Нарастват зърнените страхове

Светът се изправя пред нова хранителна криза ако цената на пшеницата на световните борси продължи да расте.

Обратно в новината

Коментари - Нарастват зърнените страхове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вайпър, какви са тия цени при вас, да не си в КОСМОСА,при нас един хляб 750 г. е 40 ст.

Следя пазарите от 35 години. В момента се създава психоза, че няма качествена пшеница, което не е вярно.Целта е повишаване на цената от което следва, че ДДС ще се повиши и в хазната ще постъпят повече пари.Народа не е толкова глупав и при ръст на цената на хляба преминава на вариант смилане на "ишлеме" и така парира ценовия ръст, от което приходите намаляват, също като случая с цигарите...

Какъв проблем? Той Путин го е измислил човеко. Само дека като друго лето докато спекулата с качеството и цените се вихри, да не на бургаскиот порт да заминават танкерите со зърното. Па после немало хлеб, та същите дето го изнесоха да го внесат пак, та двойно да си спечелат.

САЩ , Австралия , Аржентина , както винаги са с обичайната изобилна реколта .. светът и тази година няма да гладува Бог да пази САЩ!!!

Спекула е лоша дума само в главата на неграмотните.

Да бе а в България както винаги вдигнаха цената преди още да са ожънали новата реколта. Това е чиста спекула!

А при нас за две седмици вдигнаха цената на хляба с 10 стотинки, пред идве седмици беше осемдесет от днес е деведесет, да ни е честито.

путин забрани а ние товарим кораби като ненормални.

Не е лошо да натоварим на кораби ненормалните като тебе!

И какво стана сега? Русия се оказа не само доставчик на нефт/газ, ами и на хляб. Една дума на Путин и всички се разтрепереха.

Е-еее, ха п`осмали (еди-кой-си) . Ако обичате .

За каква спекула може да се говори.Нали сме пазарна икономика.След, като на световните пазари пшеницата достигна 220 EUR/тон, т.е 430 лв./тон без ДДС, то как можем да говорим, че у нас нормалната цена е 250 лв./тон.Без да съм голям експерт по зърното смятам, че повече от 50% става за хлебно и няма защо да се черниме сами, а е по-добре да мислим как да спечелим от създалата се ситуация.Правителството има много други средства с който да подпомогне производителите и търговците. С Уважение Бай Иван

Тази година, заради дъждовете, пшеницата е страшно некачествена. Част от нея е пълен боклук. Иначе няма страшно-опашката от камиони пред пристанище Варна е бая голяма...Със здраве!

Бай Иване къде я видя тази котировка 220 бе наборе. Цената на тон пшеница момента е 110 EU без ДДС и МИТА !!!

В пазарна икономика спекула няма. Има търсене и предлагане... Министърът да не смята че живее по Татово време....

Ми оди на село и копай праи кинти.Когато хлеяба стане 2лв. или внасяме пак от Сърбия ще питаш защо така .

Нема проблем. Ще мааме паржоли

Само от новите - "Стара планина", иначе ще обидим министъра.