Коментари - Китай спря контакти с Япония на правителствено ниво | dnes.dir.bg
назад

Китай спря контакти с Япония на правителствено ниво

Китайското правителство прекрати всички контакти с Япония на правителствено ниво, след като японски съд удължи до 29 септември срока на задържането на китайски капитан.

Обратно в новината

Коментари - Китай спря контакти с Япония на правителствено ниво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам, някои много се страхуват от Китай та чак им се ще там да е зле. В момента в Китай има празни 65млн луксозни жилища и вили (по-скоро резиденции с паркове и езера, бедна ви е фантазията). 65 млн, четете добре числото! Може да настанят в тях половин Европа, а ако се посместят - останалите. Празни са не защото никой не ги купува, както е в някои страни с високо количество демокрация на глава от населението, а защото никой не ги продава. Чакат ОЩЕ да се вдигнат цените. Помислете си колко богати хора има, за да очакват тези жилища да бъдат продадени. Това - по въпроса за бедния Китай и по темата дали вътрешният му пазар може да осигури икономически растеж докато Западът е в криза. Отговорът е - може и го прави. Хората, които пишат, че Китай е изостанал технологично и продава евтини боклуци са в плен на мислене отпреди 20-30 години. В момента Зап. Европа гледа на китайската експанзия във високотехнологичните отрасли като зайче - питон. Чувства, че ще бъде глътната, но няма сили да бяга. Дори темата е неофициално табу. Ще ви цитирам (по памет) мненията на двама американски икономисти за отношенията на богатия Запад и бедния изостанал Китай: 1. "САЩ си копаят гроба с лопата, на която пише Made in China" 2. "Китайските комунисти продават на западните капиталисти въжето, с което те (капиталистите) ще се обесят". Китай "аутсорсва" доста успешно. Множество китайски компании са регистрирани в ЕС и САЩ, работят там (с китайски работници), продават там (на тамошни цени) и паричните потоци редовно текат към КНР. Хора, не се бойте от Китай. "Един ден всички ще бъдат китайци", обичат да казват тук (в Китай). Китай няма да ходи да воюва, да завоюва, да изтребва народи. Просто ще поглъща пространства чрез лоялно на Китай население, независимо с какво (формално) гражданство е то. По този начин те вече усвояват Африка, Киргизстан, Монголия, Далечния Изток на РФ. По същия начин, но по-незабележимо това става и в останали части на света. И последно: да видяхте някой китаец да е писал нещо във форума? Правилно - не е писал. Защото докато тук си чешете езиците, китайците в Поднебесната работят и произвеждат и вместо вас.

Като пишеш колко свободни луксозни жилища, защо не напишеш и на какви цени са, а и колко е заплатата на един учител, лекар, инженер. Вярно е, че в момента Китай е страната с най-много милионери, но това не значи, че има такава заможна средна класа. По отношение на вътрешният пазар може би знаеш, че за да компенсират намаленият износ по време на кризата китайските банки раздадоха стотици билиони потребителски кредитина населението, които сега са несъбираеми. Или вътрешната задлъжнялост на Китай спрямо частните банки е огромна. Това е цената за изкуствено поддържаният растеж, но това е бумеранг, който рано или късно ще се върне. Като пишеш за технологичното ниво и експанзия на китай би било добре да дадеш имена на фирми, продукти, изделия и т.н. По отношение на това, че америкаците бъркат с изнасяне на производството зад граница е вярно, но има дебати и предложения тия фирми да се обложат с допълнителни данъци така че изгодата от евтиният труд да изчезне и по този начин да се стимулират да се върнат. Има и други варианти, но това е въпрос на време. Това за китайските фирми с китайските работници в ЕС и САЩ е доста свободно съчинание като се вземе предвид как се взимат работни визи за тези страни. Същото важи и за лоялните на Китай народи, като Тибет например, които си умират да са в империята. Би било интересно да обясниш по-подробно какво имаш предвид като казваш, че китайците усвоявали Африка, Монголия, части от Русия. И накрая вдигни малко поглед от Китай и погледни към Индия. Сравни населението, икономическият растеж, научно-техническият и интелектуалният потенциал и ... цените. Ще ти кажа на ухо, че там, във Виетнам и на някои други местенца се работи по-евтино и по-качествено отколкото в Китай и е само въпрос на време фирмите лавинообразно да се преместят от Китай там. Системата е много елементарна една фирма повлича крак и благодарение на по-евтиния труд сваля цените. Другите фирми от бранша за да останат конкурентноспособни също отиват и така за доста кратко време цял един сектор може да се оголи. Бих ти препоръчал да си избереш виетнамски или индийски и да започнеш да се занимаваш. Ще ти потрябва.

Не ги мислете и Япония и САЩ - те ЗНАЯТ кое как се ПРОИЗВЕЖДА! Дали ще си изнесат производството в Китай или в Бирма или на Луната, от това местните маймуни няма да станат човеци...А тези парфюмирани приказки за най - бързо растяща екстензивно икомомика ги разправяйте по партийните събрания на компартиите...Там може и да има някой беловлас "екстензивен " строител на БАМ или Креимиковци. Ние, останалите, помним как свършват екстензивните проекти по същите геополитически ширини, като в родината на Културната революция - с перестройки, с пучове, или с КГБ икономически модел...Апропо, да сте чули за приток на американски или японски емигранти към Китай? Няма и да чуйте, поне не в тази Слънчева система!

А защо му са на Китай емигранти откъдето и да било, замислял ли си се? Те хора си имат предостатъчно, даже и за износ.

Това много ми напомня сблъсъка на Гърция и Турция за остров Имия /Кърдак/.Китайците "осиновяват турският приом за "сиви зони"!

хич не ме интересува китаи могащ ли е или лаже с икономическата информаця!важното е,че китаичетата живеят наи-зле в цял свят!работят без пари и спят краи машините!а болшевишките проповедници чакат повече от един век кога уса ще отпадне!да ама не-вижте данните за брутня продукт в света и ако може да мислите,правете го!ако не-малчете! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тия зелените хартишки скоро ще се кападисат ище видиш тогава буртен продукт ...ще има лов на бизони в перията...смехуран...яко шиба чичо Ху да знаеш...

Приемам неограничени количества от ненужните зелените хартийки. Желаещи?!?!

Ти виж първо данните за най-големия кредитор и най-големия длъжник в света и ще ти се изясни набързо кой кой е.

Ако смяташ дълг отнесен към GDP има страни, които са мноооого по-зле. Мисля, че и България е сред тях, така че по-добре се замисли как ще издраскаш предстоящата зима вместо да жалиш американците.

Така е - няма значение кой е господаря! Роба си остава роб! Не вярвам Китай да бъдат по-добри от американците - и те ще изсмукват всичко за себе си! Тази радост от експанзията на Китай прилича на радостта на роба, чиито господар бива убит от друг, който заема неговото място и започва да налага роба със свежи сили!

Те вече навлизат много мощно в Африка - нужни са им техните ресурси...

От Етиопия - зърно, от Либия - пясък. от Сомалия - пирати...

На ви Китай! Те се нуждаят от жизнено пространство и ще си го намерят, само трябва да смачкат американското икономическо могъщество преди това. После и военното. На знам как ще я карат руснаци, монголци, япинци, виетнамци и т.н. Империите растат, докато бъдат спряни ( от някого) - тази мисъл на Атила може да не е изричана никога от него, но стои добре в устата му. Да сменим Американската империя с Китайската определено не ми харесва. Американците поне са християни и по-близки като култура. Истината обаче е, че китайското господство ще изисква вероятно и значително отслабване на позициите на Япония - съюзник на САЩ и доскоро втора икономическа сила.. А ние си седим и си кльопаме китайските евтини боклуци и чакаме поредната империя, че да съборим и нея!... Точно възходът на Китай е в основата на стратегическото сътрудничество на Русия и САЩ, където се цели обединение на природните ресурси на едните с технологиите на другите. Отделен е въпросът дали и още колко дълго китайците ще поддържат този темп, защото развитието им в момента е екстензивно, а това не може да продължава до безкрай!... Заблудените хорица толкова се радват, че някой се мъчи да конкурира САЩ, че чак не мислят какво ще стане ако Китай стане 1! Определено няма да е нещо красиво!... САЩ вече агонизира икономически, ЕС и Русия кротко го чакат да се гътне окончателно, а Китайците чакат тези тримата да се изпоизтощат икономически и да ги гътнат вкупом! Китай вече е втора икономическа сила - до 10 години и първа... свиквайте!...

Другарю Бик с "г", аз подкрепям мнението на ху пи чай от извън Китай! Щото е прав до немай къде!

Китай е глинен колос на три куци крака: кражба на западно / вкп. японско / ноу - хау, тотална зависимост от западния пазар / вкл. хартийки от американския дълг / и експлоатация на собствения народ в библейски размери! И този колос е насаден в блатото на мутиралия комунизъм...Така че, драги комунисти - икономисти - интернационалисти, въпрос на време е всичко да се върне на мястото си и отново страната на Мао да изнася ветрила, червени дракони, филми с летящи девойки и други подобни боклуци...

Надявай се бачо,САЩ вече агонизира икономически,ЕС и Русия кротко го чакат да се гътне окончателно,а Китайците чакат тези тримата да се изпоизтощат икономически и да ги гътнат в купом,Китай вече и втора икономическа сила до 10 години и първа....свиквайте.....

Малка задачка за заблудени: Колко години ще са нужни на Китай да настигне и надмине САЩ ако: 1. БВП на САЩ е 3.5 пъти по-голям от този на Китай и разликата в икономическият растеж за момента е около 6% с тенденция да намалява. 2. Растежът на Китай е обусловен главно от американските фирми там, които доставят поръчките, технологиите и пазара. 3. САЩ е главният консуматор на китайски стоки, като има търговски дефицит с тях който е на път да бъде елиминиран. 4. Китай освободи напълно юана, което ще намали значително експортната му конкурентноспособност. 5. Виетнам и Индия започнат да привличат западните инвеститори с по-ниски цени и по-високо качество. 6. Задълбочат се социалните бунтове за по-добри условия на труд и по-високи цени, които текат без прекъсване напоследък, но за които у нас нищо не се чува. 7. Тоталитарната ККП кръстоса шпаги с едрия капитал, което е предстоящо. 8. Започне да се усеща още по-голям достиг на суровини и енергия, за които Китай в момента е най-големият консуматор. 9. Започне недостигът на храна, защото в момента има невиждана миграция от селото към града и недостиг на работна ръка там. И т.н. и т.н.

Не бях чела така добре формулирано описание на Китайската икономика.

Иска ти се но истината е че имат пари и хора.. и са постигнали нещо а ние ..само с приказки за тези и онези стои им и гледаме умно!!

тук в щатите няма стока която да не е произведено в китаи. тези ефтини стоки подържат американският стандарт... не съм много сигурен кои от кого зависи.

С евтини стоки стандарт не се поддържа!

ти се цучи да ядеш оризец че жална ти майка...

Те па щото японците нямат нужда от жизнено пространство нали . Ама преди 60 години им пресякоха имперските амбиции и сега си седят що годе кротко по островите .

На ви Китай. Те се нуждаят от жизнено пространство и ще си го намерят, само трябва да смачкат американското икономическо могъщество преди това. После и военното. На знам как ще я карат руснаци, монголци, япинци, виетнамци и т.н. Империите растат докато бъдат спряни ( от някого) - тази мисъл на Атила от едноименния филм може да не е изричана никога от него, но стоеше добре в устата му. Да спрем Американската империя с Китайска не ми харесва. Американците поне са християни и по-близки като култура. Истината обаче е, че китайското господство ще изисква вероятно и значително отслабване на позициите на Япония - съюзник на САЩ и до скоро втора икономическа сила.. А ние си седим и си кльопаме китайски евтини боклуци в новопостроения град - държава София ( бивш шоплук, България, бивша империя от Първото си царство) и чакаме поредната империя да съборим и нея де.

Точно възходът на Китай е в основата на стратегическото сътрудничество на Русия и САЩ, където се цели обединение на природните ресурси на едните с технологиите на другите. Отделен е въпросът дали и още колко дълго китайците ще поддържат този темп, защото развитието им в момента е екстензивно, а това не може да продължава до безкрай.

И аз туй викам, но заблудените хорица толкова се радват, че някой се мъчи да конкурира САЩ, че чак не мислят какво ще стане ако стане #1. Определено няма да е нещо красиво.

задокеанското еврейско ООд е обреченичко драги ...анадън му чичката Ху ще го лапне като паничка ориз....