Очакват се горещини от над 40 градуса

Температурите у нас ще се повишават с всеки изминал ден, в сряда, на места те ще са над 40 градуса. Гърция задейства план "Персей" заради жега от 42 градуса.

Обратно в новината

Коментари - Очакват се горещини от над 40 градуса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Болницата вече дължи 36 милиона 322 хиляди лева и това се вижда от официално писмо от преди един месец, изпратено от министър Москов до председателя на Народното събрание Цецка Цачева , в което са посочени тези задължения. В същото време се твърди се, че шефът на Александровска харчи пари за дейности, които са извън здравето на пациентите - за честването на 135-ата годишнина от създаването на болницата, за новогодишна украса, хонорари на естрадни изпълнители, празник на клиниката, реклама и т. н На заседание на парламентарната комисия по здравеопазване пък бе поставен въпросът каква е заплатата на шефа на Александровска и дали той не взима 50 000 лв. месечно, коментират още здравните работници, възмутени, че се раздават такива огромни заплати. Лекари, с утвърден опит в болницата разказват, че трудовата дисциплина е на изключително ниско ниво. На работа идвали медици, във видимо нетрезво състояние. Стигало се до там, че се налагало техни колеги тактично да ги молят да напуснат, за да не допуснат фатални грешки с живота на хората. Някои от тях дори искали да влизат на операции в това състояние. Въпреки проблемите с алкохола, не се предприемали кардинални мерки, за да спре окончателно порочната практика. Много въпросителни витаят и около финансовата нестабилност на болницата и натрупания дефицит. Лекари поставят под въпрос и кариерното израстване на шефа на болницата - д-р Ангелов, който бил натиснал свой колега да се откаже от конкурса за доцент, за да остане само той фаворит за получаване на високото звание. Освен това доцентурата била придобита по тема, свързана с рак на стомаха, а д-р Ангелов нямал нито една операция на рак на стомаха, категорични са негови колеги, изумени от наглостта на шефа си. В болницата бродят и слухове за увеличаване на лекарските грешки, както и за нараснало недоволство от страна на пациентите.

Работещите в Александровска болница подозират, че голямата цел е болницата да бъде приватизирана по познатата в България схема от 90-те години с обезценяване на активите. Витае идеята да се извърши една подмолна приватизация чрез широко прокламираното обединение на деветте столични болници, разкри преди време бившият вече шеф на болница Св. Иван Рилски д-р Дечо Дечев. Да припомним, че той беше уволнен от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов поради несъгласието му тъкмо с подобни схеми. И според синдикатите в университетската болница това е в основата на идеята за обединението на Александровска с още 9 лечебни заведения. Те подозират и че зад инициативата на ректора на Медицинския университет проф. Ваньо Митев - да бъде обединен теренът около Александровска и да бъде построен огромен хотел с басейни и пр. екстри, стои пак идеята за приватизация.

Защо падна главата на главния съдебен лекар Подозират подготовка за подмолна приватизация на Александровска болница Страхът продължава да тресе Александровска болница - всеки, който е несъгласен с шефа й, веднага бива уволняван, отново сигнализират от лечебното заведение. Последното знаково уволнение било на главния съдебен лекар на България проф. Станислав Христов, информираха от Александровска болница. Преди това шефът на болницата д-р Костадин Ангелов уволнил много водещи специалисти най-добрия кардиолог проф. Стефан Денчев, най-добрия офталмолог доц. Ботьо Ангелов, един от водешите хирурзи и шеф на Втора хирургия проф. Николай Яръмов, кардиолози, анестезиолози, невролози и лабораторни лекари.

Добре де, кви са тия ЖЪЛТИ кодове при 40 градуса? Колко трябва да станат градусите за ОРАНЖЕВ код? А за ЧЕРВЕН ?

Във ВУЗовете бригадите се водеха "трудов семестър". Ако не отидеш и не ти заверят "семстъра", отпадаш от ВУЗа. И наново приемен изпит, възстановяване на студентски права и така.

Глупави сте били - блъскали сте залудо. Комунизма не можахте да построите. А през това време бай западногерманец е взимал по 1000+ марки без да вика ура.

По това време всички ученици и студенти бяха по бригади. Залесявахме голите баири на Родопите или беряхме домати и чушки.

DIDA

Така си беше, бригадите си бяха по 30 дни и на всички ни беше много гот. Сегашните поколения са изнежени, разглезени, несвикнали и на най-обикновен физически труд и най-обикновените климатични особености се превръщат в трагедия.

Га е било това? По мое време по туй време бяхме на пионерски лагери. Краят на юли нито е време за залесяване, нито за бране на чушки. Нещо ментиш.

DIDA

Пич, трябва да знаеш, че се залесяваше от ранна пролет до късна есен. На мястото на всяко сечище веднага се залесяваше НОВА ГОРА. Сега се сече масово и НИКЪДЕ не се залесява. Разчита се само на майката природа; тъпо, нали?!

Те чушките и доматите на полето зреят през януари. Защо всички комунисти сте такава проста измет.

Вярно, че под небето на България и Гърция е ад. Но за съжаление,той не е само от жегите.

А пък Волен е на Варадеро.

Ото, не срами славният си ник, със заядлици на дребно. Всеки прави това, което му позволяват другите. И ти да си на негово место и ти ще правиш така. И само той ли единствен от политиците яде блажно от държавната трапеза?

Аре стига драма и стига сте плашили хората бе... Лято е, нормални температури... Къв АД кви драми пак насаждате?

Идеално време за курорт и в планините и край морето ..Къпане в прохладни води на Дунава също е лечебно..

къде са климатиците на градския транспорт в София???? Имат само тези в центъра. А какво ще кажете за крайградските линии?

В магарешката каручка на дядо ти, климатикът е бил пръднята на магарето. Цървули.

Евала, Ото. Талантът ти на циник е ненадминат.

Подсигури се с ветрило в чантата- много практичен аксесоар в днешно време.

Коректно е да се кажат и какви са рекордните температури , които няма да бъдат доближени по никакъв начин щото са с 4-5 градуса отгоре , но пък така си е по-страшничко . Пък в крайна сметка за това им се плаща да ни стресират , не да ни дондуркат я.

То си е ад по принцип, а сега ще е и също толкова топло. :D

Не трябва да се изсичат горите не задържат подпочвената вода и от там допринасят за равновесие в екосистемата ,иначе ни очаква субтропичен климат.

Заглавие "Ад под небето" и снимка на усмихната майка с бебе. Дира , вие вече се ебавате с вашите читатели....

СОФИЯ - ФУРГОН НА ОБЕКТ - 38 ГРАДУСА

На мен си ми е добре сега във Финландия , само 16 градуса е температурата :)

Обаче комарите са като орлици.

Ех то не може всичко да е перфектно :)

Не разбирам какво му е добрето на 16 те градуса. Най вероятно и сега насред лято си пукаш парното. Ебаси кефа - няма що. Скандинавците не слуайно са на първо място в света по самоубийства. Но явно ти си мазохист, щом това те кефи.

Що да е мазохист човека ? Просто може да не обича да се поти , и на мен не ми харесват тези жеги , то не се търпи.

Айде бе, ад. Какво да кажат хората в Емирствата или Оман? Знаете ли колко е горещо дори в един Техеран? Или там не са хора?! Неграмотността и липсата на елементарни професионални умения в Дир.БГ са просто достойни за пренебрежителна усмивка.

пустините са си пистини, тука трябва да е умерено-континентален климата, защото ако стане пустинен и тук, всички ще измрем от глад и жажда

Jeni

Ад под небето??? Не, просто - лято! Нищо ново!

Напълно нормални температури. В някои южни държави лятото температурата в тия два месеца винаги е над 40 градуса и това е напълно нормално нещо. Така че нека не се драматизира. Точно така трябва да си е времето по това време. По добре се захванете с нещо по смислено, а именно създаване на работни места в провинцията, изкореняване на шуробаджанащината и да накарате управителите да взимат на работа хора без опит, да им дават шанс да работят, за да могат да го натрупат тоя опит.

Абсолютно вярно. В момента съм на поччивка в Испания - обикалям целият полуостров - сутрин от 10.30 та вечер до 24 часа е все между 35 и 42 градуса. И няма оранжеви, червено, пембени кодове. Напълно нормално време. Освен това определно Испания не прилича на пустиня. Хем искаме да сме южна държава, хем ако може да е 22 градуса през цялата година. Ама и българите сме едни пикливи глезльовци...бетер женки - или ни е много топло или много студено. Е лято е - колко трябва да е градуса сега - 15? Ай сиктир от ревльовци.

Те температурите са ок за това време - Юли и Август, и аз обичам и предпочитам топлото пред студовете и сметките за парно, но забравяш факта, че една София е заобиколена само от планини (намираме се като в купа, оградени от всякъде) и няма сериозни водни басейни, които да дават влагата във въздуха и от там и по-поносимите жеги. Тия от Атина са на море, тия от Варна и Бургас също, островите , Лондон са с вода наоколо и се понася положението. А континентална Бг...е ад при 40 градуса.

"ад под небето на българя и гурця" - абе, дир-а, с такива катаклизмични заглавя, вашите юрналисти да се пробват в холивуд, да измислят имена на екшун филми с рамбо и мики рурк. с това заглавие, да си помисли човек, че за атомна аваря иде реч *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е НЕ МОЖЕ ДА СЛОЖИТЕ ЗАГЛАВИЕ "АД ПОД НЕБЕТО"ЗА ПОДОБНА НОВИНА,АЗ ЛИЧНО ИЗТРЪПНАХ ДОКАТО МИ СЕ ЗАРЕЖДАШЕ!!!!Засрамете се бе,що за журналисти сте!

вземи си по нормален интернет!

що?

това не гореща вълна, а парников ефект - изсечени до шушка гори и нива СО2, които вече почнаха бавно ни убиват

отново рекорден студ от 25 години по-студено не е имало, очаквайте рекордни сметки за топло...

А беше мека зима.............

не, отминалата зима беше най-студената от 100 години насам, затова до месец ви пращаме рекордни изравнителни сметки!!

простите журналя търсят единствено сензация, затова и заглавията им са кретенски, а дописниците на дира са сред най-простите

Горещо е защото горешниците са на 29.07. по стар стил, а това което предците ни са определили, като горешници, коледа, нова година по стар стил, значи е това. Много горещо сега на 29.07 и много студено на Иванов ден-20.01.

"Гърция задейства план "Персей" заради жега от 42 градуса" Да не вземат да затворят пак лихварниците и банкоматите- че хората да се не редят на опашки по топлото, де ;-)))

Време е България да отговори на Гърция с план "Ганьо - топлото". Няма само Гърция да има планове...

Еи тва журналистите са страшна работа...едно време си имаше по една седмица с температури над 40 и никой не обявяваше нищо...просто да си знаят хората...Сега като те психират от телевизия и радио и като почне едно пазене и ето ти инсулти минсулти и тям подобни...

loyola

Опа "Днес температурите на сянка са", то няма други температури.

защо само ни плашите. Всяка година у нас през лятото това са обичайни температури. Нещо оптимистично няма ли да пишете?

Ако това са нормални температури за БГ защо още не се лепнал малария и денга или други такива екзотични болести? Защо нямаме проблем с водата като районите с подобни жеги?

и до там ще стигнем. Парниковия ефект променя климата за сега бавно... все още.

2012 година беше такъв мор с рекорди цяло лято, тресна и земетръс в Перник. Тогава иранския премиер обвини САЩ, че използват климатично оръжие срещу Иран. Явно хвана и други държави тогава. Сега явно пак се ползва климатично оръжие. Тези дни имаше доста слаби земетресения на Балканите явно пластовете се раздвижиха. Освен това сметките за ток растат, американските марици прибират парите.

Най ми е интересно как се движат автобусите с включени климатици. Тук, в България ? Най-много две линии...........Ама най-много.

В Бургас всички автобуси по линии в града и кварталите са нови и с доста силен климатик, дори врата ще ти се схване

Браво на Бургас - това е европейски град. Г-жо Фандъкова.............автобус 102 не е в цяла София.

Щом в Западна Европа беше такова, очакваше се да стигне и дотук. Преди 2-3 год.също имахме едно много горещо лято.

Ако все още има някой който се чуди защо ни се случват всичките тези климатични чудеса нека прочете за ХАРП или да гледа някое клипче!

Дреме ми, до климатика е хладно. Работа навън нямам, особено в периода от 10.30-18.30. Приятен ден на всички.

Благодаря на дир-а за чудесното заглавие: АД ПОД НЕБЕТО! От отдавна не бяха ме стряскали така.Вече си взех дозата страх за днес.

Изпусна ли се от страх и стрес? Е, нищо де. Топло е. Бързо ще ти изсъхнат килотите.

И къде предупреждават на български в Гърция?Глупости!Само на сръбски навсякъде.Има места само на руски!За българите на никоѝ не му пука!

Е това са си "Горещниците" преди на някой да му хрумне да смени календара че бил уж по точен астрономически. Ама времето си е време.

Гърците са свикнали с жега особено на юг. В Атина до декември е почти около 20 градуса. Ние да му мислим защото жегата е африканска,и продължава прекалено дълго за нас.

Риск от пожари , че има, има, но по- скоро дървената мафия ще използва жегите, за да си подпали някоя и друга гора в Рила или Пирн.

Те го правят всяка година изродите. И след още някоя годинка ще подпалват дедовия си.

Навсякъде при тези температури се обявява червен код и се сменя работното време,болниците,като в бойна готовност,а в България само жълт код,народа да мре,на кой му пука,важното е пари да се изкарват....

няма глобално затопляне. Това са лъжи. Нещата са си наред! Докато не се запали Земята като факла - няма да се плашите!

С този си безсмислен пост, успя да произведеш няколкостотин грама въглероден двуокис. Браво!

а пък ти като се изпърдя тука, произведе много повече CO2

Нашият ад са не жегите, а крадливите ни и продажни политиците. Жегите преживяваме, но умните си политечески мъже не можем. Намаляваме с 50 000 годишно.

Един добър ход за справяне с високите температури е: На хората, които работят редовна смяна, да се промени работното време от 06:00 до 14:00.

Нашият работодател вече го направи.

Ужас! Ставате безобразно рано!

Dobromir Dimitrow

При нас няма да стане за жалост, и други години сме искали, но само за заварчиците някой път правят такъв жест. Трудно се работи в такава жега, освен в офис. Половината ми работа е в цеха.

Ама всяка сряда ли работите?

Изключително хуманен работодател. Прибиране от работа в 14:00. Тогава, разбира се, е най-прохладно.

Dobromir Dimitrow

В събота отидох на работа в 06:00 заедно с няколко колеги. Е, гарантирам, че и се свърши повече работа, и беше по-приятно да спреш да работиш в 15:00!!! И ти гарантирам също, че е по-добре да се прибереш от работа в 15:00, отколкото да работиш при тази жега!!!

Зима идва, ей.