. италианците дори не са били считани за бели хора.

Температурата се измерва на 2 метра височина, на сянка, в специални метеорологични клетки, далече от сгради. Това, което дава в автомобилите въобще не е меродавно.

Както искат да си я мерат!!! Ти винаги ли си на 2 метра над земята и на сянка??? Аз не!!! Така че мен ме интересува колко градуса е на слънце !!!

На слънце може и 60 градуса да измериш... човекът ти обяснява как се мери реалната температура - това е температурата на въздуха.

в ОАЕ много пъти на термометъра в колите ни пише 54,55,56,57 та дори и 58,

Точно за такива ,,уреди иде реч". Зависи в кой модел на кола си и мериш топ рекорд.

И на мен ми показва 30 градуса термометъра на колата, когато навън е 15. Термометъра се слага пред двигателя и когато колата не се движи почва да се влияе силно от двигателя. По принцип температурата нагоре е направена да расте много бавно а надолу много бързо (в колите). Но когато си оставил топла кола и включиш контакт ти показва повлияната температура. Тук говорим за температура на въздуха измерена на сянка. И моя термометър вкъщи показва 25 градуса през зимата следобяд като го напече слънцето. А навън си е 5 градуса.

Ъъъ? Термометъра за външна температура под двигателя? Нима? Защото моя термометър е под дясното огледало, на относителна сянка и когато колата се движи показва доста точно околната температура. Само да ти напомня и факта, че температурата на въздуха не е функция на скоростта.

Скоро и у нас.