Язовирна стена се скъса, водата заля цяло село, военни спасяват хората

Харманлийското с. Бисер е наводнено, след като стената на яз. "Иваново" се скъса сутринта. Четирима загинаха. Премиерът Бойко Борисов пристигна на място, министър Цветан Цветанов пое спасителните операции, в които се включи и армията. Бедстват и Елена, Лешниково и Стойково.

Обратно в новината

Коментари - Язовирна стена се скъса, водата заля цяло село, военни спасяват хората | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сроите молове и скъпи ресторанти и дискотеки.това е истината.а язовирите,да си ги поддържа тоя които си ги е направил

ако имахме армия,щяха да помгонат доста по- успешно,ама .... нямаме.а пък NATO не предлагат такива услуги

Кво спасяват военните бе с 4 въртолета спасиха 3 човека и закараха бойко и цецо и това ако е спасяване здраве му кажи. Истината е че няма кадърни пилоти за тази работа. Йок Кугарите не ставали ами има МИ 8 и МИ 17 с които са вършени чудеса от пилоти които не са между живите вече. Дано някой си спомня още за Виктор Миронов славен вертолетчик

защо такива престъпници като Михаил Лисков/кмет на Харманли-БСП/ , на който години наред са подавани жалби за тази стена, не са в затвора/ПОГНУСЕН СЪМ ОТНОВО/

Кметицата е бягала по улиците и е викала на хората да се изнасят. Казаха го хората от село Бисер. Ти си невероятен лъжец!

И да и се проверят компетентностите и дипломите. И да се установи как с тези компетентности е назначена на тази позиция.

Да си подаде оставката заради скъсаните стени на язовирите Тунтова Атанаска .

Там е проблема, че не валя кой знае колко. Беше си нормален дъжд. Ако беше някой здрав порой утре знамената щяха да са спунсати наполовина. Това е то България. Както и да я лъскат за пред Европа си остава едно парче земя оставено на произвол.

Кметицата да не казва как е започнало наводнението, а ЗАЩО изобщо е станало? Тя много добре е знаела че всеки момент може да се скъса дигата на този така наречен язовир. А за сведение стената му не е бетонна , а е дига от пръст.

Дано държавата реагира адекватно, като им помогне!

трябва спешно ,дърва и въглища на тези хора ,а не фургони идиоти такива,до като ги докарате тези фургони те ще са пукнали от студ.

И сега всички чакат Борисов да заповяда! За това не яжте маркуча на пожарникаря! А МИРНО И ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ!

... Равнис по Борисов...Не изпускай тия детайли.

Що за неадекватно състояние в тази държава. Какво значи обявяване на тези екзотични кодове жълто зелено червено? какво следва от това? Кой какво трябва предварително да направи, как да бъде оповестено населението, какви сили и средства да се мобилизират.....кой отговаря? Закакво са тези шибани обласни управители, кметове , общински съвети, полиция, гражданска защита, партии и граждански движения...кой е заинтересуван да обучи това население...Погледнете язоририте на какво приличат , ами вижте язовира при Суходол що за картинка е ...какво ли го очаква населението на Люлин Връбница...амо в тази държава всичко е ШОУ. И сега всички чакат Борисов да заповяда! За това не яжте маркуча на пожарникаря! А МИРНО И ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ!

стига сте се дрънкали за глупости, ами който може да помага на тия хорица, горките:((

Не който може, а който трябва да помага е държавата. С интерес следим колко адекватно ще се справят със създалата се ситуация. След като вече някой е проспал опасността с язовира, остава да видим как ще отреагират. На първо четене няма човешка грешка, защото язовирът е на кларя на Мароко, пък той му мерил покачването последно през 1992 г. Да видим и какво спасяване ще падне по български и как ще възтановят щетите на хората. Това е най-интересно!

естествено, че държавата е тази която трябва да помогне, не отричам това, говоря за спешна помощ от храна, одеала и, дрехи, няма да навреди ако и отделните хора се организират да окажат първа помощ, зае*и държавата, най-малкото дето ме интерисува е това сега, сърцето ми се къса за тия хора в бедстващите райони в момента.

Мафиотите ги произвеждате и вие. С не по-малък успех. В този ред на мисли дали ще са БСП или ГЕРБ е без значение. Корупцията, далаверите, мутрите, кражбите си остават запазена марка в България. С нищо не сте по-добри от предишните. За това и ще оставите България същата кочина, каквато ви я дадоха.

Нищо не можеш да постигнеш тук с учене и упорство. Трябва да си някой престъпник и то без значение от коя партия. Не можеш да развиеш силна фирма в най-бедната страна само с усилие. Много здраво трябва и да крадеш. А това в тези времена може да бъде гарантирано само от ГЕРБ. Срещу комисионна, естествено. Най-смешното е, че комунярчета от БСП и комунярчета от ГЕРБ се събирате по такива места и се плюете на комунярчета.

Не е прав Б.Б. хеликоптерите стават за парад.... да прелитят над София....за каква армия точно става дума, че нещо не разбрах...тази в Афганистан...в Ирак...ами че те са наемници и защищават чужди интереси с нашите пари....

единственото спасение са вярата и царквата. защо комунистите атакуваха царквата?защотот знаеха, че тя е пазителка на народа от злото.всеки трябва да се промени и стане по добар чрез вярата.важи и за управляващите.само тогава ще има напредак.

Когато преди известно време стана земетресението във Ван и хората останаха на улицата,времето беше същото,каквото е тук сега.Турската държава и Турският полумесец веднага реагираха и изпратиха палатки и завивки за временно подслоняване.Започнаха да събират пари за подпомагане на засегнатите семейства,като денонощно турската държавна телевизия съобщаваше имената на кой,колко пари е дал.Направиха на населението за зимата дървени къщички.И никой не плюеше правителството.Хората помагаха а не пишеха глупости по форумите.

...кой с данъци, кой с такси, кой с по-нови цени....Има голЕмо разнообразие от помощи.

Имам 25 лв до другия понеделник. Какво предлагаш да направя?

е около 3-5 пъти по-висока от нашата ..Много от нашето население -около 85% не може да си посреща месечните разходи ,и дори не може да си позволи наем или заем за жилище на 660 лв средна заплата /наем или заем са над 200 лв месечно,нали така?!/ А още по-голяма част със средно или висше образование на на брутна заплата около 300 лв или чисто 220 лв месечно !!!!!!!!!!!!!!!!! но всички внасяме данъци,независимо,че трудовите не доходи са толкова ниски,че в европейските държави биха били освободени от данъци при годишен приход под 16 000 лв

Не знам антон ли си или павел, ама еднакво глупаво пишете. Геостратегическото положение и пътищата са отделна тема от икономиката. Точно магистрали й трябват на тази държава, за да могат хората да преминават по-бързо през нея. Никакво развитие не е това строене на магистрали. И човека е прав! Единственото, което правиш след него е да мънкаш несвързано. Герберастия в най-всиша форма! :)))

...много са поддържани. То вече при тези цени малцина биха поливали изобщо. Още при социализЪма към неговият крах нямаше кой да събира килима от паднали ябълки в палметните блокове. Сега болярите да си ги берат, защото ги присвоиха по опис от кооперациите.

Ами да,още строят къщи за пострадалите в Стражица...

Съчувствие за пострадалите...Но при това пълно безхаберие и ограбване на държавата какво ли още да очакваме....Къде е държавата? от коре до долу...цялата ни страна се е заринала в боклуци....а всики зейнал само за пари...чужденците да дойдат с торбите....за какво?

ГОЛЯМ ЗАЛЪК хапни - голяма дума не казвай. Не искам никой да е в тяхното положение Антон Кутев. Исках да кажа, че всеки може да помогне с нещо дори с покъщнина която не му трябва. Преживяла съм и наводнение и пожар и знам какво значи това. Но имах Човеци около себе си. Няма нужда от този и онзи виновен. Каруцата е в дерето - трябва да се помага а не да се ронят сълзи. И не ми отговаряйте вече. Няма смисъл. Другите ХОРА ме разбраха. Приятна и топла вечер на Вас, налейте си и питие.- Хайде със здраве Господине недостижим от бедствия. Желая Ви здраве.

Антон не е от човеците. Той е на принципа "всеки сам да се оправя". За него има правителство само когато се режат ленти. Когато стане трагедия всички са виновни без правителството - от областния кмет до слеския поп. Тоест пише както му е наредено. А такива не са човеци, а нечии продукти.

Причина за бедствието е разграбването на цялата система от напоителни съоръжения и неподдържането на язовирите в годините на капитализма!

много си прав.неграмотните наследници на цялата система,след 10.11.89,решиха че всичко което е направено,може да бъде експлоатирано без поддръжка,е да,ама не,....всяка година едни и същи проблеми но тиквите продъляват да бездеистват

ВПЕЧАТЛЯВАЩА В СТАТИЯТА Е ИНФОРМАЦИЯТА : "Заради свлачище локомотивът на международния влак Белград-Истанбул дерайлира тази нощ до Симеоновград." НА КОГО ПЛАТИ БДЖ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ДА ПОСТРОЯТ ПОДОБНИ ЖП ПЪТИЩА ?? КОЙ ПРИЕ ТОВА ТРАСЕ?? Няма държава. Има някакви бандитски структури, които като пирани оглозгват всичко което може да се краде.

Въпреки обявената суша и неизбежното поскъпване на питейната вода , преди месец от министърката на околната среда и водите пак се издавехме. Но пък от регионалното министерство отговориха , че водата ще поскъпва плавно и защо заради регионална политика и заем от 36 милиона на никому ненужен освен на някой.

Сега е време Станишев и компания, Костов и сие, както и всички хейтъри из нета да започнат да хулят правителството и да искат оставки ....

... има заминавки. Те там, в родината нека грабят. Кой им бърка?

Социализма е виновен че построи язовирите и не предвиди че след тях никой няма да ги контролира.За съжаление вън пак вали.А истинското шоо май те първа предстои.

това е голямо нещастие , но не виждате ли , че вече и балгария изчезва.няма раждаемост и след 20 години и да тарсите боко ,няма да го намерите.може би някои интегриран ром ще ни е премиер.

Премиерът Бойко Борисов, който отиде в селото, коментира, че изпратените от армията хеликоптери стават само за пустинята и могат да паднат. ама ние да не живеем в пустиня.друго освен неадекватни деиствия от борисов аз не виждам. само тупи и безсмилени коментари чувам от него

А Бойко ли купи кукарите. Е престанете той да е виновен за всичко в държавата.

Последно ти пиша, че абсолютно си излезнал от релаността. Министрите до които достигнаха писмата са от ГЕРБ и след седмица от София пристигат мутрите (шефовете на завода) с писмата и изкарват целия цех с красъци и да не ти казва какво поведение. Половин час им крещяли на плаца, кой се подписал под тези писма. Кой да ти предположи - богаташи с хотели тук и зад граница; богаташи които подхвърлят на селяндурите по 300 лв само защото са на майната си, в дълбоката провинция...са добри приятели с "честните" управляващи. А иди се оплаквай. Само дано тези...как ги нарече... мафиоти и червени олигарси не се окажат първи приятели на "честната" партия. Не знам кое е по-лошо: комунист от БСП или комунист от ГЕРБ. Май са еднакви. Хайде стига толкова..

Къде е т.н. президентство в такива моменти. Първанов поне имаше някакво човешко отношение към хората, докъто мазния комсомолец Плевнелиев се крие като лисугер, защото мрази собствения си народ и няма очи да го погледне как мизерства.

Кой беше тоя първанов? Той с какво се занимава?

Къде, в този драматичен момент, е Българската православна църква? Защо (ще си спестя днес цветистото определение за тях) владиците не отворят вратите на храмовете и не призоват хората да занесат помощи за бедстващите - кой каквото може, било дрехи, било покъщнина, било храна. Хайде! Много хора ще откликнат, просто някой трябва да направи организация. Да спрат да бистрят позицията си за абортите и да дигнат очи към живите, които точно в този момент имат нужда от милосърдие!

по добре да не го правят. Току виж сме занесли някое качествено одеало или хубава дреха, или здрав домакински предмет. Те ще си присвоят.

Какви храмове бре тъпчо, я има някаква схлупена църквичка я не. Тука става въпрос за часове, туй да не ти е някакво бедствие с огромни мащаби и десетки хиляди хора да са без домове, тука хората ще си отидат по роднините в съседните села и градове. Въпроса е защо се е забавила спешната помощ ? Или защо я няма хич. И защо се е случило това бедствие ?

В далечно време, когато Москва е обградена от татарите и в нея няма цар и войска, Отец Киприян призовава населението на всенародна молитва за спасяването на града! Вие се питате къде са владиците, няма ги да организират миряните поне на молитва, камо ли за друго! Лоши ли сме та ни сполетяват такива изпитания - да си помислим! и ако може да станем поне малко по добри!

Аз мисля,че в случая трябва да се поиска експертното мнение на Ахмед Доган,все пак той трябва да се погрижи за района си,а не да се спотайва като мишка с бутилки уйски и червени бузи!

извинявай .но много си тъп. дано не се случи в твоя район такова бедствие-защо всичко се обръща в политика в тъпата ни държава и от знаещи и от незнаещи?

А ти си умна,ок? Всъщност ,ако беше така,щеше да разбереш иронията. Тук всички мрънкат и обвиняват кой ли не,защото си мислят ,че са прави,та реших и аз малко

не може само да се краде в София ,а е добре да се поддържат и съоръженията в страната

Това го напиши под формата на писмо и го изпрати до всички емигранти и ги питай защо не се връщат - дай за пример себе си. Кажи ми какво са ти отговорили. Ти просто си знаеш едно и не искаш да чуеш истината. Дадох ти пример с нея държвава, но можех и с още много други - пък дано се сетиш, че не магистралата решава проблема с икономиката в Бг. То е като да подариш хладилник на гладуващ. В учебниците го пише - инфраструктурата е в следствие или най-много успоредна на развиваща се икономика. Иначе се получава шестлентов път водещ в празното пространство. Оффф, айде стига толкова, имам усещането че говоря на парче дърво. Стой си в измисления свят за българската реалност, пък ние ще бягаме от невероятната перспектива за развитие в тази "прекрасна" България. Както всяка година, само дето тоя път най-добре да си останем далче от този прочут български просперитет.

Използвате ,чуждо име ,ще ви дам под съд.Аз знам кой сте ,и ще се видим в съда .На такова време ,при такава обстановка , а вие се подигравате и петните моето име .

Познанието парите и усилията на предишните поколения градили по добър живот се пропиляват от сегашните велики управници. НЕКАДЪРНИЦИ.

НАЙ-ВИСОК РЕЙТИНГ НА БГ ПОЛИТИК ИМА БЕЗСПОРНО: 1./ криСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА 2./ МЕГЛЕНА КУНЕВА(ПРЪМОВА) 3./ ВИНЕТУ 4./ ФИЗКУЛТУРНИК ЦВЪ ЦВЪ 5./ ПАРТАЙГЕНОСЕ ПЛЕВНЯТА КОМСОМОЛЕЦА

Спориш в официални данни! Има ги разбити в сайта на НСИ. Вече започваш да пишеш абсолютни глупости. Народа за толкова се продавал... Не можеш да вземаш повече от този над теб! Не протестират, защото в тази мафиотска държава няма смисъл от нищо. Кой ще те чуе? Мутри, борци, мафиоти, самозабравили се олигарси, крадци на милиони, овластени престъпници...от тях ли да искаш повече? Ако имаше държава, тов можеше и да се случи. Имам пресен пример какво се случи с цял цех момчета, които писаха две писма до двама министри, за това, че не им плащат по договор и ги карат да се подписват насила. Няма да ти хареса продължението, защото ти вярваш, че нещо се е променило в Бг. За това и няма да се хабя.

Трактора е виновен за наводнението, според защитен свидетел

Къде са Хидромелиорации? Кой остави язовирите с такива водни нива? Кой ги наблюдава? Синоптиците предупреждават от 10 дни.Новото райониране на хидромелиорации/напойтелни/ явно нищо не прави.