Трус от 4.8 по Рихтер разтърси Токио

Земетресение с магнитуд 4,8 разтърси района на Токио в нощта на петък срещу събота (местно време), предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Трус от 4.8 по Рихтер разтърси Токио | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така разтресе, че ми събори червилото, то се търкулна, падна на пода и ме събуди. Аз се обърнах на другата страна и пак заспах. Никаква новина. Новината беше в петък сутрин, когато предупредителната система се задейства и телефоните на всички писнаха, което става при трус от 6-та нагоре, да не дава Господ. Всички се юрнаха под бюра и маси в очакване на труса, но нищо не се усети. Един от редките случаи, когато едновременно стават две леки земетресения, а компютрите събират автоматично магнитутите, отчитат го като един трус и задействат алармите. Реално, единствената информация за пострадали, е за хора, които се наранили в бързината да се прикрият при фалшивата тревога. Тук се живее без излишна паника, но винаги с едно наум. Единствено нашите решили да направят от това сензация, за по-лесно.

Интересно, как ли е отразена тази новина в японските медии? Сигурно вместо "Трус от 4,8 по Рихтер разтърси Токио" там, в превод на български естествено, новината ще звучи нещо от сорта: "Слабо земетресение от 4,8 по Рихтер беше усетено от някои жители на Токио, земята леко ги залюля та да могат да заспят по-лесно, особено малките деца и бебета".

Е страхотна "новина", няма що! Това в Япония е всекидневие а 4,8 по Рихтер за тях е дреболия.

Ебаси гадното! Абе те са добре в Япония, имат пари. Ние нямаме.

Нищо особено. Просто Годзила е паднала от леглото си.

При 4.8 Токийците само се завъртат в леглото и продължават да спят.

Голям виц

Онзи ни друса към десет пъти в Дойран и пика беше 5 по рихтер ама наще тапири, преписвачи не знаеха. Сега ме спамят с някво смешно за Япония

Кв'о е това ТАСС? Да не е сработила Машина времени? Сега 1989 ли сме!?

Неуместна ирония относно ТАСС. Така си се казва все още; може да видиш и на сайта им. Решили са да си запазят съкращението, дори и да не отговаря буква по буква на сегашното положение. И в България има подобни случаи. Например Банка ДСК не е вече нито държавна, нито спестовна, нито е каса, но си ползва ДСК в името, защото самото съкращение е традиция.

Големи сте майтапчии!:) Там през ден има 5,2 по Рихтер!!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))