Япония почита паметта на жертвите от Фукушима (снимки)

Япония отбелязва три години от катастрофалното земетресение, последвано от гигантски приливни вълни и авария в АЕЦ "Фукушима -1".

Обратно в новината

Коментари - Япония почита паметта на жертвите от Фукушима (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости хилядите жертви на тази ужасна катастрофа! Тя впрочем ще продължава да взима жертви, но по-незабелязано. Защото радиоактивното замърсяване ПРОДЪЛЖАВА! И това се казва с половин уста! Фукушима замърсява водите на световния океан вече трета година! Но японците принудиха правителството си да затвори всичките 54 ядрени реактора, защото най-накрая осмислиха опасността и от мирния атом! Дано и нашите "предводители на нацията" осъзнаят, че алчността е пагубна и най-лошият учител, че има алтернативи на атомната енергия и че ядрената катастрофа е несравнима с никоя друга, защото ядрените замърсявания остават за векове, превръщайки земята в необитаема пустош.

Който е гледал поне един док.филм за днешните последствия от Чернобил в Украйна знае за родените нещастни уроди, рекордния брой ракови и други свързани заболявания, както и за новия саркофаг за милиард и няколко стотин милиона, дарени от Щатите и ЕС. Както и за огромното гробище до селището, построено за спешно евакуираните жители на Припят (50 хиляди тогава). Има изследвания, че над 1/3 от украинците са с увреждания от тогава !

Там нищо не може да гръмне, щото е даже много екологично гьол все още...

След взривовете изтече голямо количество радиоактивен материал в атмосферата (видеото!) , а в океана радиоактивна вода; според текста на новината тече и до днес ! Съвсем безобидно, нали! То и до Чернобилската АЕЦ живеят хора и работят там, за доста пари, твърди се- като не им пука за последствията! И България Е земетръсна зона- почти няма година без трусове, които се усещат !

за чернобил знам, че и до сега го споменават!!! фукушима ??? добре че има ,,годишнина,, да кажат че съществува!!! спомням си че преди три години показваха някакви ,,панелни,, сгради!!!имаше и взривове там!!! приличаха на японски къщи от оризова хартия!!!напреднала ,,технология,,!!!на ,,брега на морето,,!!!къде да чакат ,,цунами,,!!!те японците не знаят и какво е цунами!!! или американците дето я строиха ,,незнаеха,,!!! хората нямат вина!!!,,цунамито,, извърши ,,терористичен акт,, срещу ,,мирно,, работещата аец!!!,,цунами-терорист,,!!! ако бяха я построили комунисти??? колко некадърно строят аец-ове!!! има ,,лоша,, радияция и ,,добра,,!!!.само това разбрах!!!

Почита паметта на жертвите на земетресението, не на Фукушима.

"Списъкът на загиналите включва почти 15 900 души, а безследно изчезналите са над 2600. . .267 000 японци все още живеят във временни жилища. . .все още стават инциденти - изтича например радиоактивна вода" "Евтината атомна енергия"- добре е, ако имаш океан, където да източваш почти вечно радиоактивни отпадъци. А японците са и една от най дисциплинираните и технологизирани нации в света. Ние обаче нямаме океан- това към привържениците на "АЕЦ-Белене" !

Ние не сме и в сеизмична зона, където да стават земетресения от 9-та степен по Рихтер, нито пък има дори и теоретична вероятност от цунами, което да стигне до Белене или Козлодуй. Така че сравнението е меко казано глупаво в случая.

Това, че не стават чести заметресения, не означава, че няма да има голямо заметресение. Позаинтересувай се, Витоша е млада планина, а и България е пълна с планини... Доколкото знам, тук сградите по проект, трябва да издържат 7 степен. Никой не може да ти гарантира, че за 100 години няма да има едно голямо от 8 например.

Жалко за жертвите, тепърва ще се страда заради некадърността и алчността на японците - околната среда е съсипана тотално в района, това беше най-голямата ядрена катастрофа, но го крият, защото ги е срам ! За тази нация човешкият живот няма стойност - спомнете си как тойота изби хиляди по света заради дефектните си МПС-та - над 35 млн. досега ! И ги хванаха в САЩ, че са знаели за проблема, но вместо да предприемат мерки за да отстранят дефектите са предприели мерки да ги прикрият ! Заради това загинаха хиляди - сега във Фукушима ситуацията е подобна - и жертвите и щетите са много по-големи, отколкото си признават !

това са глупости ,всеки технологичен прогрес е съпроводен с жертви, жалко за хората , но да казваш за една от най- интилигентните нации такива неща е смешно.

МОЖЕ И ДА СИ СУПЕР "ЕНТЕЛЕГЕНТЕН" -НО ДА СИ ЗВЯР ПО ПРИРОДА. ТОГАВА КВО ПРАВИМЕ?

казват,че сме интелигентни,ама ние си знаем колко е вярно това твърдение.

Кажи колко радиация отиде в океана... А после разправяй, че без жертви не може...технологията.

да, ЖАЛКО ЗА ХОРАТА, но така е като се довериха на американска технология.